Annem öğretmen, sınfında bir çocuk ingilizce 1 cümleyi güçle konuşsa bile sınavlarda en iyi yazanlardan birisi, yani iyice kopya çekiyor. Anneme "Öğretmenim, sınfa kameralar, hatta askerler yerleştirseniz bile ben yine kopya çeke bileceğim" diyor.. Anneme "Çocuğun yeteneğine en fazla puanı vermelisin" diyorum😂 Siz böyle yetenekli miydiniz? Veya yetenekli arkadaşlarınız var mıydı?
Okul hayatınız boyunca kopya çekmek konusunda yetenekli arkadaşlarınız var mıydı?
Ben inek olduğumdan, sürekli yanıma sağıma soluma otururlardı. Büyük yazmamı isterlerdi. Arkamdaki hiçbir şey göremezdi.
Bir kere toplu kopyayı organize etmişliğim vardı. O da hocayı sevmediğimdendi.
Haydi anlatayım. Ders fizik ve kendini çok beğenen bir hocamız var. Sınav sorularını o anda uyduruyor ve yaz diye komut vererek soruyor 5 soruyu sorup yerine oturuyor. Sonra sınav başlıyor. Haftasonunda soruları ben hazırladım ve cevaplarını pazartesi günü tahtaya yazdım. Bütün sınıf hoca ne sorarsa sorsun benim sorularımı yazacaktı. Bu arada kimlerin 80 kimlerin 100 kimlerin 60 alacağına da karar verdik. Mesela ben 60 aldım. Salı günü hoca geldi soruları sordu başlyın dedi başladık. Sınav bittti hepimiz de geçtik. Adam şok. Aferin tebrik ederim çalışınca oluyormuş vs vs.
öyle kopyacılar gördümki çeşit çeşit duvar arkası (wallhack) çeken de var kopya için hocanın arkasından yürüyen de var (gölge gibi yürüyen) yandakinden kopya çekecem diye montunu alıp yandakinin bir arkasındaki boş sıraya geçen de var (hoca yaklaşınca montunu üstüne atıp kamufle olmuştu (yakalandı)) ha bide kopya vermeyecem diye gaza gelip kağıda oturanı da gördüm kopya çektin diye hoca yakalamıştı
her bir olaya tanık oldum üzerinden yıllar geçti ben bile unutamadım.. bu konuda öyle maceralar yaşadım. bizim şehir acayip biyer yahu...
Lise 1deyim. Tarih sınavı olucaz ama çalışsam da yapamadığım asla sevmediğim bir ders. Sınva kağıtları verildi ve ben soruları okudum ve kopya çekmezsem bu kağıt boş kalacak diye düşünüyorum. Asla dogru mu yanlış mı diye düşünmeden arkamdakini ve yanımdakinin cevaplarına hoca görmeden bakıp karşılaştırıp öyle kendi kağıdıma yazıyorum. Salakta değilim 😂 Hoca bikaç kere beni görse de umursamadı. Sonuç 90 süperdi. Bide din sınavların da direkt yanımdaki küçükken kuran kursuna gitmiş arkadaşimdan cevaplara bakardım ve 95 100 alırdım. Gereksiz gelen ve ilgisi olmayan derslerde kopya çekin gençler. Öğretmen adayından tavsiyeler 👈 Buda boyle bir anındı😂
3 yıldır çalışıyorum ve öğretmen çocuğuyum ve ben de annem "kopya çekmek doğru değil" diye söylemesine rağmen, çektiyim kopyalar için asla pişman değilim😂
Vardı ama çoğu zekiydi zaten kopya çekmeyi sevdikleri için bile kopya çekeni biliyorum o heyecanı, riski seviyorlardı sanırım. Bir de kopya çekerek sorunun cevabını öğrenenler vardı hoca bir daha sınav yapsa 100'le geçerlerdi istisnasız. Kopya çekmek yetenek işi bir de merak gerektiriyor :) Öğretmen olsam serbest bırakacağım tek eylem olurdu birkaç kere öğrenciyi bu şekilde deneyip sonunda her şeyi öğrendiklerini görürdüm öğretmenlerin asıl gayesi de bu olmalı zaten :)
okulda bu konuda altin madamya bendeydi, sinavdan once hocaya derlerdi, hocam bu arkadas yine kopya cekecek, hoca gelir yanima oturudu ama beni kim durdura bilirki,, alirdim yine 80 90 100 oburu beni ogretmen masasina tek oturturdu onada dayardim yazilida 90 -100 sozluye geldimii sifir alirdim :) o konuda herkes sapka cikaririrdi,, hani diyom sozlu sinavi yazilidan sonra olsa ondanda 60 70 kapicam. cunku yaziliya kopya hazirlarken zaten bir cok sey kafada kaliyo ama iste o zamanlarin tembelikgi,, heralde kopya ile tr nin en iyi universitelerinden birine giren ender insanlardan biriyim:):) merak etmeyin saglam mezun oldum,, O KADDARDA DEGIL :)
İyi geceler vardı silgi ler yok mu büyük onun içine küçük kağıt sıkıştırır uzadıkça uzadı o kağıt ufak ama etkisi büyük öyle öyle 70-80 alıyordu hep anılar çok kurnazdı o arkadaş. Örnek bu foto. 😁😂😂
Aynısını ben yapıyordum. Az elimi kesmedim bunu yaparken. 35 40 cm uzunluğunda 3.5 4 cm eninde kağıt sığıyordu rahat. Ama çok ince ve küçük yazmak lazim birde kursun kullanınca fazla oynayınca üstü karalaniyordu okunmuyordu.
Yok be nerede kızlara merhaba dediğinde hast. r dedikleri adam onlardan kopya mı isteyecekti, onların yavşadığı ponçik serseriler kopyayı onlara vermek varken bana mı verecekti. Mecburen inek olduk. Hem kopya yolları kapalıydı. Hem de kopyacıların zulmunü unutmanın en güzel yolu ders çalışmaktı...
Bizzat ben kopyayla okul bitirmişim gibi bişey sanırım hatta bir bölüm Hocam vardı kendini Hababam sınıfındaki kül yutmaz sanıyodu kimse kopya çekemez felan. onunla inatlaştık sınavından başlamadan sonra sınav kağıdını verdim yemin ederim kopya çektim dedim ve anlattım nasıl yaptığımı hiç kağıdı okumadan 100 vermişti 😂😂😂
Yetenekliyimdir. Sınıfta arkadaşlar özellikle beni Çalışkan birinin yanına oturtuyordu. Çalışkandan aldığım cevapları tüm sınıfa dağıtıyordum. Anlayacağın hem alma hem de verme yeteneğim var 😂 Annene selamlar 😊
Yoktu. Pek. Ama kopya çekmek nasıl deyim herkesin yaptığı 1 şey. Kimisi silgiye, eline, koluna, yazar kimisi sınıfın çalışkanına rüşvet verir. O da aynı soruları yazar.. ama en iyi kopya çekme sinifca olur. Ve anca beraber , kanca beraber.. Bad genius diye 1 film var.. tam kopya çekme filmi tavsiye ederim. Herkese
Ben bir kere cekecektim. Hic cekmedim onsan onca 1 soruyu hoca gordu hissst dedi o an cok kotuydu ozur diledim filan sonra bir baktim hoca 100 vermis. Ama o sorunun yanlis oldugunu biliyorum bir tek o yanlismis. Bir tane sinav vardi ondan fulledigim icin 5 puan eklemis.
Bizim sınıfın yarısı kopya çekerdi. Millet fazla puan alamazdı yine. Bizim gibi mülayim tayfalar da kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalışırdı. Tabii bu 11 ve 12 de değişti biraz. Ee uni sınavına mı çalışalım yoksa gereksiz ezbere mi yapalım yani dimi :D
sıfır çekeceğim derste bile başkasının kağıdına bakamıyorum:D arkadaşım filizcim bir derste arka sıradan bana yanıtları okuyordu kalıcam yoksa dersi 2. kez alıyorum falan neyse:D uzun cevapları yazdırıyor diye sınavda sinirlendim bıraktım gözetmen baya güldü sonra uzun diye yazmaya üşendiğimi söyleyince:D dersten 3. seferde geçtim awk:D
Valla deli gibi ders çalışıyorum ama o kadar çok ezber oluyor ki, artık pek de önemli görmediğim ama ya sorarsa dediğim şeyleri kopya olarak yanımda bulunduruyorum. Gerçekten de soruyorlar😂
O ben oluyorum 😂 Lise zamanlarımda duvara, yere kopya yazmışlığım var. Coğrafya hocasının sırtına kopya yapıştırıp hem kendim hem arkadaşlarıma kopya çektirmiştim 😂 Ayakkabının altına yazmışlığım da var 😂 3 stajyere rağmen kopya çekmişimdir 😆 Allah affetsin
Bizde kelebek sistemi vardi bu yuzden farkli siniflarda girerdik ustelik 1 ders oncesinde haberimiz olurdu girecegimiz siniflar calisirdim ama ne olur ne olmaz diye kopya da hazirlardim kopya cektirmesi zor hocada bile cekerdim
Lisede bir kere kağıtları değişmiştik hemde en sert hocanın dersinde. İlkokulda da bir kere silginin ortasını kesip içine kağıt yerleştirdim. Yelpaze gibi katlamıştım kağıdı. Silginin içine koydum ordan bakmıştım baya iyiydi.
Kopya çekmedim. Hep kopya verdim. Bir gün kopyayı gördüm yazdım kağıdıma ayağa kalktım sonra bana yakışmaz diye oturdum hepsini silip verdim hocaya. Başarılı bir çocuktum. Bir kaç soru batırmazdı beni.
Sormayın. Zorla kopya istiyorlardı mübarek. Amma kopya çektiler be bir görsen. Gözleri yuvalarından fırlayacak bazılarının. Hele yanımda bir kız oturuyordu. Teklemeye teklemeye kopya versene diye bacağımı morardı.
Kopya isterken yalvarmada cok yetenekli bir arkadaşım vardı. Geleceğimi düşün iki soru söyle. Hoca bakmiyo bari kağıdı göster tarzı konuşmalarla kafamı manyak etmişti. Ben niye senin geleceğini düşüniyim oğlum mal mıdır nedir ya:D
Kağıttan, yandakinden ya da sıraya yazarak asla kopmya çekemez beceremezdim, ama telefon çıkarma işleminde çok başarılı olduğumu söylerler, bir telelfonu sıranın altında üstünde her yerinde defalarca dolaştırp kopya çekerdim.
Bir arkadaş hatırlıyorum koluna uzunlamasına yazmış hoca dövmesi var sanmıştı yani dövme değil de ergenken yazardık ya kolumuza yazılar öyle zannetmişti sınav sonrası giren hoca kız da itiraf etmişti kopya olduğunu
Öğrencilik hayatımda yalnızca 3 derste kopya mevzum oldu. O gün sınavda 3 gözetmenin önünde 4 arkadaş ile kağıt değiştirip sırayla soruları cevaplamıştık. diğer 2 si 'de oldukça sıradan olan sıraya yazma taktiği idi.
Ben universitede ilk yıllarda kopya hazırlamıştım, ama korktum kullanmak istemedim, karşımdakı çocuğun sorusuydu, çok istedi hadi ben ayarlayacağım bana ver diye. Kağıtları karıştırdım veremedim😂 Çocuk beni nerdeyse dövmek istiyodu sanırım :)
Olmaz mi ya 😂😂kopyayi hırka veya kazagin kol kısmına sokup hoca arkasını döndüğünde sınav kağıdının altına koyup az cekmedim 😂😂hiçte belli olmuyor 😂kağıdı kaldırıp çaktırmadan bakıyordum cok ta rahsttim 😂😂
Nilgün diye bir arkadaşım ustaydı. Dahiliye sınavı olacağımız gün tahtaya din soruları yazıp başlığın altına Dahiliye sınav notlarını yazmış hoca fark etmedi de biz de fark etmedik öyle profesyoneldi.
Hala nasıl bu kadar yetenekli olduklarına şaşırıyorum. Bir arkadaşım vardı lisedeyken adı lazım değil. Sınavda telefon çıkarır sınav kağıdının fotoğrafını çeker arkadaşlarına atardı... Ben de yeteneksiz sayılmazdım din sınavında resmen kitabı açıp bakmıştım:( Allah affetsin.. Ama tabii ki kopya çekmede Hababam sınıfının üstüne tanımam
En arka sıradan en öne kopya verebilen insanlar tanıdım. Bense ne zaman gözümü kaldırsam hocamla gözgöze gelirdim:D kopyadan yana hiç şansım olmadı bende uğraşmadım.
ben vardım :D bazen heyecan olsun diye yapardık :D 1 kez yakalandım oda önümdekşiyla kağıt değiştik yanımdakide değişelim dedi hoca yakaladı aldı :D öndekiyle yandakinin kağıtlarına işlem yapıldı :D
Evet en yetenekli arkadaşım bendim kopya konusunda. Kendi kendime arkadaş oluyorum. Neyse şöyle tekniklerim vardı benim; yere yazardım, ayakkabımın beyaz kısımlarına yazardım, sıraya kodlardım.
Hiç beceremem öyle şeyleri, bir kere deniyim dedim minik bir kağıda yazıp avucumun içine koymuştum snra beceremeyip bütün sınav boyunca bir de onu avucumda saklamaıştım😂😂😂
Bazen cekerdim ama en cok kopya vermişimdir. Hiç unutmam unide 1. ci sınıf Tarih en iyisi bendim etrafımdaki 10 kişi de 95 aldı bir soruyu bilerek yanlış soylemistim 😄😂
@GençMühendis_ haha zaten öyle olmalı aynı notu almak bize haksızlık olur. Arkadaş diye kiyamiyosun çocuğun biri ikinci döneme okul değiştirdi geldi bana hakkını helal et ekmegini çok yedik diyordu kendimi Firinci gibi hissetmiştim en iyisi kızlara kopya vermekti pasta kek felan ismarlatiyodum 😂😂
@GençMühendis_ haha bunları kullanmaliydin neyse şimdi fırsatın olursa degerlendir 😂😂o da iyiymiş 😂😂fadime çekil önümden ben ayseyiseviyorum sadece ona kopya veririm😂😂
Lise zamanı mükemmel kopya çekerdik. Hani aldığımız notlara kadar aynı olurdu arkadaşla. Hocalar kafayı yerdi. ( çift gözetmen- bazen 3 gözetmen sınavlar ortak )
orta okuldayken en arka sıradan en önde ki kızın kağıdını kopyalardım kağıdıma o zamanlar genciz yaş 12-13 filan gözler şahin şimdi yaş oldu 21 en fazla 2 sıra öndekine bakabiliyoruz
Kopya çekmeye bir kere yeltendim, okuku kopyayla bitiren bitiren birinden daha fazla konuşuldum 😃 aaaaa Gökhan mı? Yazıklar olsun bende ne kadaaamm efendi diyodum
Dersten kalmayayım diye babamla birlikte hazırlardık kopyaları bir kere annem yakaladı (öğretmendi) çok kızmıştı babama ben arada kaynadığım için mutluyum
En İyi Cevaplar