Yeni bir işe başladığımızda, yeni arkadaş gruplarımız olduğunda ya da farklı ortamlara girdiğimizde farklı farklı her türden insanla karşılaşıyoruz. Sürekli o ortamda bulunmak mecburiyetinde olduğumuz için genel anlamda çok yakın hissetmesek bile uyum sağlamamız gerekiyor. Çünkü insan olarak bizler, bulunduğumuz ortamda dışlanmak istemiyoruz. Sizler yeni ortamlarda iletişim kurmak, ortama uyum sağlamak adına neler yapıyorsunuz?
Yeni bir ortama girdiğinizde uyum sağlamak adına neler yaparsınız?
Kendim oluyorum, kendimi kasmadan doğal davranıyorum. Genel olarak yeni bir ortamsa o ortamdakilerle pek içli dışlı olmayı istemem bu yüzden de daha sessiz takılırım. Uyum sağlamaya çalışmak yerine kimseye bulaşmayayım kafasında oluyorum daha çok. 😄 Eğer ortamdakilerle uzun süreli bir beraberliğimiz olacaksa iletişim zamanla kurulur.
Uzun bir süre herkesi gözlemlerin uyum sağlamam. Gözlemlerim sonucu eğer ortam bana uygunsa, açılırım. Uygun değilse orayı terk ederim ya da terkedene kadar kimse ile konuşmam. Çok uzun süre orda olmak zorundaysam sadece gerektiğinde konuşur ve bana en uygun gördüğüm bir insanla arkadaş olurum.
İlk önce herkesi bir izlerim hareketlerini ve davranışlarını. Sonra gider konuşmaya çalışırım uygun anda (yani durup dururken gitmem oraya , beni ilgilendiren birşey olunca giderim). Çok fazla konuşmam ve geçmiş hakkında fazla konuşmam. Genelde işe yaramıştır :)
Kendim olurum :) zaten bir ortama girince hemen alışıyorum o ortama benide severler zaten muhabbetimden insanlar , yani kimseyi tanimasam öyle bir ortamda olsam bile esprili biri olduğum için ortama hem alistiyorum hem de alışıyorum ;)
Derdim ortama uyum sağlamak değil. Çok hızlı iletişim kuruyorum zaten. Gözlemler açıkları keşfeder ardından konforuma ve kolayıma gelecek şekilde yeniden dizayn ederim gerekirse manipüle ederim. en genel özeti.