Atatürk yaşıyor olsaydı, onu en çok hayal kırıklığına uğratacak şey ne olurdu?

Pkk ile ortak olan chp nin hali ve Atatürk adını kullanarak halkı devletin zararına yönlendirme çabası güden sözde aydınlar ve sanatçıların güncel durumu
1923 yılında İzmir iktisat kongresinde Misak-i İktisadi olarak ekonomi politikalarını tümdengelimci analitik bir şekilde metodolojisini anlatmış fikirlerinin ne klasik liberal ne de totaliter planlamaci sosyalist öğretilerinin aksine.. rasyonel ve oportünist temeller üstünde devletçi modeli açıklamış. Misak-i İktisadi de en önemli konu çağdaş ve ilerici devletin endustriyel teknolojiyle olduğunu yani onun döneminde olan endustri 2.0 modelinde olduğunu açıklamış..1920 lerde başlayan bu endustriyel teknolojide içten yanmalı pistonlu motorlar ve 1930larda gaz türbinli jet motorlar seri üretime girmiş patentleri alınmış... bugün yıl 2021 olmasına rağmen Türkiye yaklaşık 100 yıl önceki iki motor teknolojisini hala seri üretim olarak başarabilmiş değil...üstelik bu içten yanmalı motor teknolojileri elektronik ve hibrit sistemler olarak inovasyona ve kalifikasyonlara neden olduğu yüzyılın içindeyiz Türkiyenin ne kadar geriden veya yerinin nerde olduğunu görmek açısından acı bir gerçek.üstelik bu güç grubu sadece otomobil ve havacılık sektörünü değil bir çok sektöründe güç kaynaklarının temel enerji üreticisi olduğu için endustriyel üretimde ve dünya ile rekabet edebilecek patentli mal ve hizmetleri üretmede temel bir teknoloji... bir diğeri endustri 3.0 la birlikte insan beyni gibi çalışan mikro işlemciler üretildi 1970 yılında intel tarafından.. bugün 5 nonometre seviyesinde üretim teknolojisine geldi yani 20 tane karınca yanyana geldiğini düşünün.. Türkiye 51 yıl önceki mikro işlemciyi bırak daha mikro işlemci milyonlarca silikon transistörleri üretecej daha yıl 2021 tesisi bile yok... bu teknolojide gene bugünün ve temel teknolojisidir şuraya yazdığınız telefonun bile anakartının en önemli fonksiyonunu icra eder... Atatürk Misak-i İktisadi işte tamda bundan bahsediyordu endustriyel teknolojinin sovyetlerde sermaye yetersizliği nedeniyle tarım ürünleriyle barter yaparak endustriyel teknolojinin temellerini att.. geri kalanı üstünde endustri 3.0 bugun ki 4.0 i atmaktı ve savaştan çıkmış öKSüz ve yetim Türk çocukları faiz lobisinin eline düşmesin diye kendini finanse edecek merkez bankası ve iş bankası modelini kurdu.. ama ne yapıldı 1944 woods kararlarıyla finansal faiz lobisinin eline atıldı...1947 truman doktrinlerini kabul edildi ve marshall planıyla atlantik müstemkesi yapıldı.. devrim otomobillerini üretmek isteyen mühendislere 1 gün değil hergün hakaret edildi.. vecihi hurkuşun uçak fabrikaları dalaverelerle atlantik grubunun talimatlarıyla kapatıldı.. Türk çocukları dünya ile rekabet edecek teknolojiyi siz üretmeyin biz size satalım mantığına bırakıldı.. Atanın milli endustriyel teknolojiyi takip eden ve geliştiren modeli ne yazik ki gözardı edildi... bugün işte ana vatan Türkiye bu yüzden dünya ile rekabet edecek patentli malı olmadığı için ithal ediyor.. doğal olarak dış ticarette cari açık veriyor bu cari açığıda dövizle karşılamak zorunda kaldığı için döviz borcu yüzünden milli parası değersizleşiyor.. bundan dolayı kronik enflasyon.. işsizlikle birlikte stagflasyonla kronik makro ekonomik sorunuyla son 80 yıldır uğraşıyor... en büyük hayal kırıklığı milli Türk ekonomisinin kurulamaması olur diye düşünüyorum.. bir de laiklik sorunu var ki ne yazik ki avrupadaki gibi iktisadi bir mesele değildi politik ve hukuki bir mesele olduğu için ve avrupadaki ekonomi politik ve sosyokulturel dinamiklik Türk topraklarında yaşanmadığı için bir Türk ronesansı gerçekleşmedi bu yüzdende bu ileri devlet yapısı ne savunanlar ne de karşıtla içinde tam olarak algılanmadı ve uygulanamıyor bu konuda da Atatürkün de fazla yapabileceği konu yoktu ama en azından rasyonelliğin ve ilericiliğin kişilerin din ve vicdan hürriyetlerinin korunması ve modern devletlerin kuvvetler ayrılığı olan yürütme.. yasama ve yargının tam fonksiyonda işlemesi için gerekli olan laiklik konusuda ne yazik ki bugun Türkiye de bir hayal kırıklığı olarak bir faktor olurdu Atatürkü ama fransanın dijon şehrinde yaşayn kalbi hep anavatan Türkiyele atan bir Türk olarak Atatürkün mirası ve fikirlerini anladığı sürece ve hem teorik hem de pratik olarak tümdengelimci olarak rasyonel bir şekilde Türk çocukları bilimin.. teknolojinin yolunda ilerlerse onun kurduğu cumhuriyetin... arzu ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkacağına inanıyorum...
-Ulkeye girip cikanin belli olmayisi
-Kimin kime hizmet ettigini gorup boyun agzini acamayanlar icraat yapamayanlar-Fiyatlar-Ciftcinin, uretimin hali -Tembel cok konusan insanlarin konusmaktan baska fayda saglamayip kendilerini faydali bisey gibi gormeleri-İsi disinda herseyi bildigini zannedip herkonuya burnunu sokanlarin rahatca davranmaya devam etmeleri-Milletin sectigi yoneticilerin hangi parti olursa olsun milleti begenmeyisi
Ben Ülkeyi nasıl böyle bilgisiz topluma teslim etmişim derdi. Cumhuriyeti getirmişti, şimdi padişahlığın geri gelmesine şaşırırdı. Sonra 1 askeri için menemeni yakan Atatürk ülkede şehit düşen askerlerin yayın yasağı ve resmi olarak açıklanmamasına üstüne çıkıp mecliste gülenlere şaşırırdı..
Cevap
69Cevap
CHP'nin halinden, eğitim durumundan, kadına şiddetten.
Cumhuriyet Halk Partisi olurdu.
Adı halk kendileri burjuva olmus.
Kesinlikle gençlik ve Ülkenin hali dicemde o yaşıyor olsaydı zaten, yaşadıklarımızı yaşamamış olurduk.. Ama gençlik çok kötü Herşey kötü Ülke bitmiş durumda Ama kimse farkında değil. ya da Nasıl desem 3 maymunu oynuyor.. bunaldım herşeyden bıktım arkadaş , Herşey yordu beni "Bi gün herşey güzel olucak " vaadiyle Ömrümüzün yarısı tükendi.. genç yaşta Ruhumuzun Ömrü azaldı..
Atatürk en çok kapattığı tekkelerin açılmasına, din adamı kisvesi altındaki adamların yaptığı tecavüzler, bunlara arka çıkıp bir kereden bir şey olmaz diyen karaktersizlere kahrolurdu. Bir de geçilmeyen koprulere, gidilmeyen hava meydanlarına verilen geçiş garantilerine kahrolurdu.
Bunun cevabı çok uzun olur biz o dönemlerde japonya' dan ilerdeydik şimdi yerimizde sayıyoruz Atatürk en çok Atatürk orman çiftliğinin talan edilmesine ve gençlerin şuanki durumuna üzülürdü gençlerle beraber ders dinlemiş kaç lider var ki..
Kendi kurduğu partinin şuanda başında oturanlar ve onların takipçileri olurdu.
Chp ve havarileri olurdu. Pkk ve Dhkpc ye sahip çıkan başkanları ve vekilleri de kızılayda asardı Net.
Eğitim sistemi , ekonomi, torunlarının aptal olması, koskaca tarihi olan ülkeyi diplomasız cahillerin yönetmesi ve bilimle alakamızın olmaması ölmeseydi atam bizleri gördükten sonra deprosyana girerdi adamcağız ve hayal kırıklığına uğrardı ;(
En önce ülkenin başındakiler sonra da partisinin hali. Daha sonra gençlerin geldiği durum. Okuma, araştırma, bilgi edinme diye bir şey kalmamış. Daha kendi dillerini yazmayı bile bilmiyorlar.
Ülkede hala bi kıvılcamla patlicak olan sağsol olaylarını bilse tamamiyle haayl kırıklığına uğrar şu an meclisteki herkezi astırırdı bence ekmek elden su gölden yaşıyolar çünkü hepsiayroca biyerde okumuştum millet vekili maaşlarını çğretmen maaşlarından düşük yapın diyolardı artık sen düşün neler olcağını 😀
Binbir türlü emek, kan, göz yaşı, zorluk ve acıyla kazanılan vatan topraklarının ona buna satıldığını görmek!
Yaşıyor olsaydı ülkemiz şu an böyle olmazdı 🥺 Birçok konu Atatürkü derinden etkiler, hayal kırıklığına uğratırdı
Uzulmek mi bu cok basit kalir bence genclik egitim saglik siyasit ekonomi din tuccarlari peskes cekilen alanlar hurafeler gericilier cahiller hangisine uzulecegine sasirirdi
Partisinin ne hallere düşürüldüğünü görmek herhalde. Yapıcı ve mantıklı bir muhalefet anlayışı içinde olsalar şu an iktidar olabilirlerdi diye düşünüyorum.
Cehalet , (gençlerin saçma sapan tiktok videoları cekmesi) , kadına zulüm , ADALETSİZLİK , tembellik...😥☹
https://youtu. be/vSpinpoDAx4
Kadir Mısıroğlu denen yunanseverin ziyaretine giden ali erbaş ve cenazesine katılan devlet büyükleri.
Sevgili Saygılı merhametli insanlarin azaldığını görmek , kadinlarin ve çocukların öldürülmesi Atatürk u cok üzerdi.
İnsanımızın tembelliği,
Kolay yoldan para kazanma çabaları,
Iyi eğitim alamamaları,
Cok konu var aslında..
Sarı mikrofonda yayınlanan röportajlara üzülürdü.
Soru: Osmanlının kurucusu kimdir?
Cevap: Mustafa kemal kılıçtaroğlu.
@Maviş5834 çalıştığım yerde bir gün bir öğrencile oturup karşılıklı sohbet ettik. Konu da Türk tarihiydi. Çocuğun bilgisi beni çok şaşırttı. ''Sen tarihe baya meraklısın galiba''dedim. Öyle bir cevap verdi ki ömrü geçse unutamam. Dedi ki ''Abi sen kendi tarihini bilmezsen başkalarının dediği kadarıyla yaşarsın. ''Ehhh ne diyelim, çok doğru bir laf. Tarihi muhteşem yy dizisinden öğrenenlerin vay haline.
Genclik olurdu bence dediklerini yanlis anlayisimiz her seyin sekilden goruntuden oteye gitmeyisi.. eminim onu uzerdi😅
bence o da az çok tahmin etmiştir böyle olacağını. Yani böyle konuluyoruzda çok büyük kusurumuz yok. Dönülmeyecek yanlış yok. Türkiye toplum olarak zaten ahlaksız sahtekar onursuz insanlarız büyük çoğunluğumuz böyle. Değişmemiz gerek.
Chp adı altında kurulan bır partinin aslında devlet düşmani terörist bir parti oldunu görseydi ici yanardı
Kendisi devleti için mücadele etmiş bir adam âmâ adı üstüne kurulan parti
Ataturku bile bize kötü lanse ettiriyolar
Ülkeyi emanet ettiği Türk gençliğinin hal ve hareketleri, emanete sahip çıkmayışı...
Kendisinin (kendisi üzerinden siyaset yapılıyor), dinin sömürülmesine üzülürdü.
Genel olarak her konuda hayal kırıklığı yaşardı muhtemelen
Gençlerimize, milletimizin duyarsızlığına ve ülkenin durumuna
Emanet ettiği gençliğin hali hayal kırıklığı olabilirdi.
Şeriat isteyen dayılar ://///// korkunccccc sokakta kadını yere yatırıp öldüresiye döverken ses çıkarmazlar 2 genç el ele tutuşunca wooooaaağğppppvvvvv şeriat gelsin karıyı taşlayalım eoooeeğğpwwwww namus kalmamış ülkede
Gençler burdaki insanları görünce cumhuriyeti hak eden bir tane kadın ve ya erkek yok
Çok şey var ama en çok saçma salak tiktok çeken gençler hayal kırıklığına uğratırdı.
Bütün umudum gençliktedir derdi neyse ki zamane tiktokçularını görmedi...
o çok önem verdiği kadınların bazılarının onu yok sayarak hakaret etmesi
Kılıçdaroglunun butonla heykel açmasından 😂 ulan hakkaten de komikmiş ha bak tekrardan güldüm
Güzel soru
Keşke İngiliz Türkçesi kullanmasaydın
Yaşıyor olsaydı yerine yaşasaydı
Chp nin bugün ku durumu ve ben atatürkçüyüm diyip arkasına saklananlardan kahrolurdu... Atatürk yaşasaydı muhtemelen Akp li ya da mhp li olurdu...
Allahta seni güldürsün kanka
Atatürk ü tanımayanlar sadece güler
Evet tanımayan belli Atatürk yaşasaymış akpli olurmuş diyende bendim zaten kafan güzelmiş...😂
Aynen dediğim gibi gülüyor lak lak
Bence 1938, de bıraktığı ülkenin bıraktığından daha geride olası
Tiktok gençliği çok üzerdi
Kısaca ülkenin bu durumu artı ülemzin içnden gecen pesmergelern karsılanması artı dağdan inen serefsiz terörst itlerin zaferle karsılanması unuttukmu artı bizim askerimize tas atıp askerimizi linc atan itler teröstsleti davul zurnayla karsılamstı
hdpnin chp ile ittifağı
Şimdiki gençlerin hâli ve kurduğu Parti'nin PKK'ya destek vermesi.
Kurduğu partinin pkk destek verdiği falan yok boyundan büyük lafları ağzına alma
Nasıl yok HDP ile işbirliği yapiolar be
Kim dedi size yapıyor diye hdp dediğin parti bu sene 60 milyon tl ye yakın para aldı haberiniz var mı
Görünen köy kılavuz istemez. Haberlerde görüyoruz
O haberler yandaş ve a haberdir kesin
Yav adalet yürüyüşü örnek HDP ile kol kola girdiler görüntüler var ne olursa olsun hdp ile birlikte olunur mu
Yav senin kafan mı güzel 1. Hdp resmi bir partidir meclisde karar alıp çoğunluk oyuna katkı saylağan bir parti
2. Devletten 60 milyon tl ye yakın hibe almıştır
3. Adalet yürüyüşünde hdp genel başkanı sonradan dahil olmuştur
Her neyse benim görüşüm budur...
Hadi eyvallah
Geçen gün çakarlı arabayla dolaşan sözde şehzade hani İstanbul da gerçekleşen olay.
siyasal islam çünkü dinin siyasete karışmasına karşıydı.
O kadar çok ki...
Ama en kızacağı şey adaletsizlik ve kadınları öldürülmesi olurdu.
Türk insanlarının değişik farklı tiktok çektiğini görmesi güzel video çekenlere bir sözüm yok ama her önğne gelenin çekmesi herkes gibi Atatürkün de hayal kırıklığına oprayacağı şeydir
CHP nin ne hale geldiğini görüp kriz geçirirdi.
Şu an ki CHP yönetimi olurdu
Kadir Mısıroğlu pe*evenginin arkasındaki cahiller olurdu.
Orta Doğu zihniyetli dinci siyasetçiler.
Ülkenin şu an ki hali olurdu. Bi de din ile siyasetin birbirine karışmış olması.
Eğer yaşıyor olsaydı onu en çok hayal kırıklığına uğratan şey şu anki Türkiye Cumhuriyeti olurdu
CHP'nin geldiği durumu görse çok üzülür daha sonra kapattırırdı.
Tarihini bilmeyen gençlik
Kesinlikle chp
Müslümanlar'ın hâlâ çoğunluk olması
Musul ve Kerküğün alınmamış olması...
atanamayan öğretmenler
Onun biraktigi mirasa yeterince sahip cikmamak
Bilimden ve sanattan bi'haber oluşumuz.
Chp nin şuanki hali net
Dinin devlet işlerinde kullanılıyor olması bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?