Mustafa Kemal Atatürk Yaşasaydı, Türkiye'de Şu An Hangi Durum Olmazdı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
diğer ülkeleri 10 yıl geriden takip etmezdik.. daha moden bir ülke olurduk.. adaletler daha düzgün işlenirdi.. alım güçümüz yükselirdi.. insanlar maddiyattan ya da eğitim için yurd dışına çıkmazdı , askeri güçümüz daha üst düzeyde olurdu , pkk vs diğer tüm sorunlar çoktan bitmişti , daha huzurlu bir ülke olurduk , adam kayırma torpil gibi durumlar olmazdı köylüden şehirliye herkez bir bütün olurdu..
teşekkürler EİG için
Rica ederim.
Yaşasaydı zaten bu durumda olmaz avrupanın ve dünya devletlerininde 100 sene önünde olurduk
@manyakhipopotam ikibin değil hipopotam 100 sene dedim bu Atatürk korkunuz neden anlamış değilim gazinin ismi bile yetiyor sizi korkutmaya
@manyakhipopotam kafam iyi olmaz su ve çaydan başka birşey kullanmadığım için
Arap çakması değil daha modern bir ülke olurduk garanti gözü ile baktığım şey bu.
Ve o İmralı da kuş sütü ile bakılan şahıs da gebermis olurdu.
Kesinlikle öyle olurdu.
Garanti baktığın göz göz değil bence senin atan Mustafa Paşa'nın kabri nâr bahçelerinden bir bahçe olur inşallah
Bence en başta kendi kurduğu partinin rezilliğine şaşar kalırdı.
En basiti, yaşasa şu Hdp meselelerine Kılıçdaroğlu gibi yaklaşmayacağı kesin.
Cevap
25Cevap
Iyiki de yaşamamış. Böyle bir millet Ataturk gibi birini haketmiyor.
Allah rahmet eylesin.
Selanikten böyle bir adam çıktı.
3000 kitap okumuş bir insani anlayacak kapasite hiçbir zaman olmayacak.
Mustafa Kemal 100 yıl sonrasını görüp gençliğe hitabeyi yazdı. Hatta çok daha uzun yıllar geçerliliğini koruyacak...
Ancak, 100 yıl geçmesine rağmen Türk milleti onu anlayamadı, kim bilir kaç yıl geçince anlayacak...
Dediğin gibi, ülke olarak haketmedik belki, ama bizim için bir fırsattı o... Tren kaçıyor gibi, umarım insanlar bir an önce uyanır.
Ahahahahahaha çok yazık
CHP şu an HDP nin destekçisi olamazdı
Bu kadar çok vatan haini olmazdı
Doğuda her gün şehit olmazdı
Meclisimizde terörist olmazdı
Atatürk yaşasa süper güç olurduk İsviçre gibi refah olurduk. terör pkk sözde dinci yobayzlar, cemaatler, tarikatlar olmazdı. ama ben bu ortamda bu konjektürde Tayyipi cidden tutuyor ve destekliyorum. Bugünün chpsini zerre sevmiyorum. Tayyipin tek zaafı aşırı dine önem vermesi. yoksa Erdoğan çok iyi biri.
Aptal ne bekliyorsun burası sizin o çok sevdiğiniz laik bir ülke değil artık üstadımız Kadir mısıroğlunun dediği gibi yılanın başını ezdik sadece kuyruğu sallanıyor siz o sllanan kuyruksunuz işte zamanı gelince bu chp ve kamalizm zihniyetini ortadan kaldıracağız bu ülke laikliği istemiyor isteyen de bu ülkenin evladı değildir ya Ermeni ya da İngiliz uşağıdır senin İsmet İnönü deden gibi
Tek zaafı aşırı dine önem vermesi olan kişi başa kendi sülalesinden insanlar geçirmedi. Eğitimi düzgün olan kişiler getirirdi. Dine önem veren biri kul hakkı yemezdi. şu an kaldığı sarayın günlük elektrik parasını ömür boyu asgari ücretle çalışan biri ödeyemiyor. Yemese içmese bütün parasını biriktirse bir gecelik elektrik kirasını ödeyemiyor... Dalga mı geçiyorsun sen? O sarayı yaptırdığı parayla okullar yenilenirdi, memur maaşları arttırılırdı, bizden aldığı vergilerle yaptırdı gidip de cebinden kaç para verdi? Bir markete girip asgari ücretle çalışan birinin yapamayacağı bir alışveriş yaptı ve fiyatlar abartıldığı kadar yüksek değil dedi... Kendi hakkında konuşanı süründürüyor. Sence dindar biri eleştiriye açık olmaz mı?
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye şu an bu halde olmazdı çünkü olmaması için elinden gereken her şeyi yapardı. Başkaları gibi g*tünün üstüne oturup geviş getirmezdi:d
Mustafa Kemal yaşasaydı neler olurdu söyleyeyim. Bu ülkede demokrasi olmazdı çünkü CHP tek parti olurdu başka partiye izin verilmezdi. İstiklal mahkemeleri eksik olmazdı. Tanrı uludur diye ezan türkçe okunurdu. Müslümanlar asılmaya devam ederdi. Hepimiz Yahudi şapkası giyiyor olurduk. Kuzey Kore gibi diktatörlükle yönetilirdik.
Sizce ezanı ilk Türkçe okutan Atatürkmü
@priwateman sence kim? 1932 yılında Atatürk sağ değilmiydi?
Söyle söyleyim size araştırabilirsinizde ilk Türkçe ezan 1850 li yıllarda Abdulhamit paşa tarafından okutulup halkı buna hazırlama talimatı vermiştir yine aynı dönemde Türkçe Kuran-ı Kerim yazma yazdırma talimatınuda vermiştir araştırabilirsiniz arkadaşlar
Serdar şu kamalizm zihniyetine Atatürk hakkında bir şey anlamıyorlar çünkü onlar sevmiyor resmen tapıyor sor arkadaşa bakalım Atatürk saat kaçta ölmüş bunu belki bir çok kamalist bilmiyor
Ülkedeki en büyük vatan haininin popona pamuk tıkardı.
poposuna dicektimm..
Ben anladım, merak etmeyin :)
Bu kadar fazla köprümüz (!) olmazdı...
Ruhun şad olsun Mustafa Kemal...
Atatürk yaşasaydı biz batiya degil bati bize ozenirdi ustelik Ataturk dinsiz falan değil bunu uyduran bolmek icin uc bes serefsiz
Ülke en azından yaşanabilecek bir halde olurdu. Zenginle fakir arasındaki uçurum bu kadar olmazdı.
o olsaydı bugun ab uyesıydık.. 300 yılda bır gecen kuyruklu yıldıza arastırma uydusu atmısdık super guctuk ve saygındık!
Yaşayaydi bu durumda olmazdik. ATATÜRK öyle Akp başkanları gibi surekli kandırılilacak bir adam değil, ileriyi görebilen eşsiz bir liderdir O.
Fatih, Genç Osman ve Atatürk biraz daha yaşasaydı çok daha gelişmiş olurduk bence
Ahh keşke olsaydı Atam gözlerinden öpseydim ayrıca çok ileride olurduk dahiyane fikri hiçbir şekilde solmayan sararmayan düşünceleri
Onu bilmem de yerinde olsaydım, büyük bir pişmanlık yaşardım. Keşke bıraksaydım da hak ettikleri değeri görselerdi derdim.
ATAM benim olsa herşey kökten değişirdi. O kadar farklı şeyleri konuşup düşünüyor olurduk. Ruhu Tanrı Dağlarında geziyordur canım ATAM.
Bence ruhu nâr bahçelerinde geziyordum
diğer ülkrlerin gerisinde olmazdık dış borç olmazdı dışa bağımlı olmazdık belki süper güç olurduk ekonomimiz güçlü olurdu
Huzur içinde uyusun.
Daha güzel bir Ülkede yaşar olurduk.
Türkiye özgürlükler ülkesi olurdu ve türkiyede cagdaş medeniyet seviyesine ulaşmış başka ülkelerin sömürügesi altına girmiş olmazdı egitim seviyesi % 95 olurdu ATATÜRK ün yaşaması için canımı verirdim
Got kılı tayfasi olmazdi. alandan cok satan ülke olurduk (ticari anlamda). En önemlisi LAİK olurduk. Daha cok sey var coook saymakla bitmez
Laikliğiniz batsın be adam sen müslüman değil misin nasıl olur da lakliği seçersin Kamal atanı sevdiğin kadar yaptığı şeyleri de araştırsaydın biraz dinini araştırsaydın be gafil adam
Millet aynı millet değil mi zihniyet aynı değil mi değişen bir şey olmazdı iyi anlamda... Bu zihniyet sürdüğü sürece.. Ve Mustafa Kemal hakkında hiçbir şey bilmediğiniz net.
Biride çıkıp peygamber efendimiz yaşasaydı ne olurdu demiyor ilginç
@samyelii doğru olan bu değil mi
Yaw bunlar Ermeni torunu ne bekliyorsun sen bunlardan adam daha laikliğin ne olduğunu bilmiyor gelmiş böyle olurdu şöyle olurdu diyo bide sorunca müslümanıö diyo bak bak
Ben de bu mantigi anlamiyorum. O zaman mete han yasasaydi boyle olmazdik alpaslan yasasaydi duman ederdik fatih yavuz falan olaydi su an ucmustuk.
Helal lafı yeselerdi adam olmaz bunlardan odun bunlar
Açık ve net Dünyayı yöneten ingiliz ve fransızlar değilde biz olurduk
Atatürk öldü.
Yaşasaydı ne olurdu ne olmazdı Allah bilir.
Onun gibisi yok ve asla olmayacak.
Ne kadar saçma bir soru bu ya. Şu kafadan bir çıkın artık. Yaşaması mümkün müydü? Yaşasaydı 135 yaşında olurdu. Oldu mu cevap?
bütün atatürkçü geçinenlerin kafasını uçururdu
Güzel günler olurdu
Ama güzel günlere hasret kaldık ve Atamız aklımıza geldi değil mi
Tassagini yerdim nerde o gunler
İyiki yok Türkiye diye bir yer olmazdı Barış antlaşması yaparak kalan yerleride verirdi
İyiki yaşamıyor. Ezan türkçe okunmaya devam ederdi. Hepimiz Yahudi şapkası takıyor olurduk. Nice alimlerimiz asılırdı. CHP tek başına iktidar olurdu başka parti olamazdı. Türkiye ateist dinsiz bir ülke olurdu
@Serdarronattt ben değil Tayyip Erdoğan diyor iyi dinle
https://www.youtube.com/watch?v=8txQolvdRlw
@Bolivanus kadın yüzünden mi sen gerçekleri göremiyorsun atarürkü Google ye sor o bile bulamıyor arşivler açılsa açılmıyor Arapçadan Latin alfabesine birden geçildi bilgili halk cahil oldu Arapça konuşmak yasaklandı okunanlar asıldı şapla takmayan asıldı bunu herkes biliyor dersimi kim bombalattı benmi Atatürk bombalayan kimdi Atatürk'ün kızı Sabiha gökçen daha bir sürü şey var ama yazmaya gerek Yok
@Bolivanus cevabın yok soruya adam gibi adam pisliği yok :D nerden biliyon sanamı açtılar yoksa arşivi
Latin alfabesine geçişin nedeni, Arap alfabesinin yapısı ile ilgilidir. Arap alfabesi, ünlüsü olmayan bir harfler dizgesi gibidir. Bu yüzden Türkler için okunması güç bir yazıdır. Arap alfabesiyle yazılmış harekesiz Türkçe sözcüklerin okunmasındaki güçlükleri azaltmak için elif, vay ve harfleri bu yüzden bir yandan ündeş olarak kullanılırken, öbür yandan da ünlü görevlerinde kullanılmaya başlandı. Gerçekten de Türkçe ünlü harflere dayalı olup sekiz ayrı ünlü harfi bulunmasına karşın, Arap dili ünsüz harflerden kuruludur ve yerine göre “a, e, i” seslerini vermek üzere kullanılan bir tek ünlü harfi vardır: Elif!
@Bolivanus teşekkür ederim doğru bilgi için
la olm ne içiyon sn :):) yasak deniyo gerek duymamışlar diyosun kakmış bana belgeleri çıakr diyom :D. hayır neler yapıpı yapmadığını bilen biliyo zaten bilmeyen de öter
biride gelmiş teşekkr ediyo ona :D
@manyakhipopotam sizin bilginizin küfürden ileri gitmediği aşıkar yazan arkadaş arap alfabesinin Türkçeye neden uymadını anlatmış ki anlattığı doğru olduğu için teşekkür ettim
@priwateman aşikar mı :D nerde küfür ettim bir göstersene ukala evlat. iyi halt ettin boş konuşma da kaybol şmdi
@manyakhipopotam evlat derken bile hakaret edşyorsun 43 yaşında kaçtane evladın var sizin acaba siz babanızın hafsalında yokken ben bu dünyada eğitim alıyordum işinize gelmeyin kaybol
Lan demek hakarettir oğlunuz olmayan ve olamıyacak yaşta olanlara oğlum demekde terbiyesizliktir topumumuzda
@priwateman evlat demek hakaret mi abi, kavramları bilmyon 43 olan kim senmi :) doğru konuş ne demk hafsalda yokken yarım kalmış git tamamladı o eğitimini saygıyla , işime gelmeyen bişe yok
@priwateman lan da demedim oğlum da gözlüğünü tak iyi oku abi,
Arkadaşlar kamalistlere bir şey anlatmayın mal onlar atanızın YouTube'da meclisteki konuşmasını dinleyin de gelin kamalistler
Neyse ki ölmüş kabri nâr bahçelerinden bir bahçe olur inşallah
daha fazla dinsiz olurdu. bu kesin.
Atatürk dinsiz degildi o herzaman Hz. Muhammede hayran bir insandi
@Maviberrak ya bisigamk meclisteki konuşmasını da mı duymadın be nankör zihniyet yoksunu
Millet taşlardı bence
Birtek Atatürk'le sınırlı kalmamalı aslında bu
Bilmem. Ama böyle olmayacağımızı tahmin ediyorum.
yaşamıyor
bence hiç iyi olmazdı
kuran okutulmazdi
Manyak gibi olacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar