Çoğunuz tarihimizi bilmiyordur eminim. Okumayı bilmeyen milletiz biliyorum.57 yılda 3.937 kitap okyan bir C. başkanımız vardı bizim peki şimdi kaç kitap okuyan bir C. başkanımız var ki. Nereden nereye dimi cidden çok değişim olmamış mı. Her neyse... Eğer Atam olmasaydı. Bizi kim işgal edilen yerlerden kurtulcakdı. İzmir de kim düşmanı denize dökücekdi ya da İstanbul'da Antep'e gazi lakabını neden verildi bilmeyen Gaziantepli insanlar tanıyorum ben. Peki sizce Atatürk olmasaydı. Vahdettin ile ne olurdu.
Akplıler Ataturku sevemezmı normalde? niye belirtile şık ille bu tarz? Chpliyim ama kurana ınanıyorum diye şıkda eklesene? Mhp lıyım ama kürtleri sevıyorumuda ekle tövbe estfllah Geçmişte Akp ye oy atan biri olarak Atatürkü sevıyorum ülkeyi kurtarmaya önderlık etmış bir çok yenılık getirmiş bir devlet büyüğü neden sevılmesın Osmanlı olmasaydı Atatürk olmazdı bide burdan yakın ille sebep sonuç ilişkisi arıyorsanız. Yaradana bakın yaradana. Veya okadar çok ismi geçmeyen kahraman varki bu toprakların alınmasında devletın kurulmasında birazda onlara bakın okuyun.
Kardeşim Atatürk olmasa diye bir tabir yanlış o olmasa başkası olurdu Atatürk daha küçük bir subay adayı iken enver Paşa'lar Talat Paşa'lar Refik beyler Bu ülkenin temellerini atıyorlardı Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin son aşamasıdır devlet kurulmuştur Atatürk başına getirilmiş Olmasa vs demek yanlış ama Adam tam o Zaman da tam bir savaş dehasi ve siyasi deha olduğundan hükümeti kurma görevi bizzat Vahidettin tarafından Atatürk'e verilmiştir
Biliyorum kardeşim zaten onun görevi İngiliz'leri İstanbul da oyalamak Atatürk'e hareketin başına geçmesi için Zaman kazandırmaktı Vahidettinnin Atatürk için Anadolu'ya gönderdiği mektuplara bknz. Siz sözde Osmanlı'ya isyan etmiş her yerde aranan birinin Osmanlı'nın en iyi vapuru ile Samsun'a çıkacağına inanıyormusunuz? Atatürk bu planın en son aşamadır o Anadolu'ya ayak bastığında bu devlet kurulmuş Atatürk'ün gelip başına geçmesi Kabineyi kurması ve ilan etmesi bekleniyordu eğer Vahidettin İngiliz'leri oyalamasa bu iş zorlaşacak tı Neden Atatürk derseniz dediğim gibi o bir dehaydı ve o yüzden o seçildi yıldız sarayına çağırıldı ve görev ona takdim edildi Bu Türklerdeki devlet-i edeb müddet geleneğindendir bayım saygılar
Tarihi olaylara bu şekilde yaklaşamazsın "o olmasaydı ne olurdu, bu şurayı fethetmeseydi nolurdu" bu saçmalıktır tarih bilimine ters mal gibi bakış açısı tbrk
Neden peki. Şu çılgın Türkleri ya da Atatürk olmasaydı kitabını okudun mu. Kaç şehrimizi düşmandan kurtarmışdır. ya da nasıl devlet olmamızı sağlamşıdır biliyormusun.
Ben sana 99999 ciltlik atatürk olmasaydı ya da herhangi bir tarihi karakter olmasaydı nolurdu yazarım ama boşluk bir olay tarih öğrenirken ilk öğretilen şeydir bu
Akpli degilim olmasaydi soyle olurdu diyenler siz kahinmisiniz ne olcagini Allah bilir belki daha kotu belki daha iyi olcakti belki birisi liderlik yapcakti su cunle dunyanin en sacma cumlesi olmasaydi olmazdik kesin olan bisey yok ihtimal var Babamiz yorga olurnus kizlar yabanci erkek meraklasi gelecektw zaten cocuklarin babasi francesco olcak
10 Ağustos 1920 Ne olacağına zaten Zatı Şahane attırdığı imza ila karar verdi Sevr'de. Anlaşmanın geçerliliğini yırtıp atacak bir Efe çıkmayacağından anlaşma yürürlüğe girerdi.
Antlaşma halen korunuyor, yanılmıyorsam Fransa'da.
Ya yürü git niye akp ile bağdaştırıyorsun atatürk'ü sevmeyenleri !!!
Akp'li dilim Atatürk'ten de hoşlanmıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Atatürk olmasaydı latin alfabesi kullanacaktık, şapka kanunu gelecekti, düşmanlarımızla aynı dili konuşacaktık, onların yediği yemekleri yiyecektik kılığımız kıyafetimiz onlar gibi olacaktı. Atatürk vardı şu an değişen ne?
@modnoc1326 ağzına sağlık kardeş biz Türk milleti başka milletler gibi değiliz kendimizi düşmanın eline teslim edecek kadar bizim yaşama amacamız şerefimiz ve namusumuzu korumak içindir, atatürk tek başına kurmadı bu ülkeyi yüzbinlerce mehmetcik kurdu.
eyv. kardes gercek tarihi okuyunca anlıyoruz. izmirde yunanlılar gitdiğini ingilizlerin istanbulu terk ettiğini karşılığında onların kılık kıyafetine büründük onlar gibi olduk Ayasofya müze oldu. Futbol oyunu güzellk yarısmaları teşvik edildi. lozan zafer olarak anlatıldı durdu aslında hezimetden başkasın değil
İngiliz himayesinde olsak onlar bize latin alfabesi kılık kıyafet ezanı türkçe Ayasofya müze yapsaydı biz kabul etmezdik çünkü onlar içimizden birini seçtiler bizi ebediyyen uyutmak istediler. 100 yıl başardılar Allahın izniyle hepsi bitecek
En İyi Cevaplar