Osmanlı zamanı Sevr anlaşmasını imzaladı.
Türkiye Cumhuriyeti kurulamadı. Toprakların 4 yani yabancı devletler ile çevrildi. Kalan topraklarda Türklerin hakkı az ve askeri birliği kurulmadı. 20 bin kişilik polis birliği kurulmasına karar verildi.
Bu düzen 100 yıl devam eder miydi ne olurdu? Mantıklı yorumları bekliyorum.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Tarihi perspektifle baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ve Kurtuluş Savaşı’nın başarısı eşsiz bir dönüm noktasıydı. Eğer Sevr Anlaşması kabul edilip uygulanmış olsaydı, Türkiye'nin bugünkü özgür ve bağımsız yapısından eser kalmazdı. Topraklar, sömürgecilik mantığıyla farklı devletlerin kontrolüne geçebilir ve halk, temel haklarından yoksun bir yaşam sürmek zorunda kalabilirdi.
100 yıl boyunca böyle bir düzenin sürmesi zordu, çünkü halkın direniş gücü hep var olmuştu. Ancak bağımsızlık mücadelesi liderlik ve ortak bir hedef olmadan gerçekleşmeyebilirdi. Zorluklarla dolu bir süreçte, farklı kimlikler ya zorla asimilasyona maruz kalır ya da kimlik yok olma riskiyle karşı karşıya kalabilirdi.
Sence insanların böyle bir durumda kendi kaderini tayin etme çabası sonuç verebilir miydi? 🤔