Sevgili gençler, can sıkıntıları, Anamur muzları, Kayseri sucukları, İzmir lokumları hepinize selamlar, sevgiler. .. Neden "adam ol" söz öbeği var da "kadın ol" yok? "Adam ol" derken kadınlara hakaret mi ediliyor? .. Toplumda neden "karı gibi... olma, adam ol" derler. Bunu hiç düşündünüz mü? Bu kadına hakaret değil mi? ..Hatunların hasıyım, getir hava basayım.#AdamOl! #KültürelSohbetler! #ArmutOl!
Neden "adam ol" söz öbeği var da "kadın ol" yok? "Adam ol" derken kadınlara hakaret mi ediliyor?
Adam'ın kökü Adem'den de gelir ve İnsan demektir. Yani aslında kadınlara da adam denilebilir fakat bizde algı olarak 'Erkek adam' lafı kalmış. Tdk'dan Adamın anlamına bakabilirsiniz hatta.
Toplumda belli basli kaliplasmis sozler vardir. Karı gibi zırlama mesela. Neden? Kadınlar daha duygusal yaratiklardir. Bir kadinin aglaması sinirli bir erkegi o an yumusatir mesela olay cozulur. Ama iki erkek kavga ederken karsi taraf aglasa emin ol sinirli olan 2 kat fazla döver onu bir de ib*e ye çıkar adı. Adamlıkla kadınlık farklı kavramlar zaten. Adam gibi adam dersin, o kisi hakkinda herkes sağlam dusunur. Kadın ol? Anlamsiz gelie guler gecersin. Tamamen toplum algısı
Nasil ki Bi kadının erkek gibi davranması hoş bisey degilse bi. erkeginde kadın gibi davranması hoş değildir.. her kesim kendine has ozellikleri taşımalı... bu soyledigin cumleyi mutlaka kotu anlamda kullanan cahillerde vardir elbet ama kökeni bu şekilde
Cemal Süreyya'nın şu sözünü çok beğeniyorum. Ne de doğru söylemiş. "Ve bugün bir kez daha anladım. Adamlığı kadınlardan öğrenecek çok erkek var." Valla cok dogru bir söz
Bazi adamlar, kadınlardan daha erkek olduğunu nereden çıkardın. Dediklerimin senin dediklerinle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Artik kafandan sunu siler misin. Adamlık cinsiyet meselesi değil. Kadinlara da adam ol denir. Yani benim demisligim var.😅
Sen benim dediklerimi okuyor musun? Ayrica madem dinine bu kadar duskunsun, o zaman kadınlara da saygı duymayı öğren. Isine geldiğinde dini kullanıyorsun, isine geldiğinde dinen yasak şeyleri yapıyorsun.
O kadar şey yazıyorum. İçinden cevap verebildiginu seçip oyle cevap veriyorsun. Neyse. Ayrica erkeklerin hepsinin dürüst olduğunu mu zannediyorsun? Gören de sizi sütten çıkmış ak kaşık zanneder.
Aşağıda birisi çok güzel anlatmış kelime kökeni adem adem demek insan demek demiş adam ol insan ol demek yani Çok kullanılmıyor olması yanlış olduğu anlamına gelmez mesela erkeklerde beyefendi ol denir
Allahım yaa 😅 sağlam bi karakter diyorum kime diyorum huuu huuu? Yani eskiden öyle okuyan azmış zaten oku da adam ol cümlesi nerden geliyor. şu an iiçin değil. d
Karı gibi olma derken soyle olabilir Yani kadınlar gibi oturup dedikodu yapma bu bir ornekti Mesela bi erkegin oturup kadinlar gibi dedikodu yapmasi ya da bazi kadinlar gibi laf tasımasi tuhaf kaciyo Ondan dolayi mesela erkek ol adam ol kadin gibi laf tasima derler bazende Bakis acisina gore degisiyor nebilim
Kadının bir karakteri vardır Erkeğin bir karakteri vardır Toplumsal olarak ( bana gire değil ) Mesela erkek kadın gibi davranmaya başladığında ona karı gibi olma denir Aynı şekilde kadın içinde erkek gibi konuşmaya davranmaya başlayınca erkek gibi olma biraz kadın ol denir