"Erkeğin namusu kadındır" diyenlere sormak lazım bekarlar namussuz mu?
Bu algının tamamen yanlış olduğu kanaatindeyim. Herkesin kendi başına namusu var. Namuslu olmak demek zaten ahlaklı olmak demek doğru sözlü güvenilir olmak demek...
Bu algının tamamen yanlış olduğu kanaatindeyim. Herkesin kendi başına namusu var. Namuslu olmak demek zaten ahlaklı olmak demek doğru sözlü güvenilir olmak demek...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ne olacaktı? Dalda atlayıp herkesten bal mı toplıcaz. Kadınım namusumdur. Salak salak konuşmayın.
Bekarlar namussuz o zaman size göre.
Sana göre öyle bana göre değil. Yazdığın soruyu mu unuttun
Erkeğin namusunu kadınla bağdaştıran sizsiniz.
Bekar erkeklerin namusu ney cevapla.
bana göre bekarlar namussuz filan değil sizin saçma sapan algınızdan çıkıyor bu.
Kardeşim herkesin namusu en önce kendine aittir. Bekar erkeğin kadını olmadığı için namustan sorumlu tutulmaz. Kız arkadaşı olduğundan itibaren o kadının namusu o adama emanettir. daha fazla tartışmaya gerek yok. Cahil cahil sorular soruyorsunuz. Yaşınıza veriyorum.
"Bekar erkeğin kadını olmadığı için namustan sorumlu tutulmaz."?
Çok yanlış bir cümle. Erkeğin de kendine sahip çıkması gereken bir namusu bir iffeti var...
Namus demek kadın demek değil.
Bir kere sen namus kavramını yanlış anlıyon en başta bunu bir düzelt...
Son yazdıkların çok cahilce.
Ahaha ben namussuzdur demedim ki. Sorumlu tutulmaz dedim. okuduğunu da anlamıyor.
Namus bireysel bir şey olduğu için sorumludur. Kendinden sorumludur.
Sen namus kavramını nasıl anlıyorsun onu bir söylesen.
Namus bireyseldir. Ama dinimize göre eş seçimini yaptığımızdan itibaren o kişinin namusundan da sorumlu tutulursun diyorum erkek olarak. Sorumlu derken onu korumaktan söz ediyorum. Yani eşini paylaşmaz. Başka bir erkek gelirse onu o erkekten korur. Korumazsa sorumludur. Eş diyorum sen bunu kız arkadaşa doğru indirge. Anlatabildim mi
Ben en iyisi eş seçimi filan yapmayayım bu gibi sorumluluklardan da uzak dururum böylece.
O zamanda zinaya yönelmez misin?
Muhafazakar kafalardan çıkan sesleri sen çıkarıyorsun.
"Evlen yoksa zina edersin." Çok saçma bir düşünce. Açıkçası saygı duymadığım bir düşünce.
Bunun için mi evleneceğim sırf?
Ha bu arada muhafazakarların namus anlayışına katılmıyorum haberin olsun...
Bekar erkek namustan sorumlu tutulmaz kadını olmadığı için derken haksızsın.
Yorumlarını okursan kendinle çelişen açıklamalarda bulundun.
Ben muhafazakar değilim. Aksine nefret ederim ama bu hususta tek eşliliği savunuyorum. Muhafazakar olduğum için değil hayat görüşüme uyduğu için.
Namus hakkında kendinle çelişip duruyorsun farkında mısın?
Bekar erkek namustan sorumlu tutulmaz dedin sonra ben namus bireyseldir deyince buna katıldın...
Yorumların çelişkili.
Sen kafandaki namus algısını düzelt.
Kendimle çelişen tek açıklama yok. Tek eşliliği savunuyorum ve o kişinin namusu korumakla sorumluyum diyorum. Çelişen ne var söyle?
Bekar erkek kadını olmadığı için namustan sorumlu tutulmaz dedin.
ben tepki gösterince namus bireyseldir deyip üstüne bu anlattığını ilave ettin
bunu yaparken çeliştin
Oğlum g/erizekalı mısın sen açıklamasını yaptım ya bir erkeğin kadını yoksa nasıl sorumlu tutulur dedim? Olmayan bir şeyden sorumlu tutulamazsın. Bireysel dediğim kısım kız arkadaş yaptığın zaman onun namusundan sorumlu olman saçma sapan konuşuyorsun neyi anlamadın tekrar tekrar oku
Sen namusu kadın üzerinden algılıyorsun.
Ben namus kavramına kadın üzerinden anlam giydirmiyorum.
Dolayısıyla anlattıkların saçmalık.
Çekiştiğim falan yok sen anlamak istemiyorsun
Sen kadını namus olarak algılıyorsun bence yanlışsın.
Kadın=namus demek değil.
Kadının namusundur. Konu kapandı. Anlamıyorsun tartışmıyorum.
Erkeğin kadını olmasa bile kendi namusu var, kendi iffeti var.
Bunu anlamıyorsun.
Namusa kadın olarak bakıyorsun.
Ben senin kafandaki düşünceyi benimsemiyorum ki zırvalıyorsun zaten.
Kadın demek namus demek filan değil. Boş düşünce.
Basit bir şey sorucam. Yolda biri anneni ya da kız kardeşini ya da kız arkadaşını taciz etti onu korumaz mısın? Korursun. İşte bu kadın namusundur anlamına geliyor. bütün tezlerin tek bir örnekle çürüdü. Hadi eyw.
Erkek bekar olsa bile kendi namusu vardır. Herkesin namusu en önce kendine aittir diyorsun sonra da bekar erkeğin kadını olmayınca namustan sorumlu tutulmaz diyorsun çeliştiğin yer bu.
Namusu sadece kadın üzerinden anlıyorsun.
Bu ilkel kafayla devam et.
Kişisel kız arkadaş üzerinden anlattım anlamadın. Genele döktüm hala çelişiyorsun diyorsun. Kıtsın kardeşim. Anlatamıyorum sana. Boş kafasın. Senle tartışmak zaman kaybı. Yazmazsan sevinirim.
Kadın namustur kafasıyla devam et.
Tamam.
Benim kast ettiğim şeyi bile anlamamışsın ki.
Kız arkadaşı da yoksa bir erkeğin namusu filan yok mu sana göre? Bana göre var. Kız arkadaşı yokken de var. Kendinden sorumludur bir erkek.
Ben bireysel derken kız arkadaş kastetmedim.
Bu konuda muhafazakarlarla aynı yerdesin üzgünüm...
☺️ sen benim verdiğim örnekleri oku başka bir şey demiyorum. Tartışma bitti
Senin ne anlattığını anlamak gibi bir çabam yok.
Evlenmeyi de düşünmüyorum zaten.
sen herkesin namusunu üstelenirsen meydan dayağı yersin fkckkfkzkağ kız arkadaşını koruman ya da karını koruman sadece onu koruduğunu gösterir. namus falan boş laf kimse kimsenin namusu değildir.
Kadınlara erkeklere emanettir diyor Allah resulü
Sokakta önümden geçen kadın bana emanet mi?
Değil. O söz evlilikle alakalı.
Hayır annen kardeşin çocukların eşin korunmaya ihtiyacı varsa o yolda ki kadının onu da korursun
Sokaktaki kadınla alakam yok?
Allah aşkına birilerinin sorumluluğunu ben almak zorunda değilim ya...
var maalesef