Feminizm bu mu yani? "Bayan değil kadın" 🤪
Noluyo bayan oluyorsan, kadın diyince noluyo, bayan olunca noluyo? Enteresan gerçekten.
Noluyo bayan oluyorsan, kadın diyince noluyo, bayan olunca noluyo? Enteresan gerçekten.
Ne bulacaklarını şaşırmışlar... ülkece daha büyük sorunlar var kimsenin umrunda değil. Yok bayanmış kadınmış, medyayla bişey çıkarılıyor, koyun sürüsü gibi herkes o konunun üzerine düşüyor. Hangisi kullanılmalı diye tartışılması taraftarı değilim, dar ve sığ görüşlülerin işidir bu.
asıl karşı çıkılan; kadın bireylerin cinsiyetlerinden bahsedildiği durumlarda, insanları bu kelimenin kullanımından kaçmaya iten algı ve zihniyettir. Boşuna abartılan ve büyütülen bir tartışma demeden önce asıl nedene odaklanırsanız, olayın haklılığını ve bu konudaki ısrarın yalnızca feminist bir söylem olmadığını da göreceksiniz.
Zaten kız diye de bir cinsiyet de yoktur. Kadın/Erkek; tıp dilinde “Dişi/Erkek” olarak geçer. Bunların küçük yaşta olanlarına da kız/oğlan denir. Yani gelişimini tamamlamış ve 18 yaşını doldurmuş her dişi birey, kadındır. Esas kimliğin söz konusu olduğu durumlarda yalnızca cinsiyet belirten 'kadın' kelimesinin ayıp olarak algılanıp, yerine bayan sözcüğü kullanıldığında bir art niyet aramak gayet normaldir. Bize bu algıyı yaratan tutucu zihniyet konuşma dilimize lanse edilerek bu kullanım normalleştirmeye çalışılıyor. Ve bunun karşısında durup, algılarımızla oynanmasına izin vermemek hem kadınların hem de erkeklerin en önemli sorumluluklarından biri olmalı.
Çünkü erkek egemen toplumumuzda kadın denilince hemen bu durum, bireyin medeni haline daha da kötüsü namusuna bağlanıyor. Ve sırf bu yüzden insanlar, kadın demek yerine bayan diyerek konuyu kapatıveriyor. Konunun en önemli noktası da burasıdır çünkü bu tutum yüzünden kadın cinsiyeti, bir sözcüğe sıkıştırılarak aşağılanıyor.
Bunun sebebi gelenektir o halde geleneğe yuklenin erkek egemen toplum ataerkil toplum demekten vazgeçin bizmi koyduk bunları teee atalarımız koymuş
Erkeklerin egemen olmasinin sebebi bedenen güçlü ve duygularının akıllarına daha az hukmetmesiydi buda savaşlarda ve toplum yönetiminde erkekleri daha başarılı kıldı.
21 yuzyilin tutkiyesinde Ataerkil erkek egemen diyen utansin j
Kadınlar iş hayatında daha rahat ve iş bulma kabiliyeti daha fazla toplum tarafındanda pozitif ayrımcılık yapılıp kadınlar üstte tutuluyor
Feministlerin sevilmeme nedenide hep kadın üstüne durmaları erkeklerin sorunlarını cok ta konusmamalaridir
Erkekleri yetistirende kadındır
O halde kadınları değiştirinki erkekler değişsin
Bu yazıyı senin ataerkil demen sebebiyle yazdım
Hasta bir toplumun sebebi yetistirilis tarzidir. Bundan kurtulmanin yegane çaresi de bağyan ve erkekler bireylerin çocukluktan itibaren gerek ailede gerek okulfa iyi bir egitimden gecirmektir
İstanbul sözleşmesi gibi tek taraflı olarak erkeğe yüklenilmemelidir
Not:sözleşmeyi yetersiz buluyorum bir çözümde olmadı. Kadını beyanı esastır maddesi çıkarılıp erkeğin ezildiği maddeler çıkarılıp yerine taciz tecavüz şiddet ölüm gibi suçlara daha ağır caydirici cezalar verilmelidir. Oyu günler
Keşke kadınlara bayan deseler ama kadınlara şiddet uygulamasalar, öldürmeseler.. Bunların daha önemli olduğunu düşünüyorum. Yoksa kadın demiş bayan demiş ne önemi var..
Çok çok çok haklısın.
Kadın dersin ben bakireyim der baya dersin ayyy görgüsüz der , bizim kadınlar böyle bir şey iste.
İşte tam mesele bu. Bi arkadaşım var. Kız diyince küsüyor. Neymiş kadın diyecekmişim. Hey Allahım yarabbim 😁
Bizim ülke de kadınlar ne istediğini cidden bilmiyor , tamamen duvarlar içine kendilerini hapsetmişler
Cevap
5Cevap
Bayan kelimesi baymak fiilinden geliyor. Her iki anlamı da taşıdığı için kullanmayı doğru bulmuyorlar.( TDK da geçiyor)
Alakası yok bu durumla
@Melissaa0011 Neymiş sorun?
Yazdım aşkım oku
ne biliyim ya aksiyon olsun diye galiba bana çok saçma geliyo
Ben pek anlam veremiyorum kötü bir şey değil aslında ama millet olarak takıntılıyız belki de.
aşağıladığımızdan deyil bayan baymakdan gelmez saçmasapan yorumlar hele melisa döktürmüş🥱
Bilmiyorum bende çok saçma. Bayan işte nesi yanlış bunun
Yorumumu oku anlarsın
kız olsam bayanı ben de tercih etmezdim kadın daha hoş bence
Off hiç te enteresan değil o ne öyle bayan nefret ederim kimi bayıyoruz acaba
Abartılmış bir muhabbet olduğunu düşünüyorum
ister bayan desin ister kadın
Evet kadın bayan nedir
Bayan kulağa hoş gelmiyor kadın daha iyi bence
Ben bayan derim umrumda bile olmaz
Bosver uyu sen😬
Tm.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?