Benim bir alevi kankam var cocukla kavga etdik o benimle illerde sevgili olmak istiyor bende sunni ve alevi olmas dedim oda kizdi tartisdik bisde insanis dedi bende ama kuralarimis ayni deyil dedim musluman muslumanla okur dedim oyleymis sunni aleviyle evlenemes yasakmis ben napcami bilmiyom onu kirmamak istemiyom cok iyi bir insan ama napcam kaldim ortada
Cevabın nedir?
öncelikle yaptığın insani yönden doğru bir davranış değil lakin alevilik konusu biraz bulanık teist arkadaşımlarımlada çok konuşuruz bu konuyu şiilik hakkında çok kitap okudum şiiliği anlatabilirim.. sunnilik hakkındada hatta selefilik hakkındada ama alevilik konusunda tek bir model yok.. sunnisin zannedersem hanefi.. şafi.. maliki ve hanbeli mezheplerinin müctehid dedikleri kimseler belli herhalde akademik dilde profesör gibi birşey bu müctehid ve ictihadları var islam peygamberi olarak inanılan muhammed zamanındakilerle şaşırtıcı derecede benzer sunnilerin ibadetleri lakin aleviler ali ve muaviye olayında tarafken ilginç tarafı sunniler ne aliye karşı ne de muaviyeye bence itikad olarak bakarsak sunnilik daha bir önce en azından muhammed döneminden farklı bir düzenleri yok ama şiilerde daha farklı alevilerin cem evi dedikleri bir yer var lakin sunnilerle alakası yok birdefa kültür farkı çok var şahsen katolik hristiyan birini tercih ederim evlenmekte ama türkiyede alevi birisiyle burada çoğu kişi çok hoşgörülü diyor ama daha tartoşamadım doğrdu düzgün çünkü söylediklerinin hiçbirinirin kaynağı yok bir sunni bir şii hatta hristiyanla tartıştım ama alevi ile konuşmadım ee bana öğret diyorum o da yok yani aleviler bu kadar kapalı kutu olunca haliyle kendilerini yanlış tanıyorlar üstelik tanrıya inanmayan biri olarak diyorum ama hemen bir yafta vurmaya çalışıyorlar... bence hacı bektaşi veli okumak lazım onu bu aralar araştırıyorum ama türkiyede din konusu çok katı insanlar birşeye kesin olarak inanmış değiştiremiyorsun yanlışını göstersende bence mutlu olanla evlenin sonra kavgalarınız bitmez..
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Alevi birçok arkadaşım var ve müslümanım diye gezenden daha müslüman. onların ibadet şekli farklı diye dinden mi çıkacaksın. Hiçbir alevi görmedim domuz eti yiyen uçma. Namaz kılmak vb gibi olaylar oruç dahi var onlarda ama senin benim gibi ramazanda değil farklı bir ayda. Saçmalamışsın. Giit ve gönlünü al
03 Yorumla
+1 yılBiz musluman degiliz yani musluman muslumanla derken her alevi bir degil herkesi bir tutamazsin bende aleviyim namazimida kilarim orucumuda aksatmadan tuttum hep abdestimide aliorum bende aleviyim oyle bir sey yok ya o onla evlenemz kalbine soz geciremezsin aleviye asik olma diye
03 Yorumla- +1 yıl
Hicbir konuda boyle ayrim yapma karsindaki insan her insan farklidir insanlari bir tek iyi ve kotu diye ayir
Ben de Aleviyim. Hem de Dersımlıyım.
Biz insan ayırmayız.
O baştan başa yalan.
Sunnilerle evlenenlerimiz var.
Aklınızdaki ilerleme bu kadarsa Alevilerle kanka da olmayınız o halde.
Lütfen! Bizi yakan sizin düşündüğünüz zihniyet zaten!13 Yorumla- +1 yıl
Helal sana dersimli
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
40Cevap
Malatyali bir arkadaşım var. Sunni ve gayet eğitimli öğretmen ailesi. Babası emekli okul müdürü. Dinle filan fazla alakalı biri değil ama der ki 'benim çok alevi arkadaşım var iyi de anlaşıriz ama alevi-sunni evliliklerinin yürüdüğünü hiç görmedim' ... Malatya Alevilerin be sunnilerin birlikte yaşadığı bir il. Bir bildiği var ki söylüyor
01 Yorumladostlar birsey olur niye olmasın. cunku eşler müslüman olmali ama bu alevilik gercekten karışık. bir tek sistemde gitmiyor. namaz ve orucu peygamber sünneti tam olan musluman alevidir ama sen peygamber sünneti ve orucu tutmaz isen namazı farkli kilarsan yani 4 mezhebe uymaz isen. malesef müslüman demek olmaz. sahadet getirse bunlari yapsa tamamdir. askerde nöbet yerinde arkadasim da demisti alevilik cok karisik bir mezhep.
01 Yorumla
+1 yılalevi değilim ama birçok alevi sevgilim oldu. hatta evlenmek için yalvaranlar bile vardı içlerinde. aşağıda kız vermezler diyenler var da ondan yazdım bunu. hatta şimdi yeni tanıştığım bir alevi kız var, onu biraz daha tanımam lazım. eğer mutlu bir yuva kuracağımdan emin olursam onunla evlenmeyi bile düşünüyorum
03 Yorumla- +1 yıl
hahahahah:DDD alevi olduğun nasılda belli:DDD Allaaaan tahtacısııııı:DDDD
- +1 yıl
yazdığın bütün yorumları okudum. alevi değilim yazmışsın ama sen ALEVİSİN. içinizde büyüdüm ben. en samimi dostlarım bile alevidir benim. yüz kişi arasından seçerim hepinizi. senin suratını görmedim ama cümle kuruşundan şivenden anladım alevi olduğunu. alevilerin içinde senin gibi zavallı olan tek tüktür. işte senin gibiler de maalesef diğerlerinin yanlış tanınmasına neden oluyor. sen de beyin olsa zaten böyle bir soru sormazdın. aleviler bu ülkenin kültürüne sahip çıkma konusunda cannnnndır caaaan. yüzde doksanı da Atatürkçüdür. Türkülerimiz bu zamana kadar onların sayesinde hayatta kalmıştır. işte benimle evlenmeye çalışan tipler hep senin gibiler olduğu için tekmeyi bastım bugüne kadar. geçmiş bir de ukala ukala konuşuyorsun defol git yoksa psikolojin alt üst olacak
+1 yıl"Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar."
- Albert Einstein31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşın bencede ufak ama akılın yaşta değil başta olduğunu düşünerek şöyle söylim: İslam tarihi 1400 senecik dünya tarihi ise henüz belirlenmemiş fakat milyarlarca sene önceden kalan insan iskeleleri bulunmuş. Alevilere gelince; Eline, beline, diline sahip ol! Görmediğini söyleme.. Dört kitabın dördü de haktır diyen. İbadet yerlerine yani cemevlerine düşkünlerin giremediği kul hakkı yiyenlerin birinin namusuna parasına malına mülküne zarar verenin o ibadette yeri olmadığı bir toplumdan daha güzel ne olabilir.. İnsana insanca bakan bir anlayış var Alevilerde... Kestikleri haramdır yenmez iftirası yüzlerce yıl önce atılmış bir iftiradır. Onlarda domuz eti yemiyor kestikleri kurbanları duasını vererek kesiyorlar... Bence böyle saçma sapan düşüncelerinizde kendinizi arındırın 2014 yılında bir çoğumuz artık avrupada çeşit insanlarla bir araarada yaşıyoruz. Alevilerin ozanları: BARIŞ GÜVERCİNİ UÇSUN DÜNYADA diyor..
00 Yorumla
+1 yılSen salaksın da çocuk daha salak. Senin gibi biriyle sevgili olmak istediği için. Nerde yazıyor alevi sunni ilişkisi olmaz diye? Hristiyanla yahudiyle bile evlilik oluyo aleviyle neden olmasın? Alevilik din değildir islamın bir yorumudur. Onlar da müslüman yani? Allah Muhammed Ali Hasan Hüseyin diyen bir insandan zarar gelmez.
21 Yorumla
+1 yılArkadaşlar çok ağır ithamlar yapmışsınız. Sanırım yanlış anlama var. Ben 30 kişinin çalıştığı bir yerdeyim. İşyeri sahibi Alevi. Çalışanlardan çoğu akrabası. En az hergün 20 alevi arkadaş ile yanyanayım. Hepsi iyi insanlar. Soran arkadaşın demek istediği sanırım 2 insan evlenince örf adet birbirini tutmayacak. Aileler ilişkilerine sırt çevirecek. Sanırım ailesi biraz mutaasıp.
00 Yorumlahmm peki şöyle bir şey düşünelim. annen ya da baban çok hasta acil kan gerekti ve bu alevi arkadaşın yardımcı oldu sana o kanın hastana verilmesine izin verir misin vermez misin? ya da sokakta ailenden birine araç çarpsa ve o an yardım eden kişinin alevi biri olduğunu öğrendiğinde ona teşekkür mü edersin yoksa alevi biri bana yardımcı olmasın en sevdiğim kişi dahi olsa orada ölüme terk etseymiş benim için daha iyiydi mi dersin
21 Yorumla
+1 yılBu nasıl bir soru ya , hala böyle gereksiz sünni Alevi konusunu yapıyorsunuz hangi çağda yasıyorsunuz siz. Nolmuş yani sünni aleviyle veya tam tersi Alevi sünniyle evlenemez diye bir kural yok. Önce insan olmasını öğrenin
05 Yorumla- +1 yıl
belli insan olmussunuz , sorudan anlasiliyor, insan olan bunu sormaz, aklinizi almis sunni, alevi, kurt ne bu ya, cahilsin ya baska birsey demiyorum
- +1 yıl
bir kere alevilik hahkkinda ne biliyorsun ki , ne soruyorsun kulaktan dolma bilgilerle hareket etme yanlis yaparsin , ayrica ben senden daha akilliyim , bir soru sorarken once iyi arastirim sonra buraya sorarim bazi seyleri. aleviler oruc tutar namaz kilara ve domuz eti yemezler, ben sana sunni olupta oruc tutmayan namaz kilmayan domuz eti yiyen bir cok insan gostereyim. lutfen biraz daha mantikli ol. tamam sor arastir ama kimseyide kirmadan sor ogren lutfen
bence yaptığın faşistlikten başka bişi değil aleviler de müslüman sadece mesheb gibi düşün nasıl şafi meshebi varsa hanifi varsa onlar da alevi ben hataylıyım sünniyim ama çok aleviyle bir arada yaşıyorum
06 Yorumlahala böyle düşünce tarzları var mı yani ben aleviyim mesela bizim akraba eş dost büssürü alevi sünni evliliği var ve gayet mutlular yani bence öenmli olan kişilerin birbirlerini sevmesi yani herkesin inanışı kendine sonuçta insanları inanışlarıyla yargılayamazsınız
01 Yorumlaaleviler hep bilinmeyen yanımız bir parça tanıyabilsek birbirimiz arasında hiç bir fark olamdığını hatta birbirimize ne kadar saçma sebeplerle uzak kaldığımızı anlayacağımız kültürel güzelliklerimizden
00 Yorumlaöncelikle islamiyette mezhep olduğuna inanmıyorum... sunnilikde alevilikde saçma.. kimsenin kurallarına uymak zorunda değiliz.. alevilerde insan ve müslüman ve benim tanığım bana zararı dokunmayan insanlar hep alevi olmuştur..
16 YorumlaBunları anlatırken tabi türkçeyi biraz daha doğru kullanırsanız insan olduğumuzu unutmayız. Derdini öyle anlatamazsın iyi çocuksun ama seni arkadaş olarak görüyorum de.
02 Yorumlaevlenemez dıe bısey yok ıkınızde müslümansınız ikinizde Allaha inanıyorsunuz ona ibadet edıyorsunuz tek fark ibadet şekıllerınız farklı... kaçıncı yy geldık hala aynı dava...
01 Yorumla
+1 yılbende aleviyim bir çok suni sevgilim oldu ben kimseyi dinine göre ayırmam. gelmişsin kaç yaşına şu yaptığın muhabbete bak istemiyosan istemiyorum seni dersin susarsın ama dini karıştırman mantıksız.
01 YorumlaBu saçmalık bizim ailede var böyle bişey ben tv de izliyorum bizimkilerin yanında kesinlikle böyle birşey yok diyorlar hocalar falan hani öyle biri olduğundan değilde gönül bu olur diye annemleri ısındırmaya çalışıyorum
03 Yorumla
+1 yılbenim peyganberimi kabul etmeyip halifesini peyganber olarak kendi kafasına göre kabul eden insanla sunnilerin işi olamaz bunun yaşla alakası yok ama sen ona doğruyu anlatsaydın belki sayende sunni olurdu
01 YorumlaInsanlari iki sekilde ayirabilirsin "iyi insan", "kötü insan" bunun dışındaki tüm ayrımları yapan insanlar inanmadigim cehennemin en dibinde yer alicak tiplerdir
10 YorumlaKim diyo evlenemez diye? Onlar da müslüman. Dini görevlerine yerine getiren aleviler de var ayrıca. Bunlar hep cahillikten
09 Yorumla- +1 yıl
Oruç tutan var, kurban kesen var, namaz kılanı da var. Camiye gireni de var
Domuz eti yiyeni de var. Domuz eti de haram icki de haram mesela. Ne sünniler var içki içen, domuz yiyen. Cok ön yargilisin. Kendim alevi degilim bunu da belirteyim. Cok iyi insanlardir bunu da belirteyim - +1 yıl
Hem ayrım yapılmasına kızıyorsun, hem çok iyi insanlardır diyerek ayrım yapıyorsun. İlginç...
Bence de Sevgili olmayın hatta Kanka da olmayın Siz
Sen O Erkeyi hiç bir şekilde hak etmiyorsun çünkü
Olan Erkek Kardeşimize olacak
Sana değil12 Yorumla- +1 yıl
www.youtube.com/watch?v=bfBehN-_pzM
İzle
Yorumunda okudum
Cevabım-----> Domuz eti yemeyiz biz
Cahil kalmayın UYANIN artık
+1 yılInsanlarin alevilerle derdi ne ben anlamıyorum ne alaka domuz eti yiyormus falan bende aleviyim asla agzima surmem taniyarak yorum yap yargilama kimseyi sacma sapan nedenlerle insana sirt donulmez.
01 YorumlaBen o kankanın yerinde olsam seninle olan bütün ilişkilerimi keser, bir metre bile yaklaşmazdım sana. aleviymiş. ne olmuş aleviyse? İnsan değil mi bunlar?
25 Yorumla- +1 yıl
Hepsi değilmiş. Irak'ta, Suriye'de kafa kesen sünnileri de biliyoruz. O halde bütün sünnilere katil, vahşi diyelim. Ne kadar saçma bir düşünce. Ha bu arada ben alevi değilim. bunu bil. ben olsam böyle düşündüğün için suratına bile bakmam. Ama garibim belli ki seni seviyor. gururunu bir yere bırakıp aşkını ilan ediyor ve ne yazık ki sen onun bu saf sevgisini haketmiyorsun.
Sizin bu aşırı seçiciliğiniz beni delirtiyor çocuk seni seviyo değer veriyo ama alevi diye sn onu dışlıyosun yazıklar olsun sen anca piç serserilerin yatağına gir
12 Yorumlabenimde alevi arkadaşlarım var ve konuştuğum kız alevi sorun etme kendini eskidendi o şimdi bırakalım din dil ırkı'da İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa hayat bayram olsaaa diyelim ve özür dile de ki ben seninle gelirim her türlü :D
07 Yorumla* bunu mu sorun yaptın insan olmadık hayvanlar ALEVİLERİN bokunu yiyin hepiniz.
33 Yorumlaalevi olmuş hristiyan olmuş ne farkeder. İnsan olsun yeter ki. Ne kadar saçma düşünceler artık bu çağda bunlar.
03 Yorumla
+1 yılMüslüman ile Hristiyan evleniyor yuva kuruyorlar onlara ne oluyor? Fok balıkları işte salla gitsin
08 Yorumla- +1 yıl
Önemli olan kalplerin inanması bunu bahane olarak görüyorsa yüzüne bile bakmazdım :) Örneğin benim ateist bir arkadaşım var ama dinime hiç bir saygısızlığını görmedim ne yani şimdi onunla arkadaşlığımı bitireyim? Dalga dümen bunlar anlayış olduktan sonra gerisi boş
- +1 yıl
İşte anlatmak istediğim o zaten tek sorun anlayış şöyle düşünelim insan şeref yoksunu olduktan sonra kapansa ne olur? Oda bunun gibi birşey önemli olan insanın iç hali sanki Ailevsi, şafiisi, hristiyanı, yahudisi insan değilmi? Anlayış göstermezse vur tekmeyi yoluna baksın :)
- +1 yıl
Onu gerçekten seviyorsan zaten elinde olmadan birşeyleri göze alırsın fakat nede olsa senin ruhunu yargılayamam.
- +1 yıl
Lafın gelişi söyledim bunların 2. planda olması gerektiğini anlatmaya çalıştım
sen öncelikle bağnaz ve yobazsın. buna çözüm bulursan insanı insan olarak seversen herşey yoluna girer.
11 YorumlaNe alaka l*n kafanı kim yıkıyo. He ama Hz. Ali haşa peygamber diyenlerdense o zaman değişir ama islam fıtratındaki emredilenleri yapıyorsa o zaman bir sorun yok
00 YorumlaSen namazını kiliyormusun ey Müslüman? Abdest sürekli alıyormusun? Gercek müslümanlığını yerine getiriyormusun? Kimseyi yargılama bence
03 Yorumla
+1 yılEvlenemezsin üstad kusura bakma herşeyin bir kuralı var
00 Yorumlabu nasil bir mantik ya kac yasindasin sen? kesin 13-14
01 Yorumla
+1 yılalevide müslüman bunu birinci ögrenelelim.. ibadetleri sunnilerden biraz farkli
01 Yorumla
+1 yılAlevi sünni kürt laz çerkez diye ayrım yapmaktan vazgeçin artık !!! İyi ve Kötü diye ayrım yapın derim ;)) Şu zihin çarkını bir genişletin yahuuu !
10 YorumlaAlevilerde Müslüman sibos1988 hanım İngiliz , alman, v. s evleniyorlar alevi ile neden evlenilmesin üstelik aleviler Müslüman
kişisi sevmesin ayrı04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKizim boyle sacmasapan konusup cocugun canini sikma nasil bir yobazsin sen ya acidim be cocuga
01 Yorumla
+1 yılsorun oluyor kültür farklılıkları var evlenip boşanan arkadaşlarım var
02 Yorumla- +1 yıl
ben sadece cevremdekilerin yasadıgı sıkıntıları dedim gerisi sana kalmış
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak canım önemli olan ikinizinde ortak olan tanrınıza inanmanız ve iman etmeniz (çünkü cennete iman edersen girersin yoksa istediğin kadar iyi bir insan ol yinede giremezsin) bu yüzden git evlen
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltanış :)
Cevap sahibi+1 yılevlenmek istemiyorsan seninle evlenmek istemiyorum de yüzüne
Bu soru bize düşmez. İleriyi dusunuyosan ailene düşer. ALEVIYIM dio dine kufur ediyo yorumlarin arasinda , ben boyle tezatlik gormedim.
010 Yorumla- +1 yıl
sende onun gibi dusunuyosan senınde aynı sekılde inandıgın ne varsa otenı berını s. k. m anladın kocum
- +1 yıl
senın ınandıgın seyle benim inandıgım Allah arasında fark var demektır sen benım muslumanlıgımı sorgulayıp benım meshebime iftirada bulunuyosan tavsıyem bunun ne anlama geldıgını kur-an dan ac bak ogren sonra tobe et muslumanlıga don derım simdi git kimi desteklıyosan onu destekle sankı cok s. k. mde
- +1 yıl
bellı bellı bir destek bir destek gerekte yok senın destegıne biz bize yeterız al sulalenıde bizlere laf atma yeter eskıdendı o incitme kulu onuda yaradan var hikayesi kalma simdi ayıldık marası sıvası unutmayan aleviler bir bizden yuz sizdene dondu rahat olun
- +1 yıl
Yaşından basindan utan su yasa gelmissin daha ne dedigini bilmiyosun. Yorumlarimi anlayipta sonra yorum yap ben sana musluman diilsin mi dedim? Kuran diosun kufur ediyosun..! Neresinden yaziyo arastiricamis sen gercek hoşgörü ne demek bilmiyosun klavyenin basina gecmis yaziyosun. Neye inaniyosan inan ama milletin gorusune laf atma. Kufur etme. Hic bir yorumumda kufur etmedim. Bu seviye farkini gosteriyo.
+1 yılbilmeden etmden kulaktan dolma şeylerle yanlışlar yapmayınız.. once arastırın sorun ondan sonra karar verin.
00 Yorumlaalevi olunca noluyor örümcek kafalı onlar müslüman değil mi
07 Yorumla
+1 yılSeni isteyen alevi salak bu mantikla
seni alan apayri salak00 Yorumlakız alabilirler ama kız vermezler.. aynı durumda bende oldum..
00 YorumlaEn fazla 10 yaşındasındır.
11 Yorumlatürkçe hocana selamlar
10 Yorumla
+1 yılHay ben senin zihniyetine
11 Yorumlaalevileri tanımıyorsunuz çoğunuz
10 Yorumlakanka z tuşu basmıyor mu?
20 Yorumlaanlaşıyosan çık bence
03 Yorumlasaçma düşünüyosn anlaşıyorsanız sorun yok
11 Yorumla
+1 yıl15 yaşındasın değil mi?
11 Yorumlahala mezhep ayrımımı var ne büyük cehalet
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. ne yasağı yaa cahil cahil konuşmasın kimse
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 954 cevap paylaştı.
+1 yılCok sacna boyle seyler ya
01 Yorumla
+1 yılAleviler müslüman değil mi?
07 Yorumla- +1 yıl
Sen başka dünyaların insanısın harcanıyorsun çocuğun bu düşüncelerinden haberi olsa kürekle döver seni.
- +1 yıl
Ediyorum daha ne istiyorsun kaç bu gezegenden fazlasın buraya :)
- +1 yıl
Hiç öyle şey olur mu ilahi sen yardımcı olmaya çalışıyorum
+1 yılBence Saçmalık..!
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?