Başımı açacağım elalem ne der?

25 yaşındayım 10 yıldır kapalıyım. isteyerek kapandım , evliyim. Ama artık kapalılık zor geliyor. Evde rahat kıyafet giymeyi seviyorum ama her zil çaldığında tülbent arıyorum. Balkona çıkmak için tülbent arıyorum. Üstüme olan kıyafeti giyip çat diye dışarı çıkamıyorum. Bu sebepler son zamanlarda kafamı çok kurcaladı. Ve ciddi bir şekilde açılmayı düşünmeye başladım. Farkettimki kapalı birinin ne yapması gerektiği hakkında herkes söz sahibi olabiliyor. Makyaj yapıyorsun kadını erkeği açığı kapalısı seni eleştiriyor. Giydiğimiz pantolon ayakkabımızın topuğu... herşey batıyor. Bir çok kez avm tuvaletlerinde tanımadığım kişilerden eleştriye maruz kaldım. Dinimi nasıl yaşayacağıma kimsenin karışmasını istemiyorum ve açılmaya karar verdim. Eşim saygı duyuyor bana tepki gösteren herkese cevap verebilirim çekindiğim bir şey yok ama yinede insanlar arkamdan ne der diye düşünmeden edemiyorum. Benim durumumda olan birileri var mı merak ediyorum. Evlendikten sonra açılan varsa lütfen sürecin nasıl geçtiğini yazın.
Başımı açacağım elalem ne der?