Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce kendi kararımla kapandım ailemde sevinmişti bütün akrabalarım arkadaşlarım kapandığımı gördü tabi ama şimdi eski halimi çok özlüyorum. Millet ne der akrabalarım arkadaşlarım ne der ailem çok mu üzülür diye açılamıyorum. Ama gerçekten açılmak istiyorum anneme bahsettim bu konudan pek sıcak bakmadı tavır aldı hatta ne yapacağımm :(
Cevabın nedir?
Canim benim erkek arkadasin senin iyligini isteseydi acilmani istemezdi seni sakinirdi birde bizim kizlarmiz simdi allah icin kapanmiyo daha şik daha dikkat cekici oldugu icin kapaniyolar umarim sen oyle degilsindir kapanmissin allah sana nasip etmis degerini bil bak canim bu konu bizim zannettigimiz kadar basit degil senin kadinin vucudu okadar kiymetli biseyki sadece helaline aittir kiymetlidir erkek arkadasin seni sakinacagina acilmani istiyo neden biliyomusun seninle istedigini ypabilmek icin gunahini almak isstemem yinede ama nolur acilma nolur bak cenneti kazanmak cok kolay
16 Yorumla
Soran+1 yılAçık olsamda öyle abes bir açık değildim zaten sıradan giyinirdim hep herkes diyor ki çok kötü olur hayatın düzene girmez falan ama Allah içimi biliyor sırf o yüzden açılmasam daha mı iyi olur
Soran+1 yılBaskı ile değil kendi kararımla kapandım
- +1 yıl
Kurban olurum bak ne guzel rabbim kalbine o sevgiyi vermis ama bak acilmani isteyenler ahirette hesap vermiycekler senin yerine sen hesap vericeksin allaha ama eger diyosanki kapali olsam bile aciklara ozeniyorum ve istemedigim halde kapaliyim ozaman zaten bir anlamai yok ama yinede sana acil diyemem
- +1 yıl
Sabret. Yıllardır kapalı olan insanlar bile açılsam mı acaba diye düşünür zaman zaman. gerçekten buraya sormak yerine gidip tesettürün neler kazandırdığını araştırsaydın, bu kuşkuyla baş başa kalmayacaktın.
- +1 yıl
Kardeşim, kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Benim bir sorum var. Açık olan Herşeye Kadir Olan Yüce Allahın Cennetine giremeyecek mi?
Kim gitti geldi öbür tarafa?
Veyahut kapanınca inan tam anlamıyla müslüman mı oluyor ve Cennett ona helal mi oluyor?
Yalancıktan kapalı olacağına bırakın açılsın!
İNSAN YÜCE ALLAHA GÖNÜLDEN ZİKRETMEDİKÇE BENİM FİKRİMCE HEPSİ BOŞ İŞ!
Kendi üzerimde zikrin içten yapıldığında sonucuna ve içten yapılmadığında sonucuna şahit olmuşum ben.
Bu arada, ben haşa ateist falan değilim, sakın öyle zannetmeyin! Annem namazında zikrinde, annem elinden geldiğince hergün Kuran okur ve ben de geçerli işle ilgili bir bahane olmadıkça hergün Kuran okumaya çalışan biriyim, ve Allahın büyüklüğüne ve mucizelerine kendi hayatım üzerinde defalarca şahit olmuşum! Böyle bir konuyu başkalarına sormakla arkadaşımız hata etmiş, siz bari bırakın gönlü ne istiyorsa onu yapsın!
En İyi Cevaplar
nasıl rahat hissediyorsan öyle yap. hayatının sonuna kadar istemediğin bir biçimde yaşayamazsınya. millet ne der diye düşünmede. millet 2 gün sonra unutur gider. boşver sen milleti.
2210 Yorumla- +1 yıl
Allahin emrine deyinmeden, hatirlatmadan tavsiye vermissiniz.. seytan gibi , bakis acisiyla bakip sagdan yaklastigi gibi yaklasmissiniz.. dinde zorlama yok.. fakat manevi anlamda , adapte edip sabretmesini dayanamazsa kisa sureli acilip tekrar kapanip nefsini alistirmasinide diyebilirdiniz.. simdi siz ve bu soran bayan rahat ama kabre girince hesabi melekler sorunca vede mahserde Allah sorunca sizde yonlendirdiginiz icin acil diye hesap vereceksiniz.. simdi ne kadar rahat umursamaz davraniyorsaniz ahirette aksi anlamda o kadar pisman kahir ve korku icinde olucaksiniz.. cehennem hesap yerine getirilecek.. İyiliginiz icin diyorum bana fayda ve zarariniz yok..
- +1 yıl
@realsanavefa
Tam bir arap kültürü ile yoğrulmuş cahil Müslüman tipi. Sıkıntı bunun beyninde değil çevresinde.
Soran+1 yılEİC seçtim çünkü 'aaa yapmaa ayıp' veya 'açıl kesinlikle' gibi bir cümle kurmadı nasıl istiyorsan öyle yaşa dedi. İnancım var evet ama tesettür gerçekten büyük bir irade gerektiriyormuş
- +1 yıl
@realsanalvefa bırak anlatma. Bu dünya 3 günlük değil bir ömürlük diyenler görecekler neyin ne olduğunu boşa polemiğe girme gerek yok.
- +1 yıl
KIZ HAKLI
- +1 yıl
Aaaaaa ne ayip demedi ama ondan sonra senin hesabini bu mu verecek aklin varsa bunu dinleme bak ben altinci siniftan beri kapaliyim şu an on ikinci sinifim alti senedir kapaliyim acilmak istedigim zamanlar oldu olmadi degil ama aklima hep ahiret geldi vazgectim hii yok eger ben bunu dinleyecem yakacam kendimi diyorsan buyur secim senin iyi aksamlar...
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir tarafta, Allah ve emri'ki senin iki cihanda emniyet ve iyiligin icin. Bir tarafta, nefsin seytanin sagdan yaklasmasi ve insanlarin tepkisi !!! sen Allahi degil diger bahaneleri seciyorsun :)) ahirette ise kahrolup Allahi secmemenin hesabini nasil ve neyi bahane ederek vereceksin?
Bende ,32 yasindayim.. zina etmedim esime sakliyorum kendimi.. Allah rizasi icin.. sigara icki yok vb. ama nefsim kudurmus kopek gibi cinsellik istiyor ama yapmiyorum.. evli bayan iliski teklif etti kabul etmedim.. sen ise acilmaktan bahsediyorsun.. sen bilirsin..20 Yorumla
İlk önce baş niye kapanır bir onu öğren ondan sonra kapatma kararı alın. Yani başını kapatanların erkeklere uygunsuz hallerde bulunması etrafça açık olana oranla çok anormal karşılarlar bunun sebebide kapalı olman. Sebep için baş niye kapatılır googleye yaz. Ayrıca eğer sen istemiyorsan sırf millet istiyor diye kapanırsan bunun cezası büyük diye biliyorum yani sırf gösteriş amaçlıya giriyo bu. Kararını ver ve böyle akılsızca tavırlarını KS ' de paylaşma bu senin hakkında yorum yapabileceğin sorabileceğin bir DİN değil.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
81Cevap
+1 yılAh güzel kardeşim o eski hallerini aklina sokan şeytan. Sen Allah'in rizasi icin mi kapandin yoksa yüzüne yarıştığı için mi? Yarinin garantisi yokken Allah'in emrine uygulamamak niye...
burdakiler acil der rahat et der iki günlük dünyada belki rahatlığı secersin ama ya sonsuz hayatta..15 Yorumla- +1 yıl
Bak baş kapatmakla inanç olsaydı her bayan cennetlik olurdu bunun garantisi varmi? HAYIR ne yani başı açık olan bir bayan gördüğünde onu hor mu gorüceksin ne yani onlar bu dünyalik icin mi yasiyor herkesi ayni kefene koyma ben ne basi kapali insanlar gordumde ne orsplklar yapiyor ne basi aciklarda gordum nefsi tertemiz. Şunuda unutma Eğer ALLAH bir emir vermisse kapan ama kapanirkende bunu yüz güzelligi olacak süs olacak yok bilmem ne olacak diye yapilmamali çok yanlis düsünuyorsunuz. Unutmayin bugünlük yasamiyoruz ama her basi acik bayanda cehennemlik diye birsey yok ALLAH bilir senin sözlerin hicbirseyi yerine getirmez
Soran+1 yılİleride kapanırım dedim sonra yarının garantisi yok diye düşündüm işte bende
Soran+1 yılEvet çok doğru söylüyorsunuz fakat korkuyorum bir yandan da açılırsam herşey kötü olmaya başlar Allah razı gelmez diye
- +1 yıl
@efeee02
Bende bundan söz ediyorum kapanmayi Allah rizasi için yapmissa dini içinse acilmamali. Kimseyi hor gördüğüm yok ama kapanmakta Allahin emridir ahirette kalbin temizdi iyiki kapanmamissin namazini kilmamissin demezler adama.
iş kalpte bitmiyor. Elbette önemi ayrı ama iyi huyunla birlikte Rabbininde emirlerine uyacaksin. - +1 yıl
Soran kardeşim Allaha yönel seytanin tuzagina düşme, başındakinin değerini bil..
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende bunları yasadım kapandım 3 ay sonra senin gibi hissetmeye basladım benim annemde tavır aldı ama ben dinlemedim açıldım şu an binpişmanım okul cevremden dolayıda kapanamıyorum tekrar son sınıfım biter bitmez kapanıcam çok üzgünüm açıldığım için o hevesmiste kapanmak gercekten çok daha güzelmis simdi anladım asla bu hatayı yapma açılma açılmak çok kötü ve hatta insan kendinden nefret ediyor
118 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılinsanlar sana bunun senin özgürlüğün oldugunu gencken hayatı yasaman gerektiğini kaoalu olmanın buna engel oldugunu söylerler ve cogu açılmanı tavsiye eder ama sakın yapma gercekten çok pişman olursun ben bu pismanlık yüzünden çok kötüyüm sürekli düsünüyorum şallarımı esarplarımı özlüyorum çok pismanım keske açılmasaydım insanlar kapalılara saygı duyuyor güveniyor yani basörtüsü bir ayet sonucta basında tasımaktan gurur duymalısın
Soran+1 yılAçılmak o kadar ağır basıyor ki şu an :(
Soran+1 yılKesinlikle herkes öyle söylüyor eski günlerimi özlüyorum keşke kapanmasaymışım diyorum ya ne bileyim :(
Cevap sahibi+1 yılo kadar iyi anlıyorum ki ben resmen 1 ay evden çıkmadım tatilde evdeydim çünkü kapatıp çıkmak istemiyordum açıkta çıkamıyordum kendimi hapsettim ama çok pismanım çok üzgünüm açıldım ama hevesim geçti dısarı çıkınca bile elim gözüm hemen kapalılara yönelik kıyafetlere gidiyor açılmak bir hevesmiş özentiymiş ama kapalılık özgürlükmüş erkekler görmeden dikkat çekmeden yasamak bir lüksmüş bence ferace falan al tam kapan inan çok mutlu olacaksın ayrıca açıldım ve hayatım resmen mahvoldu herseyim kötü gidiyor her işim kötü bir engel var en küçük olaylarda olumsuzluklar yasıyorum çok pişmanım Allahım imanına kuvvet versin seytanla mücadelene yardım etsin ama kardeşim seytana uyma nolur çok üzülürsün sonra
Cevap sahibi+1 yılinsanların tepkilerinden çekindiğin için tekrar kapanamazsında oyuncak etti falan derler diye.. bence git kendine yeni kıyafetler al bak göreceksin kapalılık ne kadar güzelmis kendini heveslendir biraz kapalılıga açılırsan hayatının pismanlıgını yasarsın
Cevap sahibi+1 yılözlemiyorsun aslında o seytanın vesvesesi bende kapalı günlerimi özlüyorum çok özlüyorum
Soran+1 yılonu da yaptım alışverişe çıktım, evdeyken saçlarımla uğraşmaya başladım ama daha çok istedim :(
Cevap sahibi+1 yılbak bı sigara gibi bırakırsın ama 5 yıl bile içmesen hala canın ister ve bir çöp yaksan devamı gelir bir daha kopamazsın kafanda bitirmen lazım açıklığı kafanda bitir düsünsene sana kimse kötü düsüncelerle bakamayacak kimsenin seks hayallerini süslemeyeceksin helalin olacak kisiye ait olacaksın böyle kapalı ama açıkken öyle değil kafanda bitir bu işi asla açılma
Soran+1 yılo yönden bakınca çok güzel sadece kocana özel olacaksın biraz daha düşünsem iyi olur galiba teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılinan yasadığım pismanlık bu kadar basit değil dediğim gibi işim hiç rast gitmiyor açıldıgımdan beri ve hayatımın en zor döneminden geçiyorum okulu bitirip basörtüme feraceme şallarıma kavusmak istiyorum
Soran+1 yılBende ondan korkuyorum biraz annemde öyle diyor işlerin rast gitmez huzurun olmaz falan
Cevap sahibi+1 yılkesinlikle öyle su an ne huzurum var ne mutluluğum uykum bile yok oluyor ki ben günde 20 saat uyuma kapasitesine sahip bir insanım hersey berbat imanım zayıfladı iyice
Soran+1 yılya eski fotoğraflarıma bakıyorum böyle aşırı özlüyorum
Cevap sahibi+1 yılbende kapalı fotograflarıma bakıyorum yok böyle güzellik diyorum :D hani en iyi cevap sectiğin yorum varya diyor ya millet unutur diye millet unutsa bile sen unutmuyorsun çok ağır bir imtihandan geciyorsun Allah yardımcın olsun ama dayanıklı ol hata yapma kapalıların su an önü çok açık her yerde çalısabiliyorlar ve her yerde haklarını koruyabiliyorlar heves için açılma değmez çok büyük günah hayat böyle çok zor inan keske açılmasaydım :(
Soran+1 yılerkek arkadaşım var 2 yıldır beraberiz 3 aydır kapalıyım o da pek istemiyor kapalı olmamı
Cevap sahibi+1 yıldemekki günah islemek zor geliyor sen kapalıyken senin hakkında sehvetli bisey düsünmek onada zor gelmiş.. yanlıs anlama tenkit etmiyorum haddimde değil ama ilerde bu yüzden cehennemde sen yanacaksın onuda günaha sokarak tekrar günah slemis olacaksın yine sen yanacaksın hem onunla evleneceğin ne malum? evlenrsenizde zaten ona ait olacaksın onu kasan ne
Soran+1 yılÇok çok haklısın kardeşim teşekkür ederim yardımın için
Cevap sahibi+1 yılrica ederim yaşanmışlığımı paylaştım sadece
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim yaklaşık bir yil önce kapandim. Kapanmadan önce sevdiğim biri vardi o da muhafazakardi ve iki yildir sevgiliydik. Sonra o ben kapaninca bambaşka biri olduğunu gördüm yani aslinda o melek sandigim çocuk hiçte öyle değilmiş resmen acikligim için yanimdaymis. Gözü baska kizlara kaydi ve ateist oldu o inançli sandigim çocuk. Simdi düşünüyorum çok sansliymisim böyle bir karari vermeseydim çok yanlis kişiyle evlenirmisim. Rabbim her konuda kolaylik sagliyor. Çok şükür. He bazen diyorum şöyle mi giysem sonra niye giyinmeyesin sadece diğer erkekler görmesin giyin istediğin gibi diyorum. Rabbim inşallah sana da bu sevgiyi verir. Gunahini almak istemem ancak erkek arkadasin seni seviyor olsaydi her durumda yaninda olmaz miydi? Düşünsene bu adam evliyken sen hastasin diye seni birakabilecek bir karaktere sahip demek ki. Ama içinden gelmiyorsa o ayri bir şey. En doğru karari yine sen verirsin.
10 YorumlaKendi kararınla kapanmama kimse bir şey söylememiş tersine sevinmişlerse, onlardan senin verdiğin bütün kararlara sevinmelerini isteyebilirsin. Bu konuda ailene ya da kimseye pek fazla söz düşmüyor. Din ve tesettür insanın kendisiyle olan bir imtihanı. Bunun doğru ya da yanlış olmasına ailen değil sen karar vermelisin. Ve kalbin.
10 YorumlaBence açılabilir sın aylem neden üzülür çevrem ne der diye düşünme çünkü onlar gider sen kalırsın ayrıca senin günahını onlar çekmeyecek. Ama şunu unutma şu an hevesle kapanmışsın ya aylene durumu şöyle açıklayabilirsin eğer haddim değil ama ibadetini yapıyorsan ve ileride gerçekten kapanmak isteğin olursa yani heves değil " ben açılma kararı aldım fakat kendim hazır hissettiğimde ben bu emiri uygularım kapanmanın kötü birşey olduğunu savunmuyorum fakat her kadın kendini hazır hissettiğinde kapanmalı. Bakın bende elhamdülillah Müslüman ım kuranı kerimide iki kere okudum bitirdim tesettür çok güzel bir şeydir fakat biri bir hevesle kapanmışsa bu kişi çift karakterli bir kişi olur ve içindeki açılma isteği büyür ki elimde sonunda açılır o yüzden şimdi açılıp hevesini alsınki ileride belki tekrar kapanma kararı alırsan hevesin kalmasın bence
00 YorumlaAçılmayacaksın. Şeytan vesvese veriyor sana şu an deneniyorsun kardeşim sen. Zaferi kazanmakta kaybetmekte senin elinde şuan. Ben bir kardeşin olarak rica ediyorum en doğru kararı 3 ay önce vermişsin dönme derim. Eminin böyle çok güzel görünüyorsundur. Vesveseden bir anca kurtulman dileğiyle... Duamdasın...
00 Yorumla
+1 yılSakın cahil Müslüman kesimin fikirlerini önemseme.. Seni zoraki günaha sokarlar. İçinden geldiği gibi yaşa ve Allahın verdiği emirleri takip et. Böyle bir kapanma şekli yok Kuran da zaten. Tamamen uydurma Arap felsefesi ve biz Türklerin abartması ile faşist gerici zekanın ürünü.
02 YorumlaBir kiz kapanmak istiyorum dediginde deliklerinden cikan Müslümanlar hemen "Kapan kapan kapan" diye sayiklanirlar.
Ama bir kiz acilmak isterse , hemen irispi damgasini vurmakta beklemezler. Müslümanlarin Hosgörü dedikleri bu.
Yobazlara karsi inat icin acilman gerekir.31 YorumlaMillet basinin kapali olup olmadigina degil insan olmana bakar eger baska kapayip acarak iyi bir insan oldugunu dusunuyosan yaniliyosun. Acilmak kararinsa acil. Ne kaybedersin. Dinde zorlama yok bende acigim gayet rahatim kuranimida okurum namazimida kilarim. Sactan tahrik olan bir ulkede yasam gercekten zormus onu anladim.
12 Yorumla
Soran+1 yılkapanıp tekrar açmak kötü diyor herkes ama eski halimi özlüyorum açıkken de ibadetlerimi yapıyordum
- +1 yıl
Ayni ben gibisin. Acikken de ibadet edilir. Bir bez parcasina bakipta namus din konusu yapan utansin. Insanlar cok bilincsiz cok cahil. Arap kulturunu islam dini diye biliyolar bu cok yanlis. En azindan gecte olsa senin gibi farkina varan insanlarrin olmasi guzel bisey guzel kardesim
canım benim bende kapalıydım nemde öyle böyle değil simsiyah çarşaf gibi ama araştırmacı bir insanım başörtü konusunu aradtirdim ve boyle bisey olmadigini gördüm bu ateist ol anlamında değil ben ateist değilim yani demek o ki arastir acilmak için sebepler göster çok yanlis düşündüğünü dusunuceker benim ailem gibi ama tek amacin doğruyu bulmak olsun arastir başörtü konusunu edip yükseldi tavsiye ederim sana ama hemen kabullenme sorular sor kendine ve o soruların üzerine git
07 Yorumla
Soran+1 yılpeki açıldığında insanların tepkisi ne oldu ve hayatın yolunda gitmemeye mi başladı
- +1 yıl
herkes çok sasirdi, imamhatipte okuyorum ben, gazi hocalarim benimle tartışmaya girdi annem babam falan bildiklerimi anlattim halada anlatıyorum ilk duyduklarında kizdilar hala kiziyorlar ilk duyduklarında soylediklerimi curutucek söz bulamadılar hala bulamıyorlar bulamayınca da bagirip cagirmaya basliyorlarvama ben sadece doğruyu ariyorum ve allah bana yardim edecek biliyorum hayatin düzene gitmese bile içim rahat olacak hz muhammed misali
Soran+1 yılBaskıyla kapanmadım bu yüzden bana da şaşırırlar
Soran+1 yılkapanmayı aceleye getirdim ama açılmayı öyle yapmayayım mı yani
- +1 yıl
tanışalım mı ydogannn
Ne güzel kapanmissin Rabbim yanında olsun o ozledin in saçlarının tek teli bile görünse zina yapmış gibi günah alıyorsun buna razıyım karar senin ama kapalilik daha doğrusu adabina göre kapalilik dünyanın en büyük serveti ;)
10 YorumlaBoyle insanlar oldukça kapalilarin adi cikiyor emin olmadan kapanmicaksin kardeşim Allahin emrini nasil oyuncak ediyorsunuz ya birde milletin lafina bakiyorsun sen gireceğini gunahi dusun. acilacaksan da kapanmicaksin hepimizin hakkina girceksin buyur gir.
17 Yorumla- +1 yıl
Herkesin sevabı ve günahı kendine. İnsanları kapalı veya açık diye yargılamak yanlış. Ve bir de, kalben Allaha inanan veya kalben Allahın yoluna girmek isteyen Allahın emirlerini veya İslamın kuralını oyuncak haline getirmez. Ve birde, bırakın kim ne yaparsa yapsın, her koyun kendi bacağından asılır. Ve her insan yaptığı herşey için muhakkak ki geçerli bir nedeni vardır.:))
- +1 yıl
Burada çok tartışmaya denk geldim bu turban bas örtüsü yüzünden bazi kisilerin meşhur olmuş sözü su 'ben çok gördüm kapalı olup basini açan ' iste bu sözü duymak uzuyor beni bu arkdasimiz da acilmak istiyor burada soruyor ve boyle olunca o kişiler yine görüyor ve turban asagilaniyor resmen oyuncağa çevriliyor bu üzücü yoksa elbette her koyun kendi bacagindan asilir. Bu arada bu arkadsta azcik sabirli olsa alisacak ben 7 yildir kapaliyim bazen bende keşke acik olsam diyorum o zmn kendime kiziyorum çünkü şeytan benle oynuyor biliyorum ve düşüncemi hemen degistiriyorum bu arkadasimizda öyle düşünse sorun olmucak bir an görünce sinir oldum o yüzden öyle cevap verdim onun da hakkina girdim ama nedenler belli iste acikldim.
- +1 yıl
Sen haklısın tabii ki de! İnsan ebedi yaşamını düşünüyorsa biraz nefsine hakim olacak. O kadar kolay olsa kapanmak, herkes ben Cennete gitmek istiyorum der hemen kapanır. Fakat lanet olası şeytan bizim Yüce Allaha zikretmemizi zorlaştırmak için her çabayı gösteriyor!
bu arkadaşımızın burada böyle bir soruyu sormaması gerekirdi, çünkü Allaha zikir kalben-yani gönülden yapılmalı, yapmacık değil, herhangi bir kimseyi için de değil, veya birilerinden korktuğun ya da utandığın için de değil! Dolayısıyla, böyle bir konuyu sakin, sessizce kendi içinde çözersin. Gönülden Allahı zikretmedikten sonra ne fayda, kendini kandırırsın ancak, o yüzden hayatını istediğin gibi yaşa, en azından kendine hiçbirşeyi kısıtlamamış olursun! Ben bir kaç defa aniden, nasıl bir yakın dostuna içini açarsın hiçbirşeyi gizlemeden derdini anlatırsın, işte o şekilde içtenlikle dilediğim dileklerin dakikalar içinde kabul olduğunu biliyorum! Ay o öyle ay bu böyle diyen aptalları da hiç kayda alma! - +1 yıl
Allahın varlığı bilim insanlarınca da kanıtlanmış (ben o konuyu maalesef tam okumadım daha, ama sonra okurum tekrardan), ne kadar da bazı insanların kafasında soru işareti oluşsa Allah varlığıyla ve kudretiyle ilgili, ben Allah varlığına da, mucizelerine de kudretine de şahit olmuşum. Şükürler olsun Yüce Allahın varlığına!
Fakat bütün dünyadan bir istekte bulunabilirsin, ne istersen iste herkes istediğini yerine getirmek için herşeyi yapmaya hazır deseler, Yüce Allahın adını pis emellerinize bulaştırmayn, onlar için kullanmayın derdim! Bazı kesimler türbanı simge haline getirdiler, neyin simgesiyse! Bazı kesimler de türbanı düşman ilan ettiler, sanki düşma yetersizliği var bu dünyada! Bazıları da türbanı oyuncak zannediyor, giy çıkar!
HERKES ALLAHI KENDİ İÇİNDE YAŞASIN VE KENDİSİ İÇİN YAŞASIN! NE KİMSEDEN KORKTUĞU İÇİN, NE KİMSEYE İNAD, NE KİMSEYLE YARIŞ İÇİN, NE DE BAŞKA BİRİNİN RİCASI ya da ARZUSU ÜZERİNE!
Kusura bakma senin kafanı ağrıttım.((
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden örtünüyorsun sorusuna verdiğin cevap sadece öyle istedimse örtünmeninde bir kıymeti yok. Kalbine gelen vesveselerle de esas niyetin meydana döküldü kendini görüyorsun işte. Ne amaç taşıdığını bilsen böyle bir tereddüte düşmezdin. Bence bunu biraz düşün: "neden örtünüyorum?" hatta araştır. Sonra kararını ver. Bu bizim değil senin vereceğin bir karar. Kararlarına yön veren çevrem ne der kaygısı olmamalı. Daha önemli bir kaygı var, bilirsen...
10 YorumlaBak canım bu isler oyun degil bnde cok sikiliyorum bnzen icim gdiyo bazi aciklari gordukce ama sonra diyorum bn bu karari aldim benim icin dogru olan bu elinde sonunda kpancm iyun oynaya ne gerek var ve bakiyorum cevreme kapaliken dha rhatim cnku bir asaletim var...
20 YorumlaAç başını korkma!!! Senin edep yerin aşağıda! Koskoca evreni galaksileri yaratan tanrı; senin saçınla, başınla, tırnağınla uğraşmaz! İnsanlar abuk subuk davranışlardan kurtulmalılar... Arabistanda yaşamıyoruz. Türk olduğunuzu unutmayın! Nerden geldiğinizi unutmayın!
00 Yorumla
+1 yılevet aile ortamı çevrem ne der vs bunlar kararlarımızı ister istemez etkiliyor malesef.. Ama şunu unutma hazır değilsen ve bunu sindirememişsin gerçtekten açıl.. Çünkü sen annen çevren için kapanmıyorsun.. Tek biri için Allah için.. Kapanmak başkadır bu arada Tesettür farklıdır.. Herşey kapanmaktanda ibaret değildir.
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte tam da bu! ben biraz ani karar verdim yapamazsın diyenler oldu ama kulak arkası yaptım biraz şimdi anlıyorum tam anlamıyla hazır olmadığımı. Açındım diyelim Allah razı gelecek mi açınmamdan hadi açınmadım böyle kaldım diyelim Allah biliyor ya içime sine sine kapalı değilim. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
+1 yılBu tip hassas konularin iyice dusunulmesinden ve kendi nefsine ve kalbine gore tartilip oyle karar verilmesinden yanayim. Gecen yaz ben de kapanmak istiyordum, felaket bir istek dogmustu lakin kendime izin verdim, bu bir heves mi, degil mi diye.. Bir sure sonra simdilik hazir olmadigimi hissettim. Bana gore belirli bir derinlige gelmeden kapanilmamali zira tasimak zor oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılben biraz aceleye getirdim ne yazıkki
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yıl@Njsert işte tam olarak bundan bahsediyorum.
Soruna gelince. Açıklmak-açılmamak senin kararın. Ama şahsi fikrim açılmandan yana, ve bunu hemen yapmalısın. Eğer şimdi olursa çekindiğin millet 'denedi olmadı' der. Ama biraz daha uzarsa bu olay bu sefer maazallah adın dahi yalan yere çıkar. İnsanlar nasıl saptırıyor olayları bir bilsen.01 Yorumla
+1 yıldini aile ve sulalerde kapanınca iyisin acılınca kotusun dıger turlude acılınca ıyı kapanınca kotu sorum sana 50 sene sonra anan baban dunyada olmicak sen olucan onemlı olan senın ne ıstedıgın baskasının degıl o yuzden kendı dogrularınla yasamayı ogren
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://i.hizliresim.com/b4kz78.jpg
Aptal olma, ZEKANI kullan.
Aldanma buradaki -takma milleti, -canın ne istiyorsa onu yap. Diyen, sözde ileri görüşlü ahmakları.
Can haram olan her şeyi ister bilmiyor musun?30 YorumlaAç kapa olmaz. Tevbenin kabulüne garanti yoktur. Yine allah affeder ama Nerede affeder?
Dünyada
Kabirde
Mahşer de
Cehennemde
Ne kadar şanslısın bilinmez.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı ben bende normalde açık giyinmezdim kapandım o eski rahatlığımı özledim 2 ay kapalı durdum ve açıldım annem babam tanıdıklarım sürekli benle ilgili kötü rüyalar görüyor Allah razı gelmez. Yapma bence namaz kıl ve dua et açılmamak için gayret göster sen Allaha yaklaş o sana kapanmanın zevkini verir
17 Yorumla
Soran+1 yılNeler yaşadın açılınca mesela mutsuz mu oldun genelde kötü şeyler hep seni mi buldu annem öyle diyor Allah razı gelmez diyor
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle o yola girdiysen o yolda kalmaya çalış şeytanı dinlememeye çalış biliyorum çok zor ama namaz kılarak kitap okuyarak alışırsın. şu an çok korkuyorum Allahın bir hastalık veya başka bişey vermesinden. İnan bana işin rast gitmez ve Allah ta srninle olmaz. Ben tekrar kapanmayı düşünüyorum üniversiteye gidince. Sakın açılma sen dua et
Soran+1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim inşallah
Cevap sahibi+1 yılAmin senin de yardımcın olsun inşallah açılmazsın
Soran+1 yıl2 yıldır erkek arkadaşım var ben seni böyle tanımadım bu yüzden istemiyorum diyo ilerde düğünümüz bile içine sinmezmiş
Cevap sahibi+1 yılOndan hayır gelmez zaten inan bana Allahın razı gelmesi daha önemli öyle bişey verir ki düğününüz bile olmaz Allah istemezse hem Allahı sev hem kork
Soran+1 yılçok çok haklısın canım benimm
Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı. Milletin ne düşüneceğinden değil, Allah'ın emrini uygulamamaktan korkman gerek. Başını diğer insanların beğenisini kazanmak için değil ALLAH'ın rızasını kazanmak için kapatıyor olman gerek. Bence kendinle gurur duy ve başını falan açmayı düşünme...
10 Yorumlaİnsanların olmak istediği gibi biri olmak için gelmedin bu dünyaya bu bir. İkincisi ben ancak takacağım baş örtüsünü bir daha çıkarmayacağımdan emin olduğum zaman kendimde o kararlığı gördüğüm zaman takarım. Bu dünyada yapılması kolay şeylerin öbür dünyada hesabını vermek dünyada yapıldığı kadar kolay değildir. Bazı şeyleri hafife almışsın, gireceğin günaha değecek bir sebep bul, tabi varsa derim ben.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende emin olduğumu düşünüyordum ama öyle olmadı. Ama söylediğin şey çok doğru bişey söyleyemiyorum
+1 yılkapanma nedenin neydi onu düşün. eski halini özlediğini söylüyorsun kapalılık durumun buna engel mi çözüm açılmak mı yani ne istediğini bilerek karar verirsen senin için en hayırlısı olur annenin tavır alması çok çok normal
00 YorumlaBirileri sevinmiş, açılırsan birileri üzüleceği düşünüyorsan sorun olmaz. Örtünmek insanları memnun etmek için değil ki. Ama sen bu amaçla örtündüğün için açıldığında da sorun olmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılAilem sevinsin diye örtünmedim kendi kararımla bunu yaptım.
- +1 yıl
Yani sorgulamak bana düşmez ama bunu yaparken neyi düşünerek yaptım. Eşarp bana daha çok yakışır diye mi yaptın yoksa Allah örtünmediğim için benden hesap sorucak o yüzden örtüneyim diyerek mi yaptın? Bunu bana ya da bir başkasına değil de kendine cevaplayabilirsen kararlarında daha emin ve istikrarlı olursun. Not: Aç kapa kapı yalama olur.
+1 yılNefsine hakim ol ne güzel kapanmıssın devam et nefsine yenilme sakın şu an doğru olanı yapıyorsun eminim bu halin daha güzeldir hem kapanıp açılmak cok daha buyuk günah biraz ahiretide düşün daha yeni 3 ay olmuş zamanla alıscaksın emin ol :)
17 Yorumla
Soran+1 yılAnnem babam akrabalarım çok güzel olduğunu söylüyor ama bana eski halim daha güzelmiş gibi geliyor. acele karar verdim yapamazsın edemezsin diyenleri kulak arkası ettim düşünüyorum diyorum açılmasam böyle kalsam içime sine sine böyle değilim Allah biliyor ya açılsamda herşey çok kötü olacak diye korkuyorum
- +1 yıl
Sana acık halin daha iyi gelir cunku bu nefistir aslında öyle bisey yok şeytanın vesvesesine gelme kuranda yazmıyor mu basını ört burdakiler Ac dese acıcakmsın sevgilin annen baban ac dese acıcakmısın sana allah ört demiş ve sen ortmussun simdi acılsan doğru olmaz bırak onu bunu sen allahın takdirini kazan
Soran+1 yılGüzellik için kapanmadım aksine bu halimi güzel bulmaya bulmaya kapandım... @berkfatih
Soran+1 yılÇok haklısın aslında herkese nasip olmuyor bu ama işte insanın içine de sinmesi lazım değil mi
- +1 yıl
Sinsede sinmesede kapanmak zorundasın türban tarz değil farzdır canım mesela banasda hic yakışmaz ama kapanıcam imanımdan önemli değil
Etrafinin ne dedgni onemsedgin kadar Allahın haram kilmasini onemsesen çok iyi olcak bence ne güzel kapanma kararı vermssn kapanıp tekrar açılmak büyük günah bence bu günaha girme
20 YorumlaBence kapanmak daha güzel sonuçta ALLAH ın emri başını kapatmışken acma derim cevrenede fazla özenme bence yani benim düşüncem bu ben sahsen kapalı kız gördünmü daha farklı daha saygılı oluyorum o kıza karşı :)
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok kararsızım normalde aşırı açık giyinen bir insan değildim zaten. Düşünüyorum Allah nasip etmişken açılmak kötü yani ama eski halimi çok özlüyorum
- +1 yıl
Güzel kardeşim ne güzel kapanmışsın cokda güzel yapmışsın bence neden tekrar başını acacaksın ki ama cok istiyosan başını tekrar acmayı sonuçta dinimiz o kadar güzel bir din ki zorlama yok sonuçta ALLAH ister ac ister acma seni zorlamıyor seni özgür bırakmış tabi günahıda sevabıda sana ama herkezin görüşü farklı kimisi kapalı kız sever kimisi başı acık kız sever bence cok güzel yakışanı yapmışsın tebrik ederim
Ben de 14 yaşında kapanmıştım. Ama önceliğim allah değildi arkadaşlarım kapanıyolardı ve açıkçası bnde biraz özendim. Yaklaşık 5 ay falan kapalıydım. Ama bir saatten sonra o hevesim kaçtı. Ailem, okul çevrem iyi karşılamıştı. Ama nasıl hendi isteğimle kapandıysam öyle açıldım. Annemin hiç hoşuna gitmedi be bana ağır sözler söyledi. Ama açılınca kendimi çok daha rahat hissettim. Yani eğer sen de hevesle kapandıysan allah için kapanmadıysan kendini rahat hissetmiyosan açıl derim.
00 Yorumla
+1 yılBak canim senin ne icin kapandigin Onemli Allah icin kapandiysan acilma Ama yok gornus icin kapandiysan sen bilirsin ben 2 yildir kapalyim Ablam bu iki gundur zorluyr beni avil acil diye ne diyecegimi ne yapacagimi bilmiyorum herkeze sordum dedikleri cevap sen bilirsin Allaha siginiyorum :((
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. Kendini rahat hissettiğin gibi değil din ne isterse öyle davran ne mutlu ki ailende Allah korkusu varmış
10 YorumlaAllah ıcın kapansaydın bu düşünce geçmezdı kımsenın dedıgıne bakma ve açıl demekkı hazır değilmişsin kapancaksan allaha için kapan ailen veya elalem için degıl açıl ve hıc kımseyı takma böyle ıstedım dersın
02 Yorumla- +1 yıl
Ka. şar insan adam ol...
+1 yılKapalı olup hakkını veremeyeceksen açılman en doğrusu.
12 Yorumla
Soran+1 yılkapalılığa abes kaçacak bir şekilde giyinmiyorum ama şu var namaz falan kılmıyorum :/
- +1 yıl
Bütün cevaplarıma - veren mavili... Kimsin nesin sen ya? :/
+1 yılNeden kapanmak istedin? Kapanınca umduğunu bilabildin mi? Neden açılmak istiyorsun? Üçünün de cevabını alayım lütfen.
00 YorumlaInaniyet vesveseden ibaret diyor Hz ibrahim.
Sen inaniyet ten geçtikten sonra sana vesvese bol olur.00 YorumlaAllah ne der? diye düşün İnşeAllah hayırlı güzel bir karara varırsın.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 574 cevap paylaştı. Bu durum kisiligini bozuyosa en basta kendine bir hakaret bir sucislemisin gibi hissediyosan ewet degistir
00 YorumlaNedenki? Kapanmak kadar guzeli var mı kardesim bence acilma
20 Yorumla
+1 yılBöyle bir kararı almadan önce zamanında iyi düşünseysin keşke ama hayat senin nasıl istiyorsan öyle yaşa bu hayatı ailen ya çevren yaşamayacak. Başta laf diyip tavır yapan olsa da zamanla düzelir çok takılma başkalarına
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRabbim sana o cok guzel bisiyi nasip etmis bence kiymetini bil.. Acilma vesvesedir. kimseyide dinleme saclarini yemekte gorsen igrenirsn dimi. boyle bisiyi Boyle yeri geldgnde igrenecegn bisiyi Rabbinle arana sokma.
00 Yorumla
+1 yılGünahı da sevabı da sana isteyen istediğini söyleyebilir senin saçın, senin iraden, nasıl rahat ediyorsan öyle yap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana tek tavsiyem insanların düşüncelerine göre hareket etme ve iyi bir insan olmaya çalış. Kapanmadan önce müslümandın kapandıktan sonrada şimdi tekrar açılırsan da hala müslüman olacaksın.
11 Yorumla
Soran+1 yılevet ibadetlerimi de yapmaya çalışıyorum açılsamda devam edicem ibadetlerime
erkek arkadaşın varmış daha ne istiyorsun? açılmana gerek kalmadı işte..
07 Yorumla
Soran+1 yılo da pek istemiyo
Soran+1 yıl2 yıldır beraberiz 3 aydır kapalıyım
- +1 yıl
kardeşim dindar erkek ise istemez açıolmanı tabi doğal bir durum bu.. ama ben eskiden dindardım ve başörtülülerden hoşlanırdım şimdi hoşlanmıyorum çünkü insan sevilmeyince karşısındaki tarafından pek ona yakınlık kuramıyor önem gösteremiyor.. sevilmek her insanın hakkı bence giderin yok ya da var demeleri sinir bozucu:(
Soran+1 yılyok kapalı olmamı istemiyor
Soran+1 yılYa aynen öyle nasıl üzülüyorum anlatamam
+1 yılsenin hayatın her şeyinin hesabını sen vereceksin iyi kötü ne yaparsan.
her koyun kendi bacağından asılacak sonuçta.
kapanan da sen olursun açılanda00 Yorumla
+1 yılİnsanlardan çekinip kapanmak istemediğin halde kapanmanın ne senin ahiretine nede başka bişeye faydası olmaz, eline bir şey geçmez. O yüzden gönlünden geçeni yap.
00 YorumlaSenin kafandan sadece sen sorumlusun Allah haric kimseyi takma.
00 Yorumlao zaman açıl kimse sana karışamaz üzülceğine açıl. ama durumu açıkla böyle mutlu değilim de ailene
00 Yorumla
+1 yılsen o zaman bosuna kapanmıssın sırf görüntü için başını acıyosun
39 Yorumla
Soran+1 yılgörüntü için değil eskiden olduğum gibi kalsaymışım keşke diyorum saçlarımı özlüyorum. İnsanlar garip açık biri abartılı bir makyaj yapınca normal ama kapalı birisi hafif bir makyaj yapsa bile ayıplıyorlar.
- +1 yıl
salla onları cekemiyolar
Soran+1 yılÇekemiyorlar değil ya bana bişey söyleyen olmadı henüz. Mesela benim erkek arkadaşım var açık bir insan rahat rahat insanların içinde istediği hareketi yapınca garip karşılanmıyor ama kapalı birisi el ele bile tutuşunca büyük tepki çekiyor
- +1 yıl
öyle evet ama bası ne için kapattıgına bağlı sadece başla saçla olmuyo kendinide kapatmalısın
Soran+1 yılkendini de kapatmalısın derken anlamadım yani?
- +1 yıl
yani vucudun teşhir olmamalı erkek arkadasınla ona göre gezmelisin
Soran+1 yılkapalılığa uygun şekilde giyiniyorum dar giyinmeyi açıkkende sevmezdim erkek arkadaşımla da çok normal bir şekilde geziyorum abartmadan
- +1 yıl
cok iyi işte acılmana gerek yok
+1 yılozman hiç kapanmıcaktın bir açılıp bir kapanmak
çok saçma yani ben 5 senedir kapalıyım ve eski halimi hiçte özlemedim insan alişıyo bir zamandan sonra takma kafana alış bu duruma10 Yorumla
+1 yılHayat senin hayatın kimin ne düşündüğü önemli değil.
00 Yorumla
+1 yılaçıl gitsin ya kapanıp napıcan dünyayı sen mi kurtarıcan:D
00 Yorumla
+1 yılMillet ne yaparsan yap susmayacak, ağzı olan konuşuyor nasıl olsa sen kendi isteklerin doğrultusunda hareket et
00 Yorumla
+1 yılkendi kararın değil de annenlerin sana empoze ettiği karar olmuş o , annenler mutlu olsun diye yapmışsın belli ki. çıkar onu.
00 Yorumlaben de kapalıyım. ilk kapandığımda pişman olmuştum. şimdi pişman olduğuma pişmanım. bence açma.
22 Yorumla
Soran+1 yılne zamandır kapalısın
kendi iradenle hareket etmelisin hayat senin hayatın herkesin dedigine bakma içinden geldigi gibi davran kimseyi alakadar etmez senin açılıp kapanman
00 Yorumla
+1 yılsen islami dusunceylemi kapandin yoksa birileri ne der diyemi bunu merak ettim
08 Yorumla
Soran+1 yılbirileri ne der diye değil tabiki
- +1 yıl
kapalilik guzel bise tabiki buna alisma zamani var biraz daha kalsaydin kapali belki severdin alisirdin şu an kapalimisin
Soran+1 yılşu an kapalıyım açılmadım
- +1 yıl
alismaya calisiyonmu hicm icinden gelmiyo kapali kalmak ozgursun acildindnda kimse bise diyemez haklari yok bununda altindan kimse farkli bir niyet cikaramaz
Soran+1 yılAlışmaya çalışıyorum tabi alışveriş yapıyorum güzel güzel şallar alıyorum ama eski halimi özlüyorum eski fotoğraflarıma bakınca keşke diyorum
- +1 yıl
goz aliskanlida var fotoralara bakip kendini sogutacana bnce kapali halinle devamli aynanin karsisina gec gozunu alistir hmde kendini
Soran+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
sitede toton var mı kapali halinle bakalim cok yakistinda eminim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonuçta sn Allah için onun rızasını kazanmak için kapanmalısın yani elalem ne der die düşünme sadece Allahla snn aranda bir mevzu insanlar hep knuşur emin ol takma o yüzden
00 YorumlaEl alem ne der düşüncesiyle yaşayan bir cahil daha..
00 Yorumla
+1 yılhayat senin hayatın ve onu başka insanlara göre şekillendirip heba etme.
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem