Annem beni dindar diye biriyle evlendirmek istiyor, kapalı olmama rağmen istemiyorum, bunu anneme nasıl açıklayabilirim?

Aile zoruyla kapanmadım ama kapandıktan sonra çok açılmayı istedim ailem istemedi, şimdi de kapalı veya açık olmam umrumda değil. Açık olsaydım hayatım boyunca kapanmazdım ama çok açık şeyler de giyinmezdim. Bakimliyim ama kiyafet konusuna fazla önem vermem, bazen ferace giyerim bazen tayt, kendimi nasıl hissediyorsam. Kendimce dindar olduğumu düşünüyorum, ibadetlerimi yerine getirmeye çalışırım yapabildiğim kadarıyla. Ama annemler bana dindar biriyle evlen diye kimi gösterecek hiç bilmiyorum.

Çok da dindar olmasını istemiyorum, isterdim ama benim gibi olsun isterdim. Yani dinimizi yaşayalım ama gezip tozup eğlenmeyi de bilelim, şık giyinelim. Yanlış anlaşılmak istemiyorum, biliyorum birçok kişiye göre dindarlık bu değil. Gerçekten çok özür diliyorum eğer yanlış anlasilacaksam

Ama bu konu aklıma takıldı, sizce anneme bunu nasıl açıklamalıyım? Çok sinirlenir böyle bir şey söylersem, ilk önce çocuğu mu göreyim?
Annem beni dindar diye biriyle evlendirmek istiyor, kapalı olmama rağmen istemiyorum, bunu anneme nasıl açıklayabilirim?