+1 yılinsanlar dinlerine gore yaşamalı ki sınav geçerli olsun dinine göre yaşamayan ki bizim dinimizin yasakları var boşa yaşamış olur tabi iyi niyetli kalbi temiz artık Allah bilir gerisini hayat 3 gun sor anne babana ya da bir abine yaşı gecmıs biri olsun hayatını yaşadıklarını 1 gune sıgdıramaz zaman nasıl gecti anlamadım der cünkü bu hayat yalan acıkca örnegide zamanın akısının hızlı olması ve tekrarlamasıdır inancın varsa temiz kalpliyim Allah bana yeter diyorsan evlenme demiyorum sabret ve Allahtan iste rabbim senin sınavını boyle yazmıs belki o mülüman olur daha cok sevap kazanırsınız ya da sen dinini daha cok seversin belkide ailene bir sevap gelir aslında ben olsam senin yerinde aileme derimki neden izin yok dine goreyse nerede yazıyor derim bu arastırma sonucunda cok daha dogruları ogrenirsiniz şu hayatta önemli olan sey hz ibrahiminde ettiği dua gibi insanlar seni ölünce iyi ansın dua iyi bilsin ve unutmasın.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Ya ben kafayı anlayamadım gitti kim hangi dinden mezhepten ırktan olursa olsun buocuklar birbirini seviyormu karışmayın kardeşim cahil adamlar degiller ikiside doktor sayılır
18 Yorumla- +1 yıl
Bu dunyada cehennem mi yasamaliyim
- +1 yıl
Tabi ne zanmediyon :D
- +1 yıl
Aaah canimsin
Bence bir şansını nede sevgiline sor müslüman olmayı baskı yap demiyorum ama bir araştırmasını iste benim öğretmenim vardı o da ingiliz doğma büyüme bilmem kaç yaşından sonra müslüman olmuş Türk kızla evlenmek için sonra buraya taşındı öğretmenlik falan yapıyor özel kurumda hiç de pişman değil dini şeyleri yavaş yavaş öğreniyor falan :D
02 Yorumla- +1 yıl
Himmmmm ne güzel
Senin dini durumlarla aran nasildir bilmiyorum canim ama yani gercekten hic uygun degil cok yanlis sevgiline durumu aciklamayi deneyebilirsin ya da benim diniz izin vermiyor tek nedeni bu falan cunku olmaz yani abi hic oluru yok
24 Yorumla- +1 yıl
Dinle aram yoktir
- +1 yıl
Ahhaha her sey beraber anca beraber kanca beraber
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen senin ailen olsam bende vermem. Hadi dinimizce başka bir dindeki kadın müslüman erkeklerle müslüman olarak evlenmeyi uggun görmüş ama müslüman kadın başka mezhepte bulunan erkekle evlenemez çünkü onların ne dini nikahı nede zina günahı var. Simdi sen onunla evlenirsen o hristiyan sen musluman oldugun icin dini nikah kabul olmaz ve hayatiniz boyunca zina yapmis olacaksiniz. Ha hristiyanla evlenmis ha zina yapmissin aralarinda hic bir fark yok
40 Yorumla 5 Yıl mı yoksa bu yaşına kadar yaşatanın mı dediği daha önemli müslüman yap evlen yapabiliyorsan ama Allah bunu istememe nedeni bak senin soyundan gelenlerde kafir olur çocuklarının cehennemlik mi olmasını istiyorsun?
22 Yorumla- +1 yıl
Cok sert bu kurallar muslumanlik hoşgörü dini denir ama bide sert olsa
+1 yılislamiyette kadın gayrimüslim ile evlenemiyor. haram oluyor ona.
o yüzden seni seviyorsa müslüman olması lazım.
he yok "neden kadınlara izin vermiyor. böyle islam olmaz!!" dersen evlen. haramı inkar etmek dinden çıkma sebebidir...26 Yorumla- +1 yıl
Oh tamam
- +1 yıl
Sistim valla
- +1 yıl
? son yazdığımı mı uyguladın?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
:D aile "ben müslüman değilim" de :) sevgiyle kucaklayacaklardır..
hayırlı günler... - +1 yıl
Sagool
+1 yılbende aile zoruyla hristiyan olmuş biriyim ama genede insanları dinlerle ayırmak çok kötü birşey bence seviyosan evlen.
13 Yorumla- +1 yıl
Bencede ya neden hristiyan oldun
- +1 yıl
olmadım hristiyan olarak doğdum.
- +1 yıl
Heeem
din önemlidir ama o kadar çok ta değil... çoğu hristiyanın bizdeki çoğu müslümandan daha dinlerine bağlı olduğu bir devirdeyiz zaten... ailece çocukla ailenmi evlenicek senmi?
13 Yorumla- +1 yıl
Ama ben haric karisiyo hayatim biyunca tanimadigim akrabalar cikmis cik cik yakistiramadim bide bunu diyenler doktor muhendis saygin insanlar
- +1 yıl
dinle insanlık olmaz... önce bunu belli etmen lazım. birçok dinine bağlı insanın hatta cami imamlarının neler yaptığını haberlerde gazetelerde hatta günlük hayatımızda görüyoruz zaten.. artı olarak bu senin hayatın.. senin hayatını nasıl yaşıyacağına karışacaklarsa aynı hak sendede var.. yani teyze bu adam sana koca olamamış beğenmedim değiştir.. anne babamın tipi sana uymamış yenisini alalım bunu boşa gibi söz hakkın olmalı mantık olarak..
aile büyüklerinin isteklerine saygı duymak lazım ama yinede bunu güzel bir dille açıklayarak hatta gerekirse çocuğu getirip ailenle tanıştırıp kaleyi içten fethederek başarabilirsin belkide.. bakarsın onlarda sever çocuğu - +1 yıl
Hmm olabilirrr ; D
İslam dininde bu bir yasaktır. Buna bazen kılıf uydurmaya çalışırlar. Yok efendim ilahi din mensuplarıyla evlenebilirmişsin vs. Öyle bir şey yok. Yapman gereken seçimini yapmak ya da elemana şahadet getirteceksin. İkinci seçenek ailen için kabul edilebilir bir seçenek olabilir. Elemana söyle kendine padişah kıyafeti de alsın asasıyla ;)
08 Yorumla- +1 yıl
Ahahhahaah 25 yasinda adama sunnet mi
- +1 yıl
Sünnet afi ustunde sunnet yapilmasi zorunlu degil
- +1 yıl
Zorunlu degill sadece gelenek olmus ben bunu dini yetkili ye sordum
onemmli olan islev :Ddd
+1 yılGerçekten mutlu olacağına inanıyorsun aileni takma git ingiltereye ama sevgilin sana gerçekten sadıksa...
15 Yorumla- +1 yıl
Sevgilimdenbhic suphem yok
- +1 yıl
O zaman bir seçim yap hayat senin hayatın. Sen yaşayacan. Gerçekten birbirinize aşıksanız ayrılmayın derim.
- +1 yıl
Ben kalp hastasiyim ama şu an cok iyiyim amerikadayken ben birgun bayildim dusurken kafam yarilmis kimse gormemis depoda beni bulamayinca butun hastaneyi ayagi kaldirmis 911 aramis ben uyanirkende yanimdaydi ve agliyodu duyuyodum ama konuşup gozlerimi acamiyordum ama onun agladigini duydum ve i zaman gercekten anladimki gercekten beni seviyor
- +1 yıl
Gerçekten böyleyse bu erkeği kaçırma derim. Sana bayağı aşık. Allah mesut etsin seni.
- +1 yıl
Amin :D sende insallah mutlu olursun
+1 yılevlen ne olacak ki? hayat senin hayat nasıl olsa gelecekte senin pişman olacak da sensin menun olacakta.
25 Yorumla- +1 yıl
Din isini cok abartiyolar
- +1 yıl
ya bak bu senin ben de hristiyanım annemden izin aldım bir ama hiç bir kız benimle çıkmıyor yapayalnzım düşün ki benimde sınavım böyle belki ama anlayan olmaz seni itilirisin köşeye yalnızlığı ben senden iyi biliirim. anlamasın ki?
- +1 yıl
Kim iter brni
- +1 yıl
inan itilirsin dinen dışlanırsın aman alış buna. ben alıştım kileye gititğim için küçümsüyorlar bile. ama ben erkek gibi öyle inanıyorum ne yapım ya hristiyanım yalan mı? anlamassaın abla anlmaassın.
- +1 yıl
Hmmm
+1 yılbuna çok yapılabilecek birşey olduğunu sanmıyorum çünkü islamda kadının gayrimüslim biriyle evlenmesi kesin bir dille yasaklanmıştır. ailen de yumuşayacak gibi gelmedi bana :( moral verecek şeyler yazmak isterdim ama
16 Yorumla- +1 yıl
Bu ask böylece bitsin o zmansa
- +1 yıl
yani çünkü islam bu konuda çok net asla müslüman bir kızla gayrimüslim biri evlenemez diyor. ama ingiliz arkadaş müslüman olursa değişir tabi ama olacağını sanmıyorum sonuçta o da memnundur hayatından neden inancını değiştirsin
- +1 yıl
Dinle alakasi yok onun hristiyan ama kiliseye bir tek vaftiz olucagi zaman bebekken gitmis
- +1 yıl
tamam ama müslüman olması için iman etmesi lazım sünneti falan yani şimdi sen o desen ki evlenemize izin vermiyorlar çünkü sen müslüman değilsin bence bu ters teper. çok istiyorsan belki islama yönlendirebilirsin baskı yapmadan hiç kuranı okudun mu falan deyip ingilizce bir kuran meali hediye edebilirsin. ya çok ince konular yanlış şeyler söylemiyordum inş
- +1 yıl
Hmm sagool
+1 yılİslam dininde müslüman bir kadın başka dinden veya ateist bir erkekle evlenemez.
Kesinlikle yasaktır ve büyük günahtır.
Dini nikah kıyılamayacağı içinde her gün ZİNA yapmış olursunuz !
Gerçek müslüman bir kız bu soruyu soramaz bile !15 Yorumla- +1 yıl
Dinle pek bir aram yok
- +1 yıl
anlamıştım zaten, sen bu dünyada cenneti ahirettede cehennemi yaşamayı kafaya koymuşsun daha ne diyebiliriz ki! Ocağı yak elini ateşin üzerine koy 7 saniye dayanabiliyorsan sen cehennem ateşine dayanabilirsin demektir.
Allah ıslah etsin. - +1 yıl
Amincuumlemizi
- +1 yıl
Amin
- +1 yıl
Senin o Allah putunu da seni de..
Adam seninle, adam gibi evlenmek istiyor. Aileni salla. Onlarda iyi bir evliliğin olduğunu gördüklerinde kabullenirler...
10 YorumlaDini boyuta bakarsanız evlenmeniz uygun degil... fasik bir adamla evlenemezsiniz bir muslumana yakışmaz bu isterseniz netten araştırın öyle karar verin
20 YorumlaParanız varsa evlenin. Paranız yoksa evlenmeyin bu kadar basit.
15 Yorumla- +1 yıl
Okul icin mi
- +1 yıl
Çalışıyo zaten
- +1 yıl
Aynen öyle ya
Hamileym de vallaha başka çare yok ya da enisteyi müslüman yap :D
110 Yorumla- +1 yıl
Hahaaha
- +1 yıl
Ahaahha yurtdisinda okudum 2 sene donustede onu getirdim yabanci damat :D
- +1 yıl
Abim cocugu sikistirmis ac bakim bakcam diyo utanirsan ben keserim onu ya allam sen bu abime akil fikir ver
- +1 yıl
Abi yuh ya o yasta adamda kesilmez kim bakcak ona ben mii
- +1 yıl
25 26
Ailen noktasına kadar haklı. Müslüman bir kadın Müslüman olmayan bir adamla evlenemez. Biraz aile sözü dinle. Aşk gelip geçer, aile baki kalır unutma.
02 Yorumla- +1 yıl
Tamam peki sagol
- +1 yıl
Ailenin tüm hayatın üstünde olduğunu söyleyecek bir süper zeka daha
Erkekler bizi dinimize göre ehli kitaptan bir bayanla hristiyan veya yahudide olsa evlenebilir ama kadınlar evlenemez. senin terchin
01 Yorumla- +1 yıl
Niye erkek evleniyoda kadin evlenimiyo sacmaa
Aşk İlişkileri konusunda 541 cevap paylaştı. Müslüman bir erkek gayri muslim bir kadınla evlenebilir
Müslüman bir kadın gayri muslim bir erkek ile evlenemez.
Sevgilin ile bu konuyu konuş ailem müslüman olmaz isen sorun çıkartacaktır de05 Yorumla- +1 yıl
Niye kadin evlenemiyoda erkek evleniyo
- +1 yıl
Islamin esitlikle ilgisi yok onu anladim
- +1 yıl
Asıl sen yanlış anlamışsın süper zeka
+1 yılPeki musluman olma ihtimali yok mu bence evlenme ask biyere kadar sorunlar evlenince ciikmaya baslar
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO degil de mezun olan nasil intern oluyor.
Son sene tıp ogrencisinin burada ne isi var.
Gidin tus calisin yahu.
Tabii millet bilmiyor ya kekleyin, olaya bak ya15 Yorumla- +1 yıl
Tusa girmiycem canimin ici evlenip defolup amerikaya gidicem ve sevgilim amerikada tip okudi
Cevap sahibi+1 yılDefolup gidebiliyosan iyi, usmle kasacan sanırım da burada dolaşan adam icin zor o isler.
- +1 yıl
Tip zor pismanim ben sectigim icin ama babam cok zorladi
Cevap sahibi+1 yılYapacak bir sey yok. Diplomayi al ondan sonra uzmanlik yapma sen bilirsin.
Ben de birakacam zaten boype giderse- +1 yıl
Sende mi tip?
İslam dinine göre gayrimüslim biriyle evlenemezsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDinen Müslüman olmayanla evlenemezsinki. musluman olsun.
12 Yorumla- +1 yıl
Benim ondan boyle bisey isteme hakkim yok ki
Cevap sahibi+1 yılislam a inaniyorsan. Bu böyle ama. burada 2 gün aglarsın. ahirette ne kadar bilemem.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbırakmayın birbirinizi kos kocaman 5 senelık bı ılışkı herkez kendı dınının gerektırdıgı ıbadetlerı yapar.
21 Yorumla
+1 yılAilen haklı. Bunun hükmünü ahirette nasıl ödeyeceksin?
12 Yorumla- +1 yıl
Bu dunyada cehennemi yasayadiktan sonra ahirette ne yasiycam önemli mi
- +1 yıl
Burası gelip geçici orası sonsuz.
+1 yılEvet dinimizde erkeklere serbest ama kızlar evlenemez.. Sen evlen bence hocam zaten eşin iyi biriyse zamanla dinimize yakınlaşacaktır inşallah..
01 Yorumla- +1 yıl
Saagol
+1 yılBENCE SEN BANA GEL=) DİNİMİZDE HRISTIYANLA EVLİLİK YOK. BLKİ KIZ ALINABİLİR AMA
10 Yorumlamüslüman bir kız veya kadın başka bir din mensubuyla evlenemez.. söyle müslüman olsun..
01 Yorumla- +1 yıl
Ama o bana hristiyan olayim diye baski yapmıyor ben seni boyle seviyorum diyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılYasiz farklisiniz olmazki ama sen oruç tutarken o yemek mi yiycek
010 Yorumla- +1 yıl
Ben oruc tutmuuorum asla o banada karismam bir yas var aramizda
Cevap sahibi+1 yılSende dinini yasamaiyosun o zaman
Cevap sahibi+1 yılHristiyan gibi yasa sorun yok
- +1 yıl
Tamam
Cevap sahibi+1 yılHatta sende ol sorun çözülsun abi bu ne ya oruç tutmayan müslüman
- +1 yıl
Ben kalp hastasiyim ilac kullaniyorim
Cevap sahibi+1 yılÖzür dilerim o zamn ben müslümanim deyip düz yasayanlardansin sandim
- +1 yıl
Onemli degil :D
Cevap sahibi+1 yılBilemiyorum artik hallet ne biliym
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin de izin vermiyor. Eğer seni gerçekten seviyorsa o müslüman olur! Bir müslüman kızın hristiyan biriyle evlenmesi haram.
Cehennemden çıkamazsın Allah korusun + bir de ailene karşı çıkmış olacaksın yanarsın vallahi. Aklını başına al sevgiline müslümanlığı teklif et sen de olmam derse sen yoluna o yoluna. 5 yıl mükemmel ilişki diyosun ama cehennemde 1 saniye yanamazsın...12 Yorumla- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Sen bu Arap masalı anlatıcılarını boş ver
kafan evlenmeye yatmissa dinden cikmis olabilirsin soyleyim
05 Yorumla- +1 yıl
Madem ciktik gidim evleniyim bari
- +1 yıl
Onu o ladar cok seviyorum onu birakamam ama konustim onla olabilirim ama oyle nasil diyiyim oruc tutmam namaz kilmam camiye gitmem duz öyleusluman müslüman diyo
- +1 yıl
Ahahahha amerikada cami pek hos cumaya fider pazarda ayine daha bir kutsanir
ona bunu doğru kelimelerle anlatırsan kabul edeceğine eminim senin elinde :)
03 Yorumla- +1 yıl
Islamimi?
- +1 yıl
en azından islamdaki bu evlilik kısmını anlatıp daha sonra da onun peygamberine ve aynı ilaha inandığımızı ona doğru kelimelerle anlatırsa ki seni sevmesi tercih etmesi için büyük sebep daha önce ön yargıları varsa bile içinden iyi bir insan yeşerdiğini görmüş olaması ona umut verir en azından senin daha huzurlu hissetmeni sağlamak için önemli olduğunu önerip ona araştırması ve düşünmesi için biraz zaman verirsen bence tatlıya bağlanır :) umarım mutlu olursunuz
- +1 yıl
Umarim
Tabi senin kararın ama ailen de doğru söylüyor bir yandan. Çünkü gelenekler farklı.
04 Yorumla- +1 yıl
Kultur farki yasarsin diyor annem dinden daha cok
- +1 yıl
Herkesin 3 tane ruh esi olurmus benimkide yabanci cikti napim geri kalan 2 taneyide arayamiycm
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu din işeleri boş ya boş ver gitsin ozraki müslüman yaparsan çocuğa yazık
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen bu sefer kendini baski altinda hissetcek
Cevap sahibi+1 yılailenede ufak bir yalan söyle müslüman oldu falan de nereden öğrencekler ki gelip evde çocugun ibadetinimi izliycekler
- +1 yıl
Ya zaten ibadet falan etmiyor hafif ateist zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam misyonerlik yapmamiş biz cihadlik yapalim ozaman sen muslumanliga zorla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinimiz böyle birşeyi yasaklamıştır. günaha katlanabilirsen git evlen ne diyelim ama öbür tarafta hesabı sorulur...
01 Yorumla- +1 yıl
Cevap için tesekkurler
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Ondan hamile kal bak bakalim noluyor
11 Yorumla- +1 yıl
Ne oluyor :D
+1 yılUmarım mutlu olursunuz bırak sen din masallarını
00 YorumlaÇok seviyosa müslüman olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Ben ondan bunu istiyemem benim amacim böyle bir omur gecirmek benim icin din okadar onemli degil i benden aynisini istemiyor ama
müslüman olmasına ikna et.
10 YorumlaEvlenemezsin zaten müslüman olmak zorunda
13 Yorumla- +1 yıl
5 yillik iliskimiz böylece bitsin mi
- +1 yıl
Kesin demiştir aynen ne zamandan beridir konuşuyordu ki o allah?
keyfın bılır edebi cehenneme gitceksen buyur git
00 Yorumla
+1 yılSünnet ettir bide oyle söyle annene
01 YorumlaOha 24 yasindaki adamimi sonucta onunda inanclari var
+1 yılhaklılar
03 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
müslüman bir kızın müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi dinimizce haram
- +1 yıl
Hmm
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlişkiye girdinizmi?
02 Yorumla- +1 yıl
Hayir
Cevap sahibi+1 yılOzaman ayrıl dininiz farklı ise yürümez evlilik sevgili olmaya benzemez
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar