Merhaba , bir süre önce eşimle boşanmak için dilekçe verdim bir sene olmamıştı evleneli bu yüzden çekişmeli olarak dava açtım lakin biz oturup bazı konularda sorunumuzu çözdük sayılır ben tekrar dilekçe vererek kararımdan feragat ettiğime dair dilekçe verdim ama e devlette duruşma günü duruyor bı bildiği olan yardımcı olabilir mi
Boşanma dilekçesinden feragat ettim ama duruşma günü bekleniyor. Süreç nasıl ilerler?
Karara çıkması için hakimin duruşmayı açması ve feragati işleme alması gerekiyor. Aslında kalem personeline arayıp durumu belirtirseniz duruşma tarihi öne alınıp dosya üzerinden de karar verebilir hakim. Ayrıca davadan feragat halinde feragat eden sanki davayı kaybetmiş gibi yargılama giderlerine mahkum edilir.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nasıl gider derken tam anlayamadım şimdi benim o duruşmaya gitmemi mi önerirsiniz ya da bir telefonla halledilebilir mi ben dilekçeyi verdim bu şekilde yönlendirdiler boşuna mı vermiş oldum peki
Boşuna vermiş olmadın. Giderler zaten davayı açılırken alınıyor. Hangi aşamada feragat ettiğinize bağlı. Mesela eşinizin dosya da vekili varsa karşı vekalet ücretine hükmedilir.
Duruşma günü nerede yazıyor ben göremedim de siz nerde gördünüz. Tensip hazırlanmış yani inceleme ye alınacak eğer dilekçenizi taratıp dosyasına sunduysanız hakim görür ve gereğini yapar.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Duruşma günü başka bir sayfada yazıyor ben daha sonra dilekçe verdim şimdi ben duruşmaya gitmeli miyim onu anlamadım gitmem gerekirse feragat dilekçesi boşa miydi
En İyi Cevaplar