Bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi lütfen kaç gün sonra mahkemeye çıkarız?
Boşanma davası açıldıktan kaç gün sonra mahkeme olur?

normal şartlarda 2 3 ay içinde dava görülmeye başlar lakin şimdi pandemi bahanesi ile davalar görülmüyor 1 yıl olmuş dava günü belli olmayan dilekçeler var
Ciddi misiniz
Mesaj yazdım bakar mısınız
Cevap
8Cevap
Yazanlarra ve yazılanlara itibar etme ön inceleme olmalı buda uzun süçrer dçemek oluyor karşı tarafta boşanmak istiyor ise biraz daha kolay boşanma olur ama bu bir kaç aydan fazla sürer
Ne gibi ön inceleme örneğin ayrı mı yaşıyoruz diye mi inceleyecekler
Dosya üzerinde detay icin mesaj atabilirsiniz iyi günler
Lahmacunselamı, boşanma davası açtıktan sonraki gün olur 😎
Gerçekten mi?
Lahmacunselamı, of abi makaara yaptım ya :(
Peki çekişmeli davalar nasıl oluyor yani suçlamalar mı oluyor açıklayabilir misiniz?
En erken zamanda nasıl boşanabilirim peki ne yapmam gerekir ilk duruşmada boşanmak mümkün mü?
Neden zor peki hakim mi ikna olmuyor hiç bilmiyorum ben bu işleri
Peki iki tarafta boşanmak istiyor ve maddi konularda anlaşamıyorsa ne olur 2 senelik evlilikte?
Anlaşmalı boşanma mı?
Çekişmeli
Epey uzun sürebilir o dava bilgin olsun 1. duruşma bir ay içinde olur
Nasıl oluyor peki suçlama mı oluyor nasıl oluyor hiç bilmiyorum en erken zamanda boşanmak için ne yapmam lazım
Anlaşma yapılması lazım yoksa zor olur boşanma
1 yıl dolmadı evleneli açamıyoruz anlaşmalı ama
Neden zor hakim mi ikna olmuyor?
Cekişmeli dedin önce soruya açıklık getirir misin anlaşmalı mi cekişmeli mi?
Dediğim gibi dava daha açılmadı büyük ihtimalle bugün açılacak ama ben soruşturdum anlaşmalı açamıyormuşuz 1 yıl olmadı evleneli bu yüzden çekişmeli oluyormuş
Önce sizden taleplerinizi sorar neden boşanmak istediğinizi sorar eğer şiddet felan varsa direk boşar yoksa 2. Veya 3. Duruşmada boşar size
Şiddet yok hatta pek elle tutulur sebepte yok ama istemiyoruz artık birbirimizi.
Şiddet yok hatta pek elle tutulur sebepte yok ama istemiyoruz artık birbirimizi. Bu arada ikinci üçüncü duruşma ne zamana ertelenir.
O hakime bağlıdır bilemezsin
Psikolojik şiddet desem boşar mı ki psikolojik şiddet vardı
Şahit var mı?
Var evet
Ama şahit annem birinci derece yakınım kardeşimde şahit
Kayda alabilirlerse tek duruşmada boşanabilirsin bunun avukatla da ilgisi vardır
Kayda alınacak birşey yok ki biz 1 aydır ayrı yaşıyoruz.
Psikolojik şiddetti kayda alırlarsa sahitleri kabul ederlerse
Anladım bu iş sandığımdan da zor olacak gibi
Aynen biraz öyle olacak
Zaten aşırı yıprandım daha kaldıracak gücüm kalmamış bir de bu çıktı başıma
Zamana bırak hayatı
İnanki çok psikolojik şiddet yaşadım çok hayal kırıklığına uğradım gururum çiğnendi onurum çiğnendi hatta iftira attılar eşim arkamda olmadı bana inanmadı güvenmedi. En kısa sürede boşanmak istiyorum
Neler yaşadıgını direk söyleyeceksin böyle böyle yaptılar diyeceksin bir de nafaka alırsın
Ama kanıtım yok işte bir de evleneli 1 yıl olmadığı için nafaka da vermiyorlarmış
Onu bilmiyorum
pandemiden dolayı ve yoğunluğa bağlı olarak değişir
Anlaşmalı boşanmada çok uzun sürmüyor bir hafta içerisinde bitiyor diğer türlü çok uzar...
Belli olmaz gun degil aylar sonra yogunluga göre degişir
Anlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi?
Çekişmeli
Çok açıklayıcı oldu teşekkürler 😂
Neden peki?
Anlaşmalı mı
Anlaşmalı değil çekişmeli açabiliyormuşuz sanırım 6 aylık evli olduğumuz için 1 yıl dolmadan anlaşmalı açamıyormuşuz
Peki kaç gün sonra mahkemeye çıkarız
Boşanma
Ağzıma etti nasıl boşanmiyim
Çok özel değilse ne yaptığını merak ettim
Ama buradan anlatamam çok uzun
Hmm peki kolay gelsin
1 ay sonra
Pandemi var
Merhaba. Ben Adana Barosuna kayıtlı Avukat Gizem Gül Uzun Kutlay.
Anlaşmalı boşanma şartları nelerdir?
İnstagram hesabım: av. gizemguluzunkutlay
Web sitem: av-gizemguluzunkutlay. com