pastanede calisiyorum kasa ve satis isi. musterlern bazilari amcalar abiler nerelisin nerdensin kimlerdensin evin nerde yasin kac ewli msn vs tarzda sorular soruyo ve bundan rahatsiz oluyrm cnku calisirken resmi. olmayi tercih ediyorum yapim. boyle. ve o an musteri oldgu icin orta seker cvp bulmakta zorlaniyorm sizce ne demeliyim napim.. 1.2 kere olsa. neyse de
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
15Cevap
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Seni cok iyi anlıyorum insan rahatsız oluyor bu durumlarda bende okul sebebiyle 1 hafta bir yerde çalışmak zorundaydım bir markete girdim girmez olaydım 1 hafta içinde bu kadar erkek gelinmez yani geliyorlar kasadayım sırıtıyorlar ben bakıyordum önüme dönüyordum kale bile almıyordum ya da benimle konuşmaya çalışıyorlardı kısa cevap veriyordum yüzlerine bakıyordum ama ciddi bir şekilde cevap veriyordum bir bakıyordum sonra o kişiler ertesi gün yine gelmiş yanında erkek arkadaşları var bir de teyzelerde gelmeye başladı kızım kaç yaşındasın nerde oturuyorsun evli misin benim bekar oğlum var çok sinir bozucu bir durum gerçekten samimi olma fazla kısa cevap ver
10 Yorumla - +1 yıl
Bende de cok oluyo Mesela kasaya geçiyorum Isım var mal mal biseyler sorup duruyorlar Bende yüzlerine bakıyorum bi iki sn sonra önüme dönüyorum bisey demiyorum onlara Görüldü çakıyorum yani ekskzk
12 Yorumla- Soran+1 yıl
ne soruyolar mesela.. markette mi clsyn
- +1 yıl
Markette çalışıyorum Bilmem saçma sapan şeyler aklına ne gelirse
Sosyal kültürden yoksun toplumlar bu kılasik sorularla senle ilgilenme havası dalar, tek yapacağın cvb vermemek gül geç..
11 Yorumla- Soran+1 yıl
60 yasinda dede de mi benle ilgileniyo
Geçistirince de olay çıkartılıyorlar. saygısız falan oluyoruz.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
sen nerde calisiyosn.. iste bu yuzden orts yollu otomatk cvp hazirlayip hepsinde uygulamak. lazm. d
- +1 yıl
Sinir oluyorum ben de gelen geçen sorar sana ne yani dimi
10 Yorumla - +1 yıl
Demeki musterilerle çok işi dislisin mesafeli hizmet et
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Markette 12 yıl müdürlük yaptım. yanımda çalışan her kıza her gün asıldılar.çok iyi anlıyorum seni. Öyle bir şey sorulunca konuyu değiştir duymazdan gel.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Başka bir isteğiniz var mıydı der duymazdan gelirdim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Özel konulara girmezsek sevinirim de kapat. müşterinin gönlü olsun diye kendinden ödün verecek değilsin..
00 Yorumlamillet bu cesareti nereden alıyor birini rahatsız etmek bu kadar kolay mı ya? yani bakışırsın göz temasın olur bir ışık alırsın konuşursunda ekmeğinde olan insana bu yapılmaz
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Burada bir çalışanım amcacım, abicim vs. İyi günler dilerim...😊 de ve işine dön.
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
onlara ne iyide bunları soruyorlar seni taciz etmeye ne hakları var
10 Yorumla - +1 yıl
Bence cevapla hepsini. Ne olacak sana da sohbet muhabbet işte. Gün boyu somurtup oturmazsin
00 Yorumla Samimi olma sakın bokunu çıkartırlar kısa cevap ver kestir at evet evet hıhu de soru sorarken başka ne isterseniz de kapat konuyu
10 YorumlaMesafeli ol diye bir tabir var... Çok samimiyet insanı yanlış adlandırabilir kısa ve öz konuş bakalım bu durum sizi nasıl hissettiricek...
00 YorumlaÇok takma kafaya boşver bir kere bozarsan birdahaki sormazlar aklında olsun Buda.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
yo gene soruyolar. d
- +1 yıl
Sallama cevaplar var trolle hıyarları
50 Yorumla - +1 yıl
Zor ve çok gereksiz bi durum..
10 Yorumla Boynuna tabela as 😂
12 Yorumla- Soran+1 yıl
haha ne yazim mesela konusmak ve dokunmak yaasaktir nasil. d
Beliki seni sevmisler ondan soruyorlar
01 Yorumla- Soran+1 yıl
evt melek gbiyim dir
- +1 yıl
Hiçbir şey deme
01 Yorumla- Soran+1 yıl
o da pek olmuyo aanki
- +1 yıl
Sonra sor de:)
00 Yorumla geçiştir
00 Yorumla- +1 yıl
Duymazdan gel
00 Yorumla - +1 yıl
Cevap vemre
00 Yorumla - +1 yıl
Duymamazliktan gel
10 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Çalışırken bana sorulan sorulardan rahatsız oluyorum, ne yapmaliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
Merak duygusu öğrenmek amaçlıdır. Öğrenmek ya kendinize yeni bilgiler katmak için olur ya da kıyaslamak için.
Kendini sürekli başkalarıyla kıyaslayanlar hep kendilerinin başkalarından üstün mü yoksa aşağıda mı olduğunu merak ederler.
Kusur arayanlar veya arkadan çekiştirme için malzeme toplayanlarda bu kapsama girebilir.
Ancak birileri bize sorular sorduğu zaman karşımızdaki insanın niyetini bilemeyiz. Bazen bize sorular sorular aslında kendi cevabını aradığımız durumlarda olabilir.
Öncelikle her soruyu iyice değerlendirmek lazımdır. Hiçbir soru size boşuna gelmez. Vereceğiniz cevap faydalı ve iyiye götürüyorsa cevap önemlidir. Vereceğiniz cevap karşınızdaki veya başka bir insan için olumsuzluk üretecekse susmak çok iyidir.
Bazen insanlarla iletişim kurmak veya kendimizi onlara açmak istemeyiz
Bunun sebebi korku olabilir. İçi yumuşak dışı sert kabuklu bir ceviz ya da karpuz gibi yaşamak isteyenlerde vardır. Ancak bu iyi değildir çünkü kabukların ardında saklanmak bizi güçlendirmez.
Tabii bazı durumlarda karşımızdaki insanın özel sorularına cevap vermek istemeyebiliriz.
Burada en güzeli sıkılarak kaçamak cevaplar vermek veya karşımızdaki insana öfkelenmek yerine sakince "iş yerinde kişisel ve özel yaşamımla alakalı sorulara cevap vermiyorum umarım beni anlayışla karşılarsınız" diyebilmek önemli bir beceridir.
Bazı durumlarda soruyu soruyla karşılamak işe yarayabilir çünkü aslında insanların çoğu kendilerine soru sorulmasından ve kendileri hakkında konuşmaktan çok hoşlanırlar.
Örnek:
A : Nerelisin? (Sen kullanılan ve kaba bir üslup)
B : Siz nerelisiniz?
A: Ankaralıyım.
B: Doğma büyüme mi?
A: Giresundan gelmişiz
B: Harika Giresunluları çok severim. İçinden mi yoksa köylerinden mi?
A: Şimdi şöyleee...
Bakınız kendi hakkınızda bilgi vermediniz, sohbeti karşıya döndürdünüz, yeni bir şeyler öğrendiniz üstelik kendisi hakkında soru sorulmasından hoşlanan bir kişiyi iyi hissettirdiniz.
Sadece bir örnek..
Sevgilerimle.
tsk ederim deger verip soruma profesyonelce cvp verdinigi niz icin