Çalıştığım yer aile yeri bir mağaza işte insanlar iyi insanlar, bunun farkındayım beni kötü insanlara karşı uyarır korurlar. Lakin patron yani babalari, bana erkek arkadaşımın olup olmadığını sordu. Bende kısaca cevap verdim geçtim. Daha sonra benle birlikte bir çalışan daha vardı, o kişi benle çok konuşmaya çalışıyordu ama abi diyordum özünde konuşkan herkesle işten çıktı, iletişimi kestim bende sonra patronun oğlu, ben telefona bakinca "ee napiyormus" dedi bende kim dedim, o çocukla konusmuyor muydun, iletişimde değil misin falan dedi neyse dedim ki konuşmuyorum. Babası geldi laf arası aldı mı numaranı o senin dedi. Sonra abisi neden psikolog olmak istediğimi sordu hayatımı sordu, birini sevip sevmedigimi sordular.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Anlattığın kadarıyla, tavırları hiç normal değil... Yıllar önce, yanımda çalışmak, yardımcım olmak istediğini söyleyen bir kız vardı. Ona sadece şunu söylemiştim; "Gençsin, erkek arkadaşın olabilir, bu beni ilgilendirmez ama varsa, erkek arkadaşını işyerine getirme. Özel hayatını buradan uzak tut lütfen"
33 Yorumla- +1 yıl
zaten adam bana yazdı işten çıkınca ben seni gelinim olarak düşündüm hatta dedi ben işten küçük oğlu yakın arkadasimdi birden ilgiyi kesti bişey oldu abisi yazdı , babası adına özür diledi babasının bana hataları oldu küçük hatalar değildi sonra hikayelerime yanıt verdi bazen, bende güvenmiyorum dedim, oda yapacak bişey olmadığını ama arkamda olduğunu mutlu olacagima inandığını söyledi. Hikaye böyle bitti:). Oğlunun iyi biri olduğunu düşünüyorum konuşma açmaya çalıştığını düşünüyorum
Hattını değiştir ve sana ulaşamasınlar. Tehlikeli insanlar gibi. İleride başına başka sorunlar açabilirler. Yazdıklarından kolay kolay peşini bırakmayacaklar gibi duruyor. Seni elde edene kadar olayı zorlayacaklardır.
11 Yorumla
AI Persona’ya Sor

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
34Cevap
Bu arkadaşımın hesabiydi saolsun bana verdi soru sormak için bu hesabım incelemeye alınmıştı. Durum şöyle arkadaşlar, işten çıktım hadlerini astılar adam en son telefonu elimden almaya çalıştı babaları bakmak için. Bende çıktım, bana mesaj olarak gelini olarak düşündüğünü ayıp ettiğimi soyledi. Adamın normal olduğunu asla düşünmüyorum lakin oğlu iyi biri, böyle bir hatıra kaldı herkese çok teşekkür ederim. Vitrine çıkmış ordan tekrar buldum sorumu. Arada oğlu yazıyor ve babası adına özür diledi. 🤦🏻♀️
00 YorumlaO adamın işyerinde ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyor olabilirler bu yüzden onunla ilgili sorular yöneltilmiş olabilir. Sonuçta hiç bir patron işyerindeki bir çalışanın diğer işçilerle sürekli arkadaşlık kurmalarını istemez. Erkek arkadaşın var mı ve neden psikolog olmak istiyorsun gibi şeyler de havadan sudan konuşmak gibi olmuş sanki, en azından ben böyle düşünüyorum. Bence sende çok takılma, sonuçta iyi insanlar olduklarını biliyorsun.
17 Yorumla- +1 yıl
zaten adam bana yazdı ben seni gelinim olarak düşündüm hatta dedi ben işten cikgitm ya, küçük oğlu yakın arkadasimdi birden ilgiyi kesti bişey oldu abisi yazdı babası adına özür diledi babasının bana hataları oldu küçük hatalar değildi sonra hikayelerime yanıt verdi bazen, bende güvenmiyorum dedim, oda yapacak… [+]
normal ya da anormal diye yanıt vermem bu soruya.. Sen de dile getirmişsin korumacı olduklarını.. Bu sorular iyi diye tanımladığın seni kolladıklarını söylediğin kişilerden geliyorsa rahatsız edici değillerdir sanırım.. Ve evet, seni beğenmiş olabilirler.. Bir gelecek görmüş olabilirler.. Ne güzel.. Eğer seni rahatsız etmiyorsa.. Diğer yandan da bu soruların uzaması ve belirsizliğin sürmesi de can sıkıcı olabilir bir saat sonra.. Umarım varsa bir niyetleri uzatmadan netleşirler..
Herşey bir tarafa, orası senin iş yerin, bu tarz diyaloglar keşke olmasa.. Daha profesyonel olunabilse.. Sen sakın patrondur, iş sahibidir diye kendini baskı altında hissetme.. İşini güzel yapmaya devam et..01 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Baya ilgi çekmişin yani çekici özelliğin fazla gibi geldi bana
136 Yorumla- +1 yıl
şu an o insanların senin hakkında ne düşündüklerini burdan senin anlattiklarinla anlamak bir zor tabiki kötü niyetde aramamak lazım bazı yetişkin insanlar genç kızları kızı gibi görüp ilgili de davrana bilir bu sen anlaya bilirsin art niyet var mı yok mu senin giyim tarzın hal ve hareketlerin ve onların hal ve hareketleri bakışlar da çok önemli yani
- +1 yıl
Dedim ya belki sen tatlı gelmisindir sıcak kanlisindir o insanlar da güler yüzlü hanım kızları seviyorlar dir oyuzden sevgi saygı karsiliklidir yani art niyetli olmamak lazım aile tüm ilgili diyorsun belki çocuklarına düşünüyorlar seni daha önce benim de başıma geldi öyle bir şey yani bekar kızları vardı aile bana karşı çok iyiydi sonra kendileri resmen teklif etti sana da ilerleyen bir zaman da bir teklif gele bilir
- +1 yıl
Evet çocukları da olabilir çünkü çok ilgililer annesi ve babası diyor ki biz bitek patron olarak değil her konuda arkandayız diyor mesela mekan kapanma durjmu oldu nolucak dedim babası ben seni bırakmam dedi. Cikicam dediğim için bir ara pişmanım ya onlardan kaynaklı değil kalıcam diycem
- +1 yıl
İki tane oğlu var bitanesi benle ilkte samimiydi aramız iyiydi daha sonra biraz bozuşguk bende takipten çıkardım sonra ben işten cksrim belki dedim bir müşteriye sinir olmustumoda işinden olma, biz seni koruruz ailecek arkandayiz yarın bana göster kişiyi falan dediler. Gerçekten koruyorlar ama kardeşimizsn sen bizim dediler.🤦🏻♀️ Kardeş olarak gören bu kadar çok soru sorar mı anca güvenilir mi bakar işi yapıyor mu baakar insan
- +1 yıl
Dimi öyle olabilir ya takipten çıkarmadan önceki gün yanına gidince mutlu olmuştu yemeğe kal falan demsiti çıkınca da mesaj atmış geliceksin dimi pazartesi demis ciktigimi söyledim sebebiyle fark etmedim bile keyfin bilir yazmış sonra işinden olma dengesizler yüzünden arkandayiz kardeslerin olarak demiş
- +1 yıl
Rica ederim zaten anlattıklarız dan anladığım kadarıyla bu aile seni gelini yapmak istiyor dedim ya benimde başıma buna benzer olay geldi ama ben kızı begenmemistim 🤣 demekki burda aile ve çocukları seni beğenmiş bence aile düzgün ve cocukda yakışıklı ise kaçırma benim dürurumda kız çıkın aile zengindi sende ona göre karar verebilirsin ☺️
- +1 yıl
Haklısın teşekkür ederim ☺️. Çocuk güzel güzel de Oğlu baya samimiyet gösterdi daha sonra adım atmadım ben geri durdum bidaha yanaşmadı en sonunda gittim neyin var dedim üzgündü sonra mutlu oldu yemeğe kal falan dedi en son evde takipgen çıktım çünkü değişik davrandi o gün her ne kadar barissakta, sonra anında ise geliceksin dimi yazmış bende neden dedim merak ettim dedi, sonra ben takipten çıktım dedim açıkladım oda fark etmemişim bile keyfin bilir dedi. Sonra müşteri ile bir sikingi yaşadım ona söyledim işinden çıkma bir dengesiz yüzünden bana şöyle göster hallederim dedi sonra belki giderim dedim yarın bir düşün kesin karar ver biz senin ksrdesiniz dedi. Sanırım gelinden vazgeçtiler hahahahs
- +1 yıl
O senle baya samimi olmak istemiş sende seviyeli Durmuş'un belki aile olarak ciddi düşünüyorlar ama ciddi düşünen de bana adım atmadin falan fırt yazmaz bunu. İki sebebi var birincisi öyle deme sebebi ona karşı bir şey hissetmemis olman ikincisi de ona karşı samimi olmaman yani seni kullanmak istemiş sen uzak durmuş olman bunu anlaman için onunla sevgili olman gerek ve ciddi bir ilişki başlatmak ve sonra açık açık söylemek ben evlenene kadar bu su seviyede dururum işine gelirse dersin eğerki zaten seni gerçek ciddi düşünüyorsa tamam sorun değil der eğer ters tepki verirse hepsi bir oyun 😉
- +1 yıl
Evett. Ben hiç bakmadım hatta telefonda biriyle konuşuyordu mutluydu sevgilisidir dedim kabullendim iki kez yanımdan geçerken kolay gelsin dedi bakmadım bile bana değildir diye en son bir taksan keşke dedi efendim dedim işte konu açtı öyle kus değildi. En son kanki surdan şunu ver falan dedim kanki mı dedi duraksadı yüzüme baktı sonra gülmeye başladı. Ama sürekli olarak güldü. Kardeşim diyorum gülüyor. En son benimde sinirim bozuldu telefona bakarken güldüm sonra selin hanım çok mutlusunuz diyor
Seni yakın birine ayarlamaya çalışıyolar işte. Hoşlarına gitmişsin anlaşılan. Seni sorup soruşturup sevgilin var mı konuştuğun var mı diye kontrol ediyolar. Yoksa da artık oğlu mu yoksa başka biri midir bilemem , seni onunla konuşturmak isteyecekler. Kafan bayağj karışmış
114 Yorumla- +1 yıl
Açıkçası durum şöyle. İki oğlu var tabi ben farklı gözle bakmam kimseye guvenirsem olur durumundayim. İlk küçük oğlu çok samimiydi bende dostum gibi bakıyordum daha sonra aramızda soğukluk girdi bende takipten falan çıkmıştım bana kardeşim demsiti bende kardeşim demeye başladım yüz yüze şok oldu gülüyor ediyordu. Sürekli ailesinin sorgulaması vardı. Bunun abisi zaten patron normal samimiyet ileri derece değil ama korurdu mesela bir çalışanın küçük işini bennyaptim oda kız kendini akıllı mı sanıyor bırak sen yorulma falan diyordu. Babasıyla tartıştıktan sonra işte özür diledi büyük olan hep arkamda durdu ama asla diğerinden dostum gibi olandan ses çıkmadı tamamen sustu. Bazen büyük olan hikayelerime alakalı alakasız yazdı çok yapışık biri değil. Tartışmadan sonra iyi misin falan filan diye sordu ve üç dört gün oldu zaten olaydan geçeli. En son senin geleceğin çok güzel olacak çok olgun iyi bir kızsın falan dedi bende konuşmayalım dedim size güvenmiyorum falan. Çünkü babası çok yanlış yaptı
- +1 yıl
Büýuk oğlan senden hoşlanmış gibi duruyor. Anlaşılan aileside seni gelin olarak kodlamişlar ve o yüzden öyle davranıyor olabilirler.
Tersledikten sonra numara sormanda ıyiymiş😂😂
Valla oğlanda gönlün varsa, iyi biri ise bi düşün tabi istersen. Belki sevgili olursan ailesinin saçma sapan tavırları değişir.
- +1 yıl
Seni beğenmiş olabilir ogluna yakistirmiş olabilir normal böyle seyler demekki senin huyunu ahlakini begendi olabiliyor böyle şeyler kafa takma yeterki sana kötülük olmasiñ bu
sikintı olur00 Yorumla - +1 yıl
Açık ve net bi yürüme var dikkat et derim ben ya da bu adam o insanı sevmediğindende demiş olabilir neyse
Şu bi gerçek içindeki his kötü bu durumda kötü birşey var diyorsa öyledir dikkat et00 Yorumla - +1 yıl
bu kadar olay olmuş etmiş ve hala sen mevzuyu çözemediysen sen psikolog falan da olma dolandırırlar seni safmıdır nedir:P
01 Yorumla- +1 yıl
Saflıkla alakası yok güzel kardeşim kimse beni dolandiramaz şifremi unuttum yazamadım boş konuşmuşsun tamam beğenmiş de belkide herkese boyleler onu tam olarak anlamak istedim Belirtmeden
- +1 yıl
Normal değil senin özel hayatın sadece seni ilgilendirir başkalarını değil. Umursamaz davran cevapları saçma ver kaile almadığını anlamaları gerekli.
00 Yorumla - +1 yıl
Doğru değil. Bence o işten ayrıl. Dengesiz insanlar çekilmez.
00 Yorumla Bu sorular doğru değil kardeşim, iş için sorular sorulur, ama özel hayat sorulmaz,
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Neden muhatap oluyorsun ki sanane de geç yok sevgilin var mı vs onlara ne sende yaşın küçük sormadıkları soru kalmamış
03 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
insanlara özellikle iş hayatında muhatap olma lakayit olurlar sana sordukları sorular saçma boşver sen normal çalış
Sanki oğlana düşünmüşler gibi geldi. Tebrik ederim şimdiden. 😊😊
11 Yorumla- +1 yıl
Oğulları evli değil zaten adam bana yazdı ben seni gelinim olarak düşündüm hatta dedi ben işten cikgitm ya, küçük oğlu yakın arkadasimdi birden ilgiyi kesti bişey oldu abisi yazdı babası adına özür diledi babasının bana hataları oldu küçük hatalar değildi sonra hikayelerime yanıt verdi bazen, bende güvenmiyorum dedim, oda yapacak bişey olmadığını ama arkamda olduğunu mutlu olacagima inandığını söyledi. Hikaye böyle bitti:). Oğlunun iyi biri olduğunu düşünüyorum
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
seni begenmisler demek ki
21 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Ne yani işten çıkan senin yüzünden mi çıktı senin sevgilin sandıkları o yüzden
01 Yorumla- +1 yıl
Hayır tabiki başka sorun olmuş bu son noktaydi
Bence bir an önce o işten ayrıl evini oturduğun yeri soran olursa asla söyleme iyice pislik bir toplum olmaya başladık lütfen kendi iyiliğin için oradan uzaklaşmaya çalış
01 Yorumla- +1 yıl
Oğluna yakıştırmiş derslerim vardı çıktım zaten
Ikizler kadınından AŞK beklemeyin önce âşık gibi davranırlar sonra rolbyapip kaçarlar yani değişkendirler ayrica sadakatlari 0... olan tek burc bu kadınlardır...
00 Yorumla- +1 yıl
bence patronla gerekmediği sürece konuşma insanlara asla sırrını verme ve zayıf bir noktan varsa sakın belli etme öyle bir zamandayız ki güven mek çok zor
03 Yorumla- +1 yıl
bence en dogru olanını yapmışsın bu tarz seviyesiz insanlar çok fazla toplumda ne kadar uzak olursanız daha iyi çünkü bir çogu paranın verdigi güçle şımarmış ve lütfen yanlış anlamayın beyni ile malum organı yer degiştirmiş zavallılar
- +1 yıl
Öyle tabi insan beğenir gelin olarakta düşünebilir bunda bir sıkıntı yok hayatıma müdahil olamazlar sadece ama büyük ogluyla arada selam selam ederim diğeriyle alakam bile yok çünkü çoğu şeyden haberi olmayıp dimdik arkamda duran da oydu dükkana o arada geliyordu dükkanlar onun herşeyi söyledim bende teşekkür ederim görüşünüz için,☺️birde bişey sorucam cok sevdiğim abla vardı orda o çok düzgün bir insandı ilk defa sende yaşandı diye oda ayrı şaşırdı ben direk kavga edip çıktığım için onun nosunu alamadım bana çok hardim etti oğlundan istedim oda verdi, sonra selamını iletirim, iş buldun mu, dinlen biraz falan demiş ilgilisi var mı anlayamıyorum" bela ailesi"
- +1 yıl
Benim memelerim büyük ve sarkma yok. Gayet memnun olduğumdan büyük meme derim. Kadını olduğum heriflerimin de özel ilgisini görünce vazgeçilmez :D
11 Yorumla- +1 yıl
Yanlış soruya gitmiş silemiyorum.
- +1 yıl
Seni ailelerin üyesi gibi görüyorlar. Kötü niyetlerinin olduğunu sanmıyorum. Çocuğun sana rahatsızlık verdiğini de duşünmüş olabilirler.
10 Yorumla Hayır değil kimsenin senin özelini bilmesine izin verme çok iş yerlerinde çalıştım. Hiç senin hayrına olmaz hiç
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız zaten ogulu içinmiş oğlu hoş biriydi ama çıktım işten uğraşamam
Tabıkı normal bır sey degılde bu derece sormaları garıp hepsı evlımı bu uçkurcanların yani magaza sahıpleri ıdısı mıdısı işte kım varsa:)
01 Yorumla- +1 yıl
Oğulları evli değil zaten adam bana yazdı ben seni gelinim olarak düşündüm hatta dedi ben işten cikgitm ya, küçük oğlu yakın arkadasimdi birden ilgiyi kesti bişey oldu abisi yazdı babası adına özür diledi babasının bana hataları oldu küçük hatalar değildi sonra hikayelerime yanıt verdi bazen, bende güvenmiyorum dedim, oda yapacak bişey olmadığını ama arkamda olduğunu mutlu olacagima inandığını söyledi. Hikaye böyle bitti:). Oğlunun iyi biri olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
babası sapık mıdır nedir olgunsun ne ya mesafeli ol
011 Yorumla- +1 yıl
oğlu seni beğenmiştir ozaman
- +1 yıl
yakisiklimi çocuk tipi nasil
- +1 yıl
İki tane oğlu var bitanesi benle ilkte samimiydi aramız iyiydi daha sonra biraz bozuşguk bende takipten çıkardım sonra ben işten cksrim belki dedim bir müşteriye sinir olmustumoda işinden olma, biz seni koruruz ailecek arkandayiz yarın bana göster kişiyi falan dediler. Gerçekten koruyorlar ama kardeşimizsn sen bizim dediler.🤦🏻♀️ Kardeş olarak gören bu kadar çok soru sorar mı anca güvenilir mi bakar işi yapıyor mu baakar insan
- +1 yıl
erkekler hep kardeşim deyip diger gözle bakar o lafina inanma
- +1 yıl
güven vermek icin demistir saglam pabuc degil gibi geldi erkek bunlar ne yapcaklari belli olmaz sen akıllı davran iyice bi süz
- +1 yıl
tipi nasil merak etimm
Sana yoklama çekiyorlar iste bunuda anlayamiyor musun
00 Yorumla- +1 yıl
Ya seni oğluna ayarlamak istiyor ya da babasi iş koyuyor tam çözemedim orasini
01 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Başkasının özel hayatını incelemek? Bu devirde iyi kötü kavramı olarak mı yaklaşmak lazım?
00 Yorumla - +1 yıl
Psikolog hanım bunu sizin çözmeniz lazım :)
02 Yorumla- +1 yıl
Olmak istiyormussun ya o yüzden demiştim. İnsanları anlamak çok zor ne yapmaya calistiklarida belli değil o yüzden ya fazla kafaya takmayacaksin ya da konuşarak sorarak ima ederek ogreneceksin kendisinden. Ama seninkiler biraz amaçsız gibi geldi bana :)
Yok değil ayrıl ordan
10 Yorumla- +1 yıl
Aydın bey çok güzel açıklık getirmiş.
15 Yorumla- +1 yıl
Bilememiş ne yazık ki tam tersi oğlu için sormuş itiraf ettiler
- +1 yıl
@birmucizeolssun Soruyu soran kişi mi anlayamadım?
- +1 yıl
Burası diğer hesabım ne yazık ki e postada sıkıntı var giris yapamadım 😊
- +1 yıl
Yani kabile psikolojisi değil adam oğluna düşünmüş 😂
- +1 yıl
@birmucizeolssun Haaa anladım :D
Aileec sulanıyor lar sana dikkat et
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Herkese bilgi vermemek lazım
00 Yorumla Orda iş hayatın fazla sürmez, demedi deme.
02 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Oğluna yapacak seni
11 Yorumla- +1 yıl
Abla oğlu kardeşim dedi bana hahaha İki tane oğlu var bitanesi benle ilkte samimiydi aramız iyiydi daha sonra biraz bozuşguk bende takipten çıkardım sonra ben işten cksrim belki dedim bir müşteriye sinir olmustumoda işinden olma, biz seni koruruz ailecek arkandayiz yarın bana göster kişiyi falan dediler. Gerçekten koruyorlar ama kardeşimizsn sen bizim dediler.🤦🏻♀️ Kardeş olarak gören bu kadar çok soru sorar mı anca güvenilir mi bakar işi yapıyor mu baakar insan
Senı tanımaya calısıyorlar
00 Yorumlasana ailecek asılıyor lar 😂😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,7b cevap paylaştı. oğlan sana karşi ilgii
00 Yorumla- +1 yıl
En iyisini sen bilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Anormal.
00 Yorumla - +1 yıl
Normal değil, bence ordan kaçmaya bak
00 Yorumla - +1 yıl
Stalkladığını nerden biliyorsun
00 Yorumla - +1 yıl
ben dinliyom seni :p
00 Yorumla Oğullarından birine alacaklar seni heralde
04 Yorumla- +1 yıl
Oğulları evli değil zaten adam bana yazdı ben seni gelinim olarak düşündüm hatta dedi ben işten cikitm ya, küçük oğlu yakın arkadasimdi birden ilgiyi kesti bişey oldu abisi yazdı babası adına özür diledi babasının bana hataları oldu küçük hatalar değildi sonra oğlu hikayelerime yanıt verdi bazen, bende güvenmiyorum dedim, oda yapacak bişey olmadığını ama arkamda olduğunu mutlu olacagima inandığını söyledi. Hikaye böyle bitti:). Oğlunun iyi biri olduğunu düşünüyorum
- +1 yıl
İş yerinden ayrılmayı düşünüyor musun
01 Yorumla- +1 yıl
Seni gelin almak istemişler gibi geldi
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Muhatap olma
00 Yorumla - +1 yıl
Saçma sorular
00 Yorumla Derhal orayi terket
10 Yorumla- +1 yıl
Evet
10 Yorumla - +1 yıl
Eeeeee
00 Yorumla - +1 yıl
Normal
01 Yorumla Güzel bişey işte
00 Yorumla
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar,
Birey olamamışların çoğunluk olduğu kabile kültürlerinde “özel hayat” kavramı yoktur.
Çünkü kabile ortak yaşar ve kabile üyelerininin tüm yaşamları diğer kabile üyelerince denetlenir. Modernlik öncesi çağa uygun bu yaşam biçiminde sizi hiç tanımayanların aşk ilişkileriniz ve evlilik hayatınız hakkında soru sormaları ve yorum yapmaları normal karşılanır.
Beş dakika önce tanıştığınız biri bile eğer evli ve çocuksuz olduğunuzu öğrenirse hemen çocuk yapmanızı tavsiye edecek cesareti kendinde bulabilir.
Bu sebeple birey olmaya çalışan insanlar kabile kültürlerinde çok zorluk çekerler. Bu toplumlarda özel hayat veya özel zaman gibi bir kavram mevcut değildir.
Tüm hayatınızı aynen bir dizi film gibi seyretmek ve yorum yapmak isterler. Eğer sizden bilgi alamazlarsa yakınlarınızdan sorarlar. O da olmazsa uydururlar.
Bu sebeple dedikodu, gıybet ve iftira kabile toplumlarında normal bir iletişim şekli gibi gözükür.
Televizyonlar ünlülerin özel yaşamlarıyla alakalı haberlerle doludur. Tüm yaşamını en özel anlarına kadar sosyal medyaya koyanların takipçisi boldur. Tarih bilimi ve siyaset bile dedikodu üzerinden yürür. Medya dedikoduları haber olarak verir.
Böyle bir toplum yapısında birey olmak isteyenler “asosyal” veya “yabani” olarak dışlanırlar. Her türlü sevincinizi ve acınızı ortalıkta yaşamanız beklenir.
Hele kadınsanız “özel hayatınız” herkesin merakını cezbeder kiminle berabersiniz veya kiminle neden ayrıldınız ballandıra ballandıra anlatılır.
Burada aklınızın veya mesleğinizin bir önemi yoktur. Önemli olan dışarıya verdiğiniz imajdır. Bu imajı sürekli bilgi vererek sürdürmeniz beklenir. Eğer bilgiyi siz vermezseniz başkaları sizin yerinize uydurur.
Böyle bir ortamda tavsiyem;
Zordur evet. Yapılabilir mi? Yapılabilir.
https://youtu.be/7zrfPv9m6D4Başarılar dileklerimle. Hedef koyma ve disiplin konusunda size faydalı olabilecek bir videomu da ekliyorum.
Sevgilerimle.
Vay be cok guzel açıklamışsınız
Yazdıklarınızın hepsi genel olarak anlamlı ve doğru. Ama bu arkadaş için sadece tavsiyeler kısmının bir geçerliliği olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bu olayın kabile kültürü ile alakalı olduğundan ziyade arkadaşı beğendiklerini ve aile gibi görmekten daha çok gerçekten bir aile üyesi olarak görmek istediklerini düşünüyorum. Yani 2 erkek oğlu var...
Evet durum zaten böyle bu benim arkadaşımın hesabiydi ben yazdım:) yazan kişiye de teşekkürler ama zaten açıkladılar seni ailemizde görmek istiyoruz diye. @GkhnK
@lcandan Doğru tahmin etmişim. Bundan sonrası senin kararın. Bulmaca çözülmüş zaten...
Baya bir karmaşa oldu ailede anlamadığım olaylar bende uzaklaşma kararı aldım :) cevap için çok saolun tam tutturmuşsunuz 🌼@GkhnK
@lcandan Karmaşa olduysa uzaklaşıp izlemek, beklemek doğru ama küçücük bir soru işaretin varsa tamamen uzak kalmak izlememek, beklememek en doğrusu.
Çok fazla şey oldu iki tarafta seviyormuş sanırım anlasamama benim haberim olmadan tartışma babalarının yanaşıp değişik taktikler uygulaması sıktı biraz ben rahatsız oldum bıraktım iyi hoş değillerdi. Lakin oğulları gene de arada yazıyor, onlar adına özür diliyor bazen hikayelerime yanıt veriyor hoşlantı mı dostluk mu bilemedim. @GkhnK
Ama tam dediğiniz gibi olaylar dedikodu veya kabile meselesi değil teşekkür ederim ☺️
@lcandan Dostluk diye kimse özür dilemek. Hele ki karşı cinsten. Hele ki sürekli yazmaz. Sen paçanı tamamen kurtar bu aileden derim kardeş.
@lcandan Kabile meselesi olmadığı zaten hikayeni okuduğumda anlaşılır bir şeydi. Aydın Hoca görüşlerinde haklı genel mesele aslında bu tür konularda kabile meselesi olurdu. Ama devir değişti. Bu tür konular artık kabile meselesi olmaktan çok daha farklı yönlere evrildi...
Bir anda küçük oğlu olan arkadaşım uzaklaştı çıksam bile yazmadı ki her daim gelip gelmediğimi kontrol ederdi bu sefer abisi öyle acaba aralarında tartışma mı çıktı. Katılıyorum aile bozuk ama çocuk öyle değil tabi, ben genede sildim ve uzaklaştım. @GkhnK arada bir hikayelerime yanıt veriyor alakalı alakasiz nedendir bilmem
Evet katılıyorum tabi haklı olduğu yerler var saolsun yazan herkes☺️. Ama bunlar çok farklı bir dünya, sürekli benim gibi insanla karsilasmadiklarini ruhen olgun olduğumu soyluyorlardi.
@lcandan Dediğin gibi aralarında tartışmış da olabilirler. Belki ikisi de seni istiyordu. Ailesi seni ikisinden biri için düşünüyordu. Diğer isteyen hem itiraf edemeyip hemde belli edemiyordu. Ama aile içinde bu dile getirilince sesi yükseldi. Ortalık ondan karıştı. Yani sadece varsayım yaptım şu an... Ben o dediğin türdeki farklı dünyadaki insanlarla daha önce denk geldim. Ona istinaden biraz daha rahat öngörüşlüyüm.
Hikayelerine yanıt vermesi de seni kazanıp kendini kanıtlamak istemesi. Bunun nedeni de sen muhtemelen aile içinde inatlaşma nedeni oldun. Seni kazanıp ya kardeşine ya ailesine karşı verdiği bir tepki olacak.
Evet katılıyorum, babasının çok yanlışını gördüm ama aile sürekli içlerine alma derdindeydiler küçük olan çok yakın arkadasimdi güvendiğim biriydi ne yazık ki sesi solugu anında kesildi. Ama diğeri bir çaba içinde, ben daha fazla konuşmak istemediğimi söylediğim ve güvenmediğimi söyleyince "Herkes birşey yaşar bu hayat iyi ve kötü günlerin yaşanacağı bir hayat her zaman ayakta kalmayı öğren inanıyorum bunu yapabiliyorsun ve her zaman o potansiyel ini kaybetme, hoşçakal " cevabını aldım. Çözmek biraz zor geldi bana 😂bilmece gibiler.
Babasının haddini aştığını görünce, bende işten hemen ayrıldım oğlu gidip tartışmış, yani büyük oğlu babasıyla sonra mesaj olarak "ben seni gelinim olarak bile düşündüm yapma sen benim kızımsin." Denmiş. Donecegimden değil tabiki, ama çözmek istedim.
"Herkes birşey yaşar bu hayat iyi ve kötü günlerin yaşanacağı bir hayat her zaman ayakta kalmayı öğren inanıyorum bunu yapabiliyorsun ve her zaman o potansiyel ini kaybetme, hoşçakal "
Demek istemiş ki; şu an hem ailem hem kardeşim hemde senin ile kötü anlar yaşıyorum. Sende bu kötü günlerde yanımda olabilirsin. Bunları aslında birlikte aşabiliriz. Ama sen gitmeyi seçiyosun. Ama seçme demek istemiş. Hoşçakal derken bile... @lcandan
Daha sonra kendimi kanitlamaya ihtiyacım yok, senin güzel yarinlarin olacak öyle hissediyorum kendine iyi bak demiş. Halbu ki sadece hoşçakalın dedim sonuçta biraz uzun yazdı gibi geldi, sizce de o mana mi :)
Uzun yazıp aradan bir kelime seçmeni ve tekrar birşey yazmanı umut ediyor. Kapatmak istemiyor defteri ama istemeye istemeye kapatıyor. Senin ona adım atmanın daha doğru olacağını düşünerekten senin konuyu uzatmanı umuyor. @lcandan
Evet numaramı silmesini istediğimde gpruldu yedim birde silmemiş, tuhaf insanlar biraz :) yardımınız için çok teşekkür ederim ☺️ @GkhnK
Rica ederim. Nacizane yorum yaptım sadece... İyi akşamlar. @lcandan
👏👏👏
Kişinin birey olmasına niçin karıştınız. Toplum birey olmasını istemiyor diye birey olamaz mı? Birey olmasına toplum mu karar verecek? Kişinin iradesi yok mu? Bu nasıl bir yazı böyle. Ünlülerin özel hayatlarını çokça paylaşması toplum tarafından çok hoş karşılanıyor mu peki? İnsanın özgür iradesi vardır, özgür irade. İnsanlara zarar vermediğimiz müddetçe bence sorun yok.
@Yerden konumla alakasız sacma bir yazı olmuş :)