"Her şerde bir hayır vardır." Sözüne katılıyor musunuz? Bu son günlerde tam olarak bunu yaşıyorum. Çok üzülmüştüm fakat düşündüm ve bu yaşadığım olumsuzlukları iyiki yaşadım. 10 15 gün sonra olsaydı bu yaşadığım kötü günler daha çok üzülacektim. İyi ki bu zor günler şimdi oldu ve herşeyi daha net gördüm😊 Peki sizin başınıza boyle bir olay geldi mi?
"Her şerde bir hayır vardır." sözüne katılıyor musunuz?
Çünkü bu antropomorfik bir kavramdır, kaderini yönlendirmeye çalışan ve zor zamanlarında sığınacak bir yer arayan insanın yarattığı bir fantezidir Doğanın üzerinde bir gücümüz olmadığı için bizler de doğanın bizlere kulak veren ve yön gösteren koruyucu ve ataerkil bir tanrının kontrolünde olduğu fikrini yarattık. Bu sizce de insana huzur veren bir düşünce değil mi? Eğer dua edersek onun doğayı kontrol edeceği ve ihtiyaçlarımızı karşılayacağı sanrısını geliştirdik, tıpkı büyü gibi. İşler kötüye gittiğinde böyle merhametli bir tannnın nasıl böyle bir şeye izin verdiğini anlayamadığımızdan kendimize mutlaka bunda da bir hayır olduğunu söyleyerek kendimizi rahatlattık. Ama bunun bir anlamı yok, öyle değil mi?
Evett inanırım. İnsan bilaski sevgilisinden ayrıldığında çok söylüyor bu sözü " Her şeyde bir hayır vardır" sonra günler geçiyor , aylar , yıllar hani her şeyde bir hayır vardi onsuzluk bana hiç yaramadı falan filan derken bir gün aklından çıkıp gittiği zamnlarfa anlıyorsun aslında çok büyük üzüntü veren şeylerin ardından çok büyük mutluluk ve hayirin geldiğini. İnancıma göre bizim kaderimizi Allah yazar ve eğer bir şey hakkımızda hayırlı değilse o şey bozulur, gerçekleşmez. İnsan belki o an anlayamıyor bu durumu ama daha sonra mutlu olan yine kendisi oluyor. Yani gerçekten her şeyde vardır bir hayır.
Evet, kesinlikle oldu. Ben şer biliyordum. Üzüldüm. Sonra bir baktım ki, o şer diye üzüldüğüm olay yaşanmasa daha iyi olana ulaşamayacakmışım. Aslında kötü olarak gördüklerimiz, bizi iyiye götüren bir adım olabiliyor. 😊
nebiliyim hayatimin iyi olmasini hep isterim. cogu zaman kotulukler bulur beni. annem metal muzik dinliyon seytan muziyi kotu enerjiyi cekiyosun onun icin boyle oluyor soyluyor.😂😂. korku filmi satanizm metal muzik ilgilendigim alanlar oldugundan belki annem hakli ola bilir kotu enerji etrafimda donuyor ola bilir. hayatistanbul hanim size bisey sorucam bu sitede neden cinsel baslika do.. mi. natr. riks ve mis.. stre.. s ikisini de noktasiz okuyun bu iki soz yasak hemen engelleniyor ben kac defa sorularim kaldirildi ve yorumlardada oyle siz bilirsiniz diye bi soruyum dedim.
yok ya istemiyorum kalsin sadece daha enteresan ilginc yorumlar geliyor bu konularda ikisini okudum da enteresandi sonra kalkdi soru. mesaj kutunuz kapali yoksa burdan sormayacaktim. cok tesekkur ederim ilgilendoginiz icin. iyi gunler hayatistanbul hanim.
Ben herşeye ders olarak bakıyorum. Eleştirir ve eksikleri hemen kayıt altına alırım. Bu sebeple akılsız olduğum. kadar yaşayarak öğrenir, aklım kadar yaşamadan sonunun ne olacağını tahmin ederim. Musibetler ve şerler birer derstir, düşünce yeri dövmeyin, neden önünüze bakmadan yürüdüğünüzü sorgulayın ve kendi aklınızı dövün.
Kesinlikle inanırim. O an için kötü olduğunu sandığımız şeyler aslında ilerisi için bize harika şeyler hazırlıyordur. Ayette de bu konuya değinilmiş zaten, Sizin hayır sandığınız şer; Şer sandığınız şeyde hayır vardı Allah (C. C) bilir siz bilmezsiniz.(Bakara;216)
Her şeyin, yaşadığımız tüm tecrübelerin gerekliliğinine ve önemine inanıyorum. Evet, her şey de bir hayır mutlaka vardır. Yaşadığımız şeyler en olması gereken neticeler... Bunu sığ bir kadercilikle de yormamak gerekir. Böyle yorumladığımız takdirde bazı önemli noktaları atlamış oluruz.
Karlı bir kış gecessi sahra çadırında kampetimde uyumaya çalışıyorum lakin soğuktan uyumak ne mümkün kızıp söyleniyorum top sesleride cabası en sonunda dayanamadım kaltım çadır karın ağırlığına dayanamayıp yıkıldı üstelik ana direk benim kampeti ikiye böldü 😬
Önceleri bi şeylerin olması için insan üstü çaba sarfederdim, planladığım ama olmayan herşey üzerine revizyonlar yapıp bi şekilde oldururdum.. Sonrasında ise öyle şeyler gelisirdi ki hayatımda oturup sakin kafa düşününce keşke hiç olması için ugrasmasaymisim dediğimi çok bilirim. O yüzden herşey hayır var kelamını fazla kullanırım oluyorsa da olmuyorsa da bişeye hizmet ediyordur..
Her sıkıntı her sorun bizim daha kapsamlı düşünmemizi tetikler ve buda kişisel gelişimimizi olumlu yönde etkiler bun haricinde evet bazen kötü gördüğümüz şey ilerisi için çokta hayırlı olabilir bunu o an anlayamayız okadar
Bazen oluyor en kötü anında sen aslında her şeyin kötü olacağını düşünüyorsun sonra gün batıyor yeni doğan günde çok güzel şeyler seni buluyor Ama insan oğlu sabır etmeyi ve geniş düşünmeyi beceremediği için bu o an kendisini iyi hissetmiyor
Evet katılıyorum. Şu son zamanlardan çok üzüldüğüm, yemekten kesildiğim bir durum vardı. Durdum ve düşündüm ve gerçekten üzülmeme değmezmiş hayırlısıymış.🙂🧚🏻♀️