Vicdan azabindan bu ruh halinden nasil kurtulurum?

Evet arkdaşlar öncelikle derdime gelelim içimde bir sikinti bir dert bir boyle huzursuzluk hakim. Bunun sebebi de tabi ki muhafazakar bir ailede yetişmiş biri olaraktan dini tam olmasa da bi yerinden o dine tutunmaya çalişan biri olaraktan istenmeyen günahlara ayağimizin kayip şaşirip şeytanin tuzağina düşmuş olmamiz. Tabi yetişme şekli yalniz ailede değil kucuklukten beri camiden kuran kursundan imam hatipten yani dini bilgileri dinleyen biri olaraktan vicdan azabi cekmemize sebep olacak hal ve durumlar içine girmemiz. Bunlari soylerken bile o kadar icim yaniyor ki soylemekle soylememek arasinda kalakaliyorum. Ama neticede biz de bir insaniz ve gunaha girebiliriz. Yalniz sorun olan şu bu gunahimi biturlu unutamiyorum bitakim insanlara guvenmemi onlarin beni kullanmasini bi turlu hazmedemiyorum. Şimdi tasavvufla ilgileniyorum ve kendimi saliha bir insan olmak konusunda geliştirmek istiyorum lakin biturlu safliğimdan akilsizliğimdan dolayi yaptiklarim kafamdan gitmiyor. Duygusal bir boşluk yaşayip uzun yillar bunun devam etmesi sonucunda erkekler tarafindan kandirildim inandim ama hiçbiri de sozunde durmadi karşima çikanlarin ve ustune ustluk de her bakimdan harcadilar şimdi bu bende bi travma oluşturdu zannimca ve ben bunu bi turlu atip kendimi ibadete veremiyorum geliyor bu yaşadiklarim aklima giriyor sizce napiyim nasil bir yol izleyim.
Vicdan azabindan bu ruh halinden nasil kurtulurum?