Boşanmamız gerçekleşti tazminata itiraz ettik
şu an bosanmam gerceklestimi biz sadece tazminata itiraz ettik?
şu an bosanmam gerceklestimi biz sadece tazminata itiraz ettik?
boşanma kararı ayrı bir dava tazminat ayrı bir dava konusudur. itiraz edilmeyen kısım için karar kesinleşmesiyle boşanmış olursunuz. geçmiş olsun artık bekarsınız.
Oda kabul etmişti bosanma yı sanmıyorum o yuzden tesekkür ederim yorumun için
Bir de bilginize dayanarak bişey sorabilir miyim belki bi fikriniz vardır
Deniliyor ki itiraz dilekcesinde bosanma ya itiraz etmiyorum ibaresi bulunmazsa tümüyle ele alınır itiraz biz sadece itiraz ettiklerimizi yazdık onu bulundurmadık acaba nüfüsa basvursam eski soyadımı alabilir iyim ona ragmen
Birde benim bosanma gerceklesmisse bir ilişkim olursa bu tazminat davasında kullanılablirmi tekrardan
İlk yorumunuzu anlayamadim. Kim neye itiraz ediyor. İkinci sorunuz içinse boşanma kararı kesinleşmesiyle tarafların sadakat yükümlülüğü ortadan kalkar. Mahkemenin tazminat konusunu tartışırken ileri surulebilecek bir husus değildir. Hal böyle olunca sorun değilmiş gibi görünür ancak uygulamada hakime bir şekilde ulaşırsa bu bilgi sizin aleyhinize sonuç doğurabilir. Ayrıca eski eşiniz de hükmedilen tazminat tutarını sevgiliniz olduğu için ödememek adına elinden geleni yapar ve işleri zora sokar. Bence eğer yaşayacaksanız bile bunu dünya aleme duyurmamalisiniz
Anladım çok yardımcı oldunuz sagolun
İlk yorumum şuydu temyiz dilekcesi yazarken bosanma ya itiraz etmiyorum diye belirtmek gerekiyomus bu belirtilmezse yargıtay itirazı tüm kararlar için gözden gecirir ve bosanma da netlik kazanmazmıs dogru mu diye merak ettim ama yorumunuzda yine de özel hayata dikkat etmem gerektiğini anladım peki bu karsı taraf içinde olabilirimi mesela onun bi ilişkisini kanıtlasam tazminatı yükseltemem sanırım değilmi bosanma kesinlesmis oldugu için
Siz itiraz etmediginiz surece dilekcenizde ayrica belirtmediginiz surece mahkeme ayrica bosanma kararini incelemez. Ayrıca ileri sürdüğünüz iddialarinizi itiraz ederken bu beni birde aldatmisti şeklinde artıramazsınız. Hukukta biz buna iddia ve savunmanın genişletilmesi yasağı olarak adlandırıyoruz
Çok sagolun ya gercekten aklımdaki bütün soru işaretlerini giderdiniz cok sagolun
Cevap
2Cevap
Çekişmeli mi boşandınız acaba? Benimde boşanma davam var ve çekişmeli olacak
Evet çekişmeli
Ne kadar sürede boşandın yarın açılıyor dava.
1 seneye yakın dı
Yapma ya o kadar sürdü mü
Sürüyor maalesef
Çeyizinizi esyalarinizi geri alabildiniz mi
Malesef bende boşanma sürecindeyim bi an önce bitsin istyrm herkesin hakkında hayırlısı olsun
Gerçeklesti
Erkek için evlilik olabilir mi peki hemen sonrasında yoksa temyiz sonucunu mu beklemeli
Ya da biriyle görülmesi sonradan kullanılablirmi tazminat için yani özgür mü
Biriyle görüşmesi onun için tehlikeli olur mu peki bu sürecte bi ilişkisinin olması
Tesekkür ederim siz tecrübelisibşx sanırım sizinde mi basınızdan bosanma gecti
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Boşanma hükmü yönünden kanun yoluna başvurulmadığı takdirde boşanma hükmü kesinleşir
Sadece tazminat yönünden kanun yoluna başvurulmuşsa boşanma hükmü ile birlikte yapılan kusur incelemesi ve buna bağlı olarak belirlenen kusurluluk oranı da kesinleşecektir. Başka bir anlatımla bu sebeple boşanmaya neden olan aynı zamanda tazminata da konu olan olaylarda artık ne mahkemenin, ne de Yargıtay'ın kusuru incelemesi yapması mümkün değildir.
Verilen boşanma kararı şekli ve maddi yönden kesinleşmişse, kesinlik kazanan bir hükmün sonuçlarının ortadan kaldırılması yargılamanın iadesi ile mümkündür. Bunun dışında hükmün sonuçlarını ortadan kaldırmak mümkün değildir. Boşanma davasıyla kesinleşen kusurluluk olayı, yoksulluk davası için de kesin hüküm ve kesin delil oluşturur (2. HD. 10.02.1993 gün, 668/1096 E., K. Sayılı kararı)
Yargıtay’ın yerleşmiş kararlarına göre; boşanma kararının temyiz edilmemesi nedeniyle kusur oranı kesinleştiğinden, taraflardan birinin tazminat yönünden kusura itiraz etmesi, sonuca etkili değildir.
Kesinleşmiş mahkeme kararı ile tarafların kusurları belirlendiğinden bundan sonra bu konuda kesin hükmün bağlayıcılığı kuralı gereği, yeniden inceleme yapılamaz, boşanma davasındaki kusur belirlemesi tarafları bağlayacaktır.