Toplumda sohbet arasında bazen öyle şeyler oluyor ki, doğruları söylememek için kendinizi zor tutabiliyorsunuz. Genelde doğrular insanları yaraladığı için de bu hep problem haline getirir. Peki siz böyle zamanlarda ne yapıyorsunuz? Sırf kırılmasın diye arkadaşınıza doğruları söylemekten kaçar mısınız yoksa direkt söyler misiniz?
Sırf kırılmasın diye karşınızdakine doğruları söylemekten kaçar mısınız yoksa direkt söyler misiniz?
İnsanın mizacıyla alakalı bir durum. Ben direk söyleyemiyorum. Ama hayat size ders veriyor ve zamanla söylemeye başlıyorsunuz. Direkt olmasa da uzatarak dolaylı bir şekilde anlatmaya anlamasını bekliyorsunuz. Karşı tarafında tutumu çok önemli. Önem verdiğiniz biri mi yoksa sıradan bir arkadaşınız mı.
Ben her zaman doğrudan yana oldum. Her şeyi o an söyleyeceksin ki ilerleyen zamanlarda yalan olmasın ve bu yalan arayı bozmasın ve kırılma vs olmasın diye. O yüzden kim olursa olsun her zaman doğruyu söylemeli ve sözlerinin arkasında durabilmeli.
Ben bile bile doğrulardan kaçtım üzülmemek mutlu hissediyorum devam etsin diye ama doğrular ergeç karşınıza çıkıyor hemde en gerçekçi haliyle şimdi ise doğrularla hem kendimi hem çevremi yönetmeye çabalıyorum...