@KürkMantoluHayri teşekkür ederim 🙂
İnsanlar kırılmasın diye doğruları söylemekten kaçar mısınız?
@KürkMantoluHayri teşekkür ederim 🙂

Birinin senin yüzünden kalbi kırıldıysa sen mutlu olamazsın ki; bu nedendendir belki kalp kırmak istememeleri. Aslında her seferinde.
Kendimi düşüneceğim
Deseler de olmaz. Başarsalar dahi içlerindeki huzursuzluk mutluluklarına engel olur. En kötüsü de budur belki.
Bu işin karakterin oturup oturmamasıyla ya da salaklıkla ilgisi yoktur. Kişilere değer vermektir. Karşındaki bunu anlayabilecek kadar karakter sahibi ise, aslında hiçbir sorun veya rahatsız eden bir durum yoktur.
Sorun karşıdakilerin bunu suistimal ettiği durumda başlar. O zaman kişi kırılmaya başlar.
Zamanla karşısına çıkarcı insanların çok fazla çıkmasıyla yavaş yavaş ister istemez artık o da kalp kırmaktan çekinmez artık. Ancak bu durum onu rahatsız etmeyecek anlamına gelmez. Karşısındakinin hak ettiğini düşünse de hâlâ içten içe böyle yaptığı için pişmanlık duyar.
Her şey gönlünce olsun 🌹
#Ayhan67
Insanları tanımadan önce yani birkaç yıl öncesine kadar doğruları söylemekten kaçardım demeyelim de korkardım... sevdiklerimin hatalarını girmezden gelirdim onları kırmamak için hatalarını yanlış giden tavır ve davranışlarını söylemezdim söylersem hem kırılırlar hemde bu kırılma durumuna beni sebep görürlerse küserler hayatımdan çıkıp giderler diye korkuyordum onları kaybetmekten korkuyordum ama şimdi öyle değilim birinde hareketelrinde yaptığı şeylerde bir hata gördüğümde (ki kırıcı bir şekilde inciterek söylemem asla) uygun bir zman da uygun bir dille söylüyorum hatasını kabul edip anlayan bana hak veren kalıyor söylememi yanlış bulanlarda çekip gidiyor ki bu da pek umrumda olmuyor...
Merhaba, hiç öyle huylarım yoktur ben direk ne gerekiyorsa o insan neyi hak ediyorsa söylüyorum insanlar kırılmasın diye hiç bir zaman kendimi kırmadım ha kırdığım yerden çok fazla kırdım o ayrı eğer böyle biri kırılmasın diye doğruları söylemezsem gün gelir kendim kırılırım hiç bir zaman bu ince düşünceye sahip biri olmadım o kadar gaddar ve kaba biri değilim ama bu kadar da naif olmam, olamam kişi ne yapıyorsa kendini yapıyordur beni irdelemez hiç bir, zaman.
Kişiden kişiye göre değişir karşımdakinin bana zararı yoksa ve iyi biriyse belki kaçınabilirim ama canımı yakmışsa doğruları söylerim çatur çutur.
Cevap
31Cevap
birileri kırılacak diye bildiğim şeyleri söyleme konusunda eskiden biraz teredütlerim vardı ama sonra baktım ki insanlar çok kolayca kırıcı olabiliyor bencil olabiliyor birileri kırılmasın diye çabalıyordum hep ancak o çabaladıklarımın hepsi oldukça kırıcı davrandılar bana karşı..
Bende ondan sonra neyse onu dedim kırıldıysa kırılsın en sonunda tamir eder kendini incindiyse de bir yolunu bulur insan bu şekilde olgunlaşıyor diye düşünüyorum ben artık..
Daha önce söylemezdim ama sonrasında ben üzülürüm veya bu yanlışın ona fayda vermeyeceğinden eminsem söylerim. ne kadar erken kabul ederse o kadar iyi. ben yapman gerekeni yapayım da.
Her zaman gerçekçi olmak lazım, lakin gerçekçi olmak işe gurur kırıcı davranmak arasındaki sınırı iyi çizmek gerekli... Ha tek çare kırmaksa eğer yumurtayı, güzel bir omlet yiyeceksem günün sonunda, kırarım.
Kime ne söylemem gerekiyorsa söylerim,, çekinmem o konuda..
😊🌺
Eskiden yapıyordum öyle şeyler baby artık susuyorum.
kırılmasını istemediklerime daha uygun bi dille , kırılmasını umursamadıklarıma düşünmeden doğru diye düşündüğümü söylerim.. hiç umursamadığımsa çok da tın der geçerim :)
Aksine kırılacağını bilsem bile söylerim. Hiç çekinmem. Karşımdan da öyle beklerim. Eğer ki bir yanlışım veya hatam varsa kırılsam bile söylemesini isterim.
Yalan söylemek çok büyük günah zinadan daha büyük. Birini üzmemek için yalan söylesen bile onu öğrendiğinde daha çok üzülüyor.
Zaten insanlar kırılmasın diye başım ağrıyor ben her ne kadar söylemesem bile onlar inatla yine bildiğini okuyor o yüzden uzak duruyorum.
Kaçmam kırmak için hatasını anlasın diye. Ama kapasite meselesi nasıl anlar onu bilmem. Baktım anlamamakta ısrar ediyor ne halin varsa gör derim
Yanlis yaptiysa dogruyu soyliceksin ki bi’daha yanlis yapmasin vesselam😊 ne demisler: Yanlis Yapan Yasamaz
Hayır doğruyu söylerim ama kırılırsa yapacak bişey yok kırılmaya meyilli o zaman
Yapmacıkliktan değil. Karşıdaki insanı rencide etmek istemediğimizden.
Zaman zaman kaçındığım zamanlar oluyor ama genelde dogrudan taraftayim
söylediklerim dostumdur söylerim dostum olmayan bişey demem
Hayır kaçınmam
Duymak istemeyen kulağını tıkayabilir gerçeklere
O oncedendi kırıldığımi fark etmeyen hickimseyi kırmaktan cekinmiyorum artık
Asla kırılması umrumda olmaz ama farklı bir Anlatim tarzı ile anlatırım
Doğrular er ya da geç ortaya çıkıyor her zaman doğrudan yanayım
Yoo istedikleri kadar kirilsinlar bn gerçekleri soylim de
Önemli doğruyu kırmadan söylemek kırarak herkes söyler
Insanlar kırılmasın diye degil de özgüvenim eksik oldugu icin belirtemezdim. Ama artik söylüyorum. Kendime guvenim geldikçe söylemeye başladım.
Maalesef basen yapıyorum bu huyumu sevmesem de var bende
asla kaçmam..
hakedene hakettiğini vereceksin ki, yerini haddini bilecek..
Hiç çekinmem açık sözlü biriyim.
Kaçmam kırılsınlar hayır demeyi bilmemek gibi bir soru herkese evet deyip istemediğin şekilde davranmak yaşamak gibi olmuş bu soru doğruya doğru yanlışa yanlış olura olur olmaza olmaz derim
Önceden önemserdim bunu..
hayır kesinlikle kaçınmam ancak kaçınmam gerekiyormuş o yüzden sen kaçın derim yoksa gerçekten kötü oluyor
Ben insanlar kırılmasın diye değil insanlar saldırmasın diye susanlardsnım
İnsanlari kırmayı sevmiyorum ☺️
Buna sadece sevdiklerim layik.
Doğruyu kırmadan söylemeye çalışırım.
kacmam soylerim ne varsa
Kırılmıyca şekilde söylerim.
Ben doğruyu söylemekten asla geri durmam.
Yüzlerine söylemekten çekinmem.
En çok yaptığım eylem bu
Her doğru her yerde söylenmez.
Bana dokunmadığı sürece doğru bildigimi söylemem.
Kırmamaya calosiyorum
Aksine tam ortadan girerim
Evet malesef
Yok doğruları söylemekten hiç bir zaman korkmadım.
Kaçınmam
Kaçmıyorum artık
bazen
Evet
Çok nadir
Doğrudan şaşmam
bazen
Kaçmam
Bazen
Bazen
Evet, bazen..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?