İlkokul yıllarımdan beri zorbalığa uğruyorum. Eskiden aileme hiç söylemezdim ama şu an liseye geçtiğim için eski zorbalıklarımı anneme anlattım, bana böyle şeyler olduğunda söylersen beraber üstesinden geliriz dedi ama ben ondan yardım isterken kendimi kötü hissediyorum. Kendi başıma halletmek istiyorum. Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
ben de anaokulundan beri zorbaliga ugruyorum Şu an orataokul 6. sinifim ve hala ugruyorum afedersinjz ama bazi yarim alillilar yuzunden bizim hayatimiz mahfoluyo ister erk olsun ister kiz olsun ama mahfoluyor iste yani benim gibiler arkadaslik kurarken 2 defa dusunuyor ama siz onu dusunene kadar o arkadasiniz yok oluyor bsn hep bir arkıma guvendim o benim butun sirlarimi anlatmis asik olduhum kisiye kadar sonrada iste benle uhrastilar benim 1 tane sewim vardı ve butun sinif nenim sewime asikti gene beni sevmeyen kisiler sewime yalan soyleyip benle dalga gecriler ve Şu an biz ayrildik ve beni sevmeyen arkim onla sev oldu isim vermek istemiyorum bu yuzden boyle diyorum neyse bende hic anneme falan anlatmazdim cunku bende gario hissediyorum ve bana yardimcida olmuyo habire ustume geliyor beni savunacakken kesin sen birsey yapmissindirda o kiz senin ustune geliyordur tabi efm kesin o geliyordur ama bence bu dunyada hic bir seyimizi sirrimizda olur ozel bir seyimizde olur hic kimseye anlatmamaliyiz bu gun dostumuz yarin dusmanimiz oluyor 💔 ve buda hep kirik kalıyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBana da çok yapıyorlar zorbalık ama artık yapamiyorlar nedeni ise güçlü duracaksin. Eğer fiziksel ise senin arkanda devlet var kimse dana bir şey yapamaz eğer yaparlarsa soyluyeceksin polise, onlar gerisini halleder. Fiziksel değil ise rehberlikle gorusebilirsin ya da ogretmenlerinle en önemliside ailenle. Kendi basima halletmej istiyorum demissin ama bu iş tek başına yapilacak gibi değil, çok dedim bana zorbalık yapanlara çocukça şeyler yapmayın, hoş değil diye dinleyen olmadı, umursamayip daha cok yaptılar bu yüzden birilerine danış. İnan bana daha iyi olacak. Umarım sana yapilan zorbaliklar biter.
20 Yorumla
Fiziksel siddetse okula ve polise gidip okuldan bile attirabilirsin psikolojikse ailenden destek alman iyi olur bu utanılacak bir şey değil ben psikolojik şiddette maruz kaldım ortaokulda ve farkına bile varmamistim ta ki lise 2 bunun zorbalık olduğunu öğrendim onlara karşı dikdur ve hayır de direk söyle eğer fiziksel şiddette doğru gidiyorsa tehdit et eğer okuldan sonra bir şey olursa usterinde okul üniformadi olduğu sürece okul içinde sayılır olmasa bile okul el atar zaten
00 Yorumla
Ne konuda zorbalığa uğruyorsun? Tahmini olarak ya dış görünüşün yüzündendir ya da hal ve tavırlarından kaynaklıdır diye düşünüyorum.
Sana zorbalık edenlerle konuşup bunun hoşuna gitmediğini, empati yapmaları gerektiğini söyleyebilirsin. Ama bundan da anlamazlarsa ilk olarak okuldaki yönetime ve rehber öğretmene daha sonra da ailenden birine bu durumu anlatıp yardım isteyebilirsin. Genelde ikincisi işe yarar ama sen yine de ilk düzgün bir şekilde konuşup artık büyüdüğünüzü ve bu tür şeylerin çocukça olduğunu söyle.11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6Cevap
+1 yılYavrum bu dünyada adalet ezileni ezmekle işliyor. Ezik durma. Bakışların, yürüyüşün, oturman bile efendice olsun. Baktın olmuyor bana yer mekan ver biraz kemik kıralım
130 Yorumla
+1 yılHabibi mental sağlığım yok...
Her neyse...
Ben gayet iyi bir öğrenciyim (lise) hatta yazılım mühendisi (alt dalları da var) olmak istiyorum ve şimdiden okulum için bir uygulama yapıyorum. Yani sınıfımda hedefine en yakın kişi benim.
Sınıfın akilli tahtası ile kod yazıyordum ara sıra...
Ders esnasında tahta biraz duraksa bile "A.. Aa x kişisi tahtaya virüs mü bulaştırdın."
Tarzında alaycı konusmalara maruz kaldım ama ne hikmetse öğretmenler de bişi demiyor.
Bir keresinde dosyalarımı sildiler tahtadan.
Şimdi gel de 8 yıllık ilkokul ortaokul işkencesine 4 yıllık liseyi belki de 4 yıl daha üniversiteyi ekle.
Habibi mental sağlık ekside..
İntihara hazır habibi...
Belki öldüm ya da ölürdüm habibi...01 Yorumla- +1 yıl
Kişiler farklı hikaye aynı.
+1 yılEğer kendin halledebileceksen sana zorbalık edenlere karşı çıkman gerekiyor susup oturursan herkes sana yüklenir. Eğer benim boyumu aşar dersen de aileni ve okul yönetimini araya sok.
30 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yılZorbalıktan kastın? İki tane geçiremiyor musun şunlara? Dövüşmeyi öğren acil.
24 Yorumla- +1 yıl
Bakin arkadaslar olmuyo oyle kolay degil ne kadar berbat bi durumda oluyorsun biliyor musun iki tane degil yuuzne bakamiyirsun kanka iyle kolay degil yani psikolojinjde senide * herkes bunu soyluyor ama kimse anlamiyor kokay degil vurmak seni o kadar koru bi hala getiriyolar ki ve mesela ben 4 aydir goruyodum ilk okukdna beri goruyodum ama agzini acik bi bk edemiyosun ama sonunda bi sekilde bi guclenmen lazim o zaman hersey duzeliyo vurmak istiyisun ama yanindna bile gecemuyosun oyl iste
- +1 yıl
- +1 yıl
Yalnız o dövme olayı okulda olmuyo iste mesela bende hafif bi zorbalığa ugruyom yalnızım diye dovsem döverim sporcuyum çünkü. Gücüne falan da güveniyorum bir anlık sinirimle hepsini fena döverim ama disiplin yersem nolucak belkide okuldan atacaklar kesin ve mantiklj çözüm lazım
- +1 yıl
@Üzgünkız09 biz de geçtik o sıralardan müdürle aranı iyi tutacaksın altın kural. Sonra kendini korumak ne zamandan beri suç?
+1 yılÖncelikle şunu bilmelisinki anlatmadan yardımcı olamazlar sana ne konuda zorbalığa ugruyorsun bilmiyorum ama unutmaki herseyin çaresi bulunur anlatmayip icine attıkça sen zarar gorursun
00 YorumlaKnk sikayet et bak ilk asagilarlar ama bir sure sonra unutulur o sikikte bisey yapamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnenden destek almalısın ufaklık
10 Yorumla
+1 yılOzguven eksikligi
20 Yorumla
+1 yılNe konuda?
00 Yorumla
+1 yılSenin
01 Yorumla- +1 yıl
Senin ki özgüven eksikliği hemen spora git biraz vücudunu geliştir sonrw agzilqrini burunları kır birini doversen diğerleri zaten kediye döner
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılPolise gitmelisin.
00 Yorumla
+1 yılErkeklik bitmiş.
04 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak erkekliğin tanımı ne? Errrrkek olabilmem için ille de asarım keserimli mi olmam lazım? Erkeklik değil senin insanlığın bitmiş yazık.
- +1 yıl
Asarım keserimli olmak değil olay , olay aciz olmakla yürekli olmak
- +1 yıl
4-5 yıl önce senin gibiydim
- +1 yıl
Soranı alkışlıyorum:)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri