Öncelikle söyleyeyim. Şu linke tıkla, kuran oku gibi şeyler yazmayın kuran okudum zaten islamida gayet iyi biliyorum. Bir kanıtıniz varsa buraya yazın. Tartışalım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılZaten kimse dinin olduğunu kesin bir şekilde saptayamaz çünkü dinde Allah hepimizi sınava sokuyor inanmayanlar cehenneme inananlar ve günahtan kaçınanlar cennete girecekler Allah varlığını herkese gösterse biz sınavda olmayız herkes namazını kılar duasını eder bu aynı sınavda öğretmenin herkese cevapları vermesi gibidir o zaman sınavın ne anlamı kalır ve şöyle bir şey var yaşadığımız dünyada hiçbir şey kendiliğinden oluşmuyor bir şeyin oluşması için bir güç gerekiyor bir defter kalem nasıl kendi kendine oluşmuyorsa bir canlı doğa su çiçekler bitkiler bakteriler de gezegenlerde kendi kendine oluşamaz ki her şey birbirine programlanmış yani bi düzen var peygamberlerin hepsi çevresi tarafından ahlaklı terbiyeli saygılı yardımsever iyi ve güvenilir insanlar olarak bilinirlerdi sana para verelim zengin edelim diyen adamlara sırt çevirdiler din yalan olsaydı dinleri için savaşmak yerine alın teriyle para kazanmak yerine hepsi hazır parayla sefa içinde yaşarlardı bizim peygamberimiz o dönemde kız çocuklarknı diri diri toprağa gömüp utanan ne babalar verken kızları omzunda gezdiren oynayan çocuklarından utanmayan bir insandır ona taş atan çamur atan eziyet edenlere tek bir kötü söz etmemiş savaşta dayısını öldüren birini pişman olduğu için affetmiştir kıyametin Alametlerine baktığımızda orada yazılan çoğu şey gümümüzde zaten gerçekleşmiş durumda ki bu Alametler gümümüzden asırlar yıl öncesinde yazılmış olan Alametler biz 10 yıl sonra ne olacağını kestiremezken asırlar yıl önceki Alametlerin hepsi tek tek gerçekleşiyor nefsine düşkün insanlar dünyayı berbat bi yere dönüştürmeye başladı bile daha yazılacak çok şey var ne diyebilirim umarım doğru yolu bulursun
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Din alanimda olan bir konu oldugu icin lafi diger uyelerden almak istiyorum.
Oncelikle her dinin hepsinin olmasa bile kitabi vardir. Biz buna dinin ogretileri diyoruz. Cunku icinde dinden bilgiler tasir. Bu bilgiler isiginda dinin nasil bir din oldugunu biliriz. Islamin dini de kurandir. Kuranin ozellikle arasinda en cok gecen kelimeler ve ayetler genelde Allaha hamd etmek ve onu yuceltmek uzeredir. Bunu bizden isteyerek Allah ne yapmis oluyor?
Cevabi basit. Yarattigi koskoca evrende bizim kum tanesi bile olmadigimizi gostermek. Peki neden kendisine inanmamizi istiyor?
Kendisi bizi en iyi tanidigi icin bize dogru yolu gosteriyor. Insan kendi icat ettigi seyi en iyi kendi bilir. Bizi de en iyi Allah biliyor.
Neden islam? sorusu uzadikca uzar ama onemli olan sudur ki biz bu dunyada geciciyiz. Yasayacagiz ve olecegiz. Amacimiz kendimizi devam ettirmek yani cocuk sahibi olmak. Bu emekler hep bunun icin. Peki islamin atalari cocuklarina ne birakti? Koca bir hic. Elimizde eriyen bir islam var. Ve inancli biri olarak soyluyorum bu cokus durdurulamayacak. Sebebi bariz insanlarin kafasindaki sorular. Kitap gelisen teknolojiye karsi ne yapabilir? Misal telefondan birini isletmek gunah midir? Misal sperm bankasi gunah mi? Kuranda hadiste sunnette gecmeyen bu gibi durumlar kendini islam alimi sanan uc bes hergeleye kaldi. Yeni nesil de oldukca komik buluyor zaten bunlari. Sevgili yapmanin gunah oldugunu soylemek gibi. Islamdan ben yuz cevirmem ama suremiz doluyor. Acilen yeni dunya duzenine ayak uydurmasi gereken bir islam modellemesi sart. Iyi aksamlar10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
37Cevap
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. İlk önce akli, mantiki ve nassi delillerle bir yaratıcının olduğunu bulup, bu delillerle o yaratıcının semavi dinlerin yaratıcısı olduğunu bulup semavi dinlerden de hepsinden en sonra ve bozulmamış olan islam dinini işaret ettiğini bularak emin bir şekilde islam dinine iman ediyorum. Ben inandığım için bir şeyi kanıtlamak zorunda değilim, siz inanmıyorsanız bana kendi dininizin delleriyle gerçekliğini veya dinsizseniz dinsizliğinizin kanıtlarını sunun ki boşa uğraşmayın yakini imanı hiçbir şey bozamaz, kısacası islamda kafaya takılan bir soru varsa özel mesaj yoluyla alabiliriz ve bilgimiz dahilince cevap vermeye çalışabiliriz.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılİslam dinine inamayanın kalbi mühürlenmiştir bu yüzden inanmıyorlar
inanlara ise Rabbimiz hidayet etmiştir
şeytanın da Kuran da ; kullarını saptıracağım hidayete ermiş kulların müstesna dediği kulları yani Rabbimizin hidayet verdiği kullar.
bu yüzden herkes İslam a inanamaz herkes müslüman olamaz . müslüman olmak ayrıcalıktır.
Bakara Suresi 7. Ayet
﴾7﴿
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır20 Yorumla Dini bir felsefi olgu olarak ele alırsan temelde tek tanrılı dinler ve çok tanrılı dinler olmak üzere iki çeşit din var
tek tanrılı dinlerin daha akla mantığa uygun geliyor çünkü birden fazla tanrı olursa bu tanrıların arasında düzen nasıl sağlanacak orası belirsiz
tek tanrılı dinlerdende araştırıp bakmak lazım hangisi akla mantığa daha uygun diye20 Yorumla
+1 yılkuranı okuman doğru şekilde analiz edip yorumladığın anlamına gelmez bu bir ikincisi islamıda gayet iyi biliyorum derken arabistana irana bakarak iyi biliyorum diyosan oda ayrı ironi ve bu önyargılı tavrından dolayı kim ne konuşursa konuşsun fikrin de değişmeyecek😅
21 Yorumla
Soran+1 yılArabistana ya da İran'a bakarak İslami gayet iyi biliyorum demiyorum. Müslüman bir ailede doğdum ve 5 yaşımdan 10 yaşıma kadar mekteblere gittim. Kuranı okudum
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru din olduğunu düşünmüyorum. Hinduzime göre yaratıcı tanrı brahmadır. Yok edici tanrı shivadır. Koruyucu tanrı ise vinşudur. Aynı şey sümerler içinde geçerlidir ve sümerlerde 1500 tane tanrı vardır. Yani bu bir mitolojidir. Mesela yezidilere göre tanrı meles tavustur ona taparlar bunlar gibi çok örnek vardır. Bütün dinler birbirini yalanlar. Mesele bir hinduya bizim tanrımız allah de sana güler çünkü onun tanrısı brahmadır. Ama bunları herkese anlatamazsın anlayacak insan lazım. Hindistan da bir tapınakta 20 bin tane fare vardır ve bu farelerin içinde 3 tane beyaz fare vardır bu beyaz fareden görürsen ve dua edersen duan kabul oluyor. Çok saçma değil mi? İşte islamda saçma geliyor. Mesela hinduizmde maymun tapınağı vardır ve maymun tapınağının tanrısı hanumandır oraya gidip dua ederler çok saçma değil mi? dışarıdan bakıldığında islam hristiyanlık yahudilik de saçmadır. Yani bütün dinler birbirini yalanlar ama gelde anlat işte.
.10 YorumlaBırak Kuranı okumayı namaz sürelerini bile tam bilmeyen insanlar şimdi kuran ve hadislerle sana islamın doğru din olduğunu ispat etmeye çalışırlar. Zaten okuyan dine inanmıyor. Okumayanlar inanıyor :) O yüzden bu tartışma başarısız olur. Ben daha kuranı okuyupta ( arapçasını anlamadan ezberlemekten bahsetmiyorum) dindar görmedim.
00 YorumlaInanların çoğunun bi bilgisi yok tartışmaya kapalıyım yazmayın yorum falan O yüzden dini inançlar toplumu düzende tutmak amacı ile kurulmuştur hepsi bu
10 YorumlaEminmiş gibi davranıyor onlar. Kimse doğruluğunu ispat edemiyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle
+1 yılBoşver milleti. 2 tatlı su müslümanı çıkar canını sıkar.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBuyur buradakiler hak din olduğunu 'yeterince' gösteriyor. sorularlaislamiyet.com/kuran-mucizeleri-nelerdir-ornekler-verir-misiniz
00 Yorumlasenınle bu -konuda tartısmaya gerek bıle yok.
Basın sıkıstıgında akza bela atlattıgında agzına ınanmadıgın Allahın adı gelır bır udusn derım... buralara ıkıleme yol acacak aptalca seyler yazmayın burası tarrısma yerı programı degıl.01 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim siz soruyu düzgünce okuyomusunuz kız reddetmemiş sadece nasıl eminsiniz diye sormuş?
Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı. Ben hicbir seyden emin degilim o yuzden diger yorumlari okuyacagim
20 Yorumla
+1 yılDini internette, ergenlerin çoğunlukta olduğu bir platformda öğrenecek veya tartışacak kadar ahmak olmadığını düşünmek istiyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılşu an bir yargılama yapmıyorum. Size soru soruyorum gerçeği öğrenebilmek için. Ya sorumu cevapla. Bilmiyorsanda bas git
+1 yılBana kuranda yazanlar mantikli geliyor bende inaniyorum sanane
31 Yorumla
Soran+1 yılSoru sordu zaten sana ve inananlara bir şey demedim? Kanitlayacaksan kanıtla. Kanitlayamayacaksan bas git
Aile & Toplum konusunda 590 cevap paylaştı. Ben inanıyorum ve bu soruyu buraya sormak kimsenin haddi değil herkes kendi dinini hak bilir boş yapmışsın
03 Yorumla
Soran+1 yılSoru sordum sadece cevaplayacaksan cevapla bilmiyorsan bas git
- +1 yıl
Sen inanıyorsun diye herkes inanmak zorunda değil kardeşim kız sadece soru sormuş.
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sen neden emin degilsin kafani karistiran olgu nedir peki? :/
19 Yorumla
Soran+1 yılBize şimdi diğer dinler yalan geliyor. Ya bizim dinimizde yalansa? diğer dinlerin kitaplarını uydurulma diyoruz biz ya kuranı kerim de uydurulmaysa? Ya öldükten sonra cehennem cennet olmazsa? Sonuçta ölmedik ve bunu asla ispatlayanayiz. Ya bu dine inanmamız için uydurulmassa? Şuna eminim ki Avrupa ülkesinde doğsak hristiyan olurduk ve ona inanıp diğer dinlere yalan derdik. (Bazı kişiler için söylüyorum herkese değil)
Soran+1 yılYooo
Soran+1 yılNasıl bu kadar eminsin? Allah'ın kankasimisin
Soran+1 yıldiğer yorumlara verdiğim cevapları oku orada söylediğim şeyler var herkese aynı anda yetişemiyorum
Soran+1 yılAma sordum. Bakmicaksan bakma. Huzurlu geceler. d
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. 🙂🙂ölüm en büyük tokattır
er ya da geç bize döndürüleceksiniz11 Yorumla
Soran+1 yılNe diyon mk soru sordum
+1 yılHristiyan, ateist gibi dinlere nasıl eminlerse bizde islama eminiz. Her din kendine göre anlatılmaktadır. islam dinine baktığında sana mantıksız veya Allahın bizim kötülüğümüzü istediği kurallar veya yerler var mı?
31 Yorumla
Soran+1 yılAma ben diğer dinlerin kitaplarınida okudum ve ordada o tanrının kötügulumuzu isteyen bir kural ve yer yoktu?
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence kimse emin olmamalı olanlar da kendini kandırıyor bence.
20 Yorumlaİslamın doğru bir din olduğunu kalbinle his edersin, içinde bir huzur olur ve doğru yolun bu olduğuna inanırsın.
00 Yorumlaen güzell dindir islam dini
ilk peygamberden son peygamberimize kadar tek inanç war.. beğenmiyorsan nesini beğenmiyorsun onu söyle00 YorumlaDinlerin hepsi Ortaçağ ideolojileridir. "Doğru" ya da "yanlış" yoktur tarihte. Olgular vardır, o kadar
00 Yorumla
+1 yılSenin kafandaki şüphe hangi noktada tam olarak, problem nedir yani?
04 Yorumla
Soran+1 yılÖnceki yorumlarda birine yazmıştım uzun bir metin oradan istersen bakabilirsin
- +1 yıl
Kuran değiştirildi mi değiştirilmedi mi diye sormuşsun, ne malum onu adamın işine geldiği gibi yazmadığı demişsin. E iyi güzel de bunun cevabını verebilmen için kuranı okuyup akıl süzgecinden geçirmen gerekmez mi?
Sen madem inanmıyorsun, kuranda sana ters gelen bu mantıksız dediğin ayetleri göster onları konuşalım.
Soran+1 yılNisa suresi 34. Ayet
- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 11,6b cevap paylaştı. Sen şimdi peygamberimiz hz. muhammed sallallahu aleyhi ve selleme yalancı mı diyorsun? Bu millet seni linç eder linç
111 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka yalancı mı dedim?
- +1 yıl
Kardeşim kız sadece inandığı dini sorguluyor kimseye yalancı dememiş
- +1 yıl
Bu dinde öyle bir kural yok bu birincisi. 2. Birşeye körü körüne inanmak araştırmadan sorgulamadan inanmak cahilliktir.
- +1 yıl
Sen neden her söyleneni farklı bir anlama çekmeye çalışıyorsun. Kimse birine yalancı demedi? Ve kimse kimseye cahil demedi?
- +1 yıl
Kimse yalan söylemiyor?
- +1 yıl
Herkes sadece kendi fikir ve düşüncelerini insancıl bir biçimde ifade ediyor
Eski bir kuranın kaç yıllık olduğu karbon metoduyla hesaplanmıştır. Ve o günkü kuran ile bugünkü kuran aynı olduğuna göre, kuranın değiştirilmiş olma ihtimali yok
23 Yorumla
Soran+1 yılO gün ki kuranla bugün ki Kur'an'ın aynı olduğunu bana ispatla?
Soran+1 yılBir kanıtı yoksa herhangi bir dine inanamam üzgünüm?
Yanlış bişey varsa sen söyle onu tartışsın burda insanlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnanlar o ne kadar eminse inanmayanlarda o kadar emin nedir bu bitmeyen din kavgası size ne bırakın kim beye inanıyor ya da inanmıyor
10 YorumlaSende big bang e inananlardanmısın. Çok fazla sorgulayınca uzaklaşırsın dinden. İşin içinde inanç olmalı
26 Yorumla
Soran+1 yılHayır değilim? Bir yaratıcının olduğuna inanıyorum sonuçta bu kadar düzeni biri yaratmali? Ben dinlerden bahsediyorum. Yaraticidan değil
- +1 yıl
Anladım. Peki şöyle sorayım bundan yıllar önce tahmin edilen şeyler var kuranda ve şu an gerçekleşiyor. Bir diğer kınu da haramlar. Diğer dinleri düşün içki içmek serbest zina yapıncada ya da onlara göre farklı günahlarda günah çıkarıyorlar bitiyor. Günahların sonucunuda tahmin ediliyorsundur (zina sonucu kimliği belirsiz çocuklar sarhoşken işlenen suçlar vs) bu konulara en hassas olan allahın emirlerinde tek bir kötü yön bile olmayan başka din var mı? Sana hangi din daha mantıklı geliyor?
Soran+1 yılVar 400 dini de araştırırsan hiç birinin derinine inince aykırı olan bir şey yazmıyor. Bakabilirsin
Soran+1 yılBen mantık arıyorum.
+1 yılBu karizma tesadüf olamaz
Olabilir mi
Yo
26 Yorumla
Soran+1 yılİYYY İĞRENÇ
- +1 yıl
Eksileyenler sizi AKruhun lanetine haval ediyorum ☝️😭🇹🇷💡 @delisüveydageldi
- +1 yıl
Dağılın laaan vadan haiinleriii cCc turan yolcuları AuuuUuuuuuu AuuuuUuuuuu
TürQün gücüAuuUuuuuu - +1 yıl
https://youtu.be/YFGHRD_g0mo
Bittiniz olim sis
🐺 cCc Turkiler geliyor cCc 🐺 - +1 yıl
https://youtu.be/ZXZMIC-Z-XA
Fenaa bittiniz
Heeey asenAlaaar BozkUrtşlArrr
Gelin cCc CcC türkün gücü gözüqsün✍🏻✍🏻🐺🐺🐺🐺🐺🐺 - +1 yıl
Lan ses gelmedi başta diye ses açtim birden başladı
Mödeştik... ⚔
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinler yalandır dinler cahilliktir insanı geri de bırakan bombacı yapan vahşet inanç
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılislam asla dogru din değil fakat tanrı var mı yok mu kafayı yiyorum
10 Yorumla
+1 yılSenin doğru söylediğine ne kadar emin olabiliriz..
16 Yorumla
Soran+1 yılBen doğru söylüyorum demiyorum. Size soru soruyorum
- +1 yıl
Doğru söylemiyorsan doğru din olmadığını nereden biliyorsun...
Soran+1 yılSize soru soruyorum işte? Sorumu cevaplayacaksan cevapla bilmiyorsan bas git
- +1 yıl
Cevapladım ama onu bile anlamadın. Doğru din olup olmadığını bilecek kadar dimağa sahip olmayan beyinler dini nasıl yargılasın. Önce zihninizi bilmediğiniz konuları aşağılamak kompleksinden kurtulun.
Soran+1 yılNerede cevapladigini söyler misin cümlelerinde? Off senin gibi beyinsiz ergenlerle uğraşamam
- +1 yıl
Yazıyorum yine aynı tepkilerdesin, bence kendine bir psikolog bul. Problemli bir düşünce yapın var.
Aile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. Ben sorgulamıyorum. Sorguladıkça kafam karısıyor
20 Yorumla
+1 yılBana tek bir hata söyler misin tartisabiliriz..
20 Yorumla
+1 yıldinlerin komple insan yapımı olduğunu düşünüyorum
20 Yorumla
+1 yılbuzağıya mı tapalım ayol
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Hiç 1 din doğru değil ki.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı. Nasıl bi kanıt istiyorsun mesela evrak gibi mi?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Kopyala yapıştır ayetçiler gelmeden.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılHiç emin değilim. Her ihtimale karşı müslümanım
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. dinlere inanmıyorum hepsi saçmalık la
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılŞu linke tıkla 🙄
21 Yorumla- +1 yıl
Şimdi kız bize tıklayacak reis 😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarşılıklı soru soralım mı
17 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Cevap sahibi+1 yılilk kim
Soran+1 yılSen sor
Cevap sahibi+1 yılNeden İslam yanlış bir tercih
Soran+1 yılYanlış bir tercih demedim zaten. Ya uydurulma dinse
Cevap sahibi+1 yılbuna nasıl karar verdin
Soran+1 yılBuna karar falan vermedim. Fark ettiysen cümlemde "ya şöyleyse" geçiyor. Bu bir soru cümlesi. Soru soruyorum.
+1 yılKanıt yok koru körüne inanıyor millet
00 Yorumla
+1 yılDeğilim.
00 Yorumla
+1 yılsenin kanitin var mi
12 Yorumla
Soran+1 yılBen size soruyorum zaten
- +1 yıl
bu bir inanctir buna inanir böyle yasariz
+1 yılDinler hikaye
20 Yorumla
+1 yılBen deistm