neye dayanarak bunu söylüyor müslümanlar sizce sallıyorlar gibi ayrıca müslümanların %99 kuranı ve hadisleri tek tek incelemeden islam yüzde yüz doğru diyorlar sallıyorlar gibi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİnanç meselesi. Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı araştırmada Türkiye'de Kur'an-ı Kerim'in Türkçesini okuma oranının %2 olduğunu açıklamıştı. İnandıkları dinin kutsal kitabını hiç okumayan bir insan da İslam'ın doğru din olduğunu iddia eder. Çünkü yıllarca dinine sıkı sıkı bağlıdır, çevresi de böyledir ve doğru olduğuna inanır.
Doğru din olup olmadığı meselesine de kişi hangi taraftan bakarsa o sonuca ulaşır bence.02 Yorumla- +1 yıl
internette islam dininin mucizeleri yazıyorsun onlarca farklı şey çıkıyor islam dininin yalanları diyorsun yine onlarca argüman çıkıyor
- +1 yıl
sen nasıl çıkıyorsun bu işin içinden
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDunyada4500 din var ilk sumerlilerden başladı amon , Ra diye güneş ve ay tanrısı.. sonra Yunanlılar çıkardı, sonra Araplar bu din olayında büyük rant elde etti onlar bu dini meslek haline getirdi. şu an insan tarihi 150.000 öteye gidebildi sadece ama 140.000 yıl din yoktu. Son 10000 yıl çıktı. İnsanlar dini zenginlere baskaldirmasin diye çıkardılar. Sadece keşke okusak sümer tarihinden esinlenilerek yapıldı dinler onu geç sumerlerde başörtüsu çıktı iyi de orada o₺rospu olanlar digerlerinden ayrılsin diye takılıyordu ☺️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
23Cevap
+1 yılAklı olan şunu düşünür; "Müslüman İslâm i yüzde yüz doğru görür ki adına müslüman demişler. Hristiyan için de yahudi Musevi putperest atesperest için de aynı şekilde. İslam'ın yarısı yalan dolan diyen bir müslüman olmadığı gibi Allah İslam dinine girmeyi emrediyor diyen bir deist ya da alemi Allah yarattı diyen bir ateist de olmaz"
00 Yorumla
+1 yılTürkiye deki çoğu kişi maalesef müslüman ailenin evladı olduğu için müslüman. Ama günümüzde gençler düşünüyor ve araştıriyor. Kur'an'ın mucizelerine tanık olan insan sayısı her geçen gün. Artiyor. Elhamdülillah
06 Yorumla- +1 yıl
kuranın saçmalıkları ne olacak peki? onlara cevabın nedir? hem mucize var diyorsun ama bir yandan da saçma saçma ayetler var
- +1 yıl
Buyur yaz saçma (!) bir ayet
- +1 yıl
cin suresi 26-27 der ki allah gaybı peygamberinden başkasına bildirmez kasas suresi 7. ayette ise musanın annesine gaybı bildirerek kendi sözünü çiğner nisa suresi 82. eğer kuran allahtan başkasından gelseydi onda birçok tutarsızlık ve çelişki bulurlardı aha bulduk
- +1 yıl
Cin 26 Allah gaybi değil sırrını kimseye soylemez diyor.
- +1 yıl
musanın annesine musanın peygamber olacağını söyleyerek sırrını ifşa etmiyor mu?
- +1 yıl
Sadece bir sir mi var?
Şöyle düşün herkesten sakladığın bir sürü sırrın var. Ve bu sırlarından bir tanesini kimseye soylemeyecegine eminsin. Başka bir sırrını birkaç kişiye söyledin. Burada çelişki var mı?
+1 yılDin bir inanç meselesidir. Kanıt değil. Kanıt bilimde olur. Inanç kavramı farklıdır. Anlayamadigimiz dengelerin kanıtını sunamayız. Ya inaniriz ya inanmayız. Bu da yadirganacak birşey değildir.
010 Yorumla- +1 yıl
kanıtı olmayan bu din inanmayan herkesin sonsuza kadar cehennemde yanacağını söyleyerek tehdit de ediyor ama o ne olcak
- +1 yıl
Ve ayni din guzel ahlak ve davranişlarda bulunanlara sonsuza kadar cenneti vaad ediyor
- +1 yıl
cennete ve cehenneme gitmenin esas sebebi inanmak ve inanmamaktır. Bir insan ne kadar iyilik yaparsa yapsın müslüman olmayarak öldüğünde hepsinin boşa gideceğini kuran söylüyor
- +1 yıl
E elbette. Bu gayet mantikli bir antlaşma. Diledigine inanabilirsin. İşinize gelmedigi için mi saçma buluyorsunuz yoksa size mantiksiz mi geliyor
- +1 yıl
mantıksız geliyor işime niye gelmesin onu anlayamadım?
- +1 yıl
Cogunlukla cehennemde sonsuza kadar yanma fikrinden odu kopan insanlar bundan kaçmak için kendince inkâr yoluna gidiyor. Bu sebeple sordum
- +1 yıl
tam tersi olması gerekmez mi? cehennemde yanmaya ödü kopan islama inanır ya da cehennemi olan başka bir dine
- +1 yıl
Tam tersi olmuyor hayir. Cogu insan kendi gunahlarinin affedilmezligine kendini ikna ediyor ve islamda ki bu hassas dengeler korkttugu için inkar yoluna sapiyor ya da isyan ediyor
- +1 yıl
yoldan geçen birisi sana dese ki ben allahın yeni peygamberiyim ne dersem inan yoksa sonsuza kadar cehennemde yanarsın dese ona inanır mısın? bu adama inanmak ne kadar saçma ise dinlere inanmak da bana o kadar saçma geliyor sonuçta hiçbirinin elinde kanıt yok
- +1 yıl
Dedigim gibi inanip inanmamak herkesin kendi iradesindedir. Kimse bu konuda ki karari ile yargilanamaz. Lakin ben ustun bir kudretin varligina inaniyorum. Ve izledindigimizi, yaptigimiz her eylemde her işin bir guç tarafindan yönetildigine inaniyorum. Ben aklimla güç yetiremedigime boynumu eğerim.
Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı. Kanıtlar hiç birşey yok diye bir şey yok. Onu kabul etmek istemeyenler diyor. İnanıp inanamamak tercih meselesi tercihe de saygı duyulmalı. Saygı duymayana saygı göstermek de mecburi değil. İslam'da söylenen ve bilimin doğruladıgi pek çok şey var.
09 Yorumla- +1 yıl
yaw he
- +1 yıl
islamın aslında yalan din olduğuna da onlarca şey var internetten bakabilirsin
- +1 yıl
youtubede yakup deniz diye bir adam var videolarını izledin mi?
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=WWFaMeDETWg&t=315s sonuna kadar izle
- +1 yıl
fikirler her zaman bize ait olmak zorunda değil zaten başkası doğruları söylüyorsa neden ondan fikir almayalım?
- +1 yıl
neden yeni şeyler öğrenmeyelim cahil kalmayı tercih edelim?
İslamı doğru din olduğu kanıtlamak zor değil peygamber mührü ve diğer dinler de son peygamberin geleceği belli idi bunu kimse inkar edemez
03 Yorumla- +1 yıl
hayır belli falan değildi bunlar sadece tarihi argümanlar gerçek olup olmadığı belli değil
- +1 yıl
niye kanıtlamıyorsun o zaman
Din ve siyasetin karşılıklı oturulup medenice tartışılacağı seviyeye gelmediğimizi düşünüyorum, o yüzden yorum yapmıyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
evet avrupada amerikada çatır çatır medenice tartışabiliyorlar ama bizim ülkemizde pek medenice tartışma olmuyor illa 2 taraftan biri ve genelde müslümanlar hakarete başvuruyorlar
Sorgularsan arastirirsan cok sebep var. en basitinden incir zeytin mucizelerini peygamber efendimiz asirlar once demis. Bilim adamlari tasdikledi
05 Yorumla- +1 yıl
atıyolar yalanı öpüyolar sizin gibi inananları internette sağda solda her okuduğunuza salak gibi inanmayın yalan atıyolar
- +1 yıl
ölmeden neden göremiyoruz?
- +1 yıl
görmek istesek olmayan şeyleri görebilecek miyiz?
+1 yılBunu sadece Müslümanlar söylemiyor, tüm dinler söylüyor madem sorguluyorsun onları neden işin içine katmıyorsun? :) Eksik sorgulamak iyi değildir ;)
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Oku bakalım Zariyat 47'i çok bilmiş. Ve ne anladığını söyle bana.
08 Yorumla- +1 yıl
ne hikmetse eski mealler hep biz genişlik sahibiyiz bizim gücümüz herşeye yeter diye çevirmiş niye şimdiki mealler biz genişleticiyiz diye çeviriyor çünkü işinize öyle geliyor
- +1 yıl
Beni Mealler ilgilendirmiyor, ben işim gereği Arapça'da biliyorum. Arapça'nın Dünya'daki en zengin dil olduğunu, çevirisinin çok zor olduğunu da biliyorum. Kur'an-ı Arapça okumadıysan, meallerle insanları o kafanla yutmaya çalışma. Hadi sen bana Neml, 27/88'i açıkla bakayım?
Dağların hareket halinde olduğunu, bir insan ömrü bile anlayamazken, sıradan bir beşer, dağların bulutlar gibi sabit olmadığını, sürekli hareket halinde olduğunu nasıl bilebilir? Sana bunun gibi 1500 şey çıkartırım Kur'an'dan. - +1 yıl
bende sana islamı çürütecek yalan din olduğunu gösterecek onlarca şey sayabilirim o ne olacak? 1500 şey falan da çıkartamazsın fazla sallama
- +1 yıl
kurandan da çürütürüm hadislerle de ayrıca şunu bil ki hadisleri geçmişten günümüze kadar getiren kişilerle kuranı günümüze kadar nesilden nesile getiren kişiler aynı kişiler yani sen hadisler güvenilmez dediğin anda kurana da güvenilmez demiş oluyorsun çünkü günümüze kadar gelme yöntemi aynı
- +1 yıl
bir örnek cin suresi 26-27 allah gaybı kimseye bildirmez sadece peygamberine bildirir ama kasas suresi 7. ayette musanın annesine gaybı bildiriyor musanın annesi peygamber mi?
- +1 yıl
Yazık. Ayetleri ne kadar yanlış anlıyorsunuz, üzülüyorum size :)
1 - Kur'an için ne diyor Allah? Şüphesiz zikri (Kur'an'ı) biz indirdik ve onun koruyucuları da elbette biziz. Yani Allah burada Kur'an-ın değiştirilmeyeceğini, Kıyamet gününe kadar korunacağının garantisini kendi veriyor. Aynı garantiyi hadisler için kim veriyor? Cevap alayım.
2 - Allah gaybı kimseye bildirmez değil. Allah kendi gaybını kimseye bildirmez olacak o. Doğru ANLAYIN, doğru :) Gayb ; Görülmeyen, bilinmeyen ve gizli anlamına gelir. Allah kendi gaybını asla bildirmez / göstermez.
Eee başka? :) - +1 yıl
Bahsettiğin ayetin birkaç çevirisi ;
Abdullah Parlıyan Meali
Yaratılmışların akıl ve duyularıyla kavramaktan aciz oldukları şeyleri ancak O bilir. Erişilmez derinlikteki sırlarını kimseye açmaz.”
Ahmet Tekin Meali
O, duyu ve bilgi alanı ötesini, gayb âlemini bilir. Sırlarına hiç kimseyi vâkıf etmez.
Ahmet Varol Meali
O, gaybı bilendir. Kendi gaybını kimseye açmaz.
Gördüğün gibi, her çeviri de anlayacağın üzere, Allah'ın kendi Gaybını bildirmediği / gizlediği görülür. Kendi diyorum bak. Kendine ait olanı diyorum. Anlaman için daha açık anlatmaya çalışıyorum ;)
Hristiyanlara göre de Hristiyanlık en doğru. Salla gitsin.
124 Yorumla- +1 yıl
onlar da sallıyor
- +1 yıl
bu yüzden agnostizm en doğru yol bence
- +1 yıl
Hrıstıyanım ve hrıstıyanlıgı arastırın derım. Dogru yol mesıh yolu
- +1 yıl
Oyleydım.
- +1 yıl
Yoo gayet net
- +1 yıl
@Ahmetcann1 eğer islamla yönetilen bir ülkede yaşasaydın dinden çıktığın için seni öldürürlerdi sen de kalkmış insanların dinine saygı duy diyosun
- +1 yıl
Kımse benı öldürmezdı. Saygısızlık yapma. Zaten erkeksın
- +1 yıl
Baska dınden olanada saygım var ataturkede. Hastamısın
- +1 yıl
Ataturke escınselmı dıyordum? Dalgamı gecıyorsun ne alaka. Iyı sallamıssın
- +1 yıl
Yalan söylemek nefes alıp vermen kadar normal olmuş senın için
- +1 yıl
Konu saptırmaya calışma. Ben öyle birsey demedım. Dediğimi iddia ediyorsan o yorumu ss alıp atacaksın
- +1 yıl
Topu dırek aylara atma. O iddian varsa kanıtlayacaksın
Gorusuz kavram bostur (rasyonalistlere)
Kavramsiz goru kordur (deterministlere)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHristiyanlarda bizim dinimiz %100 doğru din diyor, yahudilerde bizim dinimiz %100 doğru din diyor. Ateistlerde %100 biz doğru biliyoruz diyor
Niye müslümanlara takıldın sen?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl124bin peygamberin sonuncusu efendimiz ve İslamiyet son hak din kıyamete kadar.
038 Yorumla- +1 yıl
bu söylediklerin sadece bir iddia hiçbir aslı yok
Cevap sahibi+1 yılİddia değil kaynakları var, araştırmak istersen bulursun
- +1 yıl
kaynakları uyduruk zaten ben onu diyorum hadisler ayetler kuran hepsi insan uydurması allahtan falan geldiği yok
Cevap sahibi+1 yılSenin tercihin bir şey diyemem. İman görmeden inanmaktır. Bütün mesele bu zaten.
- +1 yıl
yanına yoldan geçen birisi gelse ben allahın yeni peygamberiyim ben ne dersem inan yoksa cehennemde yanarsın dese ona inanır mısın? ona inanmak ne kadar saçma ise islam peygamberi muhammede inanmak da o kadar saçma
Cevap sahibi+1 yılO kadar cahilsin ki. Muhammed zaten bekleniyordu. Diğer ehli kitapların dincileri bunu biliyordu mesela. Ve koskoca kainat onun için yaratıldı.
- +1 yıl
bunların hepsi uydurma muhammedi kimse beklemiyordu sağdan soldan her okuduğuna mal gibi inanma
Cevap sahibi+1 yılYaratıcı var ve elçisi de gerçekten Muhammetse, naapıcaksın öldükten sonra?
Cevap sahibi+1 yılYüreğini ve duygularını da sende mal gibi kapatma
- +1 yıl
eğer gerçekten islam dini yüzde yüz doğru olsaydı sen bana kalkıp ya muhammed allahın peygamberiyse demezdin zaten kendin bile inanmıyorsun ya öyleyse diyip peşinden gidiyorsun ahahaha ya hıristiyanlık doğru dinse hıristiyan ol o zaman
Cevap sahibi+1 yılBen yüzde yüz inanıyorum zaten mal, orada kullandığım -sa, - se; eki seninde iyiliğin içindi, aptal hala düşünmeyecek misin, hay aptal hay, cehenneme girdiğinde de böyle de tamam mı, mal 😄
- +1 yıl
cevap veremeyince anca hakaret et böyle kıvır hakaret ettiğin için cenneti hak ettin tebrikler
Cevap sahibi+1 yılLan aptal, ben senden dolayı hakaret ettim, o sivri haline etki tepki meselesi anladın mı? ilk sen mal dedin hatırlatym.
- +1 yıl
ben sana mal demedim ama yaptığın eyleme mallık dedim sağdan soldan her duyduğuna inanan maldır
Cevap sahibi+1 yılHer duyduğuma inanmam işte laf sokma derdinde kişi.
- +1 yıl
1400 yıl önce birşeyler olmuş sen o dönemde ne yaşandığını nerden bilebilirler bütün hikaye bile uydurma olabilir muhammed diye birisi hiç yaşamamış bile olabilir
Cevap sahibi+1 yılİnanmanın ne zararı olabilir peki?
- +1 yıl
mesela islama inanan bir müslüman 8-9 yaşında kızlarla evlenmeyi normal karşılar çünkü bizzat kuranın kendisi normal görüyor araplar bu adeti en az 1400 yıldır uyguluyor ve günümüzde bile 8-9 yaşında kız çocuklarıyla evleniyor araplar cinsel ilişkiye giriyorlar ve sonuç olarak birçok kız bu cinsel ilişkilerde ölüyor allah neden böyle pislik birşeyi yasaklamamış olabilir sence?
- +1 yıl
bunun gibi onlarca farklı örnek de verebilirim islamın ne kadar pis ve akıl dışı çağ dışı bir din olduğuna
Cevap sahibi+1 yılYasaklamıştır belkide
Cevap sahibi+1 yılİnanmamak için nedenler bulabilirsin bu çok kolay.
Cevap sahibi+1 yılAma o bulduğun nedenler ya İslamiyette aslında hiç değilse?
- +1 yıl
yasaklamıştır diye birşey yok yasaklamadığı bizzat ayetle sabit talak suresi 4 ve nisa suresi 3 oku dikkatli oku anlayarak oku henüz adet görmeyen kadınların bekleme süresinden bahsediyor bekleme süresini de biliyorsundur kadın kocasından boşandığı zaman ya da kocası vefat ederse bekler 3-4 ay ki çocuk doğarsa babası belli olsun diye daha adet gömeyen 8-9 yaşında kız çocuğunun bekleme süresi mi olur bu ne saçma kitap
Cevap sahibi+1 yılSaçma diyemezsin, inanmıyor olabilirsin ama saygı duymak zorundasın her inanca.
- +1 yıl
saçma olan bir inanca saçma demek saygısızlık mı? o zaman biri de çıkıp tecavüz normal birşeydir dese sende ona saçmalık diyince inancıma saygı göster dese ne dersin?
- +1 yıl
youtubede yakup deniz diye bir kanal var o kanaldaki videoları izle sana çok şey katacaktır islamın neden yalan din olduğunu yüz küsür video ile anlatıyor her video izleyişinde yeni şeyler öğreneceksin kaynak olarak bizzat kuranı da gösteriyor ayetleri okuyor ayet numaralarına googlede aratarak direk bakabilirsin
Cevap sahibi+1 yılOnların hepsini ben birkaç yıl öncesinde izlemiştim zaten, ama izleyince daha sağlam Müslüman oldum ben.
- +1 yıl
hepsini birkaç yıl önce izlemişmiş bu bahsettiğim videolar birkaç yıllık değil ki birçoğu bu sene ya da geçen sene çıkan videolar
- +1 yıl
izlemeden gelip burda boş boş yorum atma
Cevap sahibi+1 yılBen inancıma sadığım.
- +1 yıl
madem inancına sadıksın islamın doğru din olduğunu kanıtlayacak birşeyler var mı? var ise neler? neye dayanarak islamın yüzde yüz doğru ve kusursuz hatasız olduğunu iddia ediyorsun
Cevap sahibi+1 yılHala değiştirilemeyen Kuranı kerime ve sünnete dayanarak.
Cevap sahibi+1 yılNeyse, arkadaşım sen inanmak ya da inanmamakda özgür yaratılmışsın. Karışmıyorum. Saygı duyuyorum tercihine uzatma artık.
- +1 yıl
kuranın ve sünnetin değiştirilmediğini nerden biliyorsun değiştirilmiş de farkında bile değilsin olamaz mı?
Cevap sahibi+1 yılAşırı şüphecisin.
- +1 yıl
şüpheli bir vaziyet varken şüphelenmemek saflık olur araplar kuranı uydurmuştur bir de kuranı biz indirdik biz koruyacağız ayetini uydurmuşlardır nerden anlayacaksın uydurma olup olmadığını?
Cevap sahibi+1 yılDediğin adamı dinledim o kadar boş konuşuyorki, bu kadar olabilirdi yani. Neymiş filozofmuş, hıhhıhıhı felsefeyle din ne alaka? 😂
Sende Mehmet yıldızı dinle hayalhanem. Görüşünü bekliyorum.- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=2Yey9NFI_H8&t=1s bu videoda dediği şeylerden hangisi yanlış mesela ve neden yanlış bana açıklayabilir misin?
Gizli Üye(25-29)+1 yılNedense hep bir İslami eleştirme derdindesin. Ne bu düşmanlık!!!
01 Yorumla- +1 yıl
islam eleştirilmemeli mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsnaların dinine karışamassın kimse karışamaz saygı göstermeliyiz.
014 Yorumla- +1 yıl
öyle bir yorum atmışsın ki sanki ben dine saygısızlık yapmışım gibi eleştirmek suç mu
Cevap sahibi+1 yılmüslümanlar sizce sallıyorlar gibi bunu diyen sensin
Cevap sahibi+1 yılöyle bir soru sromuşsunki kızmamak elde değil
- +1 yıl
müslümanlar bütün ayet ve hadisleri tek tek inceleyerek mi islamın yüzde yüz doğru olduğuna karar vermişler hayır daha kuranın kapağını bile açmamışsınız islam yüzde yüz doğru diyosunuz sallıyosunuz tabi
Cevap sahibi+1 yılsuizan yapma kardeşim kuranı okuyoruz anlamaya çalışıyoruz kuranı açmayan sensin. Sen sallıyon seni kim yarattı?
- +1 yıl
allahı kim yarattı
Cevap sahibi+1 yılAllah hep vardı herşeyi allah yarattı.
- +1 yıl
allahın var olmak için yaratıcıya ihtiyacı yoksa demek ki neymiş yaratıcı olmadan da var olabilmek mümkünmüş
Cevap sahibi+1 yılHaıyr sen yaratılan sın Allah yaradan yanlız Allah a ait hiç kimseye mutaç olmama ebedi olma özellikleri.
- +1 yıl
bunlar sadece teori kanıtla gel
Cevap sahibi+1 yılsende kanıtla gel teorik kız
Cevap sahibi+1 yılbenim kanıtm var senin yok
- +1 yıl
kanıt falan göremiyorum nerde kanıtın
Cevap sahibi+1 yılsen göremssin sende o ışık yok seni kim yarattı iyice düşün
gel ben sana gösterim ama gördüğünde ahiretin direk cehennem olucak
00 Yorumla
+1 yılKızım senin başka işin yok mu?
00 Yorumla
+1 yılInsanların dinine saygı duy
00 Yorumla
+1 yılSorgulamiyorlar uyduruyorlar çünkü
00 Yorumla
+1 yılBiz böyle mutluyuz bizim inancimiz bize
00 Yorumla
+1 yılÇünkü başka seçenekleri yok.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu kadar fanatik olmayın ya gelin okültist olun
00 Yorumla- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnanıp inanmak tercih meselesi 😊
06 Yorumla- +1 yıl
hayır tercih falan değil sen suyun 100 derecede donduğuna inanmak isteyerek inanabilir misin? demek ki tercih değilmiş birşeyin doğruluğuna ispat gösterirsin insanlar inanmak istemese bile inanır tercih falan değildir
- +1 yıl
Bakın bilim ve dini karıştırmayın din dogmatik bilim ise sorgulanabilir kanıt gerektiren bir şey kanıt olarak kuran var kişi kendi seçimiyle belirleyebilir isteyen ona inanır isteyen inanmaz inanmıyoruz ya da inanıyoruz diye herkes bizimle aynı görüşte olmak zorunda değil ki
- +1 yıl
kuranın nesi kanıt ya
- +1 yıl
Size göre olmayabilir siz zaten tercih yapmışsınız ama inanmak isteyenleri eleştirmek doğru mu siz kırmızı rengi seviyorsunuz diye herkes kırmızıyı sevmek zorunda değil 😊
- +1 yıl
inanmak istemek veya istememek diye birşey yoktur sen suyun 100 derecede donduğuna inanmak isteyerek inanabilir misin?
- +1 yıl
Yorumları okumadan cevap veriyorsunuz sanırım bilim ve din farklı yapidir suyun donma derecesinin 100 olduğuna kanıtın ne
+1 yılAraştır kendin karar ver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkek üye bu kanmayın
10 Yorumla
+1 yılSus kız edepsiz!😡
11 Yorumla- +1 yıl
boş yapma
- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılİnandığın şey en doğrusudur
00 Yorumla
+1 yılDinlerin somut kanıtları olmaz ki
02 Yorumla- +1 yıl