İşte budur İslam Allah diyerek bir somut kanıt sunamazlar. İnsanlar inançları gereği öyle söylüyorlar. Çünkü inanıyorlar. sende olmadığını ispat edemezsin. "Bak yok" gibi bir somut delil yok. Ve zaten bilim durağan degildir. Teoriler hatta kanunlar bile zamanı geliyor cokertiliyor. Tüm dünya bilimi zamani sabit kabul ederken eisntein çıktı zman goreceli dedi herkes şimdi bunu kabul ediyor. Yarın değişmeyeceği gene mechul.. Ve zaten ayrıca kimse inandığı birşey için kanıt sunmasına da gerek yok çünkü adı ustinde inanmak. . Ne inananın bir kanıt sunmasına gerek var ne de inanmayanin kanıt sunmasına gerek var..
119 Yorumla
Soran+1 yılona bakarsak spidermanın gerçekte var olmadığını da ispat edemezsin ama %100 gerçekte yoktur spiderman diye bizi sadece film karakteridir
- +1 yıl
Evet sen var dersen ben sana yoktur diye kanıt sunamam ki Spiderman ile ilgili. Somut İspatin olmadığı müddetçe de Spiderman var veya yoktur diyemezsin. Sadece inanırsın olmadığına. Zaten bunu anlatmaya çalışıyorum her ne kadar inanan ve inanmayan kesim karşı tarafın görüşlerini çok saçma bulsada iki tarafta ispat edemez durumu bu yuzden belirsizliktir. İnanç meselesidir kimi yok olduğuna kimi varolduguna inanir.
Soran+1 yıltanrı kavramı belki bu şekilde olabilir ama islam böyle değil birçok bilime zıt ayetler var
- +1 yıl
Zıt olduğunu bugünkü bilimle düşünüyorsun işte bunu diyorum zaten. Misal peygamber döneminde insanlara da desen ki çocuk anne rahminde alaktan oluşur suluk gibi yapışır desen kim inanırdı bilim camiasından? Kimse peki noldu? 1960 li yıllarda ultrason cihazıyla anlaşıldı gerçek olduğu. Aynı şekilde dönen yıldız dan bahseder Kur'an karanlığı delen kalp gibi atan yıldız. Yani Pulsardan hangi bilim insanı öyle bir yıldiz olduğunu kabul ederdi ozman hiçbiri etmezdi. 1970 lerde bulundu böyle bir yıldız oldugu. Yani sen bugünkü kabul edilen bilimle zit düştüğünü soyluyorsun. Bilinen suanki bilimle zit dusebilir. Ama bu doğru olmadığı anlamına gelmez. belki 500 sene sonra öyle teknoljik değişimler yaşanacak ki bugün bildiklerimiz çöp niteliğinde olcak..
Soran+1 yılyani diyosun ki kuranda 2+2=5 de yazsa bütün dünya yalandır islam doğrudur
- +1 yıl
Ben doğru olduğuna inanıyorum sadece. Ama ispatlayamam. Bütün dünya yalandır da demiyorum şuanda geldiğimiz bilmimiz teknolojimiz anlamamıza yetmiyordur diye inanıyorum. bu arada matematik bilim bile sayılmaz kabule dayalidir çünkü yani 2 sayısı ispatlanmış değil kabul edilmiştir tüm matematik baştan aşağı öyle. Yarın 2+2=10 derlerse ona da şaşırma 🙂
Soran+1 yılbu evet demek her ne kadar diyemesen de
Soran+1 yılsen kalkıp mucizeler sayıyorsun bu mucizelerin getirdiği sorular var islam bunlara cevap veremiyor bunun dışında bilime akla ve insanlığa zıt birçok ifade yer almakta bu mucizeleri ortaya koyanlar açık açık nitelikli dolandırıcı amaç ne dersek diyelim körü körüne sorgulamadan bize inanın köpeğimiz olun demektir
Soran+1 yılkuranın yalan olduğunu bilimle ispat edebiliyoruz
- +1 yıl
Dedim ya bugünkü bilimle ettiğinizi sanıyorsunuz. Newton da gezegenlerin yörüngelerini kütlelerin cekimi sağlıyor diyordu. Ve bu teoriyi kanun oldu kanın yasalaştı yani tüm dünya tarafından onaylandı. Sonra noldu? Einstein geldi 😄 dedi ki seni severim newtonda olay böyle değil tosunum dedi 😁 aslında kütleler uzay zamanı büker bir egrisellik oluşturur gezegenlerde bu eğrileri takip eder dedi. Ndu o kadar bilme? Çöp oldu bı anda. Umarım demek istediğimi anlıyorsunuzdur. Teknoloji her geçen çağ dev gibi büyüyor bugün yok sayabilirsiniz bu sizin inancınız. İstediğiniz gibi inanabilirsiniz. Benim inancımsa birgün bilim ve teknoloji sayesinde Kur'an'ın ispatlanamayan ters düşen yerlerine açıklık getirebilegine inanıyorum. Neyse geç oldu yatmam lazım güzel tsrtismaydi teşekkür ederim 🙂
Soran+1 yılo zaman islam ülkeleri geri kalmaya devam eder bilim düşmanlığı yaparak :)
- +1 yıl
Bilim düşmanlığı yapmamaları lazım. Bilimde bazı seyelre inanmayabilirler Kur'an la ters düştüğü yerlere ama toptan bilmi inkar etmemeleri gerekir. Zaten bu gelismislikle alakalı İslam'la değil. Bir zmanlar gelişmiş düşüncelere sahipti İslam insanlari.. yani farabilerin olduğu dönem tüm dünyanın karanlığa gömüldüğü yıllar İslam bilim insanları ışık tutuyordu bilme 🙂 Avrupalılar onlardan öğrendi bilimin gelişmişliği mi. Sonra noldu. Gelişmişlik azaldı cehalet kapladı tüm İslam ülkelerini. Ama bu İslam'ın değil insnalarin sucu. Kötü örnekleri var diye İslam kötü demek değildir. İnsanlar bireysel olarak kötüdür.. bir baba kızına işkence ediyorsa bu babaların kötü değil kişinin kötü olduğunu gösterir. Bugün geldigimiz noktada müslümanlards çok sıkıntılar ama dediğim gibi İslam'ın değil inslarin suçu. Neyse yattım ben oyalama kız beni 😄 uyumam lazım 😄
Soran+1 yılkuranla bilim ters düştüğünde kuranı seçmeleri zaten bilim düşmanlığı için yeterli oluyor
Soran+1 yılbilim değişebilir ne demek onu doğru anlamak lazım mesela yer çekimi de bilimseldir ama değişmez suyun 100 derecede kaynaması da bilimdir ama değişmez çünkü deneylenmiştir en az bunlar kadar sağlam bilimsel gerçekleri kuran inkar ediyor
Soran+1 yılinanmak tercih değildir sen suyun 0 derecede donduğuna değil de kaynadığına inanmayı tercih ederek inan da görelim inanç 2. kısımdır ya kandırılarak olur ya da kanıt görerek
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin doğrusu kendisinedir bazı konularda gerçeği bilemeyiz elbette sadece neye inanacağımızı seçeriz tek sorunumuz insanlar genelde bu konularda birbirine saygı duymuyor herkes kendi doğrusunun mutlak doğru olduğunu ispatlamaya çalışıyor empoze etmeye çalışıyor ve %100 doğru olduğuna inanmazsa zaten inanç olmaz o
018 Yorumla
Soran+1 yılbenim gibi inanmayan herkes benim düşmanım diyen bir din saygıyı hak eder mi?
- +1 yıl
Dinler değil insanlardır düşman olan sizin dininiz size benim dinim banadır Hristiyanlıkda da öyle Haçlı seferlerine çıkıldı insanlar öldürüldü Hristiyanlık can. almayi haklı görmez nefsi müdafaa olmadığı sürece bu seferleri düzenleyen de insanlar İslami yaymak için savaş acanlar da insanlar
Soran+1 yılhayır insanlar değil dinlerdir kuranda mesela müslüman olmayanları dost edinmeyin der hakaretler eder müslüman olmayanlara en büyük düşman olarak müslüman olmayanları gösterir kuranda ayetler
- +1 yıl
O ayetin farklı meallerine baktığın zaman birinde onların korumaları altına girmeyin diye geçiyor :))) normal bir çeviride anlam kayıpları oluşur çeviren bazen kendi yorumunu kattığını düşünüyorum Arap Alevileriyle ben bunların çok muhabbetini yaptım ayetlerin Arapça anlamlarıyla Türkçe anlamlarını karşılamadığı noktalarin olduğuna dair ki ben de katılıyorum bunlar tabi ki benim fikirlerim bir çok inançtan mezhepten arkadaşım var Hristiyan Deist Ateist Alevi ben onların onlar benim inancıma saygı duyarlar gayette iyi anlaşıyoruz dinler temelinde insanlara ahlak kurallarına uymasını söyler ve bu ahlak kurallarını tanımlar çalma çırpma komşunu gözet bir canlıya zarar verme vs dediğim gibi bunlar benim fikirlerim ya da inanmayı seçtiğim şeyler
Soran+1 yılmesele arapça ve türkçe manalar değil mesele 1400 yıl önce nasıl anlaşıldığı ve uygulandığı orda yer yazsa gök anlaşılsa sen gök olarak anlaman lazım
- +1 yıl
1400 yıl önce nasıl anlaşıldığını nasıl uygulandığını nereden bilebiliriz ki? HZ Muhammed in hayat hikayesine baktığında iki noktada Hristiyan hatta papaz olan kişilerden yardım aldığı geçiyor
Soran+1 yılhepsini bütün arabistandan zorla göçe zorladığı da geçiyor ama
- +1 yıl
İyi de o zaman ki durumu bilemeyiz ki biz de Ermenilere aynı şeyi yapmadık mı :)))
Soran+1 yılo zamanki durumu bilemezsek biri de çıkar der ki hz. muhammet diye biri hiçbir zaman yaşamadı hadi aksini kanıtla deseler?
- +1 yıl
Olmayabilir de somut bir kanıt var mı? Belki yok belki var bilmiyorum olmadığına dair bir kanıt var mı? Belki var belki yok iş gene en başta dediğime geliyor doğruyu bilemeyiz sadece neye inanacağımızı seçeriz :))) sen olmadığını kanıtlasan da ben buna inanacağım inanç dediğin şey böyle bir şey baktığın zaman o yüzden yüzlerce yıl bazı insanlar bunu kendi leyhine çıkarına kullanmıştır
Soran+1 yılhayır seçemezsin inanmak 2 şekilde olur ya birisi seni birşeye kandırır kanıt göstermeden ya da kanıt görürsün
- +1 yıl
Birinde birinin dediklerine inanıyorsun bu o kişinin seçimi diğerinde ise kanıt somut bir şey olması lazım Allah'ın varlığının somut kanıti nedir? Bu sorunun cevabını düşünüyorum evren big bang ile başladı eğer öyleyse öncesinde bir şey olmamalı o zaman Allah var diyorum bu benim algımla yaptığım bir çıkarım bu onu gerçek bir kanıt yapar mı peki edindigimiz bilgileri algimizla işler çıkarımlarda bulunuruz bu onları doğru yapar mı? Yoksa biz öyle olmasını mı isteriz :)))
Soran+1 yılhayır seçim değil kandırılmak allaha gelince allah arap mitolojisi tanrısıdır zeus odin de olabilir herşeyi yaratan
- +1 yıl
Kandırılmak kişinin söylenen şeye inanmasıdır ki bu da gene o kişinin tercihidir kimse onu inanması için zorlamıyor bana göre mantıklı gelmiş ve ona inanmayı seçmiş. Elbette Zeus da yaratabilirdi ama Zeus baktığın zaman onunda babası var Kronos :))) ayrıca gene Yunan mitolojisine bakarsan Zeus çapkın ve yarattığı canlılar olan kadınlarla ilişki yaşıyor ve çocukları oluyor nitekim İskandinav mitolojisine bakarsan da Odin'in babası Bordur ki bu benim Tanrı kavramıma ters benim Tanrı kavramımda Tanrı'dan önce bir şey olmamalı, Tanrı ne erkektir ne kadın Hristiyanlık bu yüzden inancıma ters düşüyor çünkü Hz. İsa tanrının oğlu olarak geçiyor. Okuduğum bir yabancı kaynakta M. S 300 yılına kadar Hz. İsa normal bir insanken yapılan bir çeşit toplantı ile Tanrı'nın oğlu ilan edilmiş ve Paganizmden diğer mitolojilerden eklemeler yapılmış diye yazıyordu. Yahudi olamam zaten Yahudi doğabilirsin. Müslüman bir aile doğdum Müslümanlık elbette ilk karşılaştığım din ama onla ilgili de bazı kendime ait düşünce ve inanışlarım var kendi yorumlarım var bazı konularda
Soran+1 yılo zaman seni de dolandırıcılar kandırsın ya da aileni eviniz arabanız ne varsa alsınlar kendiniz veriyorsunuz evinizi arabanızı
- +1 yıl
Aynen mesela dedemi aradılar filanca karakoldan arıyorum diye yaşına hörmeten gelmiyorum demiş gel al senin vazifen değil mi demiş dedem :D madem bir suç var gel al vs vs demiş gelip de bana gülerek anlatıyor böyle böyle diye bir de Mamak karakolundan arıyorum diyor benim semtim Mamak değil diyip kahkaha atıyordu ilkokul mezunu dedem ama öte yandan profesör olan Canan Karatay gidip çöp kutusuna paraları attı biri inanıyor biri inanmıyor onların tercihleri kafasına silah dayamıyor ya da onların iradesi dışında bir durum değil kendi iradeleri ile aldıkları karar
Soran+1 yılharbi süzme malsın
- +1 yıl
Aksine fazla zeki biriyim mesela bunun en büyük kanıtı da saygısız laf etmeye başlaman son verdiğin dolandırıcılık örneğinin mantıksız olmasından kaynaklı böyle agresif bir yorum yazıyorsun ben karşı tam bu kıvamdayken sohbeti bitiririm çünkü bu karşının kalitesini gösterir ;)))
+1 yılEn basiti ölüm ölünce artık görebiliriz bence önemli olan bu Dünya da adalet yok öteki adalet öbür tarafta yani 100 yüz doğrudur şade İslamiyete değil bitin dinler de vardir bu kural ama farklıdır
023 Yorumla
Soran+1 yılöbür dünyanın kanıtı yok
- +1 yıl
kanıttan ziyade ben inanırım var olduğuna bak şu an sen etten kemikten bir insansın senin bir kullanman gereken beyin var evet doğru beyin kullanmak içindir kanıt Emin’im vardır mutlaka. ama bilmiyorum araştırmadım ama sen onu geç te en ufak kanıtı peygamberlerdir yani onlar yaydı İslamiyeti inanan inanmayan herkes kendi dinini seçti şimdi ben kalkıp hristiyan birine kötü diyemem onlar bile cennet ve cehennemi bizden dağa iyi biliyorlar ama sadece yaşam şekilleri farklı hepsinin farkı misal ben zina yaptım bana hemen sen cehenneme gideceksin diyemezsin bak yuları da allah çar her şeyi gören ve işiten melek ve cinleri sen ne kadar da inanma san peygamberin şeytanla konuştuğu bile oldu onları oku anlarsın belki inanmıyorsan sen bilirsin derim ama emin ol hiçbir kitap boşuma yazılmaz bir de kuran var tabi ki
Soran+1 yılkuranda bilime zıt birçok ifade var
Soran+1 yıldünya üçgendir diyebilecek tarzda
- +1 yıl
Evet var ama anlamalısın önce orada yazıyor herşey ta kıyamete kadar bu felaketler hepsi yazıyor ama sen neden bu kadar eleştiriyorsun ya da inanmıyorsun anlamıyorum bak ben pozitif bir insanım asla olumsuz düşünmem sana kalsa somumuz kara toprak ama birde negatif düşüneceğine pozitif düşün kendine sor sadece ben neden geldim ki bu dünyaya sadece bunu öğren saçma sapan yemek içmek çalışmak tatil yapmak para vb basit cümleler söyleme bana gerçek bir şey söyle?
Soran+1 yılamaç yok amacı insan belirler kendi
- +1 yıl
Aklı sana kim verdi kim emanet etti acaba biz olmadan önce robotlar mı var dı azıcık mantıklı düşünelim bak bizi yaratan Allah’tır insan kendisi var olmaz zaten bak sen toprağa tohum atmasan domates biber çıkmaz insan da işte durduk yere çıkmaz birileri bu insanı yarattı ve bunlara beyin verdi bakalım dedi kim ne kadarını kullanacak dedi bak bu dünya sınama dünyası Emin’im zevk alamıyorsun ama emin ol öteki taraf burdan iyidir sonsuz bir hayat yok zaten gelince yaratıldın sen ölünce de ruhun çıkacak sadece kemikler toprağın dininde çürüyecek asıl ruhtur senin bedenin asıl dünyan orasıdır yani bunu ölüm belirleyecek tabi bir de ecel var kimin ne zaman ölecegini kimse bilemez 1 dk bile tahmin edemez ama kıyamet olduğu zaman da Azrail’in canını Cebrail as alacak dedem sabaha doğru vefat etti annem başında kuran okuyordu sanki biriyle konuşuyordu dedi bir anda canı gitti dedi kuş gibi insan öldüğü zaman Azrail’i görüyor misal arkadaşımın nenesi ambulansta vefat etti ayn şekil orada biri var dedi ve hemen öldü kadın
Soran+1 yılkanıtsız yazdığın hiçbirşeyi ciddiye almıyorum
- +1 yıl
Bak o kadar kanıt kanıt diyorsun ama bende sana birşey soracağım o zaman?
- +1 yıl
Şimdi öldüğümüz zaman ne olacak peki? Geri gelecek misin bu dünyaya bak bu birinci sorum bunu kanıtla 2. Sorum ise eğer biz yok olacak isek misal sonsuz mu kalacağız peki bunu da kanıtla madem kanıt istiyorsun bunları bana kanıtla dünyayı yuvarlak olduğunu Benim yeni doğan yeğenim de bilir maden o kadar zeki isen söyle kanıtlamayacaksan ikimizin de birbirimizi kırmaya hakkımız yok sen yoluna ben yoluma
Soran+1 yılkanıtlayamadığın şeylere var demek bence aptalca ben şu vardır yoktur demiyorum ama kanıtı yoksa yoktur denir bu kadar basit
Soran+1 yılama islamın yalan din olduğu %100
- +1 yıl
hayır şimdi inanmamana birşey demiyorum seni kararın ben kendim zaten 4 4 lük müslüman değilim ama peggamberi allahı iyi bilirim bir insanlardı bilmem orası vahim tabiki
- +1 yıl
Hayır islam yalan değildir ama tabi inkar edenler olacaktır muhakkak onlar da öteki tarafta münker menkir tarafından sorguya çekilecektir
Soran+1 yılsırf senin gibi düşünmüyor diye insanlara işkence yapılmasını doğru görmek nasıl bir duygu?
- +1 yıl
Araştır bak kötü olarak algılama islamı ve bilmiyorsan da öğren islam hiçbir zaman sana kötü yolu göstermemiştir her zaman doğru yok ama dediğim gibi işte insanlarımız şeytana uyuyor çoğu
Soran+1 yılo zaman hıristiyanlar sırf müslüman diye cayır cayır canlıyken ateşte yaksınlar müslümanları buna terör eylemi dersin cehenneme diyemiyosun
- +1 yıl
Hayır onlar canlı canlı yakmıyır sadece yakıp küllerini alıyorlar görmüyorlar bizde de 3 metre toprak
Soran+1 yılislamın nazi almanyasından bir farkı yok bana göre ikisi de kendinden olmayanı düşman gören oluşumlar
- +1 yıl
Aslında ön yargılı olmamalısın bence iyi düşünmelisin bu dünyaya gelme amacın var onun da kıymetini bil vaktini böyle din düşmanlğı ile geçirme derim zaten din dil ırk ne olursa olsun önemli olan insan olmayı başarabilmek değil mi sanki herkes kendi ekmeğini yer kimsenin sana bir zararı yok seninde olmasın inanmıyorsan inanmıyorum de gitsin bitsin insanlarla boş muhabbete girme derim bir de din düşmanlığı yapma derim dini iyilik var diye seviyorum omdan dedim aklında kalsın ha ben doğru yılda değilim diyorsan birşey diyemem sana bol kötülükler dilerim o zaman ama gerçek din sana doğru yolu gösterendir din de tecavüz hırszılık vb şeyler yoktur bunlara da kötü diyorsan sana diyecek birşey diyemiyorum yani
Soran+1 yılbu ön yargı değil kurandan gösteririm ama hayatında kuranın kapağını bile açmamış boş konuşan bazı müslümanlar cahil olduğu için islamı toz pembe sanıyor
Soran+1 yılhırsızlık tecavüz var
- +1 yıl
bilmiyorum İnan hemen yok olsa da ölsek kurtulsak diyorum bazen bu ırkçılıktan nefretten kinden yobazlıktan adaletsizlikten yolsuzluktan ne bilim sadece ölsek işte ne güzel olur herkes kurtulmuş olur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılKur'anî kerim orjinali günümüze kadar gelmiş tek kitap. Bu kanıt olarak yetmezmi yetmez mi?
Bir taneside Topkapı Müzesinde.
00 Yorumla
+1 yılDin inanç meselesidir. %100 kesin bir akilla dogru oldugu bilinen bir din olsa zaten ne sinavin bir amaci kalir, ne insanlarda neşe kalir ne suç kalır.
023 Yorumla
Soran+1 yıl%100 doğru olduğuna inandıkları halde her türlü pisliği yapıyorlar ama
- +1 yıl
Hayır. Insanin içini bilemezsin. Çogu kişi dilinde yaşar inanci ve çikarlari için. Yani riya. Bu dinin dogru olma olasiligi bile zerre inananin uykularini kaçirir..
Soran+1 yılalakası yok o kadar kul hakkı yiyenin kafasına silah daya yine dininden dönmez
- +1 yıl
Bu yüzden ceza ve mükafat kavramlari var. Onlarin hükmü yaratıcıda. Bize düşen güzel yaşamak kimseye zarar vermeden. Yargılayacak olan biz degiliz. Dinim kul hakki yiyin demiyor
Soran+1 yılbana bilmediğim bişey söyle
- +1 yıl
Hiçbişey bilmiyoruz. Bu sebeple önlem almak en akilli davraniş olur
Soran+1 yılyani nolur nolmaz diye inanmak mı diyosun
- +1 yıl
Nolur ne olmaz diye hissetmedigin birşeye inanç besleyemezsin. Bu mümkün değil. Inancin yoksa bile alaya alma ve iyi bir insan olarak yaşam sür. Belki ileride bir işaret bulursun ve düşüncelerin değişir. Iyi insan olmak hayatin içinde önemli zaten
Soran+1 yılpeki ya o inançlar terörü ve sırf senin gibi düşünmüyor diye herkese düşmanlık yapmayı emrediyorsa?
- +1 yıl
Dinim bana bir düşmanlık emrederse o konu üzerine düşünür ve bir mantık ararım. Lakin dinim bana dinde zorlama olmadigini söylüyor
Soran+1 yılherhangi bir dini kitapta müslümanlar dünyanın en kötü yaratıklarıdır diye bir ifade yer alsa o din hakkında ne düşünürsün?
- +1 yıl
İnanırım. Çünkü dünya üzerinde en çok kan malesef müslüman ülkelerde dökülüyor. Çirkin olan tüm işler almiş başini gidiyor
Soran+1 yılilginç kuranda müslüman olmayan herkese karşı bu ifade var tek suçları müslüman olmamak
- +1 yıl
Ne demek istedigini anliyorum. Kafani kariştirayim o halde. Aklinda ciźdigin tanri kavrami ya sandigin kadar iyi degilse? Ne yapabilirsin ona karşi? Itaat mi edersin? Yoksa rest mi cekersin
Soran+1 yıltanrı inancım yok açıkcası dünyada herşey tamamen başıboş dışardan hiçbir müdahale yok
- +1 yıl
Saygi duyarim elbette. Ama inancinin olmamasinin sebebi tanrinin senin arzu ettigin gibi biri olmamasindan mi kaynakli? Yoksa tanrinin hoşuna gitmeyen hiçbir şey istememesi gerekir dusuncesinden mi kaynakli?
- +1 yıl
Bir çok insan yazilan emirler agir geldigi için inkar yolunu tercih eder. Bir muhabbet kuşu dile gelsede konuşsa kafeste yaşamak istemezdi. Lakin onun yerine biz karar veriyoruz... bizde pek iyi degiliz.
Soran+1 yılbilimsel kanıt yok
- +1 yıl
Gerçek dedigimiz kavram sadece insan beyninin sınırlı ve algilayabilecegi en mantikli seçimlerdir. Insan gercekliginin otesinde şeyler olduguna da inaniyorum. Saygi duyarim. Iyi aksamlar.
Soran+1 yıldinlere inanmanın hiçbir mantığı yok ki :D
- +1 yıl
Bana kalirsa etrafimda gordugum herşey mantik dışı. Bakiş açisi farki da diyebiliriz buna
Soran+1 yılnormal şeylerin mantık dışılığı 1 ise dinlerinki 500
- +1 yıl
Ne diyeyim 🤷♂️
+1 yılaptallar çünkü ne aşılandıysa onun doğru olduğunu zannediyorlar
10 Yorumla
+1 yılİnancın var mı, varsa Kur'an-ı Kerim'de, Allah katında din İslam dır, buyuruyor Rabbimiz, başka bir din üzerine ölenin dini kabul edilmeyecektir. Bu kadar..
İslama hiçbir çelişki yoktur. Çelişkiyi, dini yaşamakta zorluk çeken nefsin sana kuruyor..03 Yorumla
Soran+1 yılkanıtsız boş boş konuşmalarını ciddiye almıyorum
- +1 yıl
Neyin kanıtı, o zaman olmayan beynini bana göster. Hadi bakalım, beyninin olduğunu bana ikna et. Sen kendinle çelişiyorsun. Zavallı
Soran+1 yılsen hakaret edersen bende ederim hz. muhammet köpeğin sııçtığı bir booktur
- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılİnanç böyle şeydir. Mantık gerektirmez. Birisi 4. Evre kanserdir ölecek derler ama sen inanırsın ölmeyeceğine.
00 Yorumla Aksini iddia edenler %100 kanıtlı mı hatta savundukları şeylerin tek bir dayanağı yok. Sadece görmüyoruz diyorlar
09 Yorumla
Soran+1 yılevet aksini iddia edenler %100 kanıtlı bilimsel
Soran+1 yılsenin bu dediğine göre yer çekimi yasası da değişir su 100 derecede yerine 30 derecede kaynayabilir böyle akıl dışı şeyleri iddia etmeye gerek yok kanıt dediysem en az bunlar kadar sağlam kanıtlı şeyler
Soran+1 yıldaha bişey savunmadım neyi savunduğumu bilmiyorsun burada ben sadece bilimi savundum bilimi savunmak sana göre cahillik o zaman
Soran+1 yılkuranda su 30 derecede kaynar dese körü körüne sorgulamadan inanıp bilimi inkar edersin sen belli
Soran+1 yılbaya özgüvensiz gördüm seni daha ne olduğunu söyleyemiyorsun bile müslüman olmaktan utanç duyuyor olmalısın :)
1 yılİsteyene kanıt yazabilirim Kur'an'da çelişki var diyene de reddiye yapabilirim yeter ki sorun.
00 Yorumla
+1 yılDinler inanmayı gerektirir %100 kanıta dayalı olsa zaten inkar edilemez
09 Yorumla
Soran+1 yılyüzlerce farklı din var bu inanç değil çocuk istismarıdır bana göre o çocuğa gece cinler gelicek de bikaç sihirli gibi gözüken söz oku gece korkudan uyuyamaz
- +1 yıl
Dini yanlış öğretenlerin suçu o dinin değil ki
Soran+1 yıldini yanlış öğretenler dini nerden öğreniyorlar?
- +1 yıl
Herkes kulaktan dolma
Soran+1 yılo zaman islam dini de kulaktan duyma belki de hz. muhammet diye biri hiç yaşamadı
- +1 yıl
İşte inanırsan var inanmazsan sana göre yok , kalbi bişey
Soran+1 yılbu dediğin şizofrenliğe ve akıl hastalığına gider ama ne demek inanırsan var inanmazsan yok
- +1 yıl
Eee mesela elinde bardak var dersen var olur yok dersen yok olur mu o maddi bişey , ama manevi şeyler öyle değil inanç şart
Soran+1 yılmesela sağ ve sol omzunda melek olduğu inancı vardır ama bu meleklerin omzunda değil kolunda olduğunu söylersen direk akıl hastanesine kapatırlar
- Diğer konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yıltek hatalı konusması bu mu insanların
06 Yorumla
Soran+1 yılyoo
- +1 yıl
o zaman takılma buna din orada ister inan ister inanma özgürsün
Soran+1 yılben özgür değilsiniz mi diyorum amacın ne? boş algı yapma
- +1 yıl
diyelim ki %100 dogru degil ve biz dogru diyoruz bu bizi yalancı yapar zaten insan oglu yalancı bir varlık yani sorunda amac yok normal bir durum bu
Soran+1 yılyalanı eğer inanarak söylüyorsun yalancılıktan çok daha fazlası var demektir cehalet geri kalmışlık
- +1 yıl
neyse sanırım sen uzayda yasıyorsun hangi insan oglu boyle degil ki yeterki menfaati olsun
+1 yılaklınj kullanana sonsuz kanıt var.. kullanmayana neyi gostersen boş!!
31 Yorumla
Soran+1 yıltarık suresi/7 sperm kaburga ve bel arasından çıkar diyor ancak dünyadaki bütün bilim adamları spermin testislerde üretildiğini söylüyor evet aklını kullanmayana sağdan soldan her duyduğuna inanan cahillere ne göstersen boş!
Cahil oldukları için
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerici zihniyet..
20 Yorumla
+1 yılİnanç.
02 Yorumla
Soran+1 yılçok saçma inançlar var ya burçlar mesela neymiş gökteki yıldızlarla insanın karakteri belli oluyormuş :D
- +1 yıl
Görmezden gel. 😂
Bilemedim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım