AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kur'an'ı Kerim'de geçen akıl almaz şeyleri söyler misin
Merhaba, bir başka arkadaşın yorumuna acele ile kısaca yazdım ondan bakabilirsiniz vaktim az olduğu için şu an yazamam ama geldiğimde isterseniz detaylıca yazarım size
Tanrıyı evet ama islam zaten uydurma
Bence de uydurma.
Tamam dogru yerleri de var ama bir cok konuda yanlışı var ozellikle de muhammedin.
İslam var evet ancak kanitlik bir durum yok çünkü bu bir inanc. sen çelişkileri kanıtlayan da etsen de inançları degistiremezsin
Evet inançlar kanıtlanamaz zaten kanıtlansa inanç olmazdı. Herkes istediğine inanır bu yüzden de. Teşekkür ederim
1400 senedir sahte olduğu kanıtlanamamıştır o yuzden kafanı yorma neye inanmak istiyorsan ona inan
Sahte olması ya da yok olması kanıtlanamaz zaten. Sen gerçek olduğunu iddia ediyorsan ispat yükü sende sen kanıtlamak zorundasın. Ayrıca islamda milyon tane çelişki ve hata var.
islamda hata yok çelişki yok kanıtlamak zorunda değilim
Hata var çelişki var, sana hadislerden tut mezheplere ayetlere kadar onlarca şey gösteririm. Kanıtlamak istemiyorsan da sen bilirsin, benim kanıt gibi derdim yok.
olmadığını sen kanıtlayabilirmisin?
Bir şeyin olmaması kanıtlanamaz, sen olduğunu ispat ettiğin için sen kanıtlanamak zorundasın, ispat yükü sende ayrıca bolca hata ve çelişki var
tamam sen o hata ve çelişkileri söyle işte
Mesela hadislerde bile abartılı gerçek olmayan mantıksız şeyler var bunları kutubi sitte de hatta Buhari'nin hadislerinde bile bulabilirsin sonra mezhepler de çelişkili ve sorunlu. Hepsini geçtim Kur'an-ı Kerim'de ayetler de bile akıl almayacak şeyler var.
tamam söyle o zaman hala genelleme olarak iddia ediyorsun ! Akıl almayacak şeyler ne?
Mesela Buhârî'nin kutubi sitte'deki hadislerinde şeytan namaz okunurken yellenerek kaçar diye hadis var hatta bir çevirisini zart diye osurur deniliyor sonra kertenkele öldürmek sevaptır, 100 yıl sonra kimse kalmayacak, eşcinselleri öldürün, evde resim köpek varsa melek girmez, kocasına karısını neden dövdüğü sorulmaz, Allah peygamberlere baldırını açacak, Allah kulu başka bir şeyi severse onun için insan kılığına girip onunla ilişki yaşar, deve sidiği için, namazda kadın eşşek domuz geçerse namaz bozulur, Kur'an-ı Kerim'de recm ve yetişkin emzirme ayetinin olduğu ama keçinin biri yedi diye ve hatta kendi aralarında bile çelişen hadisler var. Sana 100 tane hadis gösterebilirim ama şu an zamanım kısa olduğu için hadis numaralarını istersen sonra atabilirim.
Mezhepler de ise Kur'an-ı Kerim'de fırkalara mezheplere ayrılmayı yasaklıyor. Hadi belki bunlar Hristiyanlık ve Yahudilik için geçerliydi diyebilirsin. Ama Allah Kur'an-ı Kerim'de benden başka helal haram diyen olursa onun için azap vardır diyor ama mezheplere baktığında birinde haram olan diğerinde haram değil. Hatta mezheplerde Kur'an-ı Kerim'de olmayan recm var dinden döneni öldürmek kafa kesmek var. Hadi hepsine bir şey dersin belki ama Kur'an-ı Kerim'de ayetler bile akıl almaz şeyler. En basitinden nisa 34 de kadının en son çare olarak dövülmesine izin verilirken diğer nisa suresinin ayetinde erkeklerle barış yapın cimri olmayın deniliyor. Ahzap suresinde peygamberin evlatlığının karısı ile evlenmesinden kendi eşleri ile hangi sırada cinsellik yaşayacağından başka ayette ise peygamberin eşleri eğer itaat etmez ise Allah'ın peygambere daha itaatkar daha iyi daha çok oruç tutan namaz kılan eşler vereceği söyleniyor. Daha başka benzer ayetler var.
Hepsini geçtim Kur'an-ı Kerim'de kölelik ve cariyelik neden var? Her şeye gücü yeten sonsuz bilgide ve güçte bir yaratıcı bir gecede ayetleri nesh edebilirken kölelik ve cariyeliği yasaklayamıyor. Şimdi eskiden kölelik ve cariyelik işkenceydi öldürüyorlardı insanları ama İslam buna sistem getirdi ve kölelere cariyelere hak getirdi diyebilirsin. Ama yinr hatalı olur. Bu birisinin sana küfür etmesi yerine daha az kötü bir söz kullanması gibi. Hem tüm insanlar eşit deniliyor hem de köleler vsr cariyeler var. Hatta Allah elinizin altındaki cariyeler ile evlenin diyor. Sevdiğin birisinin kölr ya da cariye olmasını ister misin. En önemlisi de İslam'da özgür irade yok. Yaratıcı her şeyi belirlemiş ve ona göre yapıyorsun. En basitinden şeytan karşısında Allah varken neden hâlâ karşı geldi neden firavun Musa denizi yardığı zaman hâlâ devam etti pes etmek yerine? Çünkü Allah istedi. Ek olarak Allah Kur'an-ı Kerim'de sana huriler şaraplar akan ırmaklar sözü veriyor. Bir yaratıcı neden inananlar için cennete vajina sözü versin? Kadınlar ne yapsın? Ben ne yapayım huriyi şarapı? İslamda kadınlar geri planda.
Bunları sen böyle yazarak ard arda sıraladığın zaman bu şekilde bi münazara olmaz bir şeyi iddia edip bir kaç delil sunarak doğruluğu belli olmayan kaynakları belli olmayan kendi incnçları ya da bilgisi doğrultusunda kabul ederek sonra da buna izahat istemek karışıklık ve anlaşmazlık doğrur bunun için zamanın olduğunda benim mesaj kutum açık tek tek sıra sıra konuları ya da iddiaları konuşup iddia etmek daha doğru olur.