selam arkadaşlar,bir süredir benim aklımı kurcalayan bir soru var size de sormak istedim.mesela bir hocaya işte neden hristiyanlık yahudilik bozulmuş dindir? diye sorduğumuz zaman hep işte matta markos yuhanna değiştirdi onları aslına bağlı kalmadı diye bozulmuş olduğunu söylüyorlar peki islamın ayetlerinin değiştirilmediği ne malum? o dönemdeki insanlar ağaç kabuklarına yazarken değiştirmiş olamazlar mı? bu yüzden de islam dini de bozulmuş bir din olamaz mı? siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Cevabın nedir?
forumda hemen hemen hergün bir dini konu çıkıyor :)
bazı arkadaşlar bozulamaz vahiy katipleri tarafından okunmuştur ezberlenmiştir ve biryerlere yazılmıştır diyorlar. peki ya ondan sonra? o hafızlar vefat ettikten o yazılar silindikten sonra değiştirilmiş olamazmı ? buna kimse bir garanti veremez.
'HİCR 9. Kur an’ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.' Hicr suresinde böyle geçer. bunu çok zeki olan biri değiştirip birdaha değiştirilmesin diye yazmış olamazmı ? bu işlerin mantıki yanıdır. tabiki kim neye isterse ona inanır buna hiçkimse karışamaz. sonuç ahirette (ahirete inanıyorsanız) ortaya çıkar inanmıyorsanız zaten dinsizsiniz demektir :). he bana sorarsanız islamiyetde değiştirilmiş - uydurulmuş birçok hadis (bakın altını çiziyorum hadis dedim ayet demedim) vardır(bence). hangi hadisin doğru olduğunu anlamak içinde hadisleri ayetler ile karşılaştırırsınız birbirine yakın çıkarlarsa kabul edersiniz veya etmezsiniz birşey diyemem. Bence dinsiz kalmaktansa bir dine inanmak daha mantıklıdır. çünkü insan birşeye inandığında birşeyler kaybetmez :) İslama baktığımız zaman diğer dinlere göre mantıklı geliyor. (mantıksız yanlarıda bana göre var tabi. ama eğer islama inanıyorsanız Enbiya süresi 23 "Allah yaptıklarından kimseye hesap verecek değildir" yani yargılamanız pek doğru değildir) genede inanmak veya inanmamak sizin elinizdedir birşey diyemem..13 Yorumla- +1 yıl
uydurulmuş birçok hadis vardır katılıyorum ama kütübü sitte war ve içinde bir tane uydurulmuş hadis yok bugün kü bildiğimiz hadislerin hepsi doğrudur
O zaman hadisler toplanırken hayvanını ahıra götürmek için yem gösterip o yemi vermeyenlerin bile söylediği hadisler ayıklanmış yani bu kadar ince hesaplar yapılmıştır o dönemde atmıyorum işin erbablarıyla konuşuyorum - +1 yıl
bak jmorgan değiştirlmedi.o kadar hafız vardı kur'anı ezbere bilen bir sürü sahabe vardı bunun yanında yetler yazılırdı bir yerlere.kur'anı ezbere bile bir çok kişiden bazıları şehit olduğunda hz.ebu bekir kur'anı kitap haline getirtmiştir.yani unutlmasın bilenler ölünce bilmeyen kalmasın diye.hz.osman zamanında çoğltıldı.herşeyden önce Allah son peygamberiyle göndermiş son kitabı ve biz indirdik biz korucaz demiş.bu kadar kainatı yaratan yüce Allah nasıl korumaktan aciz görürsün.haşa tövbe de
En İyi Cevaplar
Kur'an okusan anlardın... Bulduğun en eski nüshayı 200-300 yıllık olsa bile, o tarihde bile önceden kimsenin aklına hayaline gelmeyecek o kadar çok ilmi bilgi var ki içinde...
Ama dediğinde haklısın "islam" dini diye halka yutturulan din aslında müşrüklik dinidir. Görünürde müslümanlık olsada özü ala müslümanlık değildir. Örneğin ilk emir "oku" dur. Özel oalrak Kur'an, genel anlamında bilgi olan herşeyi okumak. Tabiki anlamı ile, anlaya anlaya. Geleneksel yobaz, müşrik dinciler "sen onu arapça oku, din nedir biz sana öğretiriz" diyerek Allah'ın ilk emrinin yerine getirilmesine engel olmakda, sonrada Allah ile kul arasına girip milletin malını tıka basa yemekte (tabir aynen Kur'an dan alınmıştır.)
O yüzden Allah'ın ilk ayetini okumadan müslüman falan olunmaz kanaatini taşımaktayım. Olunurda işte "sözde" müslümanlık. Annem baban müslüman diye... Yoksa oruç tutmakla namaz kılmakla müslüman falan olunmaz. Anca kişi kendini eylendirir. Dinimizdeki temel ibadet, Kur'an okumaktır, anlamını bilmediğin şeyleri tekrarlayıp namaz kıldığını düşünmek değil...154 Yorumla- +1 yıl
Senin cevabini bekliyordum, yine vermissin cevabi dusundugum gibi +1
Gizli Üye(36-45)+1 yılben bozulup bozulmamasından ziyade yoruma takmış durumdayım. birçok şeyin anlaşılmadığını ya da yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. yorumlayan insanlar ne kadar ruhsal? ne kadar içine dönmüş araştırmış incelemiş. din dediğimiz şey ruhsallıktan bağımsız olamaz. esas yorumculara ne kadar güvenmeliyiz sorusu önemli bence. mesela ben kendim ve başkalarının ruhsal çalışmaları sonucunda, soyun günahlarının eğer sorumluluğu alınmamışsa geçmişte, torunlara geçtiğini öğrendim. ama bu gerçeği kimseye inandıramıyorum. oysa Kuran diyor ki, sizden öncekilerin sizin başınıza gelmeyeceğini mi sandınız...yani bariz şekilde döngüden bahsediyor, onların günahlarının sonucunda olanları siz de yaşayacaksınız diyor, ama ruhsal araştırmaya girmemiş kimseler bunu nasıl yorumluyordur? dinlerin çoğunda kıyamette dünyanın kavrulacağı, ayı ışığının söneceği söylenir, bu da çok basit, dünyanın koruması giderse güneş dünyayı kavurur, eksen kayması yaşanırsa gece gündüz biter. olmayacak şeyler değil. ama hiç bu gözle bakılmıyor. gerçekçi bakılmadığı için, kimse bu hayatta sorumluluk almayıp sürekli öteki hayata hazırlanıyor, iyi de bir sürü hesap bu yaşamda kesiliyor, etrafa bakmak yeterli bunu görmek için...
20 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 857 cevap paylaştı. olabilir. hatta aslında ilahi bir din olmayıp tamamen insanoğlunun yarattığı bir mit de olabilir. fakat senin şu anda içine düştüğün düşünen beyin ile inanan beyinin farkını ortaya koyar. inancın olduğu yerde mantık yoktur: ya inançlısındır ya da mantıklı! kendi akıl yolunda gitmeye karar verdiğinde ise karşına çıkacak büyük kişisel değişimlere hazırlıklı olmanı öneririm.
ben dinsiz olduğum için çok da fazla yorum yapmak istemiyorum aslında, ancak merakını gidermek için kabalcı'dan çıkan 'Dinler Tarihine Giriş' ve 'Dinsel İnançlar ve Düşünceler Tarihi' kitaplarına göz atabilirsin.62 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
30Cevap
Ben bu sorunuzdan bir hususu anlayamadım ki kafanız karışık orası malum ama sizin "inanç ve din" konularında mı temel bir sıkıntınız var? yoksa sadece islam dininin gerçekliği ve öteki semavi dinlerin bozukluğu ile mi.?
Bu ikinci ise sıkıntı sorduğunuz kadarıyla Hz.peygamber döneminde binlerce hafız vardı.Kutsal kitabı tam olarak ve ezbere bilen kişiler vardı yani bu iş bir - iki kişinin ağaca taşa yazmasıyla olmadı..Malumunuz taş devrinde değiller bugün kullandığımız gibi olmasa da kağıtları mevcut..
Velhasıl ayetler peygamber efendimize geldikçe..Bunlar hem nüshalar halinde yazıldı ve hemde oradaki müslümanlar tarafından ezberlendi..(bizim için düşündüğünüz zaman zor olabilir ama kendi dilleri olduğunu da burada hatırlatalım)
Sonuç olarak kuran'ı kerim tamamlandığı yıllarda (yirmi küsür sene sürüyor bitmesi yani 2-3 gün değil) zaten onbinlerce insan müslüman olmuştu ve gerek yazılı olarak gerekse ezberden bilen sayısızca kişi zaten vardı.
Sadece bugün gördüğünüz şekliyle bir "kitap" haline getirilmesi yani kapağın altına konulması halifeler zamanında gerçekleştirildi..
Dolayısıyla en ufak da olsa bir sorun yok..30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu olayda ensesttir.
Ahzab (33) / 50
Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir.
Kutsal olması gerekne barış dininde hakaret.
Bakara (2) / 65
Şüphesiz siz, içinizden Cumartesi yasağını çiğneyenleri bilirsiniz. Biz onlara, "Aşağılık maymunlar olun" demiştik.
Kadının ezilmesi
Bakara (2) / 282
Üzerinde hak olan (borçlu) da yazdırsın ve Rabbi olan Allah'tan korkup sakınsın da borçtan hiçbir şeyi eksik etmesin (hepsini tam yazdırsın). Eğer borçlu, aklı ermeyen veya zayıf bir kimse ise, ya da yazdıramıyorsa, velisi adaletle yazdırsın. (Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun.
Buda adet görmemiş kıza nasıl boşanılacağı yazıyor.
Talak (65) / 4
Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah'a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.
Herşey ayetlerle buyrunuz.410 Yorumla- +1 yıl
ya kardeşim sen ne kadar arapçayı kur'an okumayı biliyorsunda kafana göre meal veriyorsun bunuda agnostik siteden almışsın belli her ayeti kafanıza göre işinize geldiği gibi anlamayın.o kadar hocalr alimler boşunamı eğitim ders görüyor.senin ne haddine ya burda dini peygamberi kötülemeye çalışıyorsun..adt görmemiş kızla evlenilmez bunu kafana sokak hangi din alimine sorsan aynı cevabı veriri.orada bahsettiği kadının 3 ay bekleme süresi var çünkü bu arada adet görmeyip hamile kalır bunu belirtmş
Cevap sahibi+1 yılyoutube.com/watch?v=aEysWEDkZNc şu video yu izlemeni öneririm. Fazla söze gerek yok. Neden mi profilim gizli sen ve senin gibi linç etme potansiyeli olan insanlardan.. Aslına bakarsan seninle tartışmak bile istemiyorum.. Yazılanlar yukarda sorun olursa cevaplarım, tartışmaya yer arıyosan ben yokum.
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım cımbızlama video istedin altta, senden korktuğum falanda yok ;)
- +1 yıl
bak o videoyu ben ilk defa gördüm böyle bir şeyide ilk defa duydum ha bunun aslı astarı nedir bunu bilen sormak gerek sonuçtan ben din alimi değilim ve aslında sen burlarda inanmadığın bir şeyi kötü yanı varmış gibi bunları araştırıp milletin önüne koyup aha bu böyleymiş diyerk milletin dinini aşığılamayı bırak inanmaıyr olabilirin ama senin gibi atesitlerde anlamadığım şu var neden hep islama karşı cehpelisiniz hristiynalarla yahudilerle böyle şeyler yapmazsınız
- +1 yıl
ama bütün atesitlerin derdi iselama olmuş inanmadığınız bir şeyin neden bu kadar üstüne gidiyorsunuz onuda anlamış değilim inanmıyorsan innmyrm de geç sn zaten inanmayan birisin burda kalkıpta kur'an hakkında konuşma ben bile bir mümin olarak yanlış bir şey söylememye çalışıyrm sana bak bide.
Cevap sahibi+1 yılYanlış birşey söylememeye mi çalışıyorsun. Bakın sn Msdidint ben hakaret etmiyorum kanıtlarıyla önünüze sunuyorum. Her konuda tartışabiliriz bence bir problem yok. Neden mi İslam'a karşı konuşuyoruz? Çünkü Tr nin halkının %90 ı İslam a inanıyor. Kalkıp hristiyanlıktan konuşmak abes kaçardı, bu demek değil ki Hristiyanlık doğru bir din, ben inancım gereği hepsinin toptan reddediyorum. Bence İslam neyse Hristiyanlıkta o. Ayrıca hristiyanlık üzerine konuşmak isterseniz onun hakkında da konuşuruz.
- +1 yıl
inanmıyorsunuz diye tüm bunları yapmak zorunda mısınız? en basitinden facebookta bile bir sürü ateist grup bir araya gelmiş sayfa açmış iselama dinine peygamber yaradana tövbe haşa küfür ediyor bu şekilde müslümanların inandıkları değerlri aşığlamaya çalışıyorlar bende bunu anlamıyorum bu atesitler niye böyle dalga geçmek için fırsta kolluyrlr.
Cevap sahibi+1 yılÇünkü kendimizi kandırılmış hissediyoruz. Bir insan ateist olana kadar en aşağı 18 yıl geçiyor, o 18 yılboyunca çoğu inanıyor hayatını islam a göre yaşıyor fakat, dini redettiklerinde, bazen dalga geçebiliyorlar, aslında şu taraftanda bakmak lazım, iş hakarete vardıpı zaman cidden hoş değil ki, zaten bunun büyük çoğunluğunu Müslümanlar diğer insanlara yapıyor, arkadaş çevresi dışlıyor, dalga geçiliyor, küçük düşürülüyor belkide bu davranışları onların dışa vurumu. Aslında bir Ateist kadar anla-
+1 yılİslâm dîni, Allah'ın, son peygamberi Hz. Muhammed (asm) vasıtasıyla bütün insanlara gönderdiği en son ve en mükemmel dindir. İslâm'ın gelmesiyle, diğer dinlerin hükmü sona ermiştir. İslâm dînini kabul eden kimseye Müslüman denir. İslâm'ın en son ve Allah katında yegâne mûteber din olduğu, Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde belirtilir:
"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, ondan [seçtiği dîni] kabûl edilmiyecektir ve o, âhirette hüsrâna [büyük zarara] uğrayanlardan [olacak]tır."
Kur'an-ı Kerim Değiştirilmeyen ilk günden bu yana korunmuş olan tek kitabımızdır.145 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :))
Kişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı. Gördüğüm kadarıyla bazı cahil kesim diyorum çünkü Allah'ı inkar eden onun sözü olan Kur'anı inkar eden bana göre cahildir.Çünkü akıllarını kullanamıyorlar.Hem kendi söylediklerinin doğru olduğuna bir kanıtları yok hemde kendi kafalarına göre yorumluyorla kur'anı o kadar hoca boşuna mı okudu hafız oldu sanki sen daha bir ayeti ezbere tam olarak bilmezken nasıl mealini açıklamaya kalkarsın a aa akılsız.kendilerine göre yoruluyorlar sen neye dayanrakta bunu söylüyorsun.sanki söylediği çok doğruymuş gibi hel biri almış din alimleri haiffçe dövün demiş kalkmış kendi aklıyla öldüresiye dövün yazıyor diyor sen kaç tane ayeti ez bere biliyorsun.kalkmış bir de hem inanmıyorlar hemde utanmadan çevirmeye çalışıyorlar kendilerine göre ne kadar küçük düştüklerinin frkında değiller.
50 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 705 cevap paylaştı.
+1 yılNe farkeder islamın şartları açık bir dille belirtilmiş inanırsın inanmazsın o sana kalmış bunun dışındaki ler allah la kul arasın da dır kuran ı kerim de yanlış hatalı kötü niyetli bir şey olduğunu düşünüyormusun , düşünmüyorsan ne önemi var
kendi görüşüm ce bilgimi söylemek istiyorum
incil yenii ahit ve eski ahit olarak ayrılır ve incil de hz inın havarilerinin kendi görüşleriyle yazdığı sureler vardır ve bu havarilerin bakış açılarıyla sureler değişim gösterebilir
kurandaysa hiç bir halifenin yorumu yoktur sadece hz muhammete indirilen ayetlet eklenmiştir kurana halifelerin yorumlarıysa ilmihaller de toplanmıştır o halde kuranın değiştirilmiş olması mümkün değil çünkü yorumlara göre değil vahiylere göre derlenmiştir30 Yorumla Kur’an-ı Kerim 42 vahiy katibi tarafından yazılmıştır. En meşhurları Mekke'de Abdullah b. Sa'd Medine'de ise Übey ibni Kab'dır. Kur’an ayetleri kağıt, bez, deri parçaları, taş, tuğla, kürek kemikleri üzerine yazılmıştır. Her Ramazan ayında nazil olan vahiy pasajlarını (Kur'an'ı Kerim'i) baştan sona Cebrail'e arz ediyordu. Karışıklığı önlemek için de gelen vahyin nereye konulacağını belirtiyordu. Peygamber Efendimiz hayatta olduğu sürece vahiy devam ettiğinden, Kur’an metni, iki kap arasında mushaf haline getirilemezdi. Böyle yapılmış olsaydı sık sık değişiklik yapmak, araya girecek birkaç ayeti yerleştirmek için, ikide bir çok sayıda yazılmış metni imha etmek mecburiyeti hasıl olacaktı. Diğer taraftan Kur’an metni birçok hafız tarafından ezberlenip devamlı surette okunuyor ve ashabın bir kısmının nezdinde yazılı nüshalar da bulunuyordu. Üstelik Hz. Peygamber gibi bir teminat mercii vardı. Bu yüzden metnin muhafazası konusunda endişeye sebep yoktu.
83 Yorumla
Soran+1 yılişte o zamandaki insanlar hata yapmış olamaz mı?
- +1 yıl
Efendimizin vefatından evvelki son Ramazanda Hz. Cibril yine gelmiş, ancak bu sefer Kur'an'ı Peygamberimizle iki sefer okumuşlardı. Birinci sefer Hz. Cibril okumuş, Peygamberimiz dinlemiş; ikinci seferde ise Peygamberimiz okumuş, Hz. Cibril dinlemişti. Böylece Kur'an son şeklini almıştı.
Soran+1 yılpeki teşekkürler...
Kişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı. sorunun cevabı;
bazı Peygamberler gelmiş, gönderildiği ümmetleri tarafından öldürülmüştür. Ama Hz. Musa, Hz. İbrahim, Hz. Muhammed (asm) gibi bazı Peygamberlerini de muhafaza ederek korumuştur.
İşte aynı durum kitaplar için de geçerli olabilir. Diğer kitapların değiştirilmesine müsaade eden Allah, hususi olarak lütfüyle Kur’an’ı Kerim’in değiştirilmesini engellemiştir. Bu sebepten dolayı Kur’an’ın özel koruması altında olduğunu belirtmiştir.
Allah isterse hiçbir kimse ona karşı bir şey yapamaz. İşte Kur’an’ı muhafaza ederek bunu göstermiş oluyor.10 Yorumlabu soruların cevabını ne yazık ki burada almak biraz zordur.. Diyanet işleri Başkanlığının Sitesine ( link yacağınız ziyaret ile takıldığınız konulara kendi bakış açınızla cevap bulabilirsiniz. ya da en yakın ilahiyat fakültesine gidip oradaki birbirinden güzel hocalara danışabilirsiniz. burada bu konuları tartışacak bir zemin olmadığından dolayı yazıların bir çoğu kopyala yapıştır sürelerden başka bir şey olmayacaktır. ayrıca bol bol eksi yersiniz. onun sebebi ise din ilgili tartışmaya girdiğiniz için bazı yobazlar sizi dinsiz ilan eder. aldırış etmeyin.
14 Yorumla
Soran+1 yılilan eden etsin onlar esas benim içimi bilmeden etmeden yorum yaptıkları için esas günahkar onlar olur...sonra kalkıp da bana dinden imandan bahsetmesinler.
Soran+1 yılmalesef din zaten ucu açık bir konu nereye çeksen geliyor..
- +1 yıl
bu konularda araştırmacı olmak her zaman yararlı olmuştur. bir dönem beynimin odalarından çok farklı şekilde düşünceler geçmekteydi bu duruma insanının sınırlarını zorlaması diyorlar. o yüzden kimin ne dediği pek de önemli değil içinizdeki cevapsız soruları cevaplayana kadar devam edin. korkmayın..
+1 yılBak şöyle bişey var Kuranı Kerim doğru bir kitap bunu hepimiz biliyoruz Kuranda yazıyor ki bu son ilahi dindir ve ebediyete kadar korunacağı yazıyor Allah herşeyden üstündür ve geleceği görebiliyor herşeyi yapabildiği gibi gelcekten de haberdar bir şekilde Kuranı Kerimde kıyamete kadar bozulmayacak şekilde gelecek diyor.
Ha nasıl bu zamana kadar bozulmadan kalmış o da şöyle peygamber efendimiz zaten hafız vefatına kadar bir sorun yok zaten.Vefat ettikten sonra güvenilir ve cennetle müjdelenen insanlarında içinde bulunduğu 30 kişilik bir hafız ekibi oluşturuluyor ve bunlar sürekli tekrar ediyorlar.Ve sonrada Kitap haline getiriliyor.Ve hala aynı sistem de devam ediyor o 30 kişilik grup sürekli nesilden nesile aktarılıyor.
Yani anlayacağın bozulamaz ve bozulması imkansız32 Yorumla- +1 yıl
peygamber efendimiz zaten hafız vefatına kadar bir sorun yok zaten.Vefat ettikten sonra güvenilir ve cennetle müjdelenen insanlarında içinde bulunduğu 30 kişilik bir hafız ekibi oluşturuluyor ve bunlar sürekli tekrar ediyorlar.Ve sonrada Kitap haline getiriliyor.Ve hala aynı sistem de devam ediyor o 30 kişilik grup sürekli nesilden nesile aktarılıyo
Tmm bu yolddan anlayabilirsin
Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Değiştirilmediğini anlaman çok kolay dünyanın heryerinde farklı farklı dillerde basılmış , 1000 lerce yıl öncesine ait olan bütün Kuran'ı kerimlerde ayetlerin hepsi birbirinin aynısıdır .
İslamiyetin doğru bir din olduğunu anlaman çok zor olmamalı sana emrettiği şeylere dikkat et , neleri yap neleri yapma diyor bir düşün .
Kendıne zarar vericek herşeyden seni uzak tutuyor , kendine ve etrafindakilere iyi olan herşeyide yapmalısın diyor .52 YorumlaYüzlerce yıllık eski el yazısı kur-an lar mevcut karşılaştırabilirsin..
Böyle güzel bi tevsirini okursan olanalra olmuşalra bakarsan eğer insan aklından çıkmıyacağını çıkamıycagını anlarsın.
En önemlisi rabbim Öteki kitaplar değiştirilikten sonra bu kutsal kitabın değiştirilemeyeceğini kendilerinin koruycagını belirtmiştir.30 YorumlaBulabileceğin eski yazmalarla şimdikini karşılaştır. Dünyanın neresine gitsen tamamen aynı kitabı görürsün. Eğer bi değişim veya bozulma olsaydı elimizde farklı farklı kitaplar olurdu senin söylediğin gibi. Erdem'in söylediği gibi bir değişim olabilir ama Kur'an'ın değişmiş/yanlış yazılmış olma ihtimaline katılmıyorum(bu konuyu da romance açıklamış zaten :)).
40 Yorumla
+1 yılDüşünenlerdensen araştıranlardansan okuyanlardansan eğer bunu mesele haline getirmezsin.Kuran zaten senden benden okumamızı aklımızı kullanmamızı istiyor.
102 Yorumla
Soran+1 yılzaten bende aklımı kullandığım için soruyu soruyorum körü körüne benimsemek değil amacım...sen açıkla peki o kadar benimsedin madem?
- +1 yıl
est benimsedim falan demiyorum ama sen bu iddiana ne kadar inanıyorsun.kendi kendini ikna etmeye çalış.Şunu okudum halbuki böyle olması lazım falan gibilerinden birşey mi var kafanda.bu tür delillerin var mı kendince.Eğer varsa onları çürütmen yada ispatlaman gerekli bu da okuyarak olur anca onu kastediyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı. Allah seni yaratan biz onu indirdik biz koruyacağız demiş.Seni herşeyi muhteşem şekilde yaratan rabbin nasıl koruyamayacağını düşünürsün.Asıl senin öne sürdüğün şey geçersiz.Allah zaten başka din göndermeyecek başka peygamber göndermeyecek başka kitap göndermeyecek.Son peygamberi Hz.Muhammed s.a.v olduğunu önceki peygamberlerde haber vermiş.Allah son kitabını son peygamberiyle gönderdiğine göre neden onu değiştirilmesine izin versin.
20 Yorumla
+1 yıldiğer kutsal kitaplara bak bir de kur'ana bak, üsluptan, hitaptan, konulardan aradaki farkı anlarsın. bir de islamın tüm zamanlara ve herkese meydan okuması vardır. onları kendisiyle yarışa davet eder ve eğer berabere kalsa bile davasından vaz geçeceğini bildirir.
40 YorumlaKuranda bu konuda şüpheye düsen ya da kuranın insan tarafndan yazılan insanlar için onların tek bir ayet okuyup benzerini yazması istenmiştir. hz.peygamberimiz zmanında bu knuda şüphye düsen insanlar bizzat ayetlerin insan aklının eremeyecegi düzende olustruldgna bu denetilerek kendi iradeleryle emin olarak inanmışlar. bu yardmcn olur aydnlanmana umarm :)
30 Yorumla
+1 yıldiger dinleride bi arastir bakalim... tabiki saygim sonsuz ama oyle sacmakii mesela bi ornek, pazar gunleri sarap icmek serbestmis, oyle dio incil. Allah katindadami pazar gunleri tatil? Yoo... iste kendilerine gore deistirmisler.. Islam dinin'de her ayetin bi hukmu vardir. Mesela domuz yasak nie cunku insan sagligina zararli. ...demek istedigim herseyin mutlaka mantikli bi aciklamasi vardir dinimizde... alimlere danis
22 Yorumla- +1 yıl
domuz yiyen hristiyanlar nasıl bizden uzun ve sağlıklı yaşıyorlar? keşke mantığınızı geliştirip öyle yaklaşsanız dinlere. kulaktan dolma bilgiler bunlar.
- +1 yıl
iyi o zaman git sende yeee...
+1 yılİnanmakta inanmamakta özgürsün. Bakmasını bilirsen dinimizin kapıları herkese açık. 3 günlük dünya ne yaparsan yap ölümlü olmamızı değiştiremeyeceğiz. İstersen Hiçbir şeye inanmadan da yaşayabilirsin. Senin özgürlüğün.
link41 Yorumla
+1 yılCok malum... Hristiyanlarinda kabulettigi gibi Hz. Isa kendisi incil yazmamistir. Onun ögretilerini cok daha sonralari baskalari kaleme almistir. Ancak Kuran ise indirildiginde hemen kayda gecilmistir yani yaziya dökülmüstür ve yine kuran hafizlar tarafindan ezberlenmistir. Bilindigi gibi bu usul bugün dahi devam ettirilir. Bu bakimdan bilimsel acidanda Kuran diger kitaplardan cok daha saglam bir kitaptir.
Ayrica Kuran akla ve mantiga en uygun mesaji bizlere aktarir. Ve cogu yerde akil ve mantigimizi kullanmaya davet ederek, dogmatik birögreti olmadigini gösterir.
Iyi günler diliyorum.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen ilahi bişey göremedim Kur'an da eşcinsele dayak, kadına dayak(nisa34), inanmayanlara beddua ve hakeretler, Hırsızlık yapanın elini kes, 4 tane kadınlaevlen (ki Muhammed in 19 tane karısıvardı" Ahzab suresi"""") dinden çıkanı öldür, gayrı müslimle irtibat kurma, kısas kanunları birde "Barış dini sözde" . İnanana saygım var benim inanmama nedenlerim yukardiler.
316 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana kanıtlayabilirmisni arkadaşım var olduğunu? Sİrkuler mantığı araştır derim sana. Şu videoyuda izle elbet büyük bir ibret vardır, görebilecek kadar zekiysen.
youtube.com/watch?v=5TRAV7yarzo- +1 yıl
1.kur'an da nerde kimlere dayak var sure numarası ver.
2.hz.muhammed s.a.v 19 karısı yoktu.
3.İslam tek eşlilikten yana iselamadan önce insanlar 4 ten fazla istedikleri kadar kadınla evlenirmiş islamda bunu 4 indirmiş yani olan birşeyi azaltmış.herkes 4 evlilik yapıcak diye kaide yok.yapmanız için şartlar bazı.ama normalde tek eşlilik daha uygun görülmüş.
- +1 yıl
4.nisa suresi iyi oku mealini
Diyanet İşleri : Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatk�rdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kal - +1 yıl
Diyanet İşleri : Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatk�rdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.
Soran+1 yılya affedersiniz ama gidip de diyanet işlerinden alınan bilgi ne kadar tarafsız olabilir ? evet nisa surasinin 34.ayetinde kadınlar için DÖVÜN ! diyor...bunu din adamları kimisi kaba etine 3 defa vurarak kimisi hafifçe vurarak olarak uyguluyor ve kimisi de kadını ÖLDÜRE ÖLDÜRE dövüyor...DÖVÜN ! demek ucu çok açık bi kelime...e tabi islam barış hoşgörü dini bunu bozmamak için hafifçe dövün diye yorumluyolar...bide anlamadığım şu erkekler neden daha üstün tutuluyor bu dinde? onu anlamış değilim.
- +1 yıl
diyanet işleri en doğru olabilir bence diyanetin ne olduğunu araştır.sen kendine göre yorumluyorsun senin söylediğinde hiç doğruluk payı yok.çünkü bir dayanağın yok.ikinciside bizim peygamberimiz.sa.v hiçbir canlıya el kaldrımamış bırak kadına el kaldırmayı.orda hafifiçe dövün demiş öldüresiye dememiş.iyi oku.
Soran+1 yıldiyanetin ne olduğunu gayet iyi biliyorum merak etme sen...ayrıca seni bi erkek dövse hafifçe dahi olsa sen başkaldırmaz mısın?sonrada dersiniz kadın erkek eşit ! eşitlik bunun neresinde kardeşim?
Soran+1 yılokudum zaten orda dövün yazıyor..dövmek nedir yani?çamur atan bazı kişiler var zaten benim kimseye çamur attığım yok.
- +1 yıl
Erkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok k�imdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatk�rdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar.
- +1 yıl
İtaatsizliklerinden (baş kaldırmalarından) korktuğunuz (kadınlara) ise (önce) nasihat ediniz.Ve (sonra da) yataklarında yalnız bırakınız.Ve ( h�l� itaat etmezlerse) onlara vurunuz. Bundan sonra eğer size itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Muhakkak ki Allah �li'dir (yücedir), Keb�r'dir (büyüktür)
Sen şu yazdıklarımı düzgün düzgün mantık çerçevesi içinde oku ve tekrar yaz.
Cevap sahibi+1 yılMaide (5) / 38-Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
devamı yukarda..
Cevap sahibi+1 yılÇağ dışılıktır maalesef o dediğin hangi çağda yaşıyoruz.
Kişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı. soruyu soran
diyanetin ne olduğunu gayet iyi biliyorum merak etme sen...ayrıca seni bi erkek dövse hafifçe dahi olsa sen başkaldırmaz mısın?sonrada dersiniz kadın erkek eşit ! eşitlik bunun neresinde kardeşim?
demişsin
kadın erkek eşit değildir.kadın ve erkek nasıl eşit olabilir ikiside birbirinden farklı varlıklar kadın erkek eşit değil eşit haklara sahiptir.lafları çarpıtma.00 YorumlaKuran-ı kerimin özelliği ve Peygamberimizin mucizesi Kuran'ın bozulmamasıdır.Araştırmak okumak lazım kulaktan dolma bilgiler bi işine yaramaz.Gerçekten merak ediyorsan araştırmalısın, okumalısın.Bunu yapıcam diyosan sonucu dört gözle bekliyorum.Ayrıca inançlara saygı duymak gerekir.
30 Yorumlainanan ve inanmayanlari düsünceleri birbiriyle tamamen zit olur.
ben derim ki celiskiler var degistirilmis olabilir veya tamamen reddedip din diye birsey yoktur derim.
digeri hayir asla degistirilemez koruma altina alinmis bir dindir islam der.
bence eger aklinda sorular varsa neye inanip inanmicana karar veremiyorsan, önce al kitabi oku. mantigina yatarsa inan, yatmazsa inanma.
okumadan kulaktan dolma bilgilerle inanip veya inanmamak da mantiksizdir.20 Yorumla
+1 yılOku. Allah'in ilk emri, okuyacaksin. Kur'an-i Kerim en mukemmel ve en mantikli dindir cunku degistirilmemistir. Okursan, mantigina yattigini gorursun. Ve eger degistirilmis olsaydi, kitabin icindeki hic bir sey oylesine butun ve tamamlayici olamazdi. Bir celiskiye ugrardin. O yuzden Kur'ian'i oku, sonra yine bu soruyu soruyorsan, neye inanacagini sen belirle.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 722 cevap paylaştı. romance nikli arkadaş çok güzel izah etmiş, buna ek olarak söyleyebileceğim sadece; Kuran'ı Kerim'in hafızlar tarafından da ezberlenip korunduğu ve tek bir harfi bile değiştirilmeden nesilden nesile aktarılıp günümüze dek geldiğidir.
31 Yorumla- +1 yıl
yorumumda nasıl korunduğunu yazdım istersen baq
+1 yılŞurdaki cevapları okudumda başımıza taş yağacak neler demiş millet. Tövbe haşa ya.. Böyle insanlar varken depremde olur felakette. Hiç bir şey demiyorum yorum yapmıcam<
54 Yorumla- +1 yıl
Gördüğüm kadarıyla bazı cahil kesim diyorum çünkü Allah'ı inkar eden onun sözü olan Kur'anı inkar eden bana göre cahildir.Çünkü akıllarını kullanamıyorlar.Hem kendi söylediklerinin doğru olduğuna bir kanıtları yok hemde kendi kafalarına göre yorumluyorla kur'anı o kadar hoca boşuna mı okudu hafız oldu sanki sen daha bir ayeti ezbere tam olarak bilmezken nasıl mealini açıklamaya kalkarsın a aa akılsız.kendilerine göre yoruluyorlar sen neye dayanrakta bunu söylüyorsun.sanki söylediği çok doğruymuş
Soran+1 yılbiz esas aklımızı kullandığımız için oluyo bunlar...sen zaten güya hoşgörülü bi dini benimsiyosun ama yaptığın yorumlarda senden aykırı düşünenlere "cahil" diye hakaret içeren bi kelimeyi söyleyebiliyosun...madem sen Hz.Muhammed'i ve Allah'ı çok seviyorsun görmeden etmeden niye millet çamur atıyosun?
- +1 yıl
ben onu sana demedim cahil diye rabbini inkar edip burda sanki kendi kendine olmuş gibi dolananlara söyledim.valla burda bazı sitelerde yazan ateistlere istinaden dedim ben sırf burda değil başka sitelerde gördüm ateistlerin ne dediğini rabbini inkar edenlere dedim cahil diye bu hakaret değil doğru bir şey çünkü akıllarını kullanmaıyrlr olmadık şeyleri bilmedikleri konu hakkındaki düşüncelrini sanki doğruymuş gibi millete söylyrlr
Arkadaşım bu bir inanç meselesidir.Yani kesin doğru diye hakkında bir delil yok kimi insan inanır kimisi ise inanmaz.
Mesela bende uçan spagetti canavarı na inanıyorum bana bu canavarın olmadığını kimse ispatlayamaz.dediğim gibi sadece inanç.32 Yorumla
Soran+1 yılevet doğru inanç meselesi kafanıza biri vursa canınız acır.acıyı kabul ediyosunuz ama somut olarak gösteremiyorsunuz.
Kişilik & Karakter konusunda 601 cevap paylaştı. Allah seni yaratan biz onu indirdik biz koruyacağız demiş.Seni herşeyi muhteşem şekilde yaratan rabbin nasıl koruyamayacağını düşünürsün.Asıl senin öne sürdüğün şey geçersiz.Allah zaten başka din göndermeyecek başka peygamber göndermeyecek başka kitap göndermeyecek.Son peygamberi Hz.Muhammed s.a.v olduğunu önceki peygamberlerde haber vermiş.Allah son kitabını son peygamberiyle gönderdiğine göre neden onu değiştirilmesine izin versin.
32 Yorumla
Soran+1 yılöncekilere peki neden izin verildi?
- +1 yıl
bazı Peygamberler gelmiş, gönderildiği ümmetleri tarafından öldürülmüştür. Ama Hz. Musa, Hz. İbrahim, Hz. Muhammed (asm) gibi bazı Peygamberlerini de muhafaza ederek korumuştur.
İşte aynı durum kitaplar için de geçerli olabilir. Diğer kitapların değiştirilmesine müsaade eden Allah, hususi olarak lütfüyle Kur’an’ı Kerim’in değiştirilmesini engellemiştir. Bu sebepten dolayı Kur’an’ın özel koruması altında olduğunu belirtmiştir.
bu soru benimde çok kafamı kurcaladı bir ara çok araştırma yaptım bazı ayetler kafama takıldı çünkü düşündüm değiştirilmiş olabilir mi diye sonra çıkılmaz yollara giriyordum ki döndüm yinede kitapta insanların huzurunu artıracak şeyler yazıyor bi ziyanı yoktur bide öyle düşün ya hiç değişmemiş ve sen boşuna kuruntu yapmışsan yada ben ?dine fazla kafa yorma bence içinden çıkamayacağın sorular çok inan bana
01 Yorumla- +1 yıl
cevaba yazdım niye bozulmayacağını baqmak istersen baq
kimsenin bi şey bildiği yok.sadece kabul ediyolar.20 yıllık 30 yıllık artıkyaşları kaçsa o kadar yılllık telkin altındalar.kolay mı aşmak.okuyup araştırsalar bile bulacakları tek şey inançlarına zorlama bi kılıf olur. :) :) :)
33 Yorumla- +1 yıl
Neresi?(bunu okuyan lütfen banamesaj göndersin)
Hic bi sekilde bozulmamistir RABBIM herseyi hesapli kitapli yapti, serrin altindan hayri cikarir, hayrin altindan serri cikarir, bu depremler felaketler hala kalp gozunuzu acmadi mi !
12 Yorumla
Soran+1 yılya kardeşim ben allaha inanmıyorum demedim ki ! kalp gözü diyorsunuz hala...siz taraflı olarak yorumluyorsunuz hep ya.
+1 yılTüm dinleri al karşına ve incele.
İslam dininde mantıksız hiçbirşey olmadığını göreceksin.Herşeyin bir amacı ve mantığı var.61 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah ın var olma ihtimali Uçan Spagetti canavarı ile aynı orandır. Bir ateist olan gönlüm rahat. Aklınızda soru işareti varsa sorularınızın cevabı agnostik.org .
Not: bir keçi ayetlerin bir kısmını yemiştir.110 Yorumla- +1 yıl
sadece bir soru soracam Kuranı kerim nasıl oluştu
- +1 yıl
kendin yaz biyerden kopyala yapıştır yapmadan
Cevap sahibi+1 yılBen ilahi bişey göremedim Kur'an da eşcinsele dayak, kadına dayak(nisa34), inanmayanlara beddua ve hakeretler, Hırsızlık yapanın elini kes, 4 tane kadınlaevlen (ki Muhammed in 19 tane karısıvardı" Ahzab"""") dinden çıkanı öldür, birde "Barış dini sözde" . İnanana saygım var benim inanmama nedenlerim yukardiler.
Soran+1 yılMsDidint sen sanki çok saygılısın da millete diyosun saygılı ol diye...ilk önce sen kendine ayna tut da sonra başkasını eleştir..orta da hem dil uzatma yok orda "olasılık" dan bahsetmiş ama senin beynin bu tür durumları yobazlıktan dolayı düşünemediği için seni de hoşgörmek lazım...akıl sende yok esas ayrı din meselesi "inanç" meselesidir sen kalkmış millete akılsız deyip duruyorsun..kavramları ayırtedemiyosun değil ki düzgün bi yorum yapasın...
- +1 yıl
Evet başlıyalım bakalım..
Bi kere kadınalra girme arkadaşım şunu unutmaki Cennet bile anaların ayakları altındadır..
Kadınla erkeği eşit tutmuştur öyleki ilk mescitler kadınları eğitmek için yapılmıştır.
İnanmayanalra beddua ve hakaretler yoktur beddua zaten nedir rabbim lanetini verceğini söylemiştir sadece isteyen inanır isteyen inanmaz kendis ibelirler onu..
Hırsızlık yapanın elini kes , Kısasa kısastır. Sana tokat atana tokat at gibi bir şey bu ki oldukçada mantıklıdır.;
- +1 yıl
4 tane kadınla evlen diye bi zorlama yoktur bakabiliyor isen 4 tane kadın alabilirsin deniliyor ki o zamanlar kölelik çok açıkta oldugu için kurtarmak için böyle bir şey vardır ki 19 tane karısı var demişsin ancak gerisini koyvermişsin arkadaşım.
Çoğu kölelikten alınıp bırakılmıştır.
Gerçek eşlerini orda bulabilirsin neyin ne oldugun görmeden salla gitsin.
Dinden çıkanı öldür diyede bir şey yok oda nerden çıktı ?
Cevap sahibi+1 yılöldür demiyor diyen arkadaş
Kaynak: Buh�r�, es-Sah�h, Cih�d, 149; Eb� D�v�d, es-Sünen, Hud�d, 1; et-Tirmiz�, es-Sünen, Hud�d, 20; İbnu M�ce, es-Sünen, Hud�d, 2.
Allah'tan başka ilah olmadığına ve benim de Allah'ın Resülü olduğuma şehadet eden müslüman bir kimsenin kanı şu üç sebepten başka bir sebeple helal olmaz: `Muhsan' olan kimsenin zina etmesi, cana karşılık (kısasen) olmaksızın adam öldürmek ve dini terk etmek, İslam toplumundan ayrılmak. - Hadis
+1 yılDünyanın En eski Kuranlarından Biri Olduğu Düşünülen Kurana Karbon testi Uygulandı Ve ortalama 1400 yıllık Olduğu ortaya çıktı. Ve Şimdiki Kuranla bire bir aynı. Ama aralarında 2 yıl Fark Olan 2 Yuhanna İncili birbirinden Farklı. Allah İslam Değiştirilmeyecek Dedi Ve 1400 Yıl Boyunca değişmedi. Bunu sıradan Bir İnsanın önceden bilebilmesi imkansız.
00 Yorumla
+1 yılhiçbir sonuç kendi kendisinin sebebi olamaz, kitaplarda bu tanrının sözüdür yazması gibi. ;) zamanla korozyona uğrama ihtimali olması işin sadece ufak kısmıdır ve doğrudur bilemezsin.
00 Yorumlagelen ayetler sadece bi kişi tarafından yazılmadı farklı zamanlarda peygamber efendimiz(s.a.v)ayetleri başkalarına da yazdırırmış değişiklik olması çok zor yani
20 Yorumlasen istediğine inan ölünce iki taraftan biri g*t olacak bakalım göreceğiz (=
20 Yorumla
+1 yılaraştırman lazım çünkü gerçek islam alimlarinden bu konu hakkında en güzel cevabı alabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl14 Yorumla
Soran+1 yıltamam da bu tür ibareler incilde de geçiyor..bu site islamiyeti ön planda tutan bir site yani taraflı bir site tarafsız bildiğiniz bir site yok mu?
Cevap sahibi+1 yıltaraf tarafsız ne alaka senin içinde büyük bir soru işareti var peygamber gelse inanmayacak gibisin?
Soran+1 yılevet alakalı...atıyorum bi hristiyanlığı benimseyen siteden alıntı yaparsan hristiyanlığı incilden ayetler verir ama islami bi siteden alırsan onu göre cevap verir...inanmamakla alakası yok ben Allah'a inanıyorum ama din konusunda bu kesinlikle doğrudur dediğim bişey yok ortada.çünkü her ilahi din Allah tarafından peygamberler aracılığıyla geldi..dinin değiştirilmediği ne malum onu soruyorum.
bilemeyiz..hepimiz zorunlu olarak insan doğduk fakat tesadüfen müslüman yada yahudi vs olduk..sonuç olarak bizler seçmedik...sadece öğretilen bu..
10 Yorumlakuran korunmuş bir kitaptır.
63 Yorumla
Soran+1 yılbunu neye dayanarak diyosun?
- +1 yıl
ben şimdi sana ahkam kesecek bilgiye sahip değilim ama bildiğim kadarı ile peygamberimiz en son ve en büyük peygamber ve onun getirdiği kitapta en son kitap olduğu için yaratıcı tarafından korunmuştur. kuranı okuduğun zaman içindekilerin çok mantıklı olduğunu görürsün. bozulmuş bir kitapta mutlaka tutarsızlıklar olur.
aslında sorulduğu zaman müslümanız diyoruz ama dinimizi doğru düzgün araştırmıyoruz.
kabullenici bir tavırla herşeyi kabulleniyoruz. araştırarak öğrenerek islamiyeti anlamalıyız.
Soran+1 yılevet doğru araştırarak benimsersek aklımızda soru işaretleri kalmaz.
hafızlar sayesinde değişmeden gelmiştir...
10 Yorumladin doğru birşey mi. önce bunu tartışmak lazım.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı. bilemezsin.
22 Yorumla- +1 yıl
sen bi yorumuma baq bilebiliriz
Gizli Üye(36-45)+1 yılnötr
20 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?