Benim nişanım evde oldu ve alyanstan başka birşey takmadilar ailem bilezik takılması lazimdi dedi ben bunu 2 hafta sonra nişanlıma söyledim başka laflar araya kattı geçiştirdi maddi durumuda yerinde evi var arabası var mühendis ama benim zoruma gitti değersiz hissediyorum kendimi ne yapcam akıl verin arkadaşlarımın nişanı oldu hepsine bilezik takı takıldı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İki sebep olabilir durumları yoktu ki beklenir birşeyler hazırlanır sonra nişan yapılabilirdi
Diğer seçenek seni tasvip etmemişler senin haberin yok61 Yorumla- +1 yıl
Her ne kadar tasvip edilmesede biz geline tek taş, Osmanlı tuğralı kolye, kuyumcudan hasır kordonlu altın suyuna batırılmış kol saati almıştık... yani iş erkekte bitiyor...
En İyi Cevaplar
Takı kısmı istemede konuşulur ayarlanır benim bildiğim ve adetlerini bilmen gerek düğünde takacak olabilirler nişanda takılıyor mu bilmiyorum adetlere uzağım ama istemede her şey konuşulur yani
123 Yorumla- +1 yıl
Ay bunu ne bizim aile bilir nede ben benim isteme günümde nasıl olur bilmem ama acilen bunları öğrenmem gerek bi gün lazım olacak bedavaya gidemem 😇😊
- +1 yıl
@DiamondGamer Senle hangi erkek niye evlenmek istesin bedavaya gidemezmiş... Maddiyatçı insanlar sevilmez...
- +1 yıl
@Kryptobatman ya 😂 burda şaka amaçlı bir yorum yaptık bunu da ciddiye alman ayrı bir tuhaf neyse canın sağ olsun 😇 ordaki sadece demek istedimki gelenek görenekleri bilmiyorum bunu öprensem daha iyi olacak demek istediğim
- +1 yıl
@DiamondGamer Erkeği sömürmek işte gelenek görenek ne ki başka...
- +1 yıl
@DiamondGamer senin fiyatin ne peki?
Kaca gidersin? - +1 yıl
@Freddy1616 senin fiyatın ne derken ağzını topla
- +1 yıl
@Freddy1616 ayrıca bu takı olayları damadın maddi durumuna göre konusulur
- +1 yıl
@kryptobatman kadınlar evlenince kocaları tarafından yeterince sömürülüyor zaten.
- +1 yıl
@Lonelyness helal be ahahha hepsi bana saldırıyo 😃
- +1 yıl
@Lonelyness Örnek?
- +1 yıl
@Kryptobatman büyüyüp gelişimini tamamladığında öğrenirsin.
- +1 yıl
@Lonelyness Cinselliği kastediyorsanız, bu iki tarafın hoşuna giden şey. Ama ben meraklı değilim bir onunla bir bununla düşüp kalkmaya.
- +1 yıl
@Kryptobatman kız burda cinselliği bahsetmiyo gerçekden anlamak istediğinşzi anlıyorsunuz biraz geliştirin kendinşzi hiç şakaya gelemiyosun yapını değiştir
- +1 yıl
@DiamondGamer Başka şekil olarak ev işleri aklıma geliyor.
- +1 yıl
@Kryptobatman iyi niyetli olduğunu varsayıyorum. Evle çocukla kocayla ilgilenmek çok yıpratıcı. Doğum yapmak kadını mahveden birşey, vucudu, psikolojisi herşeyi altüst oluyor. Bu altın olayı kadına "Ana" olacağı için veriliyor. Kadın yıpranmasa neden verilsin. Başlık parası değil bu. Bir nevi hediye.
- +1 yıl
@Cadi19055
Niye sen evlensen bedavaya mi gidecen de millet laf söylüyon😁bi siz uyanıksınız he
Uyaniklar
- +1 yıl
@Freddy1616 terbiyesizliğinizi kendinize saklasanıza
- +1 yıl
@Lonelyness cocukla , kadinla erkek de ilgilenmiyor mu?
- +1 yıl
@DiamondGamer bedavaya gidemem diyince sormadan edemedim.
Kadin paha bicilemez...
Sen kendine deger biciyorsan merak ettim ne kadar oldugunu... - +1 yıl
😂 Altın diş isteyecem ahahahah @Cadi19055
- +1 yıl
@Freddy1616 uzatma kardesim haydi yallah şakayı bile anlayamıycak kadar ya safsın ya da saf ayağına yatıyosun
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
74Cevap
Moda & Stil konusunda 303 cevap paylaştı. Farklı sosyokültürel yapılara sahip olabilirsiniz.
Mesela evlinelen kadına takı almak bana da son derece anlamsız geliyor, kadını satın almıyoruz sonuçta, hayatımızı birleştiriyoruz.
Kadın mal mı ki altın karşılığı alınsın?
Sen ve ailenin kültürel yapısına göre kadına takı takılması gerekiyor olabilir, ama nişanlın ve ailesi benim kafamda olabilirler, buna saygı duymalısın.
Bütün bunları baştan konuşun, farklı sosyal yapılardan geliyor olabilirsiniz, ama birbirinize saygı duyamayacaksanız ve bu eğer aranızda sorunlara neden olacaksa baştan çözün bu olayı, biribirinizin hayatını mahvetmeyin.
Ben mesela büyük konuşmak gibi olmasın ama benden nişan karşılığı altın isteyen bir kadınla aynı ortamda bile denk gelmem büyük ihtimalle çünkü dünyalarımızı çok farklı.26 Yorumla
+1 yılNisanda takılır takılar. Normalde adet budur. Ama artık bir çok aile düğünde takmayı tercih ediyor nişan bozulursa diye. Senin hakkın tabii ki gelenek göreneklere göre yaşamak her şeyi. Olay altın maltın değil. Sen söylemene rağmen yapmamaları. Değersiz hissetmen de normal. Takmaları gerekir bizde adet böyle de. Sadece bilezikte değil set falan da takılır yani genelde 4 çift kadar da bilezik takılır.
12 Yorumla- +1 yıl
Peki erkege ne takilir?
- +1 yıl
@Freddy1616 borç
+1 yılbu seni 3 ay sonra boşayacakları anlamına gelir, böyle şeyleri sorun ediyorsan sen aslında aşkından sevginden ve mantığından çok altına mala mülke elalemin ağzına bakan sevdandan evleniyorsun demektir. Bitmeyen sorunların başlangıcı olan evliliklere hoşgeldiniz
10 YorumlaModa & Stil konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kadinlarin şunu iste bunu iste demesi cok gereksiz birsey. Kendine es arıyor illaki herseyini alacak.
Gelelim soruya... malum Altin fiyatlari uctu gitti. Dugun dernek isleri masrafi da cok artti. Ev esyasi derken cok paraya ihtiyac var.
Yakinda evlenme diye borsey de kalmayacak.
Neyseeee.
Arkadasin dediği gibi insan bi tane gostermelik takardi. Soyler kızım nisanda takalim. Dugunde de bi tane eksik takariz. Vs vs vs.00 YorumlaDamat bey ya da ileride eşin olacak beyefendi diyim ne diyim ailesine söz geçirememiş seni istemiyorlar
Yine de kendisi alıp takabilirdi çok yanlış olmuş
Burada ani gelir seviyesi iyi olmayan kişiler bile en azından kolye gerdanlık bilezik takıyorlar
Çok saçma olmuş gelecekte neler yaşarsın allah bilir felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama nişanda bile böyle olacaksa işin zor kızım Allah kolaylık versin00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılTakı benim bildiğim düğünde takılır. İnsanlık hali ya bir sebepten bayan ya da erkek tarafından nişan bozulsa vb. o takılan bilezikler ne olacak? bayan tarafı geri verecekmi? yoksa takılan bayanındır deyip üzerine su içinmi denilecek erkeğe?
Bahsettiğim şahsınız üzeri bir örnek değil. Düşünülmesi adına yazdığım düşüncemdir.12 Yorumla- +1 yıl
Bayan hitap seklidir
Cinsiyeti belirtmek icin " Kadin" kullanilir
Ornegin
Altinlar kadinindir gibi
+1 yılSen ne iş yapiyorsun.. büyük nisanda olacak mi büyük nişana takmayı düşünüyorlardır düğünde takarlar önemli olan geçim değil mi evlendikten sonra eşin yeteri kadar harçlık verir birikimlerinlede yaparsın biz bile yeni evliyiz alyanslari düşürdük şaka gibi altın yaramıyor galiba.. olumsuz düşünme çocuk sana karşı nasıl sen ona bak
00 Yorumla
+1 yılNişan, nikah, düğün vs hayırlı işlerde önceden plan program yapılmazmı? İki tarafında ailesinin maddi durumları konuşulur kime ne takılır önceden bildirilir. Öyle değil mi bu işler? Bir alyansla işi bedavaya getirmişler. Nişan bohçasıda yoktur senin allah bilir.
00 YorumlaHayır takmayanın değersiz olduğunu gösterir. Sakın üzülmeyin. Ben olsam Yol yakınken geri dönerdim öyle pinti bir aileden eş alınmaz.
41 Yorumla- +1 yıl
Es "almak" yerine kiralama secenegi yok mu?
Yipraninca degistirirsin hem...
Varlıklı insan takmaz zaten eğer fakir olsa bulur buluşturur borca girer mahcup olmamak için yine yapar ama zengin herşeyi hesaplar cimri olabilir dikkat et
60 YorumlaBelkı bilmediğin bir şeyler var.
Kötüye yorma hemen..
Pozitif düşün..
Rabbimden hep hayırlısını dile ki olsun.
Umarım her şey yoluna girer.40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYörezen yöreye sehirden sehire adet degisir... nisanlinin ailesiyle ayni topragin insanimisiniz? Ben ilk evlenecegimde 200 bin tl mihir bide ev istedilerdi ben höh dedim babam yuh dedi az daha is bozulacakti ama Allahtan kiz tarafindan bikac akli basinda insan cikti dedi siz kendi sehrinizin adetini buraya yamamaya calismayin bu insanlar kucuk ve degerli seyleri mihir eder para göz degiller falan dedi de ttliya baglandi olay...
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle takılması gerekir aşırı cimri bırak ayrıl ailesi de düşüncesiz işin zor ayrıl baştan belli zaten ne olduğu zorlama
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğerini takılan altına göre mi ölçüyorsun gerçekten? Bunu konuşsaydınız da takmasaydı her neyse, seni dinlemiyor olacağı için belki değer vermiyor denebilirdi ama "bana altın takmadılar bana değer vermiyorlar" demen saçma, mal değilsin kendi değerini sikkelerle ölçesin.
00 YorumlaMilletle sidik yariştirip nişanlina çöküntü olma. Değerini altin ile mi biçiyorsun. Adam sana nişan yapmış.
33 Yorumla- +1 yıl
Bizim adetlerde Nisan 'da takılır onlarda biliyor bende nie takmadilar onu soruyorum maddi durumları da yerinde
- +1 yıl
Ama her kıza Nisan 'da takı takılır ondan bende incindim
+1 yılBen olsam asla takı istemezdim zaten çünkü ben bir eşya değilim. Tabii ki herkesin görüşü farklı ve muhtemelen dislike yağacak ama herkesin görüşü kendine
31 Yorumla- +1 yıl
Ya da aileler falan biraz yardım amaçlı takı takabilir ama büyük şeylere gerek yok
Sen sevgini maddi cikarlar uzerinden mi degerlendiriyosun kendine ona gore mi deger biciyosun !!! , peki sen nisanlina ne hediye aldin?
Bence sen evlenme09 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma bizim güney doğuda altın takılır ve erkek takar kız değil
- +1 yıl
Ben öğrenciyim daha 20 yaşındayım nişanlım benden büyük mesleği var durumu yerinde olmasa anlayışla karşılanır ama ona rağmen takmadilar ve ben bunu bilmiyordum ailem dedimi takmadilar ayıp ettiler nie takmadilar die bana sordular ben sustum maddi çıkar değil gelenek görenek şimdiden haksızlığa uğradım yaptıkları cimrilik
- +1 yıl
Cahil karşı taraftır onca ailenin içinde benim kolumu boş bıraktılar mutluluk değil bu cimrilik bunu annene soylermisin büyükler daha iyi bilir
- +1 yıl
Arkadasim sana 50 bilezikte taksalar o bilezikler seni mutlu etmez !!! Kisilik karekter evdeki huzur mutluluk getirir , bilezik mutluluk getirmez , artik insanlar bi alyans takip ev esyasi bile almiyo evlenip dunya turuna cikiyo !! Sen daha el alem diyosn !!! Sanane milletten , sen niye evleniyosum bu adamla yakisikli doye mi meslegi vsr diye mi asik mi oldun niye
- +1 yıl
Gerçekten senin gibi düşünenleri anlamıyorum mutlu olurdum bir bilezikle ama onu bile takmadilar bu ne anlama geliyor biliyormusun cimridirler ya da beni istemiyorlar anlamına bunlar karşısında ben tabiki düşünürüm
Alabilecek durum varkende takmamak ne bilim hiç mi yol yordam adet bilmezler bu adam mecburiyetten mi evleniyor umursamaz düşüncesizlik nedir? K. bakma böylede biraz kışkırtıyor dolduruyor gibi oldu ama bir sorgula bu normal değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben mesela
Adet gelenek goreneklere gore yasamiyorum
Beni alacak misin?
diye sorana
"Bakmadan almam!" diyebilirim...
Ya da
" Evlenince calismiycam" diyene
"Nasil gecinmeyi dusunuyorsun" diye soran da benim
18 yasini asmis akli basi yerinde olan birini neden besliyim?
+1 yılAltın için para pul için adınızı lekelemeyin nişanı atılmış kız olarak anılmak hoş değil. Bunlar gelir geçer önemli olan sizin mutlu huzurlu olmanız. Böyle şeyleri ne sen nede ailen lafını dahi etmesin derim. Herkes ne yaparsa kendi şerefi için yapar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı şeyi yaşadım ve durumlarıda gayet iyiydi aşırı cimri insanlardı ve nişanı attım ömrümü böyle var yemez bir aileye vermek istemedim tercih meselesi ama insanın zoruna gidiyor sanki dul kadınmışsın gibi oluyor
20 YorumlaModa & Stil konusunda 2,5b cevap paylaştı. Sana verilen deger, takilacak bir kac milyarlik taki ile mi ölcüyorsun..
Mevzu bence senin kendinle alakali ama hadi hayirlisi.. :/20 Yorumla
+1 yılNişanda değil düğünde takilir bilezik.
Ya nişan bozulursa?
Bileziere mi konacak kız.
Uyanıklar sizi21 Yorumla
+1 yılBunu önceden söyleseydin bizim adetlerde takılması gerekiyor falann diye.. Eger sessiz kalırsan deger beklersen daha çok beklersin.. Ne istiyorsan önceden dile getir
00 Yorumla
+1 yılBence hiç problem yapmamalısın.
Nişanlın muhtemelen ağır başlı biri zaten evlenince senin benim olmayacağını düşünüyordur.. {belkide bu durumdan ne kadar mal mülk tarafına baktığını da test etmiş olabilir (kuyumculardan bunu çok duyuyorum)} bence çokta şeyapma..00 Yorumla
+1 yılbu tür konularda çok fazla üzerine gitmemek lazım. mühendis de olsa daha düğününüz olacak. ileride evlendiğinizde paraya ihtiyacınız olacak. birazda yaşadığınız yöreye göre nişanlının memleketine göre falan değişebilir bu tür şeyler. önemli olan sevgi, saygı, mutluluk. şimdi alamadıysa sonra daha iyilerini alır belki
015 Yorumla- +1 yıl
Selam. sen yasadinmi. nisanlilim falan
- +1 yıl
Bu muhendis meraki neden?
- +1 yıl
@Freddy1616 benim öyle bir merakım yok şahsen arkadaşın yukarıda özellikle vurgulamasına binaen söyledim
- +1 yıl
@ayseyilmazzz34 medeni durumumu burada paylaşmak istemiyorum. profile de yazmadım kusura bakmayın. ama yorumum objektif ve samimi şekilde düşündüğüm şeylerdir
- +1 yıl
Haklısın kesinlikle calisiyormusun
- +1 yıl
@ayseyilmazzz34 hayır şu anda çalışmıyorum
- +1 yıl
Anladım maalesef herkes işsiz herkes de iş sorunu İnşallah herkes için bir yol bulunur evli misin
- +1 yıl
@ayseyilmazzz34 inşallah. medeni durumumu burada paylaşmıyorum :)
- +1 yıl
Anladım. ee nasıl. birisin. neler yaparsin
- +1 yıl
@ayseyilmazzz34 ortalama standart yaşamaya çalışan, temizliğine bakımına dikkat eden fakat aşırı lüks gösteriş meraklısı olmayan, fazla dikkat çekici ve açık giyinmeyi sevmeyen. anlayışlı biriyimdir
- +1 yıl
Anladım. aslen. nerelisin
- +1 yıl
@ayseyilmazzz34 kayseri. neden sordun ki. yaptığım yorum ve yaşam tarzı tercihlerimle memlekete göre karşılaştırma mı yapacaksın :) sen istanbullu musun nickname'e göre öyle gibi gözüküyor ama
- +1 yıl
Ne alakası var ya herşeyin altında bı buzağı arıyorsun
- +1 yıl
@ayseyilmazzz34 insan gibi konuşacaksan konuşalım. sen her şeyin altında bir buzağı aramıyorsan neden bu kadar merak ediyorsun. üstelik benim yorumumun altına geliyorsun. ben sana memleketini sorduğum halde sen yanıt bile veremiyorsun
- +1 yıl
Sor nikicak
Bilezik bile olmasa en azından bir nişan seti takar adam. Sadece alyans ayıp kaçmış bence. Seninde ailen eşin dostun var.
02 Yorumla- +1 yıl
Zaten hepsi dedi nie bişi takmadilar rezil olduk şimdi sence nişanlımla ne konusmaliyim
+1 yılKendi degerini sevgiyle degil bileziklemi olcuyorsun veya sen adamla degil parayla mı evleniyorsun bir bilezik seni degerli mi hissettirecek?
09 Yorumla- +1 yıl
Adet gorenekten haberiniz yok heralde ben adettir Nisan 'da bilezik takılması diyorum ve takılmadı fazla bişi istemedimki
- +1 yıl
Onlarda adet değildir belki
- +1 yıl
İkimizde diyarbakirliyiz ikimizin adetleri aynı
- +1 yıl
Ayrıl o zaman
- +1 yıl
Zaten konusacam ve ters cevap alırsam onu yapcam şimdiden cimrilik yapıyor cimri insan herşeyde cimridir
- +1 yıl
Parayi pulu seviyorum paraya tapıyorum demiyonda degisik degisik konisuyorsun adet madet diyorsun
- +1 yıl
Sen daha küçüksün git sütünü iç evlenmek adet gelenek görenek bilmiyon git benim sorumu annene göster bak ne diycek
- +1 yıl
Ya gelmisin buraya ne diyorsun ama ben evliyim
- +1 yıl
Ve karım hamile suanda
+1 yılBana getirip bilezik taksalar kendimi çok şopar hissederdim. Sen millete değil nişanlının hislerine bak
20 YorumlaModa & Stil konusunda 390 cevap paylaştı. Sen değerini sana verilen mal mülklemi ölçüyorsun? Allah kocan olacak adama güç versin çünkü senin gibi bir açgözlüyü doyurabilmek için baya bir güce ihtiyacı olacak.
211 Yorumla- +1 yıl
Evlenmesin ozaman parası karşılığında hergece taksın sana Nasıl bı kafa yaşıyorsunuz anlamıyorum
- +1 yıl
@Amanthema evlenince size her gece birsey takilmanin karsiligi altin istiyorsaniz
Bir bedel karsiligi iliskiye girenlere fahise denir hatirlatmak istedim... - +1 yıl
Freddy1616 beyefendi lafı isteğiniz yönde yorumlamayın fahişeyle ne alakası var o kadın size özel olacak yalnızca sizinle ilişkşye girecek fahişelikle bağdaştırarak kadınların ağızlarını kapatmalarını istiyorsunuz
Evlenen kadın sadece sizinle ilişkşye girecek evin düzeninden sorumlu olacak çocuk yapacak vücudundan kaybedecek sonra o oöovukları büyütecek evlilik kadını çok yıpratıyor öncesinde de tabii ki de gelinlere güzel ve değerli hediyeler verilir. Ya bu kadın seninocupunu doğuracak ne var bi bilezik takılsa yani çocuğunuzun annesine altını bileziği çok mu görüyorsunuz.
Asıl sizin zihniyetiniz iğrenç ve çok yanlış
Gidin bir sürü fahişe var onlarla takılın evlilik hayali olan benim gibi kızları bi de fahişeliklle suçluyorsunuz. İnsan müstakbel eşine zaten kendi içinden gelerek verir erkeğin kendisi ister bir sürü hediye vermek
Siz gerçekten bi kadını sevseydiniz zaten ben bu cümleleri kullanmazdım - +1 yıl
@Coalaxxxx @Mizahperest @Freddy1616
- +1 yıl
@Amanthema Ben sozluk anlamlari ile ilerliyorum..
Sugar Baby ve Sugar Dady iliskileri de var.
Para karsiligi sadece bir kisiye hizmet veriyor. VIP yani...
Ben tanimlar ile yola cikiyorum hepsi bu...
Cocuklarin bakimi da kadinin gorevi degil ayrica...
Bu çocuk iki kisinin yaptigi bir eylemin ciktisi ise; maddi manevi tum sorimlulugu da iki kisiye aittir. Kadina yikilamaz tum sorumluluk - +1 yıl
Freddy1616 beyefendi sözlük anlamları nedir sözlük anlamlarını oluşturan zaten biz insanlarız... sizin sevdiğiniz bir kadın olsa böyle aşıksınız çok tatlı birisi güzel alımlı huyu da güzel
Nişanlanıyor olsanız ona hediye almazmısınız içinizden gelir yani
Erkekliğin getirmiş olduğu o hisle zaten o hanımefendinin gönlünü hoş edersiniz
O hanımefendi de bu kızcağız gibi diğer kızlara en azından bir bilezik takılıyor bana niye takılmadı diye sormaz... Sırf kadınlar bi şey istemesin diye ki ((((istemelerine gerek yok zaten centilmen bir erkek zaten verir alır yapar kadını hoş eder)))) Sugar dady gibi fahişeliğin diğer formlarını öne sürerek olayın netliğini saptırıyorsunuz...
- Moda & Stil konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılTek derdin bu olsun canım ya ben düzgün bir adam bulup evleneyim de bırak takı para takılmasın bana takılma böyle şeylere
11 Yorumla- +1 yıl
ahhh hayat tecrübesini kazanmıs birşeylerin farkında kadınlar bir başka oluyor. güya bir de erkekler geç olgunlaşırmış karakter olsun daima yanında olsun da altını parası 2. plan gelde anlat bu millete
+1 yılAilesi sana guvenmiyor olabilir bu 1 ya da
2 . Cok cimrilerdir ve elelam ne dicek diye dusunmezler bile10 Yorumla
+1 yılHayır. Uyanık olduklarını, kesinleşmeden altın kaptırmak istemediklerini gösterir.
20 Yorumla
+1 yılVala bu pahalilikta maddi durumun ne kadar iyi de olsa alınmaz 😂şahsen ben alabilme gücüm var şu an ama inadına almam.
04 Yorumla- +1 yıl
Ama sevgilin olsa her türlü yalakalığı yaparsın dimi
- +1 yıl
Ben kimseye yalakaliķ yapmam.
- +1 yıl
O zaman gaysin. Kadınlara bu tarz yaklaşım sergileyenler genelde gay oluyor.
- +1 yıl
😒saçmalama. Hiç alakası yok😠benim tepkim zamlar ve pahalilik
+1 yılYüzük almış işte ne bu altın sevdası değer parayla mı gösterilir? Düğünde zaten takacaklar nişanda ne altını
02 Yorumla- +1 yıl
Sen nisanlimisin ya da evli
- +1 yıl
@ayseyilmazzz34 nisanliyim
+1 yılinşallah durumları kötü olduğu için takmamışlardır eğer tahmin ettiğim sebepten kaynaklıysa nişanı at bırak
00 YorumlaSen mantık evliliği yaparsan oda sana mantıklı bir şey yapmış sayılır. Nişanda isteyen takar bizde adet böyledir.
00 Yorumla
+1 yılDolandırıp 2 haftada kaccagını biliyorlar korkuyor ve haklı erkek ve aileleri. Takı için evlenip 2 günde giden kadın oranı yüzde 99
00 YorumlaSen parası için evlen değerden bahset sana iyi bir hayat sunacak bi tarafını yırtacak 2 gr altın için lafa bak sen ve ailen n’aptınız nerede eşitlik? Sen ne yaptın çıkarcı menfaatçi arkadaşım
00 Yorumla
+1 yılhmm cok büyütme nişan bozulur dikkatli ol paragöz derler
02 Yorumla- +1 yıl
Ama hakkımı savunamayacakmiyim egerki ben bu haksızlığa göz yumarsam birçok haksızlığı da kapı açmış olmazmiyim
- +1 yıl
dogru diyorsun orta yol bulan biri yok mu soylesin belki bilmiyorlar bu durumu
+1 yılNisan evde oldu ise gerek lindegil
Düğünde takarlar02 Yorumla- +1 yıl
Bizim adette bir ya da 2 bilezik Nisan 'da takılır
- +1 yıl
Üzülme bosver
+1 yılEvet öylesin. Bir altın taksalar bir altınlık değerin olurdu :)
20 Yorumla- Moda & Stil konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılAdettir benim bildiğim oğlan tarafi nisanda kiza bir kac tane bilezik veya 1 set takar
10 Yorumla - Moda & Stil konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılErkek tarafı nişanda takı takar kız tarafıda düğünde
11 Yorumla- +1 yıl
Biz takı falan takmıyoruz. Kız erkeği aliyor daha ne olsun 😂
Akıl versek nolcak ki sfhjgsd takmamış adam biz napalim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTakması gerekirdi evet üzüldüm ailesinden biridemi takmadı. Annen falan bişey söylemediler mi onlara?
14 Yorumla- +1 yıl
Hiç bişi takmadilar nişandan sonra annem takmadilar dedi ben bunu nişanlıma söyledim umrunda değil adamın ne yapcam
Cevap sahibi+1 yılAnnen iyi biriymiş :) ama annenin sana söylemesi de yanlış senin yapabileceğin birşey yok onlara söylemesi lazımdı. Bunlar nisandn önce konuşulur diye biliyorum geçmiş olsun
- +1 yıl
Kız yemmin sıkıntıdan yüzüm sivilce doldu 😭
Cevap sahibi+1 yılVe imde sivilce doldu stresten herkesin bı derdi var boşver düğünde taksnlar bı zahmet Nisanda yapmadıklarını düğünde telafi etmeleri lazım. Bunuda annengil söylesin bı zahmet
Bence takılmalıydı. En azından bir hediye alınabilirdi. Adet sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılBizimkilerde takmadı Nisan gecen hafta oldu 2 ay sonra dugunde takcaklar
00 Yorumla
+1 yılTakı dediğin nedir ki..
Boş işler... Bir ben herhalde böyle şeyleri düşünmeyen kadınımdır.00 Yorumla
+1 yılYok güzelim değersiz saf görmüşler. Yedirme kendini.
00 YorumlaBana göre boş işler. Takmayın bu tür şeyleri kafanıza. Mutluysanız yolunuza bakın.
10 YorumlaSenin derdin ziynet eşyası, derdin para mı mutluluk mu?
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılSenin altindan haberin yok herhalde. Gram olmus 500 lira. Ne takisi
00 Yorumla eh biraz öyle...
nişan demek birazda takı demek değil mi...00 YorumlaAdetleri böyle olabilir.
ya da düşündüğün gibi.00 YorumlaPara mal mülk sadece gösteriştir. Nisanlini seviyorsan huzurluysan onemli olan o.
00 YorumlaSaçmalama tabiiki de hayır Takıyla sakın kendini değer biçme
00 YorumlaModa & Stil konusunda 6,4b cevap paylaştı. değer takılarla ölçülmez dicem ama durumu yerindeymiş cimriler 😃
00 Yorumla
+1 yılBedavaya gittin gidiyosun şaka şaka belki unutulmuştur bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılHayatimda duymadim nisanda taki takildigini hicte görmedim sahsen
01 Yorumla- +1 yıl
Takılır
Zengin koca arayışında olduğun sürece bu evlilik uzun sürmez yazık size.
00 Yorumla- Devamını Gör (85)
Devamını Gör(130)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem