Yani bir çeyrek olmuş neredeyse 2000 TL. Ben sana tutup şimdi nasıl çeyrek takayım. Hani kendi bütçemce bir şeyler yaptım. Sen rahat rahat balayı yap diye ben kendimi ne zora düşüreyim ki.

Yani bir çeyrek olmuş neredeyse 2000 TL. Ben sana tutup şimdi nasıl çeyrek takayım. Hani kendi bütçemce bir şeyler yaptım. Sen rahat rahat balayı yap diye ben kendimi ne zora düşüreyim ki.
ya gerçekten insanların şu takı beklentilerini anlamış değilim.. biz de geçtiğimiz aylarda nişan yaptık vallahi durumu çok çok çok iyi olan insanlar bile 100-200 tl taktı max. durumu iyi olmayan adamlar ve akrabamız olmadığı hâlde çeyrek takarken durumu iyi olup da akrabamız olan kişiler geldi 100 200 kağıt taktı. kalkıp da tavır alabilir misin? asla. kimin elinden ne geliyorsa onu taksın, hoş gelip de saklayanlar var da canları sağ olsun. sırf arkadaşısın diye öyle neden gözünü yükseklere dikmiş. arana mesafe koy derim
Haklısınız bu konuda. En yakın arkadaşım bana düğünümde 100 TL takmıştı 5 sene önce, şimdi o evlenecek ben de aynısını takıcam. Usul öyledir zaten neyse o verilir. Bu devirde altın almak zor. Tavır alınması da saçma yani
Aşkım gramın çeyreğini taksaydın hem ucuz hem altın 😄
Çok ayıp!
Zamanında arkadaşın için büyük para olmuş olabilir o para. O yüzden arkadaşına güzel bir bal ayı için o parayı tak 🧐
Ya da direkt arkadaş çevreni sil gitsin. Faydalı arkadaş yok yahu! Ya Netflix'den darbe yersin ya düğünden. Boşa arkadaşlarını 😃
Cevap
14Cevap
Boş verin sizde tavır takının. takmak zorunda değilsiniz
Vay be... "En kötü çeyrek takarız." Zamanlarından çeyrek bile takamama zamanlarına... Ama karşıdaki insanın da bunu anlaması gerek diye düşünüyorum. Hele ki bu ekonomide.
Çeyrek olmasa da bir şeyler takılmalı ama mutlaka. 200'lük falan en azından.
Geçen bir haber okumuştum. Kayseride Bi adam arkadaşının düğününde altın takmış tabi bir kaç yıl önce. O arkadaşı da adamın bu sene olan düğününe altın takmadı diye dava açmış. Davacı haklı bulunmuş ve bir küçük altın değerinde tazminat ödemesine karar verilmiş 😂😂😂 Söke söke alıyorlar taktıkları altınları.
Cok ayip varya boyle altin falan beklemek. Evleniyorsan kendine evleniyorsun arkadas. Elinde olan takar elinde olmayan takmaz. Bir ceyrek kac para olmus. Zorlaniyorsan 50000 lik dugun yapma. Sirf dugun yapip millete hava aticam diye luks mekanlar tutuyorlar sonra millet altin para takmayincz triplere giriyorlar. Herkes sadelesse para gozlulugu biraksa hayat daha guzel bir yer olacak.
Şu düğünlerde taki işini hic anlayamadim zaten. dugun olur eğlence yapılır parti gibi kutlanır onların bu gününe sizlerde sahit olup kutlarsınız. yanda bir adet tepsi olur içinden gelen neyse onu koyar oraya. bir bakiyorum arkadaş kuyruk nereye gelmiş. tabi türk toplumu alışkanlığı olacak ya hemen siraya gireriz. abi ne dağıtıyorlar bu ne kuyruğu😂küsen küssün abi herkes kendi bütçesi ile evlensin. bakamica kadini almasin😏
Bu takı meselesi bizim memlekette bir borç gibi algılanıyor. Birisine altın takmışsan karşılığında altın bekleniyor.
O anda insanın maddi gücü neye imkan veriyorsa onu takar veya hiç takmayabilir. Bunu mesele edip konuşmak da bana göre ayıptır.
Yarın iş arkadaşımın düğünü var mesela ben de para takacağım altın kaç para olmuş o da bana aynısını taksın hiç önemli değil devir ekonomi devri sen haklısın tavır alıyorsa da arkadaşlığını sorgulamalısın.
Büyük saçmalamış üstelik balayı için birşeyler yaptığın halde boş ver canını sıkmaya değemez böyle insanlar için. Kadir kıymet bilmiyorsa verdiğin hediyeyi küçmsuyorsa hiç olmasın öyle bir arkadaş.
Adettendir altın olmasa da bir şey takılır. 200 taksan bile sorun etmemeli çünkü ekonomi belli. Adet durumunu kırgınlığı çevirmeye gerek yok. Şimdi onlar düğün kaseti izlerken, az takan akrablara saydırır önce seni unuturlar 😄
Düğün yapmıyarak bütün akrabalarımı takı masraflarından kurtaracağım 😌 hem denk bile gelmiyor 😒 annemlere dedim kimseye takmasınlar geri dönüşü yok 😆
Uyuz oluyorum şu muhabbetlere valla ben diyorum düğün yapmayalım diye bu çocuk benim başımı yakıcak. 🤦😅 boş ver insanları memnun edemezsin her zaman.
Yani bilemedim hani paran varsa tak ama yoksa kusura bakma kardeşim şu sıralar çok durumum yoktu takamadim dersin altin yerine para da takilabilir altin şart degil yani
Artık yakınım olmayan birine altin takmıyorum. Geçen arkadaşımızın oğlu evlendi çeyrek tqktim eşim bir sürü söylendi ne gerek vardı diye...
Ama onu hiç dinlemedim bile...
Sizin paranızlamı alındı
Arkadaş değilde dost/kardeş dediğim kimseyse takarım.
Burak geçen günlerde en küçük biladerim iki yıldır birlikte olduğu sevgilisine evlenme teklif etti yüzük 10 bindi soyleyim istedim cmmccm
Para takarken yüzü ekşiyen insanlar gördüm bu dünya’da 😀 oglum ben sana çeyrek taktım sende bana takıcaksın ona göre
Saçmalık düğüne para tak diye mi çağırmış bide sanki evlenirken arkadşlarına soruyo ne kadar para vereceğini ztn bu para takma mevzusu da saçma
Tavır alan arkadaşı arkadaş listesinden çıkarırım. Yok öyle bir dünya arkadaşlık parayla ölçülecek bir şey mi? Rezalet resmen.
zaten altın için çağırıyorlar elinden geleni takmışsın kıymet bilsin hiç takmasan ne dicek kim bilir :)
Hu hu altın fiyatından haberin var mı canim deseydin:) Şaka bı yana çok yakın arkadassa bekleyebilir ama zorunda değilsin yinede
Herkesin durumu iyi galiba, saçmalık tabi ki. Yani başka bir şey de alabilirsin hediye olarak, altın almak kolay mı yani...
Ekonomi ortada zaten bunu kendiside biliyordur sırf onun balayı keyfi içinde gidip altın takamaz insanlar. Bunun için tavır alması saçma olmuş.
Sırf bu sebepten mi tavır aldı? Takmak zorunda mıymışsın? He davatiyede altın takı zorunludur şerhini düşmüşse, haklı tabi 😂😂😂😂
ay kimsenin altin vs takma zorunlulugu da yok bu arada. ha arkadasisindir elinden geldigince katkida bulunmak istersin ama arkadasinin da senin durumunu goz onunde bulundurmasi gerekir
Aman boş ver ne düşünürse düşünsün o düğüne gitmen bile hata bence
Çok saçma o gün değil başka gün de verebilirsin herşeyin zamanı var
O sana fazla taktiysa tavır alabilir ama onun dışında saçmalık
Sizi demekki kendisine çok yakın hissetmiş böyle bi beklenti içinde olduğuna gore
İşte bundan dolayı en güzeli benim gibi düğüne de gitmemek. 😂Geçenlerde ben öyle yaptım.
Senin arkadaşın tavır almış ,
benim öz akrabam aldı bu tavrı. Hatta gelip istedi.
En yakın arkadaş falan değilse tavır almakta haksız. Herkes çeyrek takacak diye bir şey yok.
Demek kı arkadaşın degılmıs , sen oyle sanıyormuşsun
Bu devirde düğün yapmak mantıksız onun yerine balayına veya ev eşyalarına harcama yapılabilir
Çok saçma ya sırf altın toplamak için evlenen bile var
O sana taktıysa, onun beklentisiyle kırılmış olabilir. 😎
Devir değişti ekonomiyi de biliyordur bence bunu sorun etmemeliydi, boş yersiz tavır alıyor.
Haksız davranmışlar. Altın takma zorunluluğu diye bir şey duyduğumu veya gördüğümü sanmıyorum. Çok saçma bu..
Haksızsın arkadaşın değil mi hiçbişey yapamasan gram taksaydin oda olmadi para yaptığın çok ayıp ömür boyuda unutmaz bunu arkadaşın
Komik olan ne? Benimde durumum iyi değildi borç para aldım yinede düğününde taktım sırf bir para yüzünden arkadaşlığımi bozucak değilim
Siz evli misiniz peki o size ne taktı
O zaman size tavır alması gerekmez
D m yaxarmisn tkp attm
Yediğin bayat kuru pastanın içtiğin iğrenç meyve suyunun bir bedeli olmalı yanlız senin hesap baya bir kabarık gelmiş😂😂😂
Demek ki yanlış kişiyle arkadaş olmuşsun, canın sagolsun diyen biriyle arkadaş olman lazım
Ne taktiysa ona takmam gerekiyor. Aşağısını takarsan olmaz. Düğünlere bu yüzden takı götürülür günün birinde tekrar sana takılsın diye
5 sene önce 100 tl ile şimdiki 100 tl yi aynı kefeye koyuyorsan boş ver sen düğüne gitme arkadaşın adına üzüldüm
O sana altin takmismiydi.. ya sigaraya alkole her seye paraniz var da bir ceyrek altina yok mu demistir
Arkadaşınla arkadaşlığını boz
Artık altın takma devri bitiyor. Çok zor..
Yani haklısın çeyrek bile 1630 falan olmus
Gramda olur çeyrek şart değil 🫠
Sana güvenmisler demek ki. Fazla güven verme
Niye altın takmadin diye arayanlar var birde
Benim düğünüme gelme lütfen 😭😭
İnsanların tüm derdi maddiyat olmuş..
Evet saçma bir durum.
Bu devrinde ne altını ya
devirde*
boş ver sende konuşmazsın olur biter
Kendince bir şeyler yaptıysan sorun yapmamalıydı😕
Saçmalık olmuş.