Ailem butun parami aliyor 500 tl bana bırakıyorlar istedigim hicbir seyi alamiyorum kiyaftet vs abime araba almışlar iste haberim bilr yok hastanedeyim anca yemek su ihtiaclarimi karşılıyorum binkiyafet siparis etmistim malum kus geldi babam aradi niye odemion buju dedi bende evin adresini vermistim bizde 5 kurus yok abinin arabasina gitti her sey dusuncesiz vs her seyi dedi ben anne babama da saygisizlik yapamiyorjm ama bu haksizligi nasil yenicem?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Biz bir şey yapamayız da sen halinden memnunsun buraya gelmen olmamış hoşuna gittiği halde hoşuna gitmese bu durum karşı gelirsin ne olursa olsun sen çalışıyorsun senin paranı alıyorlarböyle saçmalık olmaz zaten hoşuna gitmiyorsa konuşacaksın bundan sonra size para yok diyeceksin olup bitecek olmadı mı evden ayrılacaksın evi zaten otal olarak kullanıyorsun sağlıkçı bir insan evi başka türlü kullanmaz bir apart bulursun yaşar gidrsin onların yüzünde bile bakmazsın seni evlatları olarak görmüyorlar zaten abine bunları yapıpta sana bunları yapması buraya gelerek çözüm olmaz karşı çıkacaksın
117 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Siberyn sen ne kadar iğrenc bir insansin ya niye öldürsünler. senin icin bu kadar basit bir sey mi bu insan öldürmek sen ne yazdiginin farkinda misin. Kendi paradi kimseye vermek zorunda degil olmadi mi ayri eve çıkar bundan daha dogal ne var alcak cinsoyetci. Kadın cinayetleri senin gibi insan olamamis örümcek beyinliler yüzünden oluyor işte. Kendine yeten birinin ayri eve çıkmasından daha dogal ne var msl
En İyi Cevaplar
çok kötü cidden benim ailem de böyle üni okuyorum şu an ama mesleğim olunca eminim alırlar paramı stajda bile babam paramı alıp bana harçlık veriyordu sadece kredimi de öyle ben alıyor şu an evdeyiz diye çaresi ne bilmiyorum ama bence tepkini koymadıktan sonra başka hiçbir çaresi yok cesaretini topla ve söyle ben çocuk değilim çalışıyorum mesleğim var iş arkadaşlarımın yanında mahcup oluyorum o para yetmiyor bana falan de tepkini koymadıkça bunun başka çıkar yolu yok bu saygısızlık olmaz öyle düşünme sen de yetişkinsin aynı bir sürü ihtiyacın olur her şey yiyecek içecek değil kıyafet bakım ürünleri gezme şu bu senin de hakkın var o parayı sen kazanıyorsun sonuçta
73 Yorumla- +1 yıl
Normal maaş için doğru ama öğrenciyken aldığın staj maaşı için söylediğin dogru değil. O parayla ayrı eve çıkamazsın zaten. Destek olmamak haksızlık. Yetişkin olmuş maaş alıyorsan o başka. Haksızlık varsa çeker gidersin zaten.
- +1 yıl
iyi de zaten ben tutup da tüm staj maaşımı kendime harcayacak bi insan değilim o yaşta o kadar masrafım da yoktu hatta kardeşimin servis parasını ben öderim artık diye düşünüyordum babam bi anda senin eline bu kadar para geçerse şımarırsın deyip kartımı aldı yani burada asıl önemli şey sözler ve duygular bencr yoksa ailemizin ihtiyacı varken tüm parayı kendimize harcayacak kadar bencil değiliz her şeyin bi adabı olur
- +1 yıl
👍
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkurken ben sinir oldum ya bizimkilerde aynı, surekli benden para isterler, kızım bahceyi yaptıracaz para ver, kızım tatile gidecez para ver ve 1 kerede gitmiyorlar 2 kerede gitmiyorlar sürekli gidiyorlar ben seneler olmuş tatile gitmiyorum 3 5 kuruş kenara biriktireyim diye, yok mutfagı yaptıracaz yok şundan lazım bundan alacaz, iki erkek kardeşim daha var tek kuruş koparmıyorlar sinir hastası oldum iyice vermesende hayırsız evlat damgasını yiyorsun. O yüzden uzun zamandır ayrı eve çıkmak için uğraşıyorum.
33 Yorumla
Soran+1 yılBende vallahi durum ayni
- +1 yıl
Nasıl bir aile yapınız var anlamıyorum, anlayamıyorum doğrusu. Ben aileme keşke elimden daha fazlası gelse de destek olabilsem diye düşünüyorum ve benim ailem beni çıkarları için kullanmadı özellikle annem maaşlı bir birey olmama rağmen cebime harçlık koyma peşinde. Allah ailenin de hayırlısını versin. Keyfi istenen paralara karşıyım. Verme kardeşim isterse hayırsız evlat bilsinler emin ol yarın bir gün evlendiğin zaman düğününü bile tek başına yapmak zorunda kalacaksın.
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun yahu, kardeşlerin ne işe yarıyor
Seni sömürüyorlar. Senin paranla abine araba aldıkları anda onları silmeliydin. Bu kafayla nasıl hemşire oldun sen? Böyle bir saygısızlık terbiyesizlik asla kabul edilemez. Sen onlar için evlat değil, bir kölesin. Abinin sana araba alması gerekirken senin paranla eşek kadar adama harcama yapmak nasıl bir kafa ya?
137 Yorumla
Soran+1 yılKafayla alakasi yok ki ben ölüm nedir biliyorum elimde kac insan öldü. Kirmamak gerek biliyorum ama onlar bilmiyor
- +1 yıl
- +1 yıl
Ben kimsenin ailesiyle arasını bozmak istemiyorum ama, benden büyük eşşek kadar adama benim paramla araba alınacak, benim paramdan bana harçlıl verilecek, abim hiçbir halta yaramadan haram arabayla etrafta dolaşıp hava atacak, ben de o aileye aile diyeceğim öyle mi? Ben olsam tasımı tarağımı toplayıp terk etmiştim onları
- +1 yıl
Sende aldığın parayı söyleme onlara neden söylüyorsun yarısını ver onlara
- +1 yıl
Sorarsalar benimde de ihtiyaçlarim ver de
- +1 yıl
ya da evlen kurtul ya da çekmeye devam et
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
128
Cevap
138Cevap
+1 yılMerhaba sevgili kardeşim, senin belirli bir yaşa gelmiş, olgunlaşmaya başlamış, eline mesleğini almış bir bireysin şu an. Ve günümüz şartlarında virüs vs. Sorunlar sebebiyle yaşadığınız baskı ve zorluklardan dolayı hem Allah'tan kolaylık diliyorum hemde yapmış olduğun meslekten dolayı saygılarımı sunarım. Sen bu kadar zorluk içinde aile seni bu denli düşünmeden bütün maaşına el koyup sana gün sonunda 500 TL gibi komik bir bütçe ayırmışsa bu aileden sana hayır gelmeyeceği açık ve net. Dik durmak zorundasın. Birilerini tırnaklarını kazıya kazıya bir yerlere gelirken diğer kişilerin emek sömürmelerine şiddetle karşıyım. Gerekirse eksik söyle maaşını kredi çektim de bilmiyorum ailenin sana karşı güveni mi yok bilmiyorum kendime yatırım yapmaya başladım diyebilirsin. Emek sömürücülere karşı tavrını koymadığın sürece herkes üzerinden kâr sağlamaya devam edecek. Ne zorlu şartlarda çalıştığını nasıl bilmezler nasıl bir vicdan bu? Böyle aile olmaz olamaz. Sen kendini kullandırma ya devam ettikçe üzerinden çok fazla kazanç sağlayacaklar. Susma ve sonuna kadar HAKKINI SAVUN!
00 YorumlaKartını geri al yani nasılı mi var? Dobra olup konuşmaktan baska caren yok. Tavrını koy gerekirse kart şifreni değiştir para cekemesinler. Eğer ailenin ihtiyacı varsa sen kendin ne kadar gerekiyorsa ver. Tamamını verme anladin mi demek istediğimi. Onlar çekmesin sen kendi paranı çek onlara ihtiyacı olduğu kadar ver. Bir evlât bu kadar da sömürülmez. Illaki kavga tartışma cikar onemli olan senin kararlı olman. 2gun sonra yine barışırlar. Ama simdi maaşını çekiyorlar yıllarca devam da etse bu yine senin verdiğin paraların hicbir kıymeti olmayacak. Ailen de olsa yaranamayacaksın. Yine abin icin her seyi yapacaklar ama sana gelince kıllarını bile kipirdatmayacaklar. Bu hep böyle olmuştur. Kararlı ol.!! Ailen de olsa kendini kullandırma!
20 YorumlaPeki evde başka geliri olan yok mu eve para getiren hemşirelik yapıyorsan iyi maaşın vardır çalıştığın hastane yakınlarında ayrı bir ev tutabilirsin güzel nezih bir apartmanda bir oda bir salon yeter sana madem öyle bir sorunun var ben öyle yapardım ya da verme koskoca kızsın elinden zorla alacak değiller ya kartına yatırırsın kart şifreni biliyorlarsa değiştirirsin kartı da sakla gerekirse koynuna sok hiç bir şey yapamazlar bir şeu yaparlarsa gidersin karakola benim elimden paramı alıyorlar diye hiç üzülmem bu zamana kadar annem benim maaşıma hiç dokunmamıştır
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 302 cevap paylaştı. Hayat dediğin ailene hizmet ederek, paranı vererek, emirlere uyarak geçmez. Zaten her an hastanedesin, çalışıp kazandığını da elinden alıyorlar, üzerine ayrımcılık yapıp senin paranla erkek evlatlarına bir şey almışlar. Bunlar ebeveyn değil, seni de evlat olarak görmüyorlar. Maaşını elinden alma sebepleri nedir acaba çok merak ediyorum, senin kız olarak bir şey yapmaman mı? Maaşını elinden zorla almıyorlarsa ayrıl o aile demeye utandığım ökseotu popülasyonundan. Sen onları ailen olarak görüyor olabilirsin ama dışarıdan bakıldığında bu bir aile değil. Bir ev tutarsın, arada bir temizlikçi çağırırsın, düzgün giyinirsin istediğin kıyafeti alabilirsin, araba alırsın. Hem paranı hem de seni harcarlar yoksa. Durumuna çok üzüldüm umarım düzeltirsin.
00 YorumlaHaydaaaa... senin kendi hayatın geleceğin evliliğin ihtiyaçların olacağını düşünmeyen ailene karşı bir dur deme vakti gelmiş. İhtiyaç olurda aileye yardım edilir ama seninki bildiğin evlat ayırmak paranıda seni okutup büyüttükleri için elinden almayı hak görürler bu psikolojik baskıya düşmene gerek yok, ailenin görevi bu okuyan başaranda sensin senden alıp abine araba almak nedir? Bak çok sinirlendim. Sabahın 6da kalkıp işe sen gidiyorsun işte sen mesai geçiriyorsun kendi emeğini baban dahi olsa kimseye yedirme...
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılNereye kadar devam edeceksin boyle?
Illaki ayri yasayacaksin ne kadar erken kopup kendi duzenini kurarsan o kadar hizli sekilde hayatina adapte olursun,
Geciktirdikce kendinden bir seyler kaybedeceksin
Belki bir zaman sonra ayri yasamayi da goze alamayacaksin.
Pesinden daha fazla tavizler iltimaslar vs.
Sen Aileni degil Ailen seni dogurdu,
Cocuk yapmadan once kendilerini maddi olarak guvenceye almalari gerekiyordu, Sizi hayatinin yukunu tasittirmak icin mi dogurdu ya da bir cesit kurtarici olarak mi buyuttu?
Destek olmak ayri, Bakmak ayri bi sey..
#AreuKindofHero?00 Yorumla Bu nasıl iş ya abim benim paramla araba alacak asla böyle bir şeyi kabul etmez hatta benim param olsa bile bana bakar yardım eder 25 yaşındayım çalışmıyorum telefon faturasını abim öder çalışsam ayrı ama ihtiyacım olsa para verir yani hele ailem asla benim paramla babam gitsin çalışsn al der ha bak aile içinde maddi ihtiyaç olur eyvallah ama bu senin durum dayanışma destek değil ne biçim abi lan o kusura bakma kalp kırmamak kendimizi yırtarız ama bizimkini kırmamak onların hiç bir tarafında değil salaklk etme bak şimdi yapacağın şey şu maaş kartını yenile öbürü iptal al kendi eline onalra da verme ve ilk fırsatta tepkini koy maaşın sende olsun gerektiğinde sen ver para onalr maaşı alıp sana harçlık ne ya 500 ne ya yetmez ki sen bir kadınsn şahsi ihtiyaçların var insani ihtiyaçları geçtim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPiskoloğa gitmeni öneririm aileye baglilik önemli ama kendimizi ezdirecek kadar değil.. cocuklugunda yasadiginn bi tarvma var ve Ailene buyüzden cok baglisin bu travmadan kurtulman icin piskologa git belki bi yardimlari dokunur. Bende oyleyim ve kullanmaya devam ediyorlar.. piskologa gitmeye karar verdim.. unutma Aile tabikide onemli onlardan vazgecemezsin ama aile onemli diye kimse burda tutupda calistigi butun maasini ailesine vermiyordur. Birde bi grup varki ailendir o senin ne var bunda vs diye gruplar. Merak ediyorum bu kisiler bukadar bizim kadar degilerdir ailelerine bagli ama bize akil verirler cunku kendileri sevmiyor ailesini.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBirde para verebilirsin ama tutupta maasinin yarsindan fazla para veriyorsan bu kölelik gibi biseydir yani kendinide dusunmelisin. Gelecegini kendinide dusunmelisin sende sonucta evleneceksin ilerde. Evlenmesen dahi bi gelecegin var.. birde bunu abin icin kullanmalari. Aileyi sevgisinu kullanarak bizi daha vok ezerler etrafa sorarsan yine biz sucluyuzdur ve aileni sevmemekle suclaniriz halbuki kullanilan biziz ve abin acmi yani bi angeli falanmi varda calisamiyormu seni kullaniyor. Aile önemli ama abin ac mi aciktami acsa aciktaysa yardim edersin ama degilse sen abine köle olmussun
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bu sorunu yaşamıştım. Ben erkek olduğum halde bu sorunu yaşadım sen kızsın kizlar hayli hay yaşarlar.
Har vurup harman savurma diye maaşına el koyuyorlar harclik verip idare et diyorlar. Sende elbise alacağın zaman anneme anne ben elbise almak istiyorum alisverise gitcem bana biraz para ver senin verdigin harçlık elbise almama yetmiyor de
.. olmadi alisverise annenle git
Ben erkek oldugum halde cebimde bes kuruş para yoktu sigara alacak param yoktu alisverise annemle gider ona ödettirirdim.
Bir kiz 4 milyari ne yapsin kredi kartlarina harcar ki çevremde bu durumu çok yaşadım.24 yaşında çalışan kizin bin tl borcu vardi. Bosa harcıyorlar çok gelen para çok gider. Bisey alacaksan internetten sipariş yerine annenle alışverişe çıkmayı dene. Buda sana büyük tavsiyesi00 Yorumla
+1 yılÖyle aile olmaz olsun kızlarının parasıyla paşalarına araba alıyorlar Allahım çıldırıcam ya 😤😤 Paşa da ne paşa ama kız kardeşinin parasına tamah ediyor kendi çalışıp kazanıp alırım demiyor. Birazcık aklın varsa ayrı eve çık kendin için yaşa onlar seni parana rağmen sevmiyor gerisini sen düşün yani kaybedeceğin bir ailen zaten yok en iyisimi sen kendini düşünmeye bak bundan sonra.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 303 cevap paylaştı. Ayrı eve taşın kendi hayatını kur, sonuçta işin gücün var, sen abin arabasını ödemek zorunda mısın? ya da başka masrafları?
Bir de "bin kıyafet mi sipariş ettin? " ve " niye odemion buju" ne demek?
Bence ev tut, kendi hayatını kur, hatta mümkünse başka şehire falan transfer ol yapabiliyorsan, başka şehirde iş bul. Hem ailenden kaçmış olursun hem de senin kıymetini anlarlar, onlara güzel bir ders olur.
Git ve 2 sene en az dönme !!!10 YorumlaAilen ile konuş hala paranı harcıyorlarsa onlara para vermek yerine onlardan önce ihtiyacın olan parayı al geri kalanını ailene ver böylece sen emeğinin karşılığını almasan bile ihtiyaçlarını karşılaybileceksin hemde ailene para vermiş olacaksın onlarla konuş bu benim emeğim de o kadar üniversite okudun atanmaya çalıştın sınavdan sınava girdin şimdi bu pandemi zamanında hastanede hemşirelik yapıyorsun ailen sana kötü davranırsa bile kendini savunmayı bileceksin ehh ben bunları aileme yapamam diyorsan yapacak başka bir şey yok onlar çatır çatır paranı yiyecekler sende sadece 500 tl ile geçinmeye çalışacaksın kaçar yolu yok
10 YorumlaSenin ekonomik gücün var değil mi? Restini çek, ardından ihtiyacın kadar kredi çek ve sonra da ayrı eve çık. Böyle olayları gördükçe ve duydukça sinir kat sayım artıyor. Abin çalışmıyor mu? Kendi arabasını kendi parası ile alsın. Yarın evlenip gitse araba da beraberinde gidecek!
10 YorumlaHemşire antalya, da 2.500 maaş alıyor zaten acaba sen ne kadar alıyorsun ki sana 500 kalıyor ki bu cok az 500 nedir çık ayrı ve yahu en kötü aparta cık aylık 800 TL ödersin gerisi sana kalır vermiyorum dersin cıkarsın evden bune yahu soyuyorlar adeta seni
10 Yorumla
+1 yılE sen baştan ipin ucunu bırakırsan ailene ailende ipin ucuyla birlikte hepsini cukkalar.. bu böyledir bak b3ndr babama 40.000tl kredi cektim beyefendinin g. tu rahat etsin baskasının yanında calismasın diye annem de 20.000 tl para artı 60.000 de kredi cekti ne oldu babam bizi engelledi her yerden telefonlarımızı
10 Yorumla
+1 yılBenim de durumum bu şekilde staj yapıyorum lise öğrencisiyim okuldan kalan hafta sonlraında bile gece 12 lere kadar çalışıyorum en azından karnımı doyurabiliyim diye annem yok babamda bizimle yaşamıyor telefonum olmadıgı için telefon aldık onu bana ödetiyor daha 16 yaşındayım harçlık vermiyor abim çalıştığı için ondan istememi söylüyor evin bütün yükünü abime yüklüyor işte de çalışmıyor emekli maaşı var ayrıca annem vefat etigi için bana maaş bağlandı onu da alıyor sesimi çıkartmaya korkuyorum sinirlenince dövebilir ne yapmalıyım reşit de değilim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılO nasıl İş ya insanda çalışma hevesi kalmaz. Zaten çalışmanın amacı para eğer isteklerini alamazsan insanın sabah kalkası gelmez. Aileni bu şekilde alıştırmaman lazım, onlar zamanında bize çok harçlık vermez hep yanımızda oldular ama biz tüm parayı vermek zorunda değiliz. Onlar ana baba sorumluluklarını yapmak zorundalar
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAman abin araba almış hiç değilse iyi güzel bir sebep var, ben de sağlıkçıyım işe ilk başladığımda benim maaşa da el koydular ben de hiç değilse aktın alın ya da annemin isteğe bağlı aigortasını ödeyin dedim öyle yaptılar, zamanla almamaya başladılar, kıyafet kolay iş ya, taksitle falan alırsın.
00 Yorumla
+1 yılHemen saygısızlık yapma ama yavaş yavaş onlara tabi ki destek olabileceğini ama o paranın senin hakkın olduğunu farkına vardır. Vee onlar senin paranı nasıl alabiliyorlar. Kartını o para vermen büyük hata maaşını tam olarak bilmelerine gerek yok. Gerekirse bi borca gir. Kendine araba al ne bileyim kredi çek onu öde ama kendin in yap.
00 YorumlaParayı sen kazanıyorsan istediğin gibi tasarruf etme hakkına sahipsin. Tabiki anne-babanın üzerinde emeği var, onlarla kalıyorsan tabiki de evdeki harcamalara katkın olması gerekiyor. Onlara karşı uslubunu bozmadan, maksadını aşmayacak ifadeler kullanıp durumu izah et. Benim de kendime göre harcamalarım var de. Evde kimin neyi ödeyeceğini belirleyecek bir toplantı yapın. Sen de zaruri harcamaların dışında elinde kalacak parayı başka şekilde değierlendirirsin. Paranın tamanını teslim etmen de yanlış olur hiç masrafa karışmamak da yanlış olur. Evden ayrılmak da en yanlışı olur. Birlikten kuvvet doğar. Bir orta yolu bulmaya çalışın. Bunun için anne babanla yüzleşmen gerek. Tabiki kimseyi kırmadan, incitmeden.
01 Yorumla
+1 yıl17 yaşında çocukken okul için ayrildim onların yanindan yavaş yavaş onlardan aldığım desteği kestim 20 yaşımda enden bir kuruş almadan ayakta duruyordum. Sen o aile ile birlikte yaşadığın surece bu hatanın boyle gider hiç avlanma. Sakın haaa evlen demiyorum öyle bir hata da yapma bence sen özgürlüğünü ele alma zamanını geçmeye başlamışsın o yüzden yaşadıkların eğir gelmeye başlamış.
00 Yorumla
+1 yılValla ben vermiyordum. babam maaşını verirsen çalışmana izin veririm demişti, he dedim geçtim 2. ci ayda vermedim valla. Ben mutfak ihtiyaçlarını karşılıyordum. Evlenince kendi masrafımı da kendim karşıladım. Biraz nasıl alıştırırsan öyle gider, az pasif olma bence, tavrını koy. Ailen diye herşeyini vermen gerekmiyor, onlar seni dünyaya getirmişler bakmak zorundalar bakmasınlar o zaman sen kendini geçindir. Paranı abine mi yediriyorlar sende buna göz yumuyorsun.
00 Yorumla
+1 yılBenim için de durum aynıydı. Ama benim ailem gerçekten ihtiyaç için istiyordu. Eh ama insan da harcayamadığı para için çalışmayı bir süre sonra istememeye başlıyor. Doğal bir şey. Ne zaman az kazanmaya başladım o zaman ailem bu davranışını bıraktı. Eğer ayrı evde değilsen az kazanmaya çalış :)
00 YorumlaSenin paranla abine araba alıyorlarsa zaten seni önemsemiyorlardır ailenle konuşup çözmen lazım biz ne dersek boş olur senin nasıl büyüdüğünü şimdiye kadar nasıl davrandıklarını bilemeyiz ama şunu unutma çalışıp kazandığın para senindir bunu vermiyorsun diye nankör evlat olmazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaş kartını niye veriyorsun sende slkmisin. bas yumruğunu masaya al kartını sen evi gecindirmiyorsun eve katkıda bulunuyorsun sadece en fazla bir bir bucuk milyarini vericeksin bu kadar artık onlar biriktirirmi erzak mi alır faturaları mi öder naparlarsa yapsınlar. yarin bir gün evlenince nolucak yani. sen gidene kadar hepsini yemeyi mi düşünüyorlar sen bı genckizsin artık mesleğini eline almışsın ayaklarının üstünde dur
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı. Selam,
Tayin işte uzaklaş o evden bu şekilde devam etmiş ve kaliplasmis durumda ailenle arandakiler.
Bu saatten sonra yapacakların sadece kavgalara sebep olup öz eleştiri yapmadan tek suçlu olarak seni görecekler.11 Yorumla
Soran+1 yılEvet mantikli bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende dil yok dil bana yapilsa ayni sey o işe yaramaz ogluna soyle gtunu skp calissin bi zahmet. Utanmiyor mu kiz kardesinin parasini yemeye ne bicim erkek derim. Sizde ana baba olacaksiniz bide ayrim yapiosunuz derim. Duzelene kadar beni aramayin derim kendime ayri ev tutar orda yasarim. Hic bir bok yiyemezler tehdit ederlerse polise giderim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKusura bakmada babana bile güvenmicen sen salakmısın harbiden o kadar çalış et ailene yedir tabiki destek olabilirsin ama ne alaka yani bana 500veriuolar çalışan sensin buna sen karar verirsin bu saatten sonrasını kurtarmaya bak artık. Kartını iptal edip yeni kart acabilirsin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 873 cevap paylaştı. Bende yazılımcı ve tasarımcıyım. Aylık 8K gelirim olmasına rağmen bana 1K kalıyor. 7K yı zorla sömürüyorlar. Borçlarının bitmesini bekliyorum. Biter bitmez ayrılıcam evden tek çare bu. Sana da aynısını öneririm
10 Yorumla
+1 yılDurumu dile getireceksin seninde geleceğin olduğunu senind eihtiyaclarin olduğunu abone araba aldiysalar abin kendi arabasını ödesin sende kandine ev al. o zaman abinde senin evi ödesin böyle saçmalık olmaz sağmal inekmisin sen?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılburda senin suçun yok ailenin düşüncesizliği ve bencilliği. Sen o parayı kendin çalışıp kazanıyosun. Onlara ihtiyacı olanı yine ayırırsın orası ayrı ama gidipte senin paranla abine araba almak nedir? Bi an önce maaşını ayır onlardan ve bu konuyu konuş
10 YorumlaO arabayı satsınlar, karşılığıyla senden aldıkları tüm parayı sana geri ödesinler, bunu istemeyeceksen ya da para vermeyi tamamen kesmiyeceksen hiç boşuna zırlama o zaman, çünkü sen daha iyisine layık değilsin demektir çek çileni :)
10 Yorumla
+1 yılNasıl böyle konuşturabilirsin? Hem senin paranı yiyecekler hem de saygisiz diyecekler. Çok pis evde kavga cikarir, maasimi da çatır çutur yerdim.
Bi sonraki ay 5 kuruş bile vermiyorsun. Ne halt ederlerse etsinler.10 Yorumla
+1 yılBazı aileler neden böyle. Cidden nefret ediyorum ya aile içinde de olsa insanların bu kadar haksızlık yapmasından. Benim zoruma gitti bu resmen. Ödeme yeminle adam gibi söyle arabayi almasaydiniz o zaman de deliricem ya
10 YorumlaBenim param olacak ve benden alacaklar 😒 Devlet alsa anca sabrederdim.. Ekonomik özgürlük 0. Hayatı bu dersinden kaldın. Umarım bütünlemede geçersin.
Not: Hayat kısa, kuşlar uçuyor.20 Yorumla
+1 yılÇocuklar ebeveynlerinin günahıdır derler...
Sen özgürsün , işinde var git kendine ev tut kendi hayatını yaşa.
Sana saygı duymayana sende saygı duyma.20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5b cevap paylaştı. Hala orada neden bulunduğunu sorguluyorum. Öyle garanti işin varken geçen seneden zaten çıkmış olman gerekiyordu. Çekip gideceksin, kim ne yapabilir sanki. Bilmiyorum aç kalırım ama onun bunun derdini, sitemini çekemem.
10 Yorumla
+1 yılSabah aynı soruyu soruyu doktor sordu. Ailesi ona da 750 harçlık veriyormuş😂hatta babası kargo parasını neden ödemedin diye fırçalamış. Copy paste paylaşımlara lütfen dikkat @KızlarSoruyor biraz daha yaratıcı olunmalı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 384 cevap paylaştı. Boyun eğme. abinin parası yoksa arabaya da binmesin... böyle belescileri sevmem... maaş senin hakkın. en fazla 1000 lirasını ver ev masrafları için kalanını da siz kullanin, biriktirin... hayırlı günler...
00 Yorumla
+1 yılEn kestirme yolu evleneceksin ikinci yol ise küçük küçük kendine masraf çıkaracaksın yetişkin insanım benim de ihtiyaçlarım var arkadaşlarımın yanında mahcup oluyorum diyeceksin yavaş yavaş 500 lirayı 1000 lira 1.500 lira yapmanın yoluna bakacaksın
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılevlen ya valla yani böyle bi kaç durum biliyorum ben kardeşin borcunu ödetmeler falan arkadaş yoksa parası abin almasın araba hani anne baba tamam destek falan olunur ama böyle olmaz bu rencide edici bul birini hemen evlen napıyolarsa yapsınlar
00 Yorumla
+1 yılVerme? Sürekli susarak sadece hakkını yedirirsin. Haklarına girmeyim derken kendi kul hakkına girmiş olursun. Belli ki maaşını abine yediriyorlar. Araba alacaksa gitsin çalışsın kazansın alsın. Verme paranı.
00 Yorumla
+1 yılay bune böyle ya. böyle aile gerçekten çok fazla. ben kazanıyorum ben yerim. siz kendinize bakmak zaten zorundasınız yetişemediğiniz yerde bende destek olurum ama ben istersem. bence o evden ayrıl hemşire maaşıyla çok rahat kendin geçirnirsin.
00 Yorumla
+1 yılBundan sonra verme senin ihtiyaclarin olcak varda Tavrini net koy yani artik büyüdün yarin öbur gün evlenirken kocanıda istemezler daha kötüsüde anne nasilsa cocugunda bu durumda kalabilir kendi payini kendin al istedigin kadarini ailene ver orda terleyen sensin heleki corona da
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet c-19 var duzgun beslenmem lazim
- +1 yıl
Verme onlara muhtaç degilsin sorun para mal mülk dgil sorun seni hala kücük cocukmuş gbi görmeleri piskolojin icinde iyi dgil
Seni birey yerine koymuyorlar, birde abine araba alıyorlar yaptıkları net bir şekilde ayıptır. Abin ne yapıyor çalışmıyor mu ve ailesine para veriyor mu?
10 Yorumla
+1 yılTam tersi olması gerekmez mi? Maaşını alıp onlara senin harçlık bırakman gerek bence. Onlar da bulmuşlar hazıra konuyorlar. Okurken ben sinir oldum ya. Artık onlara söyle ben paramı biriktiricem diye. Onlara para verme. Hatta ayrı bir eve çık desem sana? Sonuçta çalışıyorsun.
10 YorumlaEve genelde erkek cocugu bakar hani bizim ataerkil toplum yapimiz oyle islerine gelince ne guzel anaerkil oluyirmusuz seni yumusak bulmuslar somuruyorlar bu kadar da olmaz
10 Yorumla
+1 yılHemsireligin elinden gitse farz edelim pohpolamalar ertesi gune biter ve bi is bulup calismadigin surece yuzune bakilmaz yediklerin sayilir insan yerine bile konmazsin illa ders alman icin dusmen gerekmiyor evi terk et tek yasa 1 aylik surece yay, herseyini hallet sonrasinda tasin
10 Yorumla
+1 yılEğer kendi evine çıkma gibi bir imkanın varda ve psikolojik olarak buna hazırsan bence kendi evine çık ve istediğin gibi yaşa aileni tabiki ziyaret et ama kendini kullandırma derim sonuçta bu parayı kendi hakkınla kazanıyorsun ve bunun İçin günlerin ayların gidiyor hayatında başarılar umarım dediklerimi biraz olsun düşünüp güzel bir karar alırsın :)
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHem senin paranla lüKS harcaması yapıyorlar hemde kendi paranla bir ihtiyacını aldın diye sana laf yapıyorlar öyle mi? İptal ettir o maaş kartıno yenisi iş adresine gelsin. Hatta ayrıl o evden. Kendi ayaklarının üstünde dur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYerin de olsam öyle bi patlarim ki. Hem maaş kartın sende değil mi verme. Sen mi benimle hastanede çalışıyorsun baba derim. Biz seni okuttuk derse zaten bu yüzden çocuk yapmadınız mı yükümlülüğünüz bu değil mi derim. Sonuçta sen kızsın. Belki başka ihtiyaçların var belki evleneveksin kendi çeyizini duzeceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazı insanların çocuk sahibi olması yasaklanmalı. Benzer şeyleri ben de yıllarca yaşadım. Neymiş, kimin evinde kalıyormuş. Çalıştığım parayı alırdı. Harçlık ben istersem verirdi. Şimdi ise onlara verdiğim parayı geri alıyorum. Ya da para vermiyorum.
20 YorumlaBenimde ailem 7 yıldır çalışıyorum asgari ücret alıyorum ama ailem nerdeyse hep maaşımın yarısından fazlasını alıyorlardı hala öyle devam ben sesimi çıkaramam açıkcası ama sen yap bence sonuçta haksızlık insanın maaşını kendine göre harcaması ayrı bir şey çok haklısın
00 YorumlaValla benim ailem de öyle. Sabah saat 10 gece saat 12 it gibi çalışıyorum afedersiniz. Borçlarımı ödüyorum kuruş para kalmayınca evde işitmediğim laf kalmıyor. Böyle aile mi olur arkadaş diye düşünür oldum. Evde gram huzurum kalmadı. Hatta bu yüzden intihar bile düşündüm.
00 Yorumla
+1 yıl1. Ayrı ev
2. Abin için senin paranı sana sormadan harcamaları yanlış. Bunu düzgün ve sakin bir şekilde dile getirmelisin
3. Parani verme
4. Abin de para veriyor mu?00 YorumlaEvlen başka ne olcak ayrıca kızım aç gözünü ya biraz ya bu ne böyle yanlış anlama beni ama bu yaşa gelmişsin hala boyun eğiyosun ben biran önce gitme için aile evinden çare arıyorum
05 Yorumla- +1 yıl
@xxmedusax özeli aç konusalim
- +1 yıl
Özel konuşalım olmazmi
- +1 yıl
😄😄😄😄😄
Para & Ekonomi konusunda 966 cevap paylaştı. Hiç çözüme gitmeden evinden ayrıl diyenler haindir terbiyesizdir.
tek yapman gereken ailenle konuşmak başka çözüm yok. Sakın sırtını dönüp gitme, sonuçta onlar seni bu yaşa kadar büyütüp besledi00 YorumlaYa ailen ya da paran tercih senin. Ailenden vazgeçemezsen evlenene kadar bu şekilde devam edecektir muhtemelen bu durum. ya da gideceksin kendine yeni bir düzen kuracaksın. Onları incitmeden yapmak istersende başka şehire tayinini çıkartacaksın ama bu şekilde onlar da seninle gelmek isteyebilirler hesabını iyi yap.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHakkını yedirmemeyi öyle ya da böyle öğrenmen gerekiyor. Aileme saygısızlık etmeyeceğim diye ahmak yerine koyulma. Pardon ama vur eline al ekmeğini olmuşsun.
00 Yorumla
+1 yılAilenle konuşacaksın tabi zorla paranı alacak değiller herhalde. Bu senin emeğin senin maaşın, hemşire olmak o kadar da kolay bir şey değil bunu ancak konuşarak yapabilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (206)
Devamını Gör(251)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Hemşireyim. Ailem bütün maaşımı alıyor, bana harçlık bırakıyorlar. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler