Merhaba turkiyenin en iyi ilk 10 FL sinden birinde okuyorum.
Ama babam bana sakın oyun oynama falan yapiyo kendime ait oyun konsolum var oynamama izin vermiyor. Telefonda takılmaca izin vermiyor kaç yaşına geldim hala bana onu yapma bunu yapma şunu yapma yapıyor. Babamı kendi isteklerim konusunda nasıl ikna edebilirim?
Ama babam bana sakın oyun oynama falan yapiyo kendime ait oyun konsolum var oynamama izin vermiyor. Telefonda takılmaca izin vermiyor kaç yaşına geldim hala bana onu yapma bunu yapma şunu yapma yapıyor. Babamı kendi isteklerim konusunda nasıl ikna edebilirim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar dostum,
Öncelikle sizin ve ailenizin durumunu bilmediğim için nasihat verme durumunda olamam. Ancak genel fikirlerimi paylaşabilirim size hoş gelen ve "hoca doğru söylüyor yahu" dediğiniz kısımları alın kullanın inşallah faydası olur.
Öncelikle Türkiyenin en iyi 10 Fen Lisesinden birinde okuyabilmek büyük başarı umarım bu başarınız devam eder ve insanlığa faydalı önemli bir insan olursunuz.
Sevgili dostum aileler çocuklarına belli konuda disiplini onları sevmediklerinden veya eziyet etmek istediklerinden değil korkularından yaparlar. Onların gelecekte başarılı bir insan olmalarını çok istediklerinden dikkatlerinin dağılmasından çekinirler.
Üstelik her nesil kendisinden sonraki nesli pek kavrayamaz
Örneğin sizin nesil belki dışarıdan onlara göre biraz disiplinsiz gelse de belki de onlardan çok daha kolay bazı şeyleri kavrayabildikleri için onlar kadar çalışmaları gerekmiyordur ama bu normaldir. Ben kendim lisede okurken ailem bilgisayar oyunu oynamayayım diye bilgisayarı her okul dönemi saklarlardı. (Ben bulurdum ayrı mesele) Kısacası bunları hepimiz yaşadık.
Sıkıntılı durumlar onları yaşarken pek farkında varmasak da aslında avantajlı olabilirler. Yaşamın sırlarından biri güzelliklerin aslında sıkıntıların ardında saklı olduğudur. Eğer siz keyifle her tür sıkıntının üstüne gidebilirseniz bir süre sonra o kapılar açılır.
Örneğin her gece test çözmeyi büyük bir keyifle yaparsanız bir süre sonra yaşamınızın çok kolaylaştığını görürsünüz.
Aileniz sizin yapmanız gerekenleri büyük bir keyifle ve aksatmadan yaptığınızı gördükleri zaman meraklanmayın kendileri size bazı konularda destek olacaklardır. Yeter ki onlara öz disipline sahip olduğunuzu gösterebilirim.
Bu dönemler geçecek meraklanmayın ve bu dönemlerde size sıkıcı gözüken bazı durumlar ilerde güzel ve keyifli bir yaşam sürmenize yarayacak. İşin sırrı eğlenceyi sadece bir konsolda görmemeniz. Eğlenmek isteyen birisi ders çalışırken de , odasını toplarken de, okula giderken de aynen konsol gibi eğlenebilir. Yeter ki bakmasını bilin.
Yaş konusunda da meraklanmayın ben 45 yaşımdayım ama annem hala "şunu yapma bunu yapma" diyor. Anneler ve babalar için biz her zaman çocuğuz ve bu güzel bir şey.
Yaşamınızda ve okul hayatınızda başarılar dilerim.
Sevgilerimle.