Metrobüste bir genç, yaşlı bir abinin yer istemesi üzerine vermeyince tokat yiyor. Arkasından tokat atınca da yaşlı abi de özür diliyor. İlacım sapıttı falan demiş. Nasıl zamanlar bunlar ya? Yer vermek zorunda mı gençler?
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil bunu terbiye, yetiştirme tarzıyla tahrik ederek söyleyen insanlarla her zaman tartışmışımdır. Gerçekten yer ihtiyacı olan insanlar zaten utanıyor yer istemeye hissettiğim an genç yaşlı farketmez ben yer veriyorum. İnsanlar özel görüyor kendini lükse bak paşam oldu veririm yer gözle ben doğma büyüme İstanbulluyum burda yaşıyorsan alışacaksın kardeşim başka çaren yok. Çok yaşadığım olay vardır bu şekilde.. Bir gün Taksimdeyiz Trt Radyo binasına gidicez kardeşimle yağmurdan metronun girişi su bastı sırıl sıklamız ama görmen lazım işlemi hallettik dönüyoruz Mecidiyeköyde bilen bilir 522ST bindik en arkada oturuyoruz aşırı kilolu bir kadın var ayakta önümüzde erkek müsvetteleri biriniz kalkında kadına yer versin dedi kalkmıyoruz çok biliyorsan sen kalk erkek adamsın ya utanmadan birde bunu diyosun dedim ya zaten kadının oturması için kardeşimle benim kalkmam lazım niye kalkayım donumuza kadar ıslanmışız. En son kurban bayramında yine Mecidiyeköy yolcusuyuz virüslü ortam zaten kardeşim gene yanımda gidiyoruz otobüs virüse rağmen öyle doluydu ki görmen lazım Çekmeköy civarında bir sürü yaşlı çocuklu kadın bindi yaşlılar bizden yer bekledi tabi virüslü ortamı neden kalkıp insanlarla kardeşim ya da ben vıçvıç olayım kaldırmadım kardeşimi kadınlar bakıyor psikolojik baskı güya.. En hiç tınlamadımızı görünce onları çocuklu kadına yer verin dedi bende kalkamam otobüsün dolu olduğunu görerek bilerek bindiniz dedim ayyy saygısız terbiyesiz ne laflar sayıyor en son tepem attı kendinize gelin kim oluyorsunuz da yer verip vermememi saygımla ölçüyorsunuz diye bi bağırdım ama otobüste sus pus oldu otur evinde bok mu var fellik fellik geziyorsun... Bir kere de kadının biri tepemde alışverişin dibine vurmuş ama görme yani ayaklarım çok ağrıyor yer ver de oturayım dedi ben oyundayım kalkamam dedim.
Birkez buna benzer durum başıma geldi. Yaşlı kadın tepemde ayy "çok yorgunum evladım" bilmem ne diyor bende hastaydım o sıra yani keyfimden oturmuyordum neyse kadın baktı ki benim kalkacağım yok. Elindeki poşeti bilmem neyi ayağımın dibine koltuğumun altına sıkıştırdı ayağımı koyacak yer bulamıyordum ayağım tutulmuştu o gün birde kolunu bacağını bana yasladı. Kafamı iyice cana yasladım yamuk yumuk oturdum. Yol boyu "iyisin değil mi" bilmem ne diyor amaan birşey demeyeyim dedim. İnerken de şey demez mi "çok rahatsızlık vermedim değil mi çocuğum hadi sağol" poşetleri alıp indi.
Bak ben tırnak çektirmiştim aradan seneler geçti öyle yer falan isteyenler olunca hemen diyorum tırnagımı çektirdim kalkamam istersen açıp göstereyim diye geçmiş olsun deyip gidiyolar 😀😀 8 saat çalışıpta kimseye yer veremem ben kimse kusura bakmasın 😏
Pardon da kimse kimseye yer vermek zorunda değil eğer insanın içinde yer vermek geliyorsa zaten verir yani. Ben bu yaşlıları anlamıyorum yani o zaman çıkmayacaksın dışarı bu kadar zor durumdayken veya rica etse zaten gel otur amca diyenler olur o zaman bende tokat atayım yer vermeyenlere bu nedir ya sinirleniyorum otobüsteki yer kavgalarına varıpta 10 dk ayakta duracaksın alla allaaa
Baktın eli ayağı tutmuyor ya da eli dolu poşet yer ver. Ama öbür türlü şartlarımız eşit görünüyor. Bazıları oturmak için yaşını kullanıyor gibi geliyor bana. Kusura bakmasınlar da bazen gün içinde inanılmaz yorulmuş oluyorum başta saydığım nedenler dışında yer vermem. 🤷🏾♀️
Geçen kış internetten bot almıştım. Ptt kargo ile gönderiliyordu bot. Ptt kargoyu da herkes bilir zaten,1 aya anca dağıtılıyor kargolar. Kargom yaşadığım şehre gelince bende bulunduğu şubeye gittim. O kalabalıkta bulamadık kargoyu. Sonra yine gittim, bu sefer kargoyu bulduk, teslim aldım. Eve geri dönüyorum, tramvaya bindim. Zaten uzak bir yerde şube, okuldan sonra gitmişim oraya. bunların verdiği bir yorgunluk var. oturdum koltuğa, kulaklıklarımı taktım, müzik dinleyerek biraz uyuklamaya başladım. biri bana dokunuyor. açtım hemen gözlerimi, kulaklığımı çıkarttım.45-50 yaşlarında bir kadın."sen kalk da ben oturayım" diyor. yorgun olduğumu, dolayısıyla yer veremeyeceğimi belirttim. Kadın, tramvaydaki yazıyı göstererek "bana yer vermek zorundasın" moduna girdi. ben, yine güzel bir dille böyle bir zorunluluğum olmadığını söyledim. Ve kulaklığımı tekrar takarken kadının benim için "şerefsiz, pislik. senin anan da böyle pistir." Vb. söylemlerde bulununca, kafayı yedim. Ayağa kalktım, tramvayın acil durum kolunu çektim, hemen polisi aradım. herkes şok.15 dakika içerisinde polis geldi. Kadından şikayetçi oldum. Polis de işin içine girince, tramvaydakiler de yanımda durdu. Neyse uzatmayayım kadınla beni aldılar, ifade verdim falan. En son yalvarıyordu, şikayetini geri çek diye. Lafın kısası, kadını yerin dibine soktum. Yine olsa yine yapardım, pişman değilim.
Yaşlıya hamileye çocukluya engelliye yer vermek bi nezaket kuralıdır. Bunu insanın kendisi düşünüp içinden gelip yapması lazım. Yapması daha iyidir ama mecbur değildir asla. Yer vermeyen insanın başına gidip zorla kaldırmaya çalışmak bu kişinin kabalığı karaktersizliğidir. Bana yer vermedi diyerek onu aşağılamak bağırmak vurmak vb. Şeyler vermeyenin değil isteyenin suçudur. Ayakta duramayacak haldesindir gider kibarca anlatır rica edersin. Ama bu anlatılan şekilde yapmak sadece kendi keyfi rahatı olsun diye millete sarmak oluyor. Kişilik yaşla belli olmuyor tabi
Hayır yaşlı diye yer vermek zorunda değil gençler sonuçta onun yaşı ve yorgunluğu varsa gencin deyorgunlugu ve yoğunlugu ya da hastalığı var eğer yaşlı görüyorsa kendini ayrıcalık bekliyorsa otursun evinde çıkmasın sonuçta gençler de iş okul arası en az yaslilar kadar yorgun olabiliyorlar insiyatif kişinin kendindedir başkasında değil
yer vermek zorunda değiliz ha canın ister verirsin o ayrı konu ama sen tutupta yer vermeyince seni tokatlayacak kadar gücü varsa şahsen bende ona tokatı patlaatırdım ister terbiyesiz deyin ister başka bir şey ki zaten bunun gibi yaşlılar yüzünden saygımız kalmadı. saygı kazanılır hak edilir işlerine gelince gençler bir şey bilmiyor deyip bizi küçümserler bize saygı duymazlar ama işlerine gelince saygı mı bekler. şahsi olarak gerektiğinde verilir ama zorundalık değil
Bu zorunluluk değil, inceliktir. Yaşlılara yer verelim, saygılı olalım derken iyice tepemize çıkardık. Zannediyorlar ki toplumda öncelikleri, üstünlükleri var. Benim için yok. Ben de insanım, onlar da insan. Yer veririm ya da vermem. Vermiyorum diye de sen kalkıp bana tokat atamazsın. Kimse bu hakka sahip değil.
Her gencin sağlıklı bireyler oldugunu düşünecek kadar salak olmayın mesela? Ameliyatlı olan, hasta olan, nöbetten çıkmış olan ve daha binlerce sebeple oturmaya daha çok ihityacı olan genç var. Parasını ödeyerek bindikleri otobüste bırakın biraz dinlensinler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ülkenin bu hale gelmesindeki en büyük suçlu bazı cahil yaşlılardır. Bu yüzden size yer mer yok. Zaten 65 yaş üstü beleş biniyor , ben parayla biniyorum. Utanmadan parasını vermediği otobüsün koltuğunda parasını veren gencin yerini istiyor , utanmazlik
Arkadaki adam müsveddesi de 'neyse, çocuk özrünü aldı, bir şey olmaz, tamam' diyerek aman tadımız kaçmasın modunda takılıyor. bu kadar kolay sizin için değil mi... minibüsün orta yerinde milletin içinde tokat yiyen gencecik çocuğun incinen gururu ne olacak? belki yorgun çocuk, belki hasta, belki aşık, belki dalgın... bir insana vurmak bu kadar kolay mı!!
Kimse kimseye yer vermek zorunda değildir boyle bir sey yok tokat atmak nd lan bir de hatasini örtmek icin yalan söylüyor çocuk duzgün çocukmus yoksa orda onun anasini bellerdi bu bunu yapacak ondan sonra sen de büyüğüm yaslısın diyeceksin oldu baska yatirip orada ters düz s.. ikeceksin onu oturmak istiyorsa evinde otursun o zaman
Yorumlara bakiyorum, cidden egoist cok bencil bir genclik var, biraksan egitimde kimseye pabuc birakmazlar ama cahillik tavan.
Sagligim yerinde ve gencim, ayakta durmak, yürümek benim icin sorun degil benden birkac yas büyük gördügüm bayanlara , cocuklu bayanlara her türlü yasliya ben otururken onun ayakta gitmesine vicdanim el vermez, yerimi veririm, ne var bunda? Toplumda yasiyoruz, insanin kendinden zayif gördügü insanlara destek olmasi bence toplumun kurali olmali.
Eksilemeniz sizin ruh yapiniz, insanlara, yaslilara, bakis acinizin yansimasi.. Birkac yas büyük bir insana, abi diyen toplumdan, babasinin yaninda saygfidan ayak ayak üstüne atmayan genclikten, babasindan sigara isteyen, raki kadehi tokusturan, entel modern genclige dogru.
Gençler para vererek biniyor, Yaşlılar bedava. Başkasına yer vermeleri zorunluluk değil. Yaşlılar da sanki zorundalarmış gibi gençleri zorla yerinden kaldırıyor
mümkünse okuyan öğrenciler boşuna okumasın önce kendine saygısı olmalı yoksa karşıdakine olmalı otobüs metrobuste bile yaşlı hamile gazı olana yer veriniz işareti var kalkıp yer verseniz incilerinizmi dökülür empati yap senin baban annen olsa ayakta duramicak kadar yaşlı olsa sen ne düşünürsün bu nasıl bi zihniyet yaşlılara yer vermeye mecburmuyuz diye yazık boşuna okumayın siz
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil. Başkasına yer vermedi diye gençlere tokat atmaya hakaret etmeye hakkı yok kimsenin. orada yazsa da kişinin kendi iradesine bağlı. Başkasına yer vermedi diye kötü biri olduğu anlamına gelmez. Ama gençlere kalk yer ver demek de saygısızlık
evet bir sağlık sorununuz mazeretiniz yoksa büyüklere kadınlara hamilelere yer vermelisiniz. saygı gösteririrseniz sevilir saygı görürsünüz her genç bir ihtiyar adayıdır. Her sağlıklı bir engelli adayıdır geleceğinizi düşünün saygıyı koruyun. Empati yapın sizin anneniz babanız olsa ne düşünürdünüz...
Zıkkımın dibine otursun Allahın belaları zorunda değilim tokat değil ama benzeri bişey benim başımada geldi ama ben dövücektim p u stu araladılar vermek zorunda değilim aynı ücreti ödüyorum ve vermicem de yer mer s i kerim dalaklarını gebersinler acımıyorum insan olmayı öğrensinler önce.
Otobüsün ön kısmı her zaman hamile ve yaşlılara aittir. Yaşlı insanlara saygı göstermek zorundasın. Senin anana babana saygızlık edilsin istemezsin, o zaman sen de saygı göstereceksin. Kucağında çocuklu biri gördüğünde de yer vereceksin. Saygısızlığın cezası kötektir kültürümüzde. Genç biri olarak öyle saygısızlık görsen, yaşlı kişiden önce ben ağzını yüzünü severim
Yaşlılar da gençlere hürmet saygı göstermeden gençlerden saygı beklemesin. Saygı yaşı büyük olana değil hak edene gösterilir. Başkasına yer vermek zorunluluk değil. 50 60 yaşlarındaki teyzeler ve amcalar hamile kadınları da sen gençsin ayakta durursun zihniyetiyle kaldırıyorlar. Başkasına yer vermedi diye kimse kimseye tokat atamaz hakaret edemez
mecbur degıl saygıdan olabilir ama bılemezsın bırgun metroda oturuyorduk 35 yaslarında bir arkadasla sonra ordan biri dedıdık yerde vermıyorlar ben dıpte oturuyordum kalkacaktım ama yanımdakı dedı otur bosver ve o laf söyleyene ayagını actı bak dedı hakkarıkde mermı yedşm öbür taraftan cıktı dedı sen evınde keyf yaparken ben hakkeıde daglarda ayagımda botla gezıyordum dedı sonra o yer ısteyen mıktırdı gıttı adam askermıs hakkaerıde
Gün boyu dizi/program izleyip tam öğrencilerin, çalışanların iş saatinde dışarı çıkıp bir de utanmadan yer bekleyen yaşlılara yer vermem. Ayrıca sadece nezaketten yer verilir. Öyle bir zorunluluk yok.
Yani eli ayaga tutmayan biriyse verilir ama sağlamsa verilmez ögrencı bir de o çantası ne kadar agır oluyor öğrenci olanlar bilir sonucta o da insan Yanı tokat atılması dogru bir davranış olmamıs şikayet etmeli
Çok uzun zamandır toplu taşıma kullanmıyorum her yere araba ile gidiyorum. Ama yine de 40 yılda bir de olsa bindiğim oluyor. Ben şahsen veririm. Ama her gün binen o çileyi çeken bir insan varsa ona da genç diye her gün yer ver demek olmaz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yer Mer Vermek zorunda değil bırakın bu olayları bir gün metroda akatarma yaparken olimpiyat yarışçısı gibi koşan yaşlı adama şaşırdım sonra binice bastonla kaplumbağa gibi yürümeye başladı ne oldu da öyle yaptı geçin bu ayakları
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil. Otobüste çok yaşlı ve zayıf durumda olana, engellilere, hamilelere yer veriyorum ama kimse benden büyük diye g*tü benden daha değerli değil.
Genç olması sağlıklı olduğu anlamına mı geliyor kendi tercihleri sonuçta ama küçük çocukları kucağına almayıp aile boyu koltuklari isgal edenlere karşıyım orası ayrı tabi
Bir keresinde de çocuğu kucağına alan anne çocuğunun ayağı amcanın pantolonuna değdi diye amca kadına ve çocuğa bağırıp hakaretler savurdu. Kadın da yer verdiğine pişman oldu
Bence yer verilmeli. Fakat tokat atmak da neymiş, cezalandırılmalı. Yer verme olayı da sabah 10 Akşam 5 arasında olmalı. Bu saatlerin dışında yer vermese de olur. Herkes işine gücüne okuluna gidiyor, yorgun olabilir, sınavına çalışıyor olabilir vs.
kimse kimseye yervek zorunda değil ama ; Türklüğün genel yetişme tarzı örfü adeti gelenek ve göreneklerine göre kendinden büyüğe saygı yapılır. Hamileler yaşlılar bayanlar her daim bizim toplumumuzda önceliklidirler..
@Lord_Hell lan senin kadar lavuk birini görmedim. Babana aynısı yapılsa ya da annene gurur duyarsın değil mi lavuk oğlu lavuk seni. her lafa salça olup durma alırım ayagimin dinine seni. benimde canımı sıkma fazla.
Artislik yapma burda yapacaksan gel tel aç orda bana artistlik yap tamam mi? fake hesapların arkasına geçip bana şekil yapma tenhaya sıkışsan affı olmaz bunu aklına sok cahil olmana veriyorum kendini daha fazla madara etmeden bak işine gücüne.
Nezaket olarak vermek gerek ama zorunluluğu yok. İnsiyatife kalmış. Yer vermiyor diye kimse kimseyi dövemez. Toplumun iyice b. ku çıktı. Çözüm yolu olarak hemen şiddeti düşünüyor.
Tamamda yer verelimde, genclerden hasta olan da var, 7/24 saat calisan genclerimiz var bunlari goz onunde bulundurmak lazim. En onemlisi saygi olmasi lazim.
Bazı yaşlılar mecburi olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Yer vermeyenler olunca da ne kadar edepsiz, büyüklerine karşı saygısız olarak gösteriyorlar. Belki sabahtan akşama kadar çalıştı yoruldu o kişi nerden bilicez kimin ne yaşadığını. Karışık bir durum bazısı keyfinden yer vermez, bazısı ne kadar yorgun ya da hasta bile olsa yerini verir.
ama söyle birşey var yer verirmisin diyorsa ben veririm çünkü bir sıkıntısı vardır ayakta duramıyor olabilir diye benim elim alçıdaydı hiç yer veren olmadı normal karşılıyorum
Kimse kimseye yer vermek zorunda degil. Parasini o da oduyor. İs saatinde gezen yaslilar, is cikisi gezen yaslilar oldugu surece bu boyle devam eder ve yer asla vermem. Olay eski bu arada tabi o zaman Corona yok
Yer vermek nezaketten diye birşey yoktur eger doluysa binmesin otobüse ayrıca yaşlılar otobüse para vermiyor keyfi keyif gezenler oluyor bu lafım keyfi keder gezen yaslılara
Yer vermek zorunda değil belki ama kişi sorduktan sonra yer vermiyorsa haddi bildirilmeli. Gerçi mahrum kaldığı terbiye bir tokatla yerine gelmez ama yinede bu seviyeye ulaşmamalıyız bence.
kimse ye vermek zorunda değil kanunen ama toplumsal olarak vermek gerekir eğer bi mani durum yoksa lakin yaşlı olması da bana yer ver demesini gerektirmez
Mecburiyet yok ama bi yaşlıya yer vermek lazım. Gerçekten çok yorgun olursunuz yaşlı bi insanı farketmezsiniz bile otobüste uyuklamaktan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben vermek istiyorum ama veremiyorum çünkü ayağa kalktığımda erkekler bana bakıyor veya bazısı arkada geçiyor değiyor çok rahatsız oluyorum ama eğer ayakta duramayacak halde ise veriyorum ya ayakta erkek yoksa