Ailem beni beğenmiyor ve sinirlerime hakim olamıyorum?

Ailem ne zaman bir araya gelse benim dedikodumu yapıyor. Benim duyabilecek mesafede olmama rağmen. Çok asi dediğimizi yapmıyor vs. Halbuki her istediklerini yapmaya çalışıyorum, bazen günümde olmuyorum ve canım bir şey yapmak istemediğinde nedense kötü biriymişim gibi arkamdan konuşuyorlar anlayış göstermek yerine. Mesela abim kendi ayak işlerini bana yaptırmaya çalışıyor bu da beni sinirlendiriyor. Kız arkadaşının ayakkabısını bana veriyor yaptırayım diye. Onun dışında tabiki babam. Bir dükkanımız var ben öğrenci olmama rağmen beni dükkanda bırakıp kendisi gidip evde uyuyor. Bir şey alınması gerektiğinde iki dakikalık mesafeye bile beni göndermek istiyor. Bazen diyorum kendin git benim canım istemiyor beni kötü bir evlat olmakla suçluyor bu da yetmiyor kavga çıkartıp bir ay dışarı çıkmayı yasak ediyor. Bir gün eve geç gelsem olay çıkartıyor. ve daha bir çok örnek var. Ben sinirimi çıkartmak için onların kişisel eşyalarına zarar veriyorum. Ya da kendimi yemeğe veriyorum. Yoksa patlayacak ağlayacak gibi oluyorum inanılmaz huzursuz mutsuz oluyorum. Ne yapmam gerekiyor? Zaman zaman herkesin canı bir şeyler yapmak istemeyebilir bence niye bu kadar büyütüyorlar. Bir kez yapmayınca bin kez yaptığın neden unutuluyor? Çok doluyum çok.
Güncellemeler
+1 yıl
Üniversite okuyorum evlenmek gibi bir niyetim yok. Şu an onların bu davranışını değiştirmek için yapabileceğim bir şey yok mu?
Ailem beni beğenmiyor ve sinirlerime hakim olamıyorum?