+1 yılEskiden kalmış kalıplaşmış bu tarz düşünceler günümüzde hâlâ geçerliliğini koruyor olduğunu görmek üzücü. Benim arkadaşım bu tarz bir durumda gitti aldı ablasını Boşadı eve yerleştirdi, işe soktu kral gibi yaşıyor hep yanında. Ablam benim canım ablam benim annem diyerek yaptı bunları. Aldatılmak ve üzerine de bunu alışkanlık haline getirmiş biriyle birlikte olmak zorunda olmak vahşice. Ayrıca kardeşim en kötüsü de o it herifin dışarıda yaşadığı ilişkilerden kapabileceği bir hastalığı ablana da bulaştırma ihtimali!!! Bir an önce kurtarılmalı...
192 Yorumla- +1 yıl
helal olsun kardeşim içimi resmen sen dökmüşsün bütün anlatmak istediklerimi hatta anlatamadıklarımı bile. Haklısın yüzde yüz. bu kadarı fazla çünkü bu hem kendine saygısızlık hem de sağlık açısından riskli. alışmış kudurmuştan beterdir derler aynen de öyle.
- +1 yıl
🙏
En İyi Cevaplar
Iki seçenek var
1. Ya annen baban ablanın ortada dul gibi yaşayıp kendilerine yük olmasını istemiyorlar
2. Ya da bence ebeveynlerinde aşağılık psikolojisi var , çoğu ebeveynde olduğu gibi. Bu yüzden ruhlarına işleyen ezikliği kızlarına da empoze etmeye çalışıyorlar ve yanlış yapıyorlar. Bı laf vardır bir kadın 1 kere aldatılır suçlu erkektir, ama ikinci kez aldatılırsa suçlu maalesef kadın oluyor. Anne baban aşağılık psikolojisinden çıkmalı ve kızlarını mutlaka koruduğunu eniştene de sert bir şekilde göstermeli110 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. tabi şimdi kolay olan kocayı hain ilan etmek. mağdur kadın eşi tutmak. haklısın üzücü bir durum keşke kimse kimseyi aldatmasa. ama hayatta bunlar oluyor. bundan dolayı karşı cinse yani erkeklere soğumazsın umarım soğumamalısın. farklı düşünceler gelişmez umarım beyninde. bak işte kendi ailende öz ablan birlikte büyüdüğün bunda bile bu kararı almışlar. alan kim erkek tarafmı. muhtemelen annen teyzen baban. zaten salt baban abin alsa burda olayı cinsiyetçiliğe getirirdin. artık yorum yapamıyorum kim bu kararı aldı. aile dediğinde kimler var. ama kararı alanlarla realistik olarak düşüncelerini sor. hayat siyah beyaz değildir gridir. tekdüze düşünmemek gerek. boşanmak kolay iş. ver mahkemeye iş tamam. ya sonrası. birşeyi yıkınca yerine koycağını düşünmeden yıkamazsın. sanırım bu minvalde düşünmüştür ailen. sonuç olarak bence o bir aile meselesi karısmamak gerek. ablan o yönde karar mı verdi. saygı duymak gerek. belki barışırlar. belki affeder. her işte bir hayır vardı enişteyi değiştirir bu olay belki. belki ablanın bir hatasını görmesini sağlar. olumlu bakmak lazım. kurtarmaya çalışmak lazım. hayırlısı tabi olmazsa da olmaz. senin yaşlarda bu düşünceler doğal:D yak yık kes kafasını erkeğin nasıl aldatır. umarım karsı cınse bakısını bozmaz bu olay. evlen yuva kur dediğim gibi hayırlısı
00 YorumlaBu tarz durumlarda herzaman söylüyorum kadınların ekonomik özgürlüğü çok önemli. Aileler çocuklarının 18 yaşına geldiğinde ekonomik olarak bağımsızlığını ilan etmiş olmasını istiyorlar çünki bu yaşa kadar çocuklara yaptıkları masraftan kendi hayatlarını yaşamıyorlar sözde. Çocuk üniversite okusun ama biryandan da çalışsın masrafını çıkarsın bize yük olmasın. Ekonomik olarak bağımsızlığı olmayan bir çocuğu da boşanınca bu yüzden yanlarına almıyorlar çünki evden çıktığında tekti şimdi çocuklarla birlikte daha kalabalık geri dönüyor. Beslenecek boğaz 1ken 3 oldu diye düşünüyorlar. Adam ablamı aldatmış diyorsun ama burda onu o davranışı yapmaya iten sebeblerde önemli. Mesela benim arkadaşımın annesi hep evde torun bakma adı altında kızda halinden gayet memnun. Kadın başka şehirde yaşıyor olmasına rağmen gitmiyor gitmiyor. Dolayısı ile adam işten geliyor don atlet oturacak evde kaynana var gece bişey yapacaklar durr aman annem duyar. Adam akşamları ek işte çalışıyordu ama borçlar bitti ve yoruluyorum diye Bırakmıştı fakat şimdi yeniden gidiyor. Şimdi bu adam aldatsa ben hak veririm açıkcası. Neyse uzun lafın kısası ablanlada eniştenlede konuşulması lazım niçin aldatıyor. Ablanda olmayıp diğer kadınlarda olan ne. Sonra ablan bir iş bulup (çalışmıyorsa tabi) alıcak çocuklarınıda gidecek düzenini kuracak. Yok hiç biri olmuyorsa ozaman ablan da hayatına bakacak yenisini bulacak. Öyle biri ile yaşamak bence mantıksız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim cogu turk aile kiz kocaya gittigi zaman artik ona ait görüyor. Kendi kiziymis gibi degil artik onun malıymış gibi. Artik orda barinmali, orda kalmali, orda geçimini sağlamalı diye dusunuyorlar. Ama erkek aileleri oyle mi? Utanmasalar gelinin evinde yasayacaklar ya da gelini kendi evlerine alacaklar oğlumuz bizden uzak olmasin diye. Evlenince oglan kiymete daha cok binerken, kızın degeri azaliyor. Kizi gibi bile gormuyorlar cogu zaman. Allah boyle ailelerden korusun. Ablan gidip aldatsa bizim kiz yapar derler miydi acaba? Onu demeden kocasi bogazini keserdi zaten. Bazen boyle aileler yuzunden de kadınlarımız cesaret edip evliligi bitiremiyor. Dayak yiyor, cinsellige zorlanıyor ama ailem kabul etmez beni, arkamda ne annem var ne babam diye zulum cekmeye devam ediyorlar. Kişinin özellikle kizlarin arkasinda aileleri ozellikle babaları aslan gibi durmalı. Anne baba vefat edene kadar son nefesine kadar kızına sahip çıkmalı. Sen evlendin bizim degil artik onunsun demek cok asagilayici.
40 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Yanlış anlama ama rezalet bir ailen var malesef, senin için üzgünüm.
Yapabileceğin şey mesleğin her ne ise o konuda en iyi ol, hatta yapabileceğine inanıyorsan kendi işini kur, ya da ablanla birlikte bir şeyler yapın, maddi olarak bağımsız olun. Ve ablanla birlikte yaşayın, ailenizden size hayıt yok.
Bu arada ablan da eşine boşanma davası açsın, adamı nafakaya mahkum etsinler (çocuk olmadan nafaka olur mu bilmiyorum) Eğer nafaka alabilirse o da geçinmek için gelir olur.
Bütün bunları bir avukat ile konuşun mutlaka.20 Yorumla
+1 yılÖncelikle ablan adına çok üzüldüm ailenin yaptığı hataya dahada üzüldüm eğer babanızın durumu iyiyse onu ikna edin ablanızın arkasında dursun en azından enişteniz haberleri olduğunu bilsin, bilsin ki karşılarına geçtiğinde boynu bükük olsun belki utanır eğer ablanızın çocuğu yoksa boşanabilir eşinin onu aldattığına dair bir kanıt bulup yapmalı bunuda bence siz ablanızla kafa kafaya verip ailenizi ikna edin babanız damadı karşısına çekip konuşsun tabi üslubuyla mesela "bende senin babanım yuvanız yıkılsın istemem ikibizinde huzuru benim için önemli" gibi laflar kurabilir eğer haberleri yokmuş gibi davranırlarsa bu çok büyük bir hata olur bir kızın dayanacağı kişi babasıdır eğer enişteniz ablanızın arkasında duran olmadığını görürse tekrar yapabilir önce ablanızla konuşun sonra ailenizi birlikte ikna edin umarım herşey sizin için daha iyi olur
21 Yorumla
+1 yılAllah sabır versin ne kadarr ayıp yanlış çirkin ya o düşünce nedir öyle cehalet in temsili gibi.. Ne deseniz haklsıınz o adam da da pardon erkek de de hiç onur gurrur şeref yokmuş ki ne utanma sıkılma allah tan korkma var kızlarının arkasında durmazlarsa elin adamı aldatmayı günlük rutin bir iş gibi görür döver de söver de ben ablan olsam alır çocuklarımı eğer varsa yoksa daha iyi de giderdim valla adımı sanımı silerdim o şehirden ailemi de siler atardım bir de kız kardeşimi işte seni alırdım gider başka bir şehirde kendimizin başımısın çaresine bakardık. Allah a sığınır bol bol dua edin ve benxe terk edin o hayatı size acımayana siz hiçç acımayın korkmayın da allah var gam yok o adil olanların en büyüğü en yücesidir ama ablanı o adama off pardon şerefisze bırakma çocuğu var mı bilmiyorum ama al gidin inşallaj yoktur 🙏🕊
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Aile içi meseleler bunlar.. Olayın ablanin size anlatmadigi farklı detaylari olabilir. Iki kişinin ilişkisine mümkün olduğunca dışarıdan müdahale edilmemeli.
Enisten şiddet uygulamiyorsa
Eşine karşı sevgi ve saygıda eksik degilse
Evinin rızkını başka yerlerde harcamıyorsa
Bence bunlar evlilik için asgari şartları taşıyor demektir.
Aldatmaya gelince... Ben hep derim. Erkek aldatmaz, kadın aldanir..
Erkegin yapısını bilmeyen, anlamak için gayret göstermeyip sadece kendi normlarına uygun olmasını bekleyen kadın, kendisini aldatır. Ve sonu hep mutsuzluk olur.
Sözün özü şu ki ; tabii ki. ablana ailecek destek olmalisiniz. Lakin bunu yaparken fevri çıkışlarla soruna çare olmak yerine ateşe benzin dökmemelisiniz. Sorunlar akıl yoluyla çözülür.10 Yorumla
+1 yılAilen çok geri kafali boyle bir dusunce olamaz ailen ablana sahip cikmazsa ve ablan bu durumdan iyice bunalirsa yarin birgun o evdende kacar ailesinin yaninada gidemez sahipsiz kalir oyle Allah korusun boyle dusunen insanlardan nefret ediyorum benim eşimle bir sorunum yok elhamdulillah fakat ailemin biriyle ettigi kavgaya bende karistim bana sen bu evden ciktin artik soz sahibi degilsin dediler dövduler vs. Vs. Boyle dusunen insanlardan nefret ediyorum sende ailene pek guvenme ablana boyle yapan sanada yapar
00 YorumlaKimin eli kimin cebinde belli değil fırsat verilse birine evliya olsa zina yapar.
Gelmiş buraya herkes boşansin diyor.
Hepiniz meleksiniz mk he.
Kimse dört dörtlük değil.
Ailenin de mk kusura bakma.
İhanete uğramış bir kadın var acı çekmeye devam et diyorlar ulan şeref yoksunlari bu zulümdür.
Farzet bu yabancı biri size sığınmak istiyor yardım etmenizi istiyor geri mi çevrilir.
İnsanlık nerede kaldı.
Senin ablan eğer kaldıramıyorsan ihaneti herşeyi göze alsin boşansin bir ev kiralanır zor değil iki lokma ekmekte bulunur çalışacak işte. Kimsenin kölesi değil.
Fakat çocuk var vasıflı değil iş yapamayacak evli kalsın fakat evli gibi değil karı koca gibi değil zaman ve şartlar uygun olduğunda maddi olarak güçlü olduğunda bassın tekmeği00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle merhaba, gerçekten bu kabul edilemeyecek bir durum. Ailenin bu şekilde düşünmesi gerçekten çok acı birşey. Erkekler yapar, kabullen gibi bir şey asla olamaz. Ablan ailene güzel ve net bir şekilde boşanmak istedigini ve evliliklerini yürütemediğini açılca belirtmeli ve kesin olarak boşanacağını söylemeli. Boşanıncada evladını eve almayacakda değillerdir. Gerçekten çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun ve inşallah en kısa zamanda bir çözüme kavuşursunuz. Ama benim fikrim dediğim gibi ablan ailenle sakin ama kesin ve kendinden emin şekilde boşanmak istediğini söylemeyi denemeli, inşallah bir çözüm olur🤲
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı beni anlatmışsın bende defalarca aldatıldım, şiddetin her türlüsünü yaşadım ve daha da fazlası kötü alışkanlıkları olan biriyle bir hayatın içindeyim ama ailem hala idare et kızım, düzelir kızım, alttan al kızım, aman ses etme kızım deyip duruyor kalkıp demiyorlar ki bırak gel biz senin arkandayiz! Bekledigim bu ama maalesef! Ben bosanacam dediğimde de durum aynı! Neden cunku bir işim yok ve çocuklarım var kimse kimseyi çekmek istemiyor bu devirde buna anne baba da dahil arkamda olmuyorlar ki güvenip gideyim! Hoş artık gel deseler de gitmem yıllar oldu sorunların içinde boğulalı kimse el uzatmadı şimdiden sonra da ben istemiyorum ben geberip gidene kadar bu böyle gider artık..
00 YorumlaAilen ablanın geri dünüp eve yük olacağını düşündüğü için ablanı istemiyor
Şimdi a alanın bir işi ve iyi de bir maaşı olsaydı annen hemen arka çıkar boşatırdı
Maalesef senin ailen sizi değil parayı seviyor. Bunu gürdün artık ona güre ailenin ipiyle kuyuya inme. Ablana da geçmiş olsun, hiç bir kız bu duruma düşmek zorunda değil. Allah kolaylıklar versin 🙏30 YorumlaAlan ailesine değil kendine güvenmeli anne babası hayatta değilse gidicek yerim. yok deyip her yaptığını kabul edecek biri demekki kendine güvenip o evden ayrılabilir devlete sığınabilir çalışıp para kazanabilir bu hayatta herkesin anne babası sağ değil ya da arkasında değil ama öz saygısı gururu olan bir insan bunu kabul etmez
30 Yorumla
+1 yılKızlarına değer vermeyen adamla hala evli kalmasına göz yumuyorlar yarın öbürgün ablana istemiyorum seni diyerek tutar kolundan atarsa o zamanda görürüm ben o ana babayı ama o zamanda kim bilir ne yaptında evden attı derler Allah anana babana akıl fikir versin sana ve ablana da sabır versin
20 Yorumla
+1 yılBunları yapan aşağılık herif ablanın da ezik biri olarak görecek ve defalarca daha aldatacak, hastalığı ablana da bulaştıracak, sinirlendiğinde ablanı dövecek, belkide ablanı boşayıp başka bir kadınla evlenecek ya da başka bir kadınla metres hayatı yaşayıp ablana sahip çıkmayacak. O zaman da ailen gelme yanımıza git sokakta yaşa mı diyecek? Ya da enişten sinirlendiğinde ablanı ezik biri olarak görüp; dövecek, hastanelik edecek daha da korkuncu öldürecek. O zaman da o haysiyetli ailen (sözde) ablanın arkasından ağlayacak. Eğer bu soru trol soru değil de gerçekleri anlatıyorsan; dilerim Allah'tan o annen ve baban tez zamanda akkıllarını (varsa) başlarına toplarlar.
10 YorumlaSonra vay efendim kadınlar neden ölüyo ölür kardeşim bu sokacam bu gelinlikle giden kefenle döner muhabbetine başlarım öyle aileye zamanında çocukları okutmadınız koluna bileziği takmadınız şmdi erkek ne halt yese kabullensin kabullenmesin çıksın gitsin ya hatta vursun kocasını da paşalar gibi meşru müdafadan salınsın ailesi deders alsın bize de yapar bu diye dellendim şu an
11 YorumlaValla kusura bakmada Allah ailene akıl fikir versin. Ayrıca çok fazla ailene güvenme. Gerçi çoğu kız tarafı böyle kızları aldatılsa bile affet diyorlar hepsi öyle düzenini bozma sana bakamayız diyorlar oğluşları aldatılsa hemen boşan nafaka verme o! ospu o çocukları al görüştürme onla derler. Bizim ülkemizde böyle maalesef. Valla ben ablanın yerinde olsam bu vakitten sonra bende aldatırım hak ediyor enişten. Bu arada ablan çalışıyormu?
10 YorumlaKusura bakma ama annenle baban çok geri kafalı insanlar ablana boşanmasını tavsiye et ve ikinizde bir iş bulup kendi ayaklarınız üzerinde ailenizden bagımsız bir şekilde yaşamak için çalışın beraber abla kardeş çalışın beraber ayaklarınızın üzerinde durun bu şekilde zorlukların üstesinden daha kolay gelirsiniz ve ablan psikoljikmen kendini yalnız hissetmez ve annenle babandan ayrı yaşamaya odaklan yoksa ilerde namus ve töre diye seni öldürürler
11 Yorumla
+1 yılbidaha yapan bidaha yapar bunu unutma sakın. ablan akıllı olsun gitmesin benimde babam annemi aldattı kendimden biliyorum ama annem ayrılmadı ayrılamazdı çünkü öyle bir şansı yoktu onun ailesi anneme sahip çıkmıyo bile. annem sinirden üzüntüden 1 ay hastanede yattı benim. neden? dayanamadı çünkü nedden dedi benim gibi karısı varken neden aldattı dedi annem çok güzeldir babamda çirkin zamanında zorla eevlenmiş 16 yaşında ablanda böyle olabilir kendine zarar verir gitmesin annem ilaç kullanıyo şimdi ilaç kullanmadığında bayılıo hemen üzünldüğünde sakın ablana yazık gitmesin bak
10 YorumlaYa bu kadar saçma bir görüş olabilir mi resmen kadınları böyle ayak altına alıyorlar. Allah böyle ama zihniyetler yaratmasın. Annen babana da pes doğrusu ablanı eve almamak için kabullen demişler adamlar fırsatçı ha sen demişsin ailem için duruyorum ha kendim için duruyorum de adamın umrunda olacak mı? Tabiki hayır. O da der ben buna ne yapsam bu duracak yanımda yakında eve bile getirir o.
10 Yorumla
+1 yılÇocuğu var veya yok her neyse onu sevmeyen bir adama bence katlanmak zorunda değil. Meslek sahibi mi ablanız? Öyle bile değilse sıkıntı değil öğrenebilir zamanla ve sığınma evine gitsin tam bilmiyorum ama birkaç ay orada kalabiliyor insanlar ve alırlarsa kalsın. Sizde destek olabilme imkanınız varsa destek olun ablanıza. Allah yardımcınız olsun ve inşallah en kısa zamanda belki daha iyi bir çözüm yolu bulabilmeniz dileğiyle.
10 YorumlaErkekler aldatmak, kadınlar ise kabullenmek zorunda değil. Bunu normalleştirmeyiz ! Sadakat ne olursa olsun, evliliklerde sevgiden önce gelmeli. Sadık olmadığına sevgi duymanın hiçbir anlamı yoktur. Toplumuzda aldatmayı kabul etmese de sineye çekmiş çok kadın var. Sağlıksız bir evlilik olarak devam ediyor çoğu. Sebepleri var kadınların kendince. Ne denir bilemiyorum ama hiçbir kadın sebep ne olursa olsun bunu kabul etmemeli, sessiz ve asil bir davranışla o evliliği arkasında bırakıp gitmeli.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Ablanla beraber bir eve çıkın, çalışın ve geçiminizi sağlayın. Aile dediğiniz o zavallı düşünce yapısındaki insanların da yüzüne bakmayın.
Böyle şiddet yanlısı erkekler, arkası olmayan kadın görünce daha da ağır şiddet uygulamaya başlarlar. Sakın ablanı o ortamda bırakma, destek olmaya çalış. Asgari ücret alsanız ikiniz misler gibi yaşarsınız.10 Yorumla
+1 yılAblanız boşanmalı. Aldatmanın affı olmaz, kabullenmek gibi bir saçmalık yapmasın. Annesini ve babasını dinlemesin. Her erkek yapar diye bir saçmalık yok! Böyle bir aile ile de yaşamaya devam etmek zor olur bu yüzden kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmalı. Umarım çocukları yoktur.. olsa bile buna göz yumması onun zararına olacaktır. O adam uslanmaz, ki uslansa bile çok geçtir.
10 Yorumla
+1 yılYa senin ailen hiç normal düşünmüyor. Ablan yapsaydı o adam kabullenir miydi? Erkektir yapar kafasını hiç anlamıyorum. Gerçekten nefret ediyorum böyle insanlardan. Boşansın. Dönmesin de baba evine. Kendine yeni bir düzen kursun. Çalışsın. O adama da boşanma, nafaka davasının yanı sıra zinadan da dava açıp tazminatını alsın. Aldattığına dair deliller biriktirin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ne demek herkes yapıyor erkekler yapar kabullen ne demek? Herkes yapıyor da kadın da yapsın kadınlarda yapar o zaman! Kusura bakma ailen aşırı ataerkil gelenekçi ve sog görüşlü. Ablan yerinde olsam o şeref. size bir dakika daha geçirmem, aile evine de geri dönmem.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizimkilerde tam tersi bir yanlışını görürseniz kapıyı çekip gelin benim kapım size açık der. Sanırım baban bir boğaz fazlalık olmasıj diye uğraşıyor. Hadi annen neysede baban nası izin veriyor kızının boynuzla dolaşmasına onu çözemedim. Siz boku yemişsiniz ekonomik özgürlüğünüzü kazanın belliki tek başınasınız
40 YorumlaCidden nasıl bir aileniz var o aileden kaçıp uzaklaşın kadınları ikinci sınıf oalrak görüp erkeklerin aldatmasını bile onaylayan zihniyet aldatmak affedilmez insanda gurur diye bir şey vardır aldatanın eşine saygısı yoksa eśininde artık onu görmeye bile saygısı olmamalı
00 YorumlaBöyle insanların gerçekten bence ablan adamı boşasın donuna kadar alsın nafaka alsın tazminat alsın her şeyi alsın gül gibi bir hayat yaşasın sorunları adam düşünsün bence normalde nafakaya karşıyım gerçekten karşıyım ama böyle erkekler için nafaka şarttır.
00 Yorumla
+1 yılHayır böyle bir dünya yok eğer bu evlilikte bir koca eşini başkası ile aldatıyorsa kabul edilemez ve derhal boşanmasi lazım aile sahip çıkmiyorsa bu onların cehaleti çokta ailenizi dinlemeyin ablanıza boşanmanın doğru olacağını söyleyin ona destek olun zaten bu evlilik bitmiş anladigim kadariyla
00 Yorumla
+1 yılCanım benim ya çok üzüldüm maalesef anne babalar biraz eskiye dönük kafa yapısı içinde olunca bisey diyemiyor yapamıyoruz ne yapsak değişmez bu düşünce yapısı Allah sabır versin ablan baş kaldırmayı bilsin ezdirmesin kendini herseye boyun eğmeyin anne babada olsa haklarınızı savunun inş çıkar yol bulursunuz
00 Yorumla
+1 yılMaalesef şu an toplumun geneli böyle erkek aldattı mı sus kabullen otur sen kadınsın her şeyi kabul et hatta senin suçun diyenler bile olacaktır. Sorun yüzyıllardır var ve toplumda bu hastalıklı düşünceleri doğru kabul etmiş. Suç sadece ailende değil onlarda gördüklerini uyguluyorlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAblan önce anne ve babasını reddetmeyi en zor gününde destek olmayan anne babayı ne yapacak ki hiç olmasınlar daha iyi en azından annem babam yok derdiii.
Ikinci adım olarak eşinden boşanmalı asla göz yummamalı aile desteği yok ve enişten olacak kişii bunu ablanıza karşı defalarca aldatarak kullandığı belli. Kendi ayakları üzerinde durmalı gerekirse sizde ablanızla birlikte kalabilirsiniz zaten bugun ablanıza destek olmayan anne baba yarın bir gün sizede destek olmayacaktır..00 Yorumla Bu nasi bisey boyle benim oyle bisi olucak bosarim be kimi ne egerki anne babam beni evine almassa artik onlarala kagin bagim harifinde bir bagim kalmas ablan para biriktrisin bir ev ayarlasin kendine faizsiz kredi falan ceksin bisiler yapsin ayri bir eve ciksin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAblan bosanip ayrı eve çıkmalı ailenin ynaina asla geri gelmemeli. Ezerler onu. Ama o adamın ynainda da kalamaz çünkü gururunu hiçe sayıyor sevmiyor ablanı. Yazık olur o herifin ynainda kalırsa. Kendi ayakları üzerinde durmasi gerekiyor. var mı bir mesleği? Çoluk çocuk?
31 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca şu an bende eşimden ayrılmayi dusunuyorum aldattım emin değilim. Ama şüphelerim var ve ne yaptığı belirsizlik içinde uzun süredir. Benimde babam karşı çıkıyordu annem kendi evinde huzurlu mutlu değilsen sorun var demektir diyor. Yani aslinda destek çıkmak istiyor ama babamdan çekiniyor ve babama durumu anlatmaya çalışıyor babam bu aralar kızmıyor ama konu açılınca sorunlarim var diyince odayı terk ediyor. Henüz son net bir karar veremedim bende
Bak güzel kardeşim, erkeğin seks yapması bir şey ifade etmez yani o erkeğe bir zararı yok fakat hatunun yapması işleri değiştirir anlayacağın erkeğin aldatmasının bir zararı olmaz. Hatunlar ara sıra kaçamak izni vermesi lazım, daha sağlıklı evlilik için.
021 Yorumla- +1 yıl
@Ertu_27 İnşallah aldatirilirsin. Senin erkekligine sıça'yım.
- +1 yıl
Sağlıklı evlilik için? Kim demiş "Sağlıklı evlilik için aldattın, zina yapın böylelikle eşinizi psikolojik olarak çökertin yıpratın buna bağlı olarak sizden nefret etsin buna bağlı olarak huzursuz bir evde yaşayın biz de buna sağlıklı evlilik diyoruz." diye kim demiş?
- +1 yıl
@ertu_27 ahahahaha düşünceye bak. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların iki cinsiyette de olabileceğini bilmiyorsunuz sanırım
- +1 yıl
@ertu_27 o zaman kadın için de aynı durum geçerli. Kadın yapamaz ama erkek yapar mı?
Komik.
Bu arada gerçek sevgide iki taraf da aldatmaz - +1 yıl
Farkları anlatır mısınız?
Çünkü kendinizi çok omik duruma düşürüyorsunuz. Her türlüsü sevgiye ihanettir ve erkeğe normalse kadına da normal olmalı. Yoksa karınızın başka bir erkekle yatacak olmasını kendinize yediremiyorsunuz. Fakat erkeğin yapmasını normal buluyorsunuz. Cidden yazık - +1 yıl
Bu lanet herifin dediklerini benim midem kaldırmıyor. Şikayet edin, engelleyin gitsin. İnşallah bir kaza falan olur da iktidarsız olur, hadım falan olsun bu.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü yani diyor ki ben başkasının karısını duduklerim bana zarari olmaz onun kocasina da acimam ama benim eşimi başkası duduklerse bana zararı olur diyor. Cahil ve bencil işte naparsin? Başkası da nasıl olsa bana zararı yok deyip bunun karısını becerir görür gununu sonra. 😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah'ın hala şu kafada insanlar var ya bazen sinir oluyorum. İnsan aldatıldığına rağmen nasıl evli kalabilir bizim toplumda hala ataerkillik hakim kadın boşanmak istese kötü gözle bakıyorlar. Boşanıyor dul diye kötülüyorlar. Kadın otursun ses çıkarmasın herifi dövse de sıkıntı değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaalesef bu gerçeği kabul edip ablan enişteni iplemeyip kendine bir hayat kuracak ev içinde. Yani eniştenin parasını yesin. Onu koca olarak yok saysın. Böyle aldatılan çok kadın var. En azından çalışıp evine bakıyor. Diğer türlü sefalet çekmektense ( ki bu devirde geçinmek çok zor) kocanın parasını yiyip s*ktiri çekiceksin kafada.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa bu arada o*ç eniştenin yaptığı asla kabul edilemez de. Aileniz Karaktersiz. Ve sahip çıkmıyor. Karaktersizlerin içine düşmüşsünüz resmen. Maddi durumu ve iyi bir mesleği yoksa ayrılmadan o koca bozuntusuna hayatı zından etmek en güzeli.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok saçma ama şu da bir gerçek kadın kadınlığını eşliğini yapamayıp sorumluluklarını yerine getirmeyince erkeğin de gözü dışarı gidebiliyor (aldatmayı kesinlikle savunmuyorum) ama herkes görevini iyi şekilde yapmalı ablan bunları oturup düşünsün ondan sonra konuşulur bu
Aldatmayı savunmuylrum tabi gitsin boşansın zaten bu şekilde devam ederse boşanmaya gider iki taraf da kendine çeki düzen vermeli10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer insanin buna benzer ailesinde sorunlar var ne kadinlar var insanlar var yutulmayacak şeyleri yutuyorlar göz yumuyorlar aileleri icin şiddet felan yoksa cocugu felan varsa dursun anne baba biraz haklı cünkü benim cevremde bu kafayi taşiyor inan herkes hata yapar bence ablanin eşi yakinda hatasini kabullenir pişman olur ablana layik bir eş olur cok kendinizi kaybetmeyin bunun gibi olaylar herkesin başina geliyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAsla kabul edilebilir bir sey degil. Oyle aile olmaz olsun. Nasil rahat uyuyolar anlamiyorum. Kabullenmemeli. Kuzenimin kocasi aldatmis onu. Affetmis bir daha yapmayacagina soz vermis. Aradan bir sure gectikten sonra tekrar aldatmaya baslamis. Siddete bile basvurmus. Cocugu da vardi. Sonunda dayanamadi anlatti ailesine falan. Bosandi simdi huzurlu. Kesinlikle ayrilmali.
10 YorumlaMaalesef öyle bazı aileler. Arkada duran aile yoksa, kendi ayaklarının da üzerinde duramayacaksa sabretsin.
20 Yorumla
+1 yılYuh ama okurken ağzım açık kaldı.
Ne anlar babalar var ya bir insan evladının mutlu olmasını ister.
Kabullen ne demek ya annen cahil ya da cahil ayağına yatıyor. Nasıl bir evlat sevgisi var anlamadım.20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKabullenilebilecek bir şey değil eğer ablan aileni dinlerse ablanın kendisine saygısı yoktur hayatı kendine zindan eder, anne baba her zaman doğru düşünecek diye bir kaide yok. Ailen ablanın onlara yük olacağını falan düşünüyosa da ayrı eve geçsin çalışmaya başlasın herkes kendi ayakları üzerinde durabilir. Yeter artık şu ülkede kadınların ezildiği ya
00 YorumlaAblana destek ol. Bu kadar ezilmesine gururlarının ayaklar altına alınmasına izin verme o nasıl anne baba be elalemi düşünüyorlar yine. Sen ablanı düşün. ERKEK YAPARMIŞ !! Ablan yapsa öyle dermiydi ablanın kocası ya da anne babalar. Ablana sahip çık kuzum ❤️⭐️
30 YorumlaBu cahilliktir. Aldatma öyledir. Ve çok çeşitlidir. Mutlaka doğru da değildir. Ancak bunu kabullenmek değil bu, zaruriyetler ne yazikki. Siz de bu gerçekler ile yüzleşseniz, biraz daha anlayışlı olabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılZaten böyle aileler yüzünden Erkekler istediği gibi at koşturuyor.. Sonra ablan mutsuz olsa kendisini vursa başka şey yapsa napacaklar acaba? Yazık ya.. Şimdiki nesilde aynı kafadan gidiyor. Gelinlikle girdin kefenle çıkarsın kafası.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAnlaşılan ablanın kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak bir maddi özgürlüğü yok.
En azından sen kendi hayatını kurtar asla koca eline bakma.30 Yorumla Yorumlarda ne kadar canım var böyle insan hayret ediyor. Erkek yaparmış filan. Başka erkekler de gelsin sizin karılarınızla kendi karılarını boynuzlasin da görün bakalım. Başka erkeklerin de buna hakkı olmalı bu mantığa göre. Onu düşünecek akıl nerede sizde
20 Yorumla
+1 yılAh ah bu nasıl cahillik anlamıyorum kızının arkasında duracağına yaptıklarına bak düne kadar zaten sen bakıyordun evlenince rahata mı erdin 🤷🏻♀️ Herkes anne baba olmamalı.
20 YorumlaÇok yanlış. allah korusun ablan daha kötü durumda olsa ku görüyoruz neler yapılıyor alen yine ağını açmaz sanki. Eski cahil kafalar. Evlilik kadar boşanmada normaldir. ailen boşanmayı hazmedemiyor bence. allah ablana yardım etsin
00 YorumlaBenim annem boşandım diye evden attı 😂😂tek başıma dimdik durdum ayakta. Yeri geldi iki lira ile gezdim kimseye minnet etmedim
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİste bu yüzden kadınla r çalışma lı ve kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Erkeğin eline minnet etmemeli.
30 Yorumla
+1 yılBenim ablamın eşi de mesela aldatırdı. Ama çocuklar uğruna sustu o kadar çok eniştemeniştemle dalaştım ki değmiyor yapan yine yapıyor. Kalıp değişmez. Şimdi krallar gibi yaşıyor kimseye de muhtaç değil hem çalışıyor hemde çocuklarını okutuyor. Bir insanın kendine güvenmesi çok önemli.
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle bosanmali. Öyle bir adamla ömür geçmez ki. Ailen kızları yanlız kalmasın diye diyodur ama kesinlikle net boşanması gerektiğini düşünüyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılBir kadin nede okuyup meslek edinmeli kendi ayaklari ustunde durabilmeli, iste tam olarak bu sebeplerden. elini kolunu baglayan şeyler özgürlüğünü kısıtlayan seylerden kurtulmak icin
10 Yorumla Kıyamet bugündür yaaa ümmeti muhammed. Şaka bir yana gerçekten kıyamete yaklaşıyoruz maddi hevesler uğruna kimse kimseyi umursamaz olmuş herkes kendini düşünmekte kimse namusunu şerefini düşünmüyo artık ailende tamamen suçlu öyle bir düşünce tarzı yok yani ailenin ne zaafı varmış öyle dağmada kızına yani ablana değer vermedikleri besbelli olması gereken oturup konuşmak onla düzelmessede ablanın ayrılması.
10 YorumlaAileni dinlemeyip dönsün. Sonra bir iş bulup ailenin yanindan da ayrılsın ablan. Ne kocasına ne de ailesine katlanmak zorunda değil. Ablana biraz cesaret ver ve yanında ol
10 Yorumla
+1 yılHala soruyosaniz heleki bildikleri halde ablana hala kabullen kal diyorsa ailem mide sizsiniz demek ki o zaman ablan da eniştene aldatsın
20 YorumlaÜzgünüm ailen gerçekten çooook çokk cahilmiş. Ablan bir an önce işe girip boşanmalı varsın arkasında durmasınlar
20 Yorumla- Devamını Gör (167)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat