Eniştem ablamı aldatıyor galiba, ne yapmalıyım?

Ablam 4 yıllık evli 1 buçuk yaşında yeğenim var. Ablam 2 defa düşük yaptı, ilki 8 buçuk aylıktı. Kısaca baya bir zorluklar atlattılar. şu an yeğenime ben bakıyorum ablam ve eniştem çalışıyor gündüzleri ben bakıyorum akşam hep birlikte oluyoruz. Eniştem son dönemlerde çok fazla göze batmaya başladı özellikle benim. 3 ay öncesinde aşırı kahvehane bağımlısıydı, işten gelir gelmez yemeğini yer kahvehaneye giderdi. Artık ablamla aldık karşımıza konuştuk çocukla vakit geçir vs hatta o zaman bile aldattığını düşündüm o konuşmada ağladım ablamı bırakır gider diye. Ablam telefonunu istemişti bir ara eniştem aldı bir kaç mesaj sildi öyle verdi gözümüzün önünde. Tanıdığımız bir abi var eniştemin çok yakın arkadaşı kendisi onunla olan konuşmaya girme dedi ben alıp baktığımda işi hallettin mi gibi bir mesajı vardı. Neyse sonra sonra ben yine gözlemledim ablam odadan çıktığında hemen telefonu alıp bir şeyler yazıyor sonra ablam gelince hiç çaktırmıyor ama bunu benim yanımda çok rahat yapıyor, bunu kendisine söylediğimde inkar etti ama daha sonra benim uyanıklığı farkedince tuvalete gitmeye başladı. Mesela bu sabah kahvaltıdan önce tuvalete girdiğini gördüm ama kahvaltıdayken eline aldı baktı baktı iç çekti sonra biz hala masadayken o telefonla tuvalete girdi çok net gördüm hatta içeri gidip kontrol ettiğimde telefonu yoktu dinlediğimde tuvalette su açtı ve ihtiyaç giderdiğine dair hiç bir ses duymadım (doğruya doğru ben kimin gerçekten ihtiyaç giderdiğini biliyorum) ve baya su açık kaldı sonra çıktı işlerini halletmek üzere dışarı gitti. Bu aralar sürekli başka bir ilçeye spora yazılıcağım diyip duruyor ablamla ağzını arıyoruz buradakinde ne var sanki buraya yazıl diye ben buraya yazılmam diyip konuyu değiştiriyor ablam tabi orada karı kız yok dediğinde (bunu 2-3 kere söyledi ağzını aramak için) gülüp cevap vermiyor. Gel gelelim ben ablama desem seni aldatıyor bu diye ablam bir yakalasa anında boşar ablamın korkusu falan yok ablam memur maaşı alıyor sırf annemle ben yeğenime bu yüzden bakıp büyüttük, yani annemde farkında sağlam ayak olmadığının, sırf ilerde bir şey olursa kapı gibi maaşı olur elinde diye bakıcı vs tutturmadı annem. Şöyle de bir şey var ki bu arada kavgaları oluyor ablam, kayınvalidesi eniştemi diğer çocuklarından ayırıyor diye enişteme gerçekleri anlatmaya çalışıyor o annesini savunup duruyor bu kavga defalarca oldu ben sinir stresten yüzümde birsürğ sivilce vs çıktı (normalde bebbbek gibi bir cildim var maşaAllah) bende anneme söyledim artık kavga etmesinler üzülüyorum diye annem sorduğunda ablam ne kavgası yok falan demiş ablam laf sözden en çokta babamdan korkuyor babam olanları duysa ortalık 56 olur diye annem ve ben susuyoruz. Ama yakalar yakalamaz ilk işim tutup kolundan ablamın yüzüne anlattırmak istiyorum. Bu arada o kadar titiz çalışıyor ya da öyle zannediyor telefon kilidini ablam ve ben biliyoruz anlamıyorum aklım çok karıştı lütfen yardım edin ne yapsam doğru olur, rica ediyorum yargılamadan objektif yanıtlayın.

Eniştem ablamı aldatıyor galiba, ne yapmalıyım?