Akraba olunca hayatımızdan silip atmamız kolay olmuyor. Akraba olunca görüşmek zorunda kalıyorsun. Akrabalık mecburi bir bağ. Ben patavatsız bir insanım. Kendimi batırarak konuştuğumda akrabam olacak o kişi kafasını bulutların içine sokuyor. Düşmemden, utanmamdan keyif alıyor. Becerikli de değilim, özgüvenim de yok. Nasıl başarıyor, nasıl yapıyor bilmiyorum bana kendimi değersiz hissettirmeyi başarıyor. Hiç gibi davranıyor bana. Belki de güçsüz olduğum için bana böyle davranabiliyor. Siz olsanız ne yaparsınız sizinle alay eden, duygularınızı önemsemeyen, size sizi değersiz hissettiren, küçük düşmenizden keyif alan akrabanıza nasıl davranırsınız?
Sizin rezil olmanızı isteyen, size kendinizi değersiz hissettiren, size bir hiç gibi davranan akrabanıza nasıl davranırsınız?
"Bence insan, yakınlarını sevmek olanaksızlığıyla birlikte doğar. Akrabalar arasındaki sevgi bu bakımdan iğrençtir. Hak edilmemiştir çünkü. Sevgiyi hak etmek gerekir."Her hangi bir akrabanı sevmek zorunda değilsin veya ona katlanmak zorunda da değilsin hak etmeye hiç birşey yapma yokmuş gibi davran veya sıradan gün içinde gördüğün bir yabancı gibi
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kesinlikle çok doğru. Akrabalar arasındaki sevgiyi bende samimiyetsiz buluyorum. İstisnalar vardır tabiki. Birbirini gerçekten seven akrabalar. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum
Sebepsiz yere bana dusman gibi kesilen bir akrabam (ve ailesi) var. Derdi ne anlamis degilim, adama haksiz oldugunu anlatiyorsun, isine gelemdigi icin konuyu saptiriyor, laf salatasi yapip asil meseleyi gecistiriyor. Uzaktayiz zaten, birbirimizi gormuyoruz ama olur da oturup konusma firsatim olursa son sozumu soyler iliskimi de tamamen keserim. Laftan anlamayana ben ne yapayim? Gitsin takintilariyla yasamaya devan etsin.
Onu kendi dünyasında yok edin. 1 O dinlerken konuşmayın. 2 O konuşurken dinlemeyin. 3 O varken yokmuş gibi davranın. 4 Sorusuna cevap vermeyin. 5 Espri yaparsa gülmeyin. 6 Sizi eleştirir ise sadece gülümseyin. 7 Sizi överse hiç umursamayın.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Güzel tavsiyeleriniz için canı gönülden teşekkür ediyorum
Allahıma çok şükür öyle bir akrabam olmadı bende ona fırsat vermedim.. Böyle bir durumda babama söyler gerekeni yapmasını ister yoksa rezalet çıkaracağımı söylerim.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sizin rezil olmanızı isteyen, size kendinizi değersiz hissettiren, size bir hiç gibi davranan akrabanıza nasıl davranırsınız?