22 yaşındayım. Üniversite okumayı elbette düşünüyorum ancak hayat şartları vs sebebiyle erteledim. Sigorta başlangıcım olsun diye işe girdim 1.5 ay önce. İlk 2 hafta deneme süresi, ardından sigorta girişini başlatacağız dediler. Ancak halen sigortalı görünmüyorum, ne zaman sorsam evraklarımı gönderdiklerini söylüyorlar. Kandırıyorlar mı beni, eğer sigortam başlatılmadıysa hakkımı nasıl ararım?
Lütfen yardımcı olun.
Lütfen yardımcı olun.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Sigortasız çalıştığınızı düşünüyorsanız İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü'ne müracaat edebilirsiniz. Bu idari bir yoldur.
Yargıya da müracaat etmek mümkündür. Hizmet tespiti davası ile çalıştığınız süre tespit edilecektir. Fakat bu işlemleri yapmak için aynı iş yerinde çalışmanız artık mümkün olmayabilir. Bu şikayetler nedeniyle çalıştığınız kurumlar ağır idari para cezaları ile karşılaşacakları için sizi çalıştırmaya artık hoş görü ile bakmayabilirler.
Kayıt dışı istihdamın en önemli sebebi zaten bilinçsiz sosyal güvenlik algısıdır
Siz bilincine varmış durumdasınız. Bu konuyu öncelikle kurum yetkilileri ile net olarak görüşün. Çözüm bulamadığınız takdirde idari ve yargı yollarına müracaat etmek daha doğru olacaktır. Haklarımızı hukuk düzeni içinde hukuk kurallarına göre aramak en doğal yoldur.