Kadir geceniz mübarek olsun...
Saygılar sunarım...
Çiftlerin arasında saygı ve sevgi var ise ve bunu seviyeli bir şekilde yürütüyorlarsa aslında evlilik için yeterli olacağını düşünüyorum. Ama elbette ekstra etkenlere de ihtiyaç olacaktır. Sevgi karşındaki kişinin karakterini, hal ve tavrını sevmek demektir. Onu olduğu haliyle kabul etmek demektir. Saygı ise onu dinlemek, sorularına mantıklı cevaplar verebilmek ve anlamak, hareketlerini anlayışla karşılıyarak, hakaret etmeden bir konuyu tartışabilmek demektir. Evlilik elbette sadece bunlardan oluşmuyor. Karşılıklı konular üzerine konuşabilmek, tartışabilmek için aynı düzeyde kafa yapısına ve genel kültüre sahip olmak; beraber gidildiğinde daha çok keyif veren şeyleri yapabilmek için benzer filmlerden veya hobilerden hoşlanıyor olabilmek; bir yere gidildiğinde bile tek tarafın mutsuzluğu yüzünden her iki tarafın da etkilenmemesi için beklentilerin benzer olması veya konuşulması ve en önemlisi de bağdaştırıcı özelliği bulunan cinselliği yaşayabilmek için de ten ve ruh uyumunun olması ve beklentilerin, cinsellikte hoşlanılan şeylerin birbirlerini karşılaması gerekmektedir. Elbette yukarıda saydığım maddelerden birisi veya birkaçı olmasa da bir ilişkide sevgi ve saygı seviyeli bir şekilde mevcutsa, çözülemeyecek sorunlar yaşanacağını sanmıyorum ama bulunurlarsa evliliğin de tadına doyum olmaz şekle geleceğine inananlardanım.
3 S kısca. sevgi saygı ve seks
çoğunluk bu ' 3S' kuralında hemfikir...
ayrıca Sabır ve Sadakat'ı da eklemek isterim...
ilk yazan siz olduğunuz için 'e. i. c.'
Öncelikle karşılıklı uyum, nezaket, romantizm, ilgi lazımdır.. İlgiden kastım 24 saat ilgi değil kimse kimseye 24 saat ilgi gösteremez herkesin kendine ait özel hayatı oluyor evli bile olsan iş hayatı arkadaş çevresi illa ki oluyor.. Ama yinede eşler birbirini ne olursa olsun asla ihmal etmemeli.. Aksam oturduğumuzda eşimin bana söylediği iki tatlı kelam o günkü bütün sıkıntılarımı alıp götürüyor sanki dünyaları bana vermiş gibi mutlu oluyorum.. En önemli şeylerden biride cinsellik, cinsel ilişkilerde karşılıklı anlayış ve uyum mutlaka ama mutlaka olmalı..
Cevap veriyorum: ilgi alaka, guzel sozler ara sira da olsa, verilen hediyeler, surpriz bir aksam yemegi, ya da onceden ayarlanmis bir hafta sonu tatili,,, bir kadini, gercekten tam bir kadin yapan, onu yaninda ki hayatinda ekegin on aeridigi onem, ve gosterdigi duygulari ve ilgisidir> Bunu goren bir kadin hem guleyuzlu hemde mutludur. Ve sonuc olarak erkegini mutlu edicek herseyi yapma istegiyle dolar. Vermeden almayi, hep bana he banayi dusunen erkklerimize biraz da olsa katikisi olur umarim bu ipuclarinin, guzel ve saglikli iliskiler kurabilmek icin.
Cevap
347Cevap
Ey Erkek;
Bu yazacaklarımı asla aşırı kadın düşkünlüğü olarak görme. bugüne kadar kadınların dillendiremediği, içlerine attığı konulardan bahsedeceğim. Kadın düşkünlüğü demek; ilkelerden kadın uğruna taviz vermek demektir. Bir Müslüman için kadın düşkünlüğü de Allah'ın kurallarından kadın uğruna taviz vermek demektir. Asıl kadın düşkünlüğü sosyal medyada bir bayan profilinin saçma sapan gönderilerini beğenmektir. Erkeğin eşinin önünde sevgisini sunması için diz çökmesi ve eşinin ayaklarına kapanması, yine hatasından af dilemek için eşinin önünde diz çökmesi, eşinin ayaklarına kapanması kadına aşırı düşkünlük değildir. Hatırlar mısınız? Sahabe zamanından bir örnek ve yorum:
Peygamber efendimiz, kişiliklerinden, ırk ve soylarından ötürü insanlar arasında ayrımcılık yapmaz ve kimseye de hor bakmazdı. Hatta Habeşli zenci bir hanımdan doğma BİLAL'I HABEŞİ hazretlerine bir gün sahabenin ileri gelenlerinden ve 4. islama giren sahabe unvanını alan EBU ZER GIFARI hazretleri; 'Kara kadının oğlu' diye hitap edince; Bilali Habeşi hazretleri çok üzülür mahcup olur ve hemen üzüntüsünü beyan etmek için Rasulüllah'a gelir ve Ebu Zer Gıfari Hz'nin kendisine 'kara kadının oğlu dediğini ve bu kelimenin zoruna gittiğini anlatır..
Bu olay üzerine Rasulüllah Ebu Zer Gıfari Hazretlerine derki; ya Eba Zer; derhal git ve Bilalden özür dile ve onunla barış!
... bu söz üzerine Eba Zer derhal Bilali Habeşinin evinin önüne gelir Bilali Habeşiyi çağırır ve yere yatar yanağını yere koyar ve derki; ya Bilal! senin o siyah ayağın benim bu beyaz yüzüme basmadıkça buradan kalkmayacağım yüzüme bas ve bana hakkını helal et diye hitap eder!
burada önemli olan Hz Bilalin o muhteşem sahabenin yüzüne basıp basmaması olayı değil, sahabenin gurur ve kibirini ayaklar altına alması ve Rasulüllah'a gösterdiği derin sadakat ve tevazu örneğidir.
BURADAN HAREKETLE BİZ ERKEKLER OLARAK GURURUMUZU, KİBRİMİZİ BİZİMLE HAYATINI PAYLAŞAN BİRİCİK KARIMIZ İÇİN EŞİMİZİN AYAKLARI ALTINA ALIYORUZ.
Eşimize karşı sadakat ve tevazu gösteriyoruz. Bizim için sabahtan akşama kadar koşturan, bize köle gibi hizmet eden ama kıymetini bir türlü bilmediğimiz eşimiz bunları HAK ETMİYOR MU? Bence fazlasıyla hak ediyor... Düşünün...
Ey erkek;
sosyal medyada bir bayan profili bir gönderi yazar, erkeklerden en az 100 beğeni gelir. aynı gönderi erkek profili ile yazıldığında beğeni sayısı 10'u geçmez. işte kadına aşırı düşkünlük budur. yoksa eşine sevgi göstergesi olarak eşinin ayaklarını öpen ve yıkayan bir erkek kadın düşkünü değil, sadece eşine düşkündür...
Ey erkek;
"bir tanecik biricik karıcığını asla hor görme. Karıcığına eziyet etme. Sevgini sun ona, hayat arkadaşna. Öp kokla bağrına bas... Önünde diz çök Seni çook seviyorum de kapan hanımının ayaklarına öp hanımının ayaklarını. Hanımının ayaklarına masaj yap. Hanımının ayaklarını yıka. Hanımının sana ve evine yaptığı hizmetleri düşünürsen bunlar çook az bile. Yüreği temiz olan adam eşine zulm etmez, sakın unutma (UK)"
"Erkekliğin kitabında klişeleşmiş bir söz vardır "kadının sırtından sopayı, karnından da sıpayı eksik etmeyeceksin" diye.
Bu söze cevaben: kadının gözlerinden ilgiyi, kendisinden de sevgiyi, ayaklarından da öpücüğü esirgemeyeceksin.
bu daha güzel oldu (UK)"
"kadını hor gören erkek beyinsiz erkektir. Kadını hor görenleri ve dövenleri, kadına eziyet edenleri gördükçe duydukça ağlayasım geliyor (UK)"
"sorumluluğunun bilincinde olan saliha bir kadın candır. saliha bir hanımın ayağının kokusu, kocası için misk-i amberden daha güzel, daha değerli ve daha kıymetlidir. saliha bir kadının kocası üzerinde hakkı da çoktur. Hanımınız saliha ise kıymetini bilin. unutmayın ki saliha bir kadın altından çok daha kıymetlidir. Hanımınızın kalbinde yer edinmek istemez misiniz? Cevabınız evet ise bu yazdıklarımı dikkate alın. Hanımınıza bol bol sarılın. Sıkı sıkı sarılın ve uzunca süre bırakmayın. Başını okşayın. Hanımınızı bol bol öpün. Hanımınızın ayaklarını bile öpün.->
->Hanımınızın ayaklarını öpmek sizi asla küçültmez aksine hanımınızın kalbinde yeriniz sağlamlaşır. Rahatlatmak için hanımınızın ayaklarını yıkayın ovalayın kendini size özel hissetsin. Hanımınız sabahtan akşama kadar sizin ev işlerinizi yapıyor. Yemek bulaşık çamaşır. Ev işlerini asla hafife almayın. Ev işleri zordur aslında. Kadın onca zahmete sizin için katlanıyor. Hanımınız köleniz değildir. Hanımınız size bir şey anlatırken gözlerinin içine bakıp gülümseyip kimi zaman da elini öpüp yüzünüze koyarak dinleyin. Hanımınızı anlamaya çalışın. Hanımınızın derdini dinleyin onunla ilgilenin. Ona zaman ayırın. Hanımınızın yaptığı yemeği beğenmeseniz dahi beğenmedim demeyin, kırmadan incitmeden fikrinizi söyleyin. Hanımınıza asla emir kipi ile konuşmayın. Hanımınıza ismi yerine aşk kelimeleri ile hitab edin. Hanımınıza yaptığı her hizmetten dolayı teşekkür edin hatta size bir şey ikram ettiyse ellerini öpüp teşekkür edin ve ona bol bol dua edin. Hanımınızla tartıştıysanız->
->Hanımınızla tartıştıysanız haklı bile olsanız gurur yapmayın. Yere önüne uzanın ve başınıza basmasını isteyin deyin ki: "işte başım önündedir. Sen başıma basmadıkça yerden kalkmayacağım. Sana başım feda olsun. Seni üzdüğüm için özür dliyorum. Başıma bas ve hakkını helal et" bu sayede hanımınız yumuşasın. Hanımınız bu sayede başınıza basamadan yumuşar, başınıza basmaya kıyamaz bile. Başınıza bbassa da sorun değil bassın. Hemen gözleri dolar. Başınıza basarsa da bastığına pişman olur. Kocam ben haksız olsam da benimle tartıştığı için çok üzülmüş. Kocam beni o kadar seviyor ki benimle tartışmaya bile gönlü razı olmuyor ve başını yere koyup basmamı istiyor. Kocam bana çok değer veriyor. Keşke kocamı üzmeseydim diye düşünür ve pişmanlık yaşar. Haksız ise özür diler. Kadınlar duygusaldır. Ani duygu patlamaları yaşarlar. Bu patlamaları iyi kontrol ederseniz hanımlarınızın hafızasında çok güzel bir yer edinirsiniz. Saliha bir kadın tüm bunlaedan fazlasını hak ediyor. Hanımınız saliha ise->
->Hanımınız saliha ise her gün ayaklarını yıkasanız bile onun sizin üzerinizdeki hakkını ödeyemezsiniz. Bu önerileri yaparsanız şikayet ettiğiniz dırdırları duymazsınız. Tv başında uyuklamayın. Tv başında dizi film maç takibi yapmayın. İş Yorgunluğunuzu eşinizle ilgilenerek atın. Bu sayede kalbini kazanın ve size severek hizmet etsin. Ve ona her zaman bol bol dua ve teşekkür edin. Hanımınızın ayaklarını öpmeniz ve yıkamanız kılıbıklık değil sevginizin bir ifadesidir... Vesselam (UK)"
Ubeydullah KAVVAMOĞLU diye bir insanın yazısından alıntıdır
ben bunu sevgiliye yazdım artık eşime neler yazarım sen düşün :)
Gelecekte tanışacağım biricik sevdiğime: Seni o kadar uzun zaman aradımki bazen vazgeçtim bazen üzüldüm ama seni aramaktan asla vazgeçmedim. Seninle ilk buluşmamızın mükemmel olması için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Seninle tanıştıktan sonra büyük ihtimalle aşk sarhoşu olacağım o yüzden sana şiir, mektup yazacağıma ve süprizler yapacağıma emin olabilirsin. Senin sevgini hakedebilmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Seni hiçbir zaman üzmek istemiyorum ama siz kızlar illa bişeylere kırılırsınız üzülürsünüz ya işte o zamanlarda da gönlünü almak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Berber gezerken veya başkalarıylayken sana olan aşkımı göstermekten asla utanmayacağım. Sen benim herşeyim olacaksın. O güzelim gözlerinin yaşı sadece mutluluktan akacak. Zor gününde de mutlu gününde de daima yanında olacağım. Benim aşkımdan asla şüphe etme. Ben seni ömür boyu seveceğime söz veriyorum. Hertanemsin sen benim bu kalp sadece senin için atacak. Senin bir gülüşün, nefes alışın bin ömre bedel olacak benim için. Beraber güzel yerlere gidelim gezelim dünyayı görelim istiyorum eğer sende istersen tabi. Ne olur ilk tanştığımızda bana çok naz yapma çünkü daha önce hep reddedildim o yüzden umudumu korumak zor oluyor. Sevdiğin herşeyi sevmek isterim çünkü senin kalbinden geçen herşey benimkinden de geçsin istiyorum. Senden en büyük ricam ne olur beni fazla bekletme de gel artık kavuşayım nur yüzlü güzel sözlü yarim. Gel de bu kalp bayram etsin davullar zurnalar çalınsın içimde. Mutluluktan dört döneyim aşkımı sevdklerime anlatayım herkesle paylaşayım. Gel de bu özlem bitsin artık...
Sorumluluk sahibi kadın-erkek. Herşeyi birbirlerinden beklemeyecekler. Mesela tamir işlerini etelemeyen bir erkek, kocası yorgun ya da sinirli olduğunda anlayışlı olan bir kadın
Sadakat. Bu özellik huya suya bakmaz, sadece 'ahlak' bunun ölçütüdür. Bu yüzden en başta aranması gereken özellik.
Kötümser, ön yargılı olmama. Olmasın ki yaşam enerjisini sömürmesin insanın.
Dinlemeyi bilen biri olması. Benim en hoşuma giden özelliklerden biri bu aslında. İteşimin temeli de bu değil mi kendini ifade edebilme özgürlüğün.
Kadın ve erkeğin yaradılışına uygun davranmayı bilmek. Bu karmaşık gibi görünüyor ama çok basit oysaki. Kadın dediğin tatlı dilli, sinirli anlarında kocasının üstüne gitmeyen, kocası için sakinleşebileceği, huzur bulabileceği bir çift kol olabilmeli. Erkek dediğin ise kadını dinlemeyi bilen, anlamaya çalışan, söylediklerini saçma bulmayıp kıymet veren biri olabilmeli.
Güven, özveri ve tecrübe yazmaktan gına geldi. Kendimi tekrarlıyorum. Asıl cevaba gelelim.
Sevgi temeldir. Sevginin üzerine kurulur ama sadece sevgi yetmez. Sevgi her problemi çözmez.
Sonra güven gelir. O bana güvensin, ben ona güveneyim.
Sonra maddiyat gelir. Kendine bakamıyorsan, ilerde çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayamayacaksan zaten sorunlar baş gösterir. Her tartışmada sevgi de darbe alır. Bir bakarsın elinde bir şey kalmamış.
Sonra eğlenme gelir. Eğlenmekten kasıt, gezelim, atlayıp zıplayalım vs değil. Yanında sıkılmamak lazım.
Aile, büyüyüp yetiştiği sosyal çevre ıvır zıvır.
Bir sürü kriter var. Yorucu ve zor aslında.
Bir de meme gerekir.
Cemal Süreya'nın dediği gibi ""Memelerin vardı memelerin kahramandı sonra "
Sonrası iyilik güzellik.
Ailesiyle sorunlu olmayan bir ilişki tutturmus olsun, bal kaymak olmalarına gerek yok, kendine yetebilecek kadar kazansin, her şeye karismasin, evlendigim gun yeni bir hayata baslamayacagim, kendi islerini yapabilecek yeterlilikte olsun, gerçek manada sayginin anlamini biliyorsa saygi iyidir, ben saygisizim karsimdakinden de bekleme hakim yok, ha boşanacak zaman cirkefe yatmayacak kadar saygili olsun yeter, eğer tümden mantik evliligiyse başka şartlar geçerli ama sevgi dostluk vs varsa arada, indirimli hali bu.
Eğitim seviyen, anlayışın her ne olursa olsun her evlilikte sorunlar mutlaka çıkar. Ne sevgi yeter, ne saygı yeter. Çünkü evlenen iki ayrı cins olduğu kadar iki ayrı dünya, iki ayrı kültür, iki ayrı yetiştirilme tarzı ve bunun gibi sayabileceğimiz bir çok sebep tartışmaların ve çatışmaların kaynağı olur. Bir evlilikte her iki tarafta da olması gereken en büyük özellik krizi yönetebilme, nerede duracağını bilebilme kabiliyetidir. Bu da yetmez her iki tarafta da gurur olmayacak. Eğer bu dediğim özellikler sadece bir tarafta olursa çok yıpranır. Bunları nerden biliyorsun dersen benim üçüncü evliliğim ve edindiğim tecrübem bu
1. Kimse Robinson Crusoe değildir. O bile bir dost bulduğunda sevinçten zıplamıştı.
2. Konuşmak, paylaşmak ve yardımlaşmak bu zorlu imtihan dünyasına tek başına gelen insanın en büyük ihtiyacıdır belki de.
3. “İnsanın en fazla ihtiyacını tatmin eden, kalbine mukabil [karşılık] bir kalbin mevcut bulunmasıdır ki, her iki taraf sevgilerini, aşklarını, şevklerini mübadele etsinler [paylaşsınlar] ve lezaizde [güzel şeylerde] birbirine ortak, gam ve kederli şeylerde de yekdiğerine muavin ve yardımcı olsunlar.”
4. Zaten evlilik, değil bu insanî ve ulvî ihtiyaçları, insanın en temel ihtiyaçlarını -barınma, beslenme ve üreme- dahi karşılayan bir kurum olduğu içindir ki, tartışmasız her asırda, her kültürde el üstünde tutulmuş, şart gibi görülmüş, hatta kutsanmıştır.
Iliski bir apartman diyelim ve kat kat ilerliyor. En alt kat sadakat. Sadakat guveni dogurur ikinci kat guven. Guven saygiyi olusturur o da 3. Cu kat. Guven sevgiye goturur sevgide 4 diyelim. Gelelim gorevlere. Kadin ve erkek sorumluluklarini bildiklerinde karsilikli gorevlerini yerine getirdiginde ve beklentileri cok cok yuksek tutmadikca iyi bir cinsel yasam evine ve kocasina yeten bir kadin. Gorevini bilip eve para huzur mutluluk getiren adam vs. Ve en onemlisi anlayis. Anlayis dedigime bakmayin ben hic degilim cok dirdirciyim
Uyum mutlaka olmalıdır. Öyle bir hale geldik ki erkekler eşlerine yardım edince kılıbık damgası yiyor. Halbuki bizim dinimiz boyle bir din değil. Karınıza sevgi, hoşgörü gösterin diyor. Sanırım anlatabildim. Bazen eve çiçekle gelmeli, güzel notlar bırakmalı. Bunlar gönül alır arada ki bağı sıklaştırır.
Mesela kadınlarda bu böyle olmalı. Maç izlerken başka birşeyle uğraşmayabilir, oturup yanına sen de maç izlemelisin ''O gol kaçar mı lannn!'' diye bağıran biri çıksın karşıma sevinirim şahsen. Bunlar çok hoş güzel şeyler, bağ sıklaştıran şeyler. Bunların bütününe UYUM diyoruz. Renkler zevkler çakışması değildir bence uyum, uyum çok şeyi ifade eder.
sevgi, saygı, sadakat olmalı,
eşler dominat olmamalı,
dürüst olmalı,
kin ve nefret olmamalı,
önemli günler unutulmamalı, (yıldönümleri, doğumgünleri vs.)
ego olmamalı, empatik olunmalı,
karşılıklı iltifatlar ihmal edilmemeli,
eşinin ailesini sevmesende, saymalısın,
evliliğin için çaba harcamalısın,
kararlar ortak alınmalı,
eşini ön planda tuttuğunu ona hissettirmelisin,
eşler birbirlerini test etmemeli,
iletişim kopmamalı,
pozitif ve nazik olmalı, teşekkürleri eksik etmemeli,
evlilik öncesi kabul ettiğin alışkanlıklarını, sonrasında değiştirmeye çalışmamalı,
Herşeyden önce evli insanlar ilk evlendik leri zaman cicim ayları çok oluyor her şeyleri ne her hatalarına göz yumuyorlar lakin bir süre sonra o davranışlar itici gelmeye başlıyor kavgalar başlıyo Evlendiğin kişiyi sev ya da sevme olduğu gibi kabullenmek gerek bu temel sorunlardan biridir zaten. Diğer bir husus ta sorumluluklar aile içi aile dışı olarak her iki bireyde sorumluluklarını yerine getirirse güzel bir evlilik olabilir bence. He tabi birde monotonlasmamak gerek burdada her iki bireye iş düşüyor monoton bir hayat olursa bir süre sonra iç savaş diyim ben birbirini yeme süreci başlıyor :)
www.kizlarsoruyor.com/.../q1529803-lutfen-yardim-edin-cok-kotuyum banada yardım edin lütfenn napsam bilemedim ağlamaktan helak oldum :(((((((((
çocuk olmalı... çocuk yoksa yani meyvesi yoksa ilişkinin at gitsin çöpe :))) bak şuna :))
www.fantastikresimler.net/.../...mli-kiz-cocuk.jpg
bence karşılıklı özveri ve anlayış olmalı aynı zamanda
ayrıca evlilikte şu olmalı mesela diyelim bir taraf sinirli diğer taraf kesinlikle alttan alıcak bu kadın içinde erkek içinde geçerli
diğer bir şey ise kesinlikle kavga edilse dahi yataklar ayrılmamalı
diğer bişi ise eşler senin ailen benim ailem durumuna girmemeli iki tarafta eşinin ailesini kendi ailesi gibi görmeli
bir diğeri ise senin paran benim param mevzuları olmalı diye düşünüyorum ben
-Paylaşım her daim olmalı, paylaşımsızlık katiyyen olmamalı.
-Her daim rutinde kalınmamalı, iki tarafta birbirine bu akşam şöyle yapalım bu gün böyle yapalım diyebilmeli, yön verebilmeli tatlar ve renkler yönünden.
-İki taraf gerilim olmamalı, biri birisinden gerilim olmamalı o kadar da. Ne bilim, mesela gördüğüm bazı evlilikler oluyor, erkek höt , hayt, kadın sadece susuyor, yemek yap getir, yat kalk robot gibi. Bu yanlış bence. Bu kadar gerilim de iyi değil iki taraf açısından.
cut.
Sürekli dip dibe olmamalı mesela, her iki bireyin de kendi özgür sahaları olmalı. Özgür saha demek, aldatmak demek ya da çok çılgınca şeyler tabi değil yani tabi ki adam ayrı tatile çıksın kadın ayrı değil. Ama erkek arkadaşlarıyla maç izlemeye gidebilmeli ya da içmeye. Kadın için de aynı şey geçerli. Tarafların birbirinin özgürlük sahalarına yersiz müdahaleler etmemesi de evlilikte iyi bence. Ha bir de inatlaşmamak, akıl diretmemek. Her zaman ortak nokta bulunmasa da olur. Bunu kabul etmek. Bu arada evli değilim, uzaktan konuşmak belki de kolaydır :)
Tutku, güzel sabahlar, öğleler ve geceler, aynı masada yemek yeme hiçbir zaman tek başına yemeğe oturmama , iki kişinin hayalleri doğrultusunda kendini gerçekleştirmesi (beğendiği bir yerden yazlık almaları, çocuklarının geleceği için birikim yapmaları), ortak zevkler doğrultusunda bir şeyler izleme, sanatı takip etme, müze gezileri, eğlenme ve birlikte mutlu olma, kavga etmenin bile güzel olduğu bir insan :)
Ortak hedeflerin yanisira, paylasimi artirabilecek hobiler oldukca önemli, benim acimdan. Cünkü evlilik (veya iliski) aslinda her zaman bir takim oyunu.
Diger taraftan tabii ki bireylerin kendilerine ait bir özgürlük alanlarinin olmasi da önemli. 7 gün 24 saati ayni kisiyle gecirmek, her ne kadar ask olursa olsun, bir müddet sonra insani dogasi geregi biktirabiliyor.
Cinsel uyumlulugun da önemli bir faktör oldugunu eklemeden gecemeyecegim.
Katılıyorum
Evlilik gibi önemli bir kararlara varmadan önce çiftlerin yapmaları gereken, evlilikten ne anladıklarını sorgulamaktır. Evlilik, sadece iki insanın toplumsal kaygılar ve alışkanlıklar nedeniyle devam ettirebileceği bir kurum değildir. Önemli olan çiftlerin evliliğin keyfini yakalaması ve hem beraber hem de tek başlarına mutlu olabilmeyi başarabilmeleridir. Bu sebepten önce evliliğin olağanüstü güzel yanlarını görüp, evlilikten ne anlaşılması gerektiğini sorgulayalım.
evlilik bir müessese ve toplumun yapı taşı olan ailenin kurumsallaşma mekanizmasıdır. dolayısı ile en önemli hususlar bireylerin ekonomik ve sosyal beklentilerinin denkliğidir. sevginin iyi bir evlilik ile uzaktan yakından alakası yoktur. uzaktan olabilir belki, bir ihtimal.
her iki tarafın da huzur vermesi gerekiyor ki bu bence en başta geliyor. sevgi ve saygı olmadan zaten evlilik düşünülemez. evliliğe sac ayaklarına oturtacak olursak 3. sac ayağı huzurdur. mutlu olmak ve ilişkinin doğru bir şekilde yürümesi için huzur olmazsa olmazdır. hatta zamanla sevgi olmasa bile kişilerin huzurlu ve karşılıklı saygı duymaları ilişkinin devam etmesi için yeterlidir bence.
Belki klasik olacak ancak sadakat beklerim, dini kuralları hayatına geçirebilmiş ( Allah'tan korkmayandan kork demişler) biri olmalı ve az miktarda hırslı, makamı mevkisi işi ne olursa olsun kaliteli bir kişiliğe sahip olmalı. Gözlerine baktığımda içim titriyorsa, tamamdır!
Çok gğzeÇok güzel bir soru zaten ilişki uzmanları bile evlenmeden önce bunun dışında ne istediklerini bilerek bir ilişkiye başlanmasını söylüyor bana sorarsanız sevgi, saygının dışında, bağlılık, güven, evi geçindirebilecek kadar bir büçye ve eşitlik olmalı
Evlendik diye çok kasmamak lazım birlikte sinema tiyatroya konsere canlı müzik restaurant hafta sonu kahvaltı ya da şehir dışı gezilere gidersin erkek futboluna halı saha maçına gider bayanda arkadaşlarınla dışarıya çıkar ya da evlerde toplanır moda vs vs sohbetlerini yapar internet ya da tv diziler herkesin bir özeli olur yinede çok kısıtlanmamalı diye düşünüyorum sonuçta insanız ve farklı cinsiyetlerimizin gerektirdiği aktiviteler var saygı duyulmalı sürekli dip dibe yaşanmamalı uzak durulmalı özlenmeli ilişki diri tutulmalı
Eşler fikir üretip hayatı kolaylaştırmalı işlerinde ya da evde yardımcı olmalı sevilmese dahi bilgiler paylaşılmalı birbirinin eşyalarına düşüncelerine özen gösterilmeli zarar ya da kısıtlama olmamalı eksik taraflar yardımla giderilmeli başkalarını yanında laf söylenmemeli küçük düşürülmemeli tartışmalar arada kalmalı özel olan konular arada kalmalı arkadaşlara anlatılmamalı evlilikte en önemli olan şey iletişimdir her konu enine boyune konuşulmalı kendi özelliklerinizi sevdiğiniz şeyleri ve sevmediğiniz şeyleri anlatmalısınız herkes sizi anlamayabilir eşinizi detaylarıyla bilmelisiniz ki onu analiz edip yanlış anlamamalısınız ve kimse size zarar verememeli ilişkinizi bölmenize izin vermezsiniz
seks olmalı tabi. Alttan alma olmalı.
Mesela ben dokunmuyorken koluma sarılıp yapışmalı, dibimde olmalı, benim isteklerini yapmalı şarkı söyle dersem şarkı masaj yap dersem masaj yapmalı. Hoşuma gidecek sürprizler hazırlamalı. Tabi ki bunları yaparsa karşılığını alır
evini , yatağını , bedenini, duygularını , yediğini , içtiğini, bildiğini, bilmediğini, fantazilerini , iyiliğini , kötülüğünü , hastalığını , sağlığını , maddiyatını , maneviyatını , aklına gelen herşeyi eşinle "paylaşmak" evlilikte mutluluğu getiren anahtar kelimedir , paylaşmak mutluluktur (:
olaysahneler.com/.../
fantazi lazim.. cok onemlidir o olmadan olmaz sanirim sadece sevmek ve saygi yetmez. cilgin bir yanida olmasi lazim evliligin
çiftlerin iyi bir yaşam sürecek kadar gelirlerinin olması lazım. ikisinin toplam 5000
bunun dışında biyolojik ve psikolojik bir hastalıklarının olmaması lazım
kadının orgsm sorunu olmaması lazım
erkeğin ereksiyon sorunu olmayacak
e birbirlerini de sevdiler mi
evlilik yürür
Beklentiler karşılıklıdır erkekseb çok bir beklentin olmaz akşam eve geldiğinde bir tas çorba ve güler yüzdür beeklentin be bununla mutlu olursun ama kadınsan karşısındaki erkeğin ALLAH yardımcısı olsun istek bitmez hiçbişeyler mutlu olunmaz hep daha gazlasıdır beklenti...
davranışlarda denge olmalı, verilecek kararlarda fikir almalı, çıkan sorunlar birlikte göğüslenmeli, aşırıya kaçmayan sahiplenme (kıskançlık) olabilir, yalan olmamalı, sert tartışmada bir taraf soğuk kalmalı ve başka ve uygun bir zamanda hakkını savunma talebinde olabilmeli, vs.
Öğretici olmasını isterim fazlasıyla düşüncelerini öğrendiklerini ve elinde olan ekmeği bile paylaşmasını isterim kanaatkar olmalı etrafına karşı merhametli olamalı bu dolaylı olarak beni de etkiler. birbirimize gösterdiğimiz saygı ve sevginin fazlasını ailemize yakınlarımıza da göstermeliyiz herkes kendi görevini bilecek bir yardımlaşma içerisinde.
onunla dolu dolu yaşamak isterim heyecen, macera, aşk, gibi benimle kendini güvende hissettiğini biliyim yeterli, ve çok ilgli olmalısın birbirinizle bir elmanın iki yarısı gibi senin açıklarını o kapatacak onun açığı olduğunda sen kapatacaksın, ne yapıyorsanız birbiriniz için yaptığınızın farkında olacaksınız, mutluluğu uzak yerde aramak yerinee birbirinizdeki mutlulugun başka kimsede olmadığına inanacaksın, sadık kalacaksın, aldatmayacaksın,,,!!!
aynı dili konuşmalarına rağmen birbirini anlamayan insanlar var
dilden önce anlamak önemli aşk fedakarlık ve cesaret ister
bence toplumca aşkı bilmiyoruz
aşk cesareti sevdiğine güvenle ona sahip çıkmakla ister
aşk fedakarlığı ben demeden önce sen demenle ister
aşk senden çok şey ister sadece seni seviyorum
bu işin çeyreği bile etmez
kadın erkek bir birine önem ver medikten sonra o evlilikten hayır gelmez. Her halukarda çiftler birbirine özenle bıkmadan yılmadan önem vermeleri lazım. Evlilik uzun bir yolculuktur herkes sag çıkamaz. Yeri geldiğinde romantik yeri geldiğinde kışın içimizi ısıtan güneş gibi olmalı
saygı sevgi içten duyulan duygulardır, bazıları dışa yansıtmaz. bunu hissettirmek önemli. güleryüzlü olunmalı, ilgili olunmalı karşılıklı olarak sorunlar konuşulmalı. içine ata ata nefret duygusu kabarmasından başka bişeye yaramaz. değerli olduğunu hissettirdikten sonra herşey muhteşem olur bence.
img.webme.com/pic/g/gizliilimler/flowers9im.jpg
Bol bol subliminal mesajlaşmalar..
iletişim en önemlisi. cazibe aşk vs en babası 3 sene. sonra durulma anında iletişim kalitesi doğrultusunda yönleniyo birliktelik. eğer tüm sorunları paylaşıp konuşabiliyorsan kesin çözüm buluyorsun. ve herşartta 3. kişilere karşı kapalı olma. asla hiçbir sorun ve mutluluk anne baba enyakındost dahil kimseyle paylaşılmamalı. hele burada hiiççç...
işte tam olarak bu :D
bundan birkaç sene öncesine kadar cinsellikte ten uyumu denen durumu insanların sevişme olayını meşrulaştırma çabası olarak değerlendirirdim. ama şuanda kesinlikle aynı şeyi düşünüyorum. ten uyumu cidden önemli.. evliligin % 70 ini cinsellik oluşturuyor...
evet seviştim.
Sevgi saygı güven tutku ten uyumu ve en önemlisi tahammül edebildiğin birisi ilişkilerdeki en büyük problem bana kalırsa davranış ve hareketlerine tahammül edememe :) tahammül sınırlarını zorlamadan biri ile evlilik en güzeli ;)
ßir bayanın sevmesinden daha çok güven duyması gerekiyor eşine karşı bence. Çevresinden, hatalarından, sevmedikleri tüm herşeyden birbirlerini korumaları gerekir. Özellikle 3. kişilerden uzak durmalı mutlu bir evlilik hayatı istiyorsan...
Anlayış anlayış anlayış insanlar her istediğini istediği zaman ele edemezler bir şeyi elde edemediğin zaman tartışma çıkarmak yersiz bu ne olursa olsun bu da anlayış gerektirir. Kısacası istediğin her şey her zaman elde edilmez
EVLİLİGİN ALTİN KURALİ VARDİR İLK BASTA SEVGİ SAYGİ SEKS SEVGİ SAYGİ OLUNCA İKİNİZDE HER KONUDA TARTİSMADAN EVLİLİGİ SURDURURSUNUZ SEKSTE OLUNCA O EVLİLİGİNİZE RENK GELİR TABİ İLK ONCE AŞKİNİZİN MEYVESİDE GELEBİLİR.
empati ve yenilik olmazsa olmazlardan. Kişiler kendilerini sürekli güncellemeli kılık kıyafet olsun farklı jestler olsun. oo tamam evlendik zaten beni seviyor artık diyip yan gelip yatmak o işi bulandırır
eşimin eve geldigimde güler yüzlü olmasını isterdim. işe giderken güler yüzle ugurlamasını beklerdim. eşimin anne babası geldiginde ben onlara güzel davranırım. benim annem babam geldiginde eşimin iyi davranmasını isterdirim
Tutku olmali birbirini ceken, sadakat olmali vefa olmali. seni anlayabilmeli esin gözlerine baktignda. sefkat olmali erkeginin yüreginde aaahh ahhh daha cok. sey olmali da öyle bir evlilik yasayan. var mi acep:))
seks olmazsa olmazlardan yatakta iyi olacak her iki tarafta
+1 kesinlikle katılıyorum. İyi iletişim ve iyi seks şart.
İki kişi de birbirine Dürüst ve sadakatli olmalı. 3. kişileri araya sokmamalı. Arada geçen kavgaları kimseye anlatmamalı kimseden akıl almamalı. Kadın erkeğine, erkek kadınına ölümüne bağlı olmalı.
En güçlüsü saygı ve sevgidir, bunların dışında güven, fedakarlık, anlayış, uyum, birbirine zaman ayırma diye sıralanabilir. Eşler yeri gelince dost yeri gelince ana baba olabilmeli birbirlerine.
Sevgili orkide ; saygı sevgi dışında ve birebir iliskiler içerisinde en önemli şey tekrar dönüp dolaşıp sevgi ve saygıya dönüşmelidir. sakin bunları aşıp evliliğin yanında arkadas olmayı yani esimle ben arkadas gibiyim demeyin sakın.
Bir sürü arkadasınız vardır kesin ama, bırakın da bir tane de eşiniz olsun...
"O, kendim olmam için bende eksik olan şeydi" sözü işte bu evlenilecek kişiye söylenmiş o kişi de bunu hak etmiş olmalı bence. gerisi kendinden gelir zaten.
Fikrimce anlayış sadece evlilikte değil, bütün ilişkilerde olması gereken en önemli etkenlerden biridir. Bireylerin birbirlerinin düşüncelerine anlayışla yaklaşmaması şiddetli geçimsizlik gibi bir çok soruna yol açar.
birde aşk olmalı bence yani eşine baktığın zaman öyle bir aşk olmalıki kusurlarını görmemen lazım
o senin için ideal eş adayı gibi düşünüp heraket etmen lazım, onsuz mutlu olamıycanı her zaman aklına getirmen lazım
onu anlaması isteklerine cevap vermesini alış veriş ve telefon çılgını olmamasını
güzel yemek yapmasını ve yatakta kendisini sevmesini ve mutlu etmesini bilmeli
erkegine sahip çıkıp onun herzaman dikkatini çekmeli
Evine eşine sağdık olsun
Güvenilir olduğu kar güven versin
Herseyden evel iyi bir anne olsun
Hem eşim hem de en iyi dostum olsun,
kendime bile anlatamadıklarımı ona rahatça paylaşa bileyim.
Maddiyattan önce maneviyata önem versin.
Beni hem eşi hem en iyi arkadaşı ve korktuğunda, ya da bişey olduğunda beni babası gibi görsün.
Benim ondan başka kimseye ihtiyacım olmayacak gibi, o da başka sırdaşa ihtiyaç duymasın ( zaten son söylediğim olan herşeyin en başı, yemeli)
Çocuk şarttır... Evin tadı tuzu derlerya o misal.. Günün sinir stresini alacak ufacık elleriyle size nah işareti yapacak bir çocuk şart..
Kesinlikle kişiler arasında AŞK olması lazim,
Evet katiliyorum dediğimiz gibi saygı, sevgi, ve iyi bir cinsel yasam olmalı fakat,
İnsan öncelikle karşısındakine aşık olmalı bence
Kaliteli seks bence butun kusurlarini kapatir evliliklerin
Aksi eger iyi bir seks hayati yoksa o evliligin digerleri zamanla kaybolur gider zaten
Bence Olmazsa Olmaz Olan Tek şey çiftlerin arasındaki diyalog... Eğer çiftler Konuşmayı başarabiliyorsa her zaman ve her konuda o zaman sorun kalmayacaktır... Diyalog Kurabilmek en büyük Etkendir ilişkilerde...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar