• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Suçlu biz miyiz?

Erkek Kanalı
Erkek Kanalı Takip Et
Bilge Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
72
Yapay Zekaya Sor
Suçlu biz miyiz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
9 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • FelFire
    FelFire Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 772 cevap paylaştı.

Bazen kadınlara kızıyorum, sıkça da yapıyorum bunu. Sinirlendiriyor çünkü. Ya diyorum nasıl bu kadar saf olabiliyorsunuz?

Sonra düşününce geçiyor öfkem işte ama, yapıyorum.

Öldürülen her kadında, kararan her hayatta payım olduğuna inanıyorum. Utançla da olsa bu vebali taşıyorum ben.

Çünkü suçlu hepimiziz, biri de benim. Bu yüzden İstanbul sözleşmesi tartışılamaz. He illa tartışılacak mı? O halde hala neden bu kadar insana özgü yaptırımlar uygulandığı tartışılsın. Zira bahsi geçen şey insan değil, erkek hiç değil. Psikolojik sorunları topluma zarar vermeye başlamış, hiçbir noktada bir fayda sağlamayan yaratık sürüsü.

Ama yine de hukuka savaş açarcasına alınan bir intikamı görünce sevinmek istemiyorum ben işte. Bunun hukuk eli ile yapılmasını istiyorum. Gerekirse vahşice ve ibretlik bir şekilde yapılsın ama yeter ki bu cezayı bizzat muhatabı versin.

Ben sıkıldım artık bu konudan. Erkek şiddet uygulayan taraf olabilir, fiziksel şiddeti, vahşeti sahneleyen karakter olabilir, ancak suçuna ortaklık ettiğimiz yadsınamaz bir gerçek. Kadınıyla, erkeğiyle. Her sene bir kaç isim duyuyoruz, sonra kesiliyor. Ertesi sene bir daha. Sonra yine. Ve yeniden. Sesimizi dahi adam akıllı çıkarmıyoruz, çıkaramıyoruz bile değil, direkt çıkarmıyoruz. Çünkü samimi değiliz, çünkü o yılan henüz bizi sokmadı.

Orada ne işi varmış? Neden kırmızı (!) giyinmiş? Şortu neden kısaymış? Buna sesimiz çıkıyor mu? Çıktığını iddia etmeyelim.

"Mini eteği giyip soyunup tacize uğrayınca bas bas bağırmayacaksınız."
    Tanıdık geldi mi bu cümle? Bu cümleyi sarf eden insanın hala sanatçı sıfatı ile her gün televizyon ekranlarında boy gösterdiği, albüm çıkarıp sattığı, konserler verdiği bir ülkede hepimiz bu vebalin altındayız.

Kimse masum değil. Hepimiz kirliyiz. O yüzden hiç değilse elde kalan tek kapıyı da kapatmayalım. Araya ayağınızı da olsa sokun, kapatamasınlar.

Olay erkek kadın olayı değil artık. Olay iyi ile kötü. İyi miyiz kötü müyüz? Bunu tartışalım...

2
    1 Yorumla
    • ZarifÇiçek
      ZarifÇiçek
      +1 yıl

Helal olsun.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bazı konularda katılmıyorum Katılmak zorundada değilim demogoji yapmanda birşey değiştirmez İstanbul sözleşmesi yaşatıyorsa niye her geçen gün bu rakamlar artıyor uygulanmıyor densede genel olarak adalet uygulanmıyor sadece sözleşme için geçerli değil ve bu sözleşme bizim toplumumuza uymuyor cinsiyetler arası kavgayıda artırıyor her milletin kendine öz hayat anlayışı bakış açısı yorumlayışı yaşam bir çimi vardır zorla başkalarına uydurmaya kalkarsan böyle ters teper elbette bir sözleşme olacaksa bize uygun olarak tekrar düzenlenmeli taraftarıyım kaldıki rayından çıkmış bir olay var şiddet sadece kadınlara değil erkek erkeğede uyguluyor ve senelik bazda rakamlara bakın kadından çok ERKEK cinayete kurban gitmiş burda varmak istediğim konu şu toplumda genel bir şiddete meyil var bu kadın öldüğünde kadına şiddet olarak medyaya geliyor dediğimi yanlış yere çekmeyin bu ne oluyor o zaman Kişi sadece cinsiyeti yüzünden öldürüldü. Hayır erkekde olsa şiddetten nasibini alacaktı demek istediğim sorunu bu açıdan bir kere bakım neden bu şiddete meyil artıyor diye incelersek bu açıdan değerlendirmeye alırsak bir yere varmaya başlarız Her geçen gün erkeklere olan baskıyı nefreti artırıyoruz kısıtlamaları artırıyoruz cezalar idama varsın diyoruz AZALACAĞI YERDE ARTIYOR demek ki yanlış yerdeyiz çözüm bu değil ve erkeğin itibarı bitti yok oldu resmen geçenlerde bir post gördüm paylaşmışlar işte Rusyada kadının tecavüzcüsünü öldürme hakkı varmış vursa suçlu olmuyormuş evet işin bu tarafından bakınca süper ama Ya adam İFTİRAYA uğrarsa düşünün Vatan Şaşmaz öldürüldü bu kanun uygulanıyor olsa kadın tecavüz etcekti deyip kurtulacaktı İşin bide bu tarafından bakın Elbette kadınlar ölmesin elbette onları koruyalım ama bu kafayla olacak şey değil bu

1
    0 Yorumla
  • ozelguvenlik4545
    ozelguvenlik4545 Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 89%
    +1 yıl

Her erkek suçlu değildir, suçu işleyen erkek suçludur, bununda cezasını adalet verir, şimdi videolarında hak verdiğim çok nokta var ama haksız olduğun nokta her erkek de suçluluk duygusu psikolojisi yaratman iyi değil kadınlarımıza elbetde üzülüyoruz. kadına şiddet tasvip edilemez, ayrıca kadına şiddet dünyanın birçok ülkelerinde bizden kat ve kat daha fazla ülkeler de var bunlardan biri de kadının çok olduğu Rusya nerden biliyorum Rusya ile bağlantım fazladır yüzlerce azeri uyruklu rus vatandaşı arkadaşlarım var turizmci olduğum için bağlantım fazla Rusyanın bazı eyaletlerinde korkunç kadın cinayetleri yaşanıyor, kadınlar orda adeta hayvandan farkı yok değeri de yok ama inanamadığım nokta rus basınında bunlar çok yer verilmiyor ama yapanda cezasını ülkelerde çok ağır şekilde ödüyor ABD de bir yılda bizden 4 kat daha fazla kadın öldürülüyor cezalarını elbet çekiyorlar ama bizim kadar Basını duyarlı değil ya da biz çok mu dünya da duyarlıyız, son 2 yılda önemsendi ama geçen sene Manisam da memleketim de silahla eşi tarafından öldürülen bir ablamız bir tane ulusal kanal tarafından haber bile yapılmadı yerel kanallar verdi kısa haber olarak, hani bir haber algısı var ama ne kadar önemseniyor,

2
    0 Yorumla
  • NonUnendless
    NonUnendless Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 46%
    +1 yıl

80 milyonun yarısı erkke olsa. Bunların da 100bin i suçlu tecavüzcü olsa ne yapar. Yüzde 0.25. Nerdeyse binde 2. Bu kadar küçük bir oran için o kadar erkeği töhmet altında bırakmak sözde "erkek" kanalı için. Meriçlik bu resmen.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

7

Cevap

16

Cevap

• Uniionsra
    Uniionsra Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Benim hem kadın için hemde erkek için savunduğum şeyler var erkekler için bu ülkede yaşamak zorsa bu ülkede düzgün erkek olmak da zor;

Suçlu biz miyiz?Suçlu biz miyiz?
    11
    0 Yorumla
  • Bahtıbedevi
    Bahtıbedevi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 54%
    +1 yıl

ağzınıza yüreğinize sağlık. birazcık vicdanı olanın, annesi, ablası, kardeşi, karısı, kızı olanın kalbine dokunmuştur umarım. ve yorumlardan da görüldüğü üzere daha çok yol katedilmesi gerekiyor. içlerindeki vahşiyi utanmadan ve ağzı köpürürcesine yorumlarda ortaya koyanlar için söylüyorum. acaba neden sadece kadınları korumak için daha fazla öldürülmemesi için imzalanmış bir sözleşme var bir iş birliği var? gerek olmasaydı böyle bir şey yapılır mıydı? üstelik hiç kimse suçu ispatlanmadan hüküm giyip hapse girmez. bunların hepsi kirli fikirlerini daha rahat ortaya dökebilmek için haklıya ve doğruya çamur atma çabası.

2
    0 Yorumla
  • DemonBabata
    DemonBabata Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 62%
    +1 yıl

Evet arkadaşlar tamamını izlemedim hadi gerçek verileri konuşalım yakın zaman da benim çevremde kocasını öldüren bir kadın oldu bu habere yansımadı ki çoğu yansımıyor dünya çapında verilere bakarsanız oranlar yakındır kadını erkeği yoktur hapishaneler de çoğu erkek tecavüze uğrar çocukken cinsel istismara uğramayan erkek sayısı 10/3 dür küçük çocuklarını istismar kurbanı eden çoğu zaman kadınlardır işin özü cinsiyete yıkanlar bu olayın öz sorumlularıdır İstanbul sözleşmesini okudum çoğu madde güzel sorun yok lakin ayrimsal maddeler itici özellikle her yaş grubuna bu konuda bilgilendirme yapamazsın azıcık psikoloji okuyanlar bilir ki 6 10 yaş arasında verebileceginiz tek eğitim ahlaktır üşenmeyip okuyana saygılarımı iletiyorum.

1
    0 Yorumla
  • pentin
    pentin Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Suçlu hepimiziz. Sürekli olayın magazini konuşuluyor, bu ülkede insan haklarına ve bireyselliğine hiçbir saygı yok. Kamuoyu oluşturmaya çalışanlar da olayın goygoyunda, hepsi hashtag peşinde.

Bu ülkede kadının adı yok, erkeğin de adı yok. insanlığın bir önemi yok. Biri öldürülüyor, diğerleri diyor ki herkeste sorun olabilir. Hani suçluya suçlu diyemiyorlar; ağızları eskiyor.

Şuna katılıyorum. Erkekler kadınlardan daha yüksek konuşmalı çünkü ''erkekler'' pota altına gidiyor, laf yiyorlar. Bunu düzeltmek için en çok onların sesi çıkmalı.

1
    0 Yorumla
  • yenidenbaşlıyorum
    yenidenbaşlıyorum Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Siz erkek değilsiniz. 3 5 dangalagin yaptığı cinayetleri erkekliğe mal edemezsiniz. Klasik kadın cinayeti üzerinden prim yapan adamlarsınız. Tabi adamliktan da utanmıyorsanız.

Çok yazık. Bu sistem erkekliginden utanan, kadını yücelten bireyler yetiştirmeye çalışıyor. Alçaklığın daniskası. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Ayrıca kadın cinayetinin erkek cinayetinden de farkı yoktur. Cinayet cinayettir. Suçsuz yere ölen insan kadın erkek farketmez mazlumdur. Olduren ise dupeduz katildir.

Boş yapmayın. Yalnızca kadını değil insanı düşünün. Erkek çocuklarının psikolojisini, kız çocuklarının akıl sağlığını düşünün. Sizden bu kafayla bir bok olmaz.

2
    0 Yorumla
  • darknessndeath
    darknessndeath Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24
    +1 yıl

Feminizme gerek yok suç erkekte değil suç İNSANLARDA. Bu işin cinsiyeti yok. Kadın da erkek de şerefsizlik yapıyor.

8
    1 Yorumla
    • Baygezgin0634
      Baygezgin0634
      +1 yıl

En doğrusunu soyleyen sensin suçu bir tarafa yıkmaları beni bitiriyor..

Yorumla
  • Lone_Samurai
    Lone_Samurai Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

Suçlu erkekler değil, ataerkil sistem, çocuklarını bu düşünce yapısıyla yetiştiren ana babalardır. Kendilerini geliştirmeyen, empati, hoş görü, anlayışın olmadığı insanların yetiştirdiği çocuklar da onlar gibi olacaktır.

0
    0 Yorumla
  • ZarifÇiçek
    ZarifÇiçek Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 96%
    +1 yıl

Bir erkeğin bunu demesi sevindirdi. Kadın cinayetleri gün geçtikçe artarken insanların mazeret arayışı bitmiyor. Hak etti deniyor. Ve bir erkek bile bunun farkındaysa çok güzel şeyler olabilir.

1
    0 Yorumla
  • Dinazortreni
    Dinazortreni Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 46%
    +1 yıl

Hayir erkek evlat anneden ogrenir herseyi hnnelik yapmayan yapamayan kadin yn diger kadinlar oluyor sonra da suc bizim uzerimize kaliyor yetistiremiyorsaniz dogurmayin

1
    5 Yorumla
    • nolifer
      nolifer
      +1 yıl

Bro... Erkek evlat neden her şeyi anneden öğreniyor acaba? Baba nerde bu senaryoda?

Yorumla
    • Dinazortreni
      Dinazortreni
      +1 yıl

@nolifer bro senin söylediğin şimdinin kanunu bir iki nesil öncesinde babalar anca parka götürüyordu en fazla zaman ayıran anneydi

Yorumla
    • nolifer
      nolifer
      +1 yıl

Tamam işte, neden? Erkeklerin genelinin sorumsuzluğundan kim bahsedecek

Yorumla
    • Dinazortreni
      Dinazortreni
      +1 yıl

@nolifer sorumsuzlugundan degil bu ozmnlar kadinlar calismiyor is yerleri kadin istemiyordu simdi de bu sirun var ama daha az bir cok kadin halan istenmiyor ya da daha az miktarlara calisiyor

Yorumla
    • Dinazortreni
      Dinazortreni
      +1 yıl

Her ikisi calisanlar için cocuk kendi kendine buyuyor ve arkadas cevresi kotuyse cocuk militan olmaya kadar gidiyor

Yorumla
  • xXxMeftun
    xXxMeftun Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 92%
    +1 yıl

Kadına şiddet bir sözleşme ile hal edilebilecek bir durum değildir. İnsani suçlar bir bütündür ve diğer eksiklerin tamamlanması ile bu durum bir çözüme varılabilir.

0
    0 Yorumla
  • Eduvardo
    Eduvardo Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Erkekler artık potansiyel katil, tacizci, tecavüzcü gibi görülüyor. Bunun sebebi ise yaşanan bazı olumsuzlukların tüm erkek cinsiyetine mâl edilmesi.

1
    2 Yorumla
    • Eduvardo
      Eduvardo
      +1 yıl

Videoyu yeni izledim. Sadece birkaç dakikasını izledim ve kapattım. Öyle bir saçmalamışsın ki, inanılmaz gerçekten. “Bir kadın bize bağırabilir, sözde erkekliğimize laf söyleyebilir, hakaret edebilir ama biz hiçbir şekilde karşılık veremeyiz.” Bu ne demek? Sırf kadın olduğu için karşındaki kişi sana istediği gibi psikolojik ya da fiziksel şiddet uygulasa bile sen hiçbir şekilde karşılık vermeyeceksin neden? Çünkü o bir kadın. O istediğini yapar. Ben ise bir erkeğim ve aşağılık bir varlığım bu yüzden asla bu durum karşısında bişey yapamam. Bu mudur? O çok savunduğunuz İstanbul sözleşmesinin uygulanması için çıkarılan 6284 sayılı kanunun ne gibi mağduriyetler yarattığını biliyor musun? Bir kadın senin hakkında “beni taciz etti” diye delilsiz dava açabiliyor ve sen onu taciz etmediğini bir şekilde kanıtlayamazsan kadının söyledikleri delil niteliği taşıyor ve masum olduğun halde hapse giriyorsun. Bu mudur savunduğunuz o İstanbul sözleşmesi?

Yorumla
    • Eduvardo
      Eduvardo
      +1 yıl

Ve ayrıca sözleşme imzalandığı 2011 yılından bu yana kadın cinayetlerinde %400 artış olmuş be tam %400.. bunu görmemek için kör olmak gerekir cidden. Rakamlar ortada. Yazık size be o kafanıza yazık. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet bu şekilde asla önlenmez. Bu kafalarla asla ama asla önlenmezzz!

Yorumla
  • Kurɑbiyecɑnɑvɑrı
    Kurɑbiyecɑnɑvɑrı Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 86%
    +1 yıl

Bu arkadaşi metrobuste gordum. maske takmiyordu. burayi okuyorsa maskesini takmasini rica ediyorum

2
    0 Yorumla
  • Pullman
    Pullman Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 97%
    +1 yıl

Öyle bir ayrım ve kadın hakkı var ki..
    Her zaman suçlu biziz.. 😠

2
    1 Yorumla
    • ozelguvenlik4545
      ozelguvenlik4545
      +1 yıl

ayrım falan yok aslında bir algı var yaratıldıda ve gitgide evrilleşiyor, bak geçen sene memleketim manisada kadın öldürüldü bir tane ulusal kanal yapmadı neden acaba? kadına şiddet savunmasız bir varlığa yapılan şiddet tasvip edilemez bu dünyanın her yerinde var cezası verilmeli hem de en ağır şekilde ama türkiyedeki durum çok farklı (seni kalbime nasıl kazanbilirim) mesajının bile dünyada taciz olarak kabul edildiği ülke de yaşıyoruz hergün izlediğimiz yandaş basın nın asıl sahipleri türk değil ve dedelerinin başaramadığı savaşı bu şekilde kazanıyorlar

Yorumla
  • haymadafaka
    haymadafaka Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 46%
    +1 yıl

Hergün erkekler suçlanarak şahsımda suçlanmış oluyor, anlamıyorum bu ülke mi manyak yoksa oturduğum yerden katil tecavüzcü sapık olan ben mi.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Erkeklik suç falan değildir. Yıllarca kadınlar erkek adam öyle olur, erkek adam böyle olur, erkek adam şöyle olur dediler şimdi de erkeklik suçtur demeye hakları yok.

1
    0 Yorumla
  • yalen
    yalen Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 44%
    +1 yıl

cevabı kişiye göre evet ve hayır olarak değişir net bir cevabı yok ama bence hayır

0
    0 Yorumla
  • _Tğmn_
    _Tğmn_ Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl

Ağzına sağlık, her zaman söylerim erkek olmakla adam olmak çok farklı şeyler. Erkek olmak doğuştan gelen bir zorunluluk, adam olmaksa marifet.

0
    0 Yorumla
  • ümitköy06beyi
    ümitköy06beyi Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

keşke eksi puan verebilsek. şiddete karşı birisiyim, feministim de aynı zamanda ama bu video olmamış.

0
    0 Yorumla
  • bybetull
    bybetull Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı.

Ne güzel bir konuşma olmuş o öyle

1
    0 Yorumla
  • Üğpoıu07
    Üğpoıu07 Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 94%
    +1 yıl

Hangi konuda soruyu anlamadım

0
    0 Yorumla
  • İbrahimhk
    İbrahimhk Takip Et
    Bilge Yaş: 26
    +1 yıl

Doğru söylüyor güzel noktaya değinmiş

0
    0 Yorumla
  • Aliistanbul3455
    Aliistanbul3455 Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı.

Suçlu biz degiliz suclu zihniyeti bozuk insanlar

0
    0 Yorumla
  • Edameda06
    Edameda06 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl

Düştüm.. Paylaşıma.

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Suçlu biz miyiz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce suç ondamı bizdemi? 1 cevap verildi
Suçumuz ne bizim? 6 cevap verildi
Hangimiz suçluyuz? 3 cevap verildi
Hangimiz suçlu? 2 cevap verildi
Şimdi hangimiz suçlu? 11 cevap verildi
Bizim suçumuz ne? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Lahmacun olsa da yesek saati değil mi be?
  • Hayatta hangisini seçerdin, çok para mı yoksa gerçek bir aşk mı?
  • Filenin Sultanları ve Filenin Efeleri, Bizim Çocuklar'dan daha iyi olmalarına rağmen neden takdir edilmiyor?
  • Aşık olduğunuz kişide size aşık olsa napıcaksınız?
  • Beklediğiniz birinden böyle bir mesaj alsanız , her şeye rağmen ne dersiniz?
  • Burnum yüzümü gerçekten çirkin mi gösteriyor yoksa ben mi kafaya takıyorum?
  • Nihayet ABD ile İran anlaştı! Sizce bu savaşın kazananı kim oldu?
  • Geceye şuanki ruh halinize hitap eden şarkıyı bırakır mısınız?
  • Bu şort nasıl sizce?
  • Egosu yüksek insanlarla anlaşabilir misin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨