Konuya gelince; ne mesaj almayı, ne de göndermeyi sevmem bu konuda. Bayramlarda da sevmem bayram mesajını. Cuma günü müminlerin bayramıdır. Kıymetlidir. Öyle toplu mesaja sığdırılmaz (ki çoğu toplu mesaj atıyor) ya ararsın, iyi temenniler de bulunursun ya da susarsın. Ama bu toplu mesaj hakaten itici. Yani benim için itici tabii. Ben bu konuda biraz eski kafayım maalesef.
Evet gönderirim. Bir abimiz çok önemli bir haber bekliyormuş. Bende o ara mesaj atınca Allah diye havaya fırlayıp mesaja koşmuş. Beni aradı. - Ya çok önemli bir şey bekliyordum hayal kırıklığı oldu dedi. - Sana müjde vereyim dedim. - Ver dedi. - Bundan sonra sana mesaj yok dedim 😂
Mesaj değil ararım ben. Mesajı pek seven biri değilim. Arayarak Hem hal hatır sormuş olup gönüllerini alıyorum hemde sıla-i rahim yapmış olmanın sevabını alıyorum. :)
Aslında yüz yüze cuma kutlaması yapmak, aile ya da arkadaşlarla cuma namazını cemaatle koşmak en erdemlisi ama Köroğlu misali akıllı telefon ilişkileri sanal sohpet görüşmelere çevirdi
Toplu mesaj hiç bir zaman atmadım hiç sevmem ama konuştuğum görüştüğüm arkadaşlarıma yakınlarıma görsel olarak değilde yazarak cuma mesajı gönderirim Cumamız mübarek olsun bu arada ☺️
Hayir Inanc kisisel bir alandir Ama dunyamizda bu ulkede ticaret araci oldu ne yazik ki Bana da gonderilmesini istemiyorum Göndermeleri halinde engelliyor ya da siliyor Veyahut arkadasligimdan çıkarıyorum Bu kirmizi cizgim
Hayır. Diğer günlerin hayırsız olduğunu kim söyledi ki?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Toplu mesaj atmayı tercih ediyorum ve durumumda (bazen) paylaşıyorum. Tek tek uğraşmak yorucu geliyor. Benim yorulmamı isteyen benimle arkadaş olmasınn :D
Pek göndermem. Ancak bana geliyor ben de cevaplıyorum. Kandillerde mesaj gönderirim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Eskiden böyle mesaj yoktu. Son 18 yılda konjonktürel durumda çıktı böyle mesaj. Adam hayatında bir kere bile cumaya gitmemiş millete hayırlı cumalar mesajı atıyor. Çürümüşlüğün bu kadarı olur ancak...