Neden insanlar 30 yaş üstü kadınlara evde kalmış muamelesi yapıyor?

Çevremde herkes öyle davranıyor ama benim birsürü sevgilim oluyor ve hepsi de benimle evlilik düşünüyor, ben tamam desem hemen evlenirim ama biraz tanımak için bekliyorum ve bir hatasını gördüğümde ayrılıyorum, pişman olacağım bir evlilik yapıp hayatımı mahvetmekten korkuyorum, ama ayrılsam da yenisi çıkıyor daha iyisi geliyor falan, söylendiği gibi olmuyor bir yokluk çekmiyorum hiç.
Ama çevredeki insanlar evde kalmışsın gibi davranıyor ve öyle konuşuyor. İnsanlara özelini de anlatmak istemiyorsun. Mesela görücü usulü birini red ediyorsun, aracılardan duymadığın laf kalmıyor evde kalmışsın bu saatten sonra seni kusursuz biri istemez" falan filan. Bunu erkekler de kadınlar da yapıyor.
Devamlı düzgün taliplerim olmasa, çıkma teklifleri almasam inanacağım bu söylenenlere bunalıma gireceğim falan. Gerçi 25 civarı olup bu intibadan etkilenip evde kaldım diye bunalıma giren ilk çıkanı kabul eden kızlar da çok. Hayat farklı ilerliyor insanlar farklı konuşuyor. Kadın 30 dan sonra çürümüş gibi davranıyorlar. Halbuki herkesin şartları farklıdır, kimi 20 yaşında yapayalnız ve umutsuz şekildedir kimi 45 yaşında etrafında çok iyi kısmetleri pervane oluyordur. Herkesin hayatı farklı. Buna rağmen insanların kafası bu şekilde çalışıyor. 20 yaşında kız bana acıyarak bakıyor laf sokuyor aklınca ama sevgilisi epitimsiz tipsiz kaba saba bir güvenlik görevlisi, benim sevgilimi görünce gözlerine inanamıyor o adam onu kullanıyordur almaz diye dedikodu çıkarıyor. İnsanların bu yaş takıntısı evde kalma algısı çok ilginç değil mi?
Neden insanlar 30 yaş üstü kadınlara evde kalmış muamelesi yapıyor?