Ankara 'dayım şu an üniversite için İzmir'i düşünüyorum daha önce hiç gitmedim nasıl bir yer hayat şartları nelerdir aydınlatabilir misiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBiraz pahalı, ama Ankara ile arasında ne kadar fark vardır bilemem.
Şehir efsane. Tabi bazı kısımları efsane, İzmir sürekli çok göç aldığı için bazı yerleri çok kötü hatta sıkıntılı yerler.
Türkiye'de yaşanabilecek en iyi şehir benim gözümde.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİzmirliyim burada yaşıyorum küçük şehirde okul kazanmaya benzemez. Sınıfta çok farklı gelir durumuna kişiler görürüsün devlet üniversitesi olsa da. İç anadoluda bir üniversite kazansan daha heterojen bir öğrenci kitlesi olur. Ama İzmir İstanbul böyle değil. Ulaşım olanakları gayet iyi şehrin her yerine ulaşım var. Öğrencilerin eğlenmesi için sosyalleşmesi için birçok imkan var paran varsa buralarda bolca çar çur edersin. Alışveriş merkezleri dolu. Paran yoksa da arkadaşların sağlamsa çok güzel eğlenir hatta tatile bile gidersin. Rahattır anadolunun birçok şehrine göre. Ankaranın neresindensin bilmem ama benim ünideki arkadaşlarım ankaranın büyük şehir olmasına rağmen İzmir kadar serbest olmadığından bahsederdi. Karşıyaka, Bornova, Kıbrıs Caddesi senin daimi yerlerin olacak. Arada Bucaya da gelirsin ama Şirinyerden ötesi pek güzel değil. Ev, yurt pahalı olabilir umarım devlet yurdu çıkar devlet yurdu benim bildiğim 2 yerde var ve ikisi de güzel bir tanesi Varyantın orada deniz manzaralı o kız mı erkek yurdu mu bilmiyorum. Diğeri de Buca’da Hoca Ahmet Yesevi o kız yurdu çevresinde kafesi falan var. İzmir ailesinden uzaktayken üniversite öğrencisi olmak isteyebileceğim bir yerdir. Kemeraltında da ucuz ve boş çeşit kıyafet bulursun.
28 Yorumla- +1 yıl
Bak ben 4 sene afyonda devlet yurdunda kaldım. Sana ciddi ciddi söylüyorum ki devlet yurdu yabancısı olduğun bir şehirde kalabileceğin en güzel yerdir. Evde kalırsan iyi arkadaş diye kalmaya karar verirsin gerçek yüzünü görürsün. Pis olabilir işini sana yıkar, evin kirasını, faturasına vereceği parayı kendine harcar. Ses gürültü yapar zırt pırt arkadaş getirir ve erkek arkadaş getiri izmire İzmir dışından gelen kızlae göttttü başı dağıtıyor kızlar özgürlük diye ben bunu yozgattan, konyadan, hataydan köylerden afyona okumaya gelen kızlarda gördüm ciddiyim
- +1 yıl
Devlet yurdunda insanlarla muhattap olursun ama çözemediğin yerde yurt müdürüne havale edersin bir şey olduğunda gençlik ve spor bakanlığına cimere yazarsın evde yemekle temizlikle uğraşırsın yurtta hazır ev yemeğin olur.
- +1 yıl
Yurtta zamanla iyi arkadaşlıklar sa edinirsin. Tek sorunu kül kedisi olarak saat 12 olmadan yurda dönmen yoksa araba bal kabağına döner 😂😂😂
- +1 yıl
Ev arkadaşınla kavga edersen seni evden atmaya kalkar. Bunlar hep oluyor. Özel yurt ise daha berbattır özel olduğu için ringonun ahırı gibi olur. sigara içmiyorsan odanda sigara içen olur çalışma odasında ders çalışamazsın. Şikayet etsen bile yurt sahibi hepiniz müşteri olduğunuz için hiçbir şey yapmaz. En temizi güzeli güvenlisi devlet yurdudur.
- +1 yıl
Onu bana da yaptılar. Ama öyle olmuyor. Üniversiteye giden 1. Sınıflara bazen hepsine değil tabi ablalık taslayanlar olabilir. Bu özelde de olur okulda da devlet yurdunda da olur ev arkadaşın büyükse yine olur. Ama sen o toyluğunu 2. dönemde atacaksın. Alışacaksın zaten. Sonra istersen 2. sınıfta odanı değiştirirsin. devlet yurdundan korkma. Hiçbir şey olmaz. Özelde alacağın hizmeti üstelik rahatsız olursun yarı fiyata devlette alırsın. Yalnız izmirde üniversitelerde dikkat etmen önemli bir şey var. İzmir İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerin okulları hep siyasi kavgalarla doludur. Daha önce o okulda Kürtçülerle Ülkücüler çatıştı ve bir öğrenci öldü. Bu okullar anadoludaki benim okuduğum Afyon daki gibi koyun değildir. Orada siyasi kutuplaşları görürsün hem egede hem dokuz eylülde tuvaletlerde bile ideolojik yazılar görürsün. Kızlar arasında da siyaset çok popülerdir. Kızlar birbirinin numaralarını yazıp bilmem neci orrrospu sürrrtük diye yazıyorlardı. Yani ciddi ciddi siyaset meselelerine bulaşma hadi kendi fikrimi ifade edeyim dersen de radikalleşme.
+1 yılBen orada okudum üniversiteyi.
Sosyal imkanları açısından iyi bir yer, öğrenciler için gayet uygun. En çok kordonu beğenirsin. Rahat yaşarsın. Ama eksileri yok mu? Var tabi. Ben insanlarını çok beğendiğimi söyleyemicem, herkes için değil. Burada bunu söylemek uygun düşmez benim için ama tek taraflı düşünen büyük bir kısma sahip.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen her sene tatil için izmirdeyim , çok güzel şehir , üniversiteleri gezdim mesela ege merkez içi , üniden çık alsancağa gezmeye git , üniden çık sahile git , gençlerin çimlerde oturarak gitar çalışı , alkol içişi efsane ortam , Eskişehir gibi öğrenci şehri orasıda.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende bu yıl tercih yapıp izmire gidicem çok iyi duyumlar aldım diğer şehirlere göre. Seninle de paylaşabilirim istersen
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİlla ki herkeste olur ama kabuğundan çıkacaktın zaten eninde sonunda. Hem artık yalnız da sayılmazsın en az senin kadar fransız bir arkadaşın oldu :D Ekliyorum sorun yoksa
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,8b cevap paylaştı. Öğrenci icin en yaşınalası sehir
02 Yorumla
+1 yılYardımcı olabilirim eğer istersen
00 YorumlaOrda okuyanlar memnun sende memnun olursun bence
00 Yorumla
+1 yıloh taze kan
05 Yorumla- +1 yıl
benle ilgilen cevabını bulucaksın
- +1 yıl
gezilecek yerleri çok izmiri 35 tl ye tamammen gezebilrsin sahili sabahleyin serin havası müthiş üniversite ise dokuz eylül üniversiteside okuyorum çok iyi bir üniversite gelmeni şiddetle tavsiye ederim
- +1 yıl
yapma beee
- +1 yıl
üzüldüm bu duruma başka ne sormak istersen burdayım
Her gün parti varmış
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri