Ya da o nasil davraniyorsa oyle mi yapmaliyim?
Onun davrandigi sekilde davrandığımda bana ne kadar soguk biri olduğumdan bahsediyorlar bunu goz onunde bulundurarak bana cevap yazarsaniz mutlu olurum 🤗💕

Üff bayılırım gelin görümce konularına. fmkbdfb benim de bir abim ve yengem var, bir de yanında getirdiği promosyonu. Tabi büyüğün olduğunu göz önünde bulundurursak mecbur susacaksın. Aranızdaki bu soğukluğu aşmak zorunda değilsin. Dediğine göre zaten ilk adımı hep sen atmışsın hep sen çabalamışsın. Hala geri dönüş yoksa bu senin sorunun değildir. Boş yere kendini üzme. Baştan diyeyim. Hatta sana bir hikaye anlatayım kendimden.
Abimin yaklaşık 1-1.5 ay önce tatlı bir kızı dünyaya geldi. Tabi doğum öncesi kakasını yutma olaylarından ötürü doğduktan sonra 1 hafta tüm gün boyunca çocuğun izlenmesi gerekiyordu. Ben de bilgisayar oyunu bağımlısıyım. Dedim siz gece uyurken ben gelir çocuğa bakarım. Baktım da. Ama o bir hafta içinde bu yaşıma kadar gördüğüm psikolojik şiddetin tamamını kısa bir sürede gördüm. Kalbimi çok kırardı ister istemez. Ve ben orada tuvalete gidicem diye iki saat oturup ağlamışlığım var. Genelde soğuk davranan taraf bendim. Çünkü sevmiyorum iletişimi kalbim de defalarca kırılmış daha da kırılmasın. Bundan sonra da böyle kırmalı geçmeli olaylar oldu. Her seferinde sustum. Aramızda 13 yaş var saygıdan da bişi diyemiyorum.
Benim gibi yapıp içine atma. Üzülürsün sonra. Konuşmuyorsa ilgilenme.
Haklisin kendi hayatindan örnek vermen benim icin guzel oldu susmak degil ama aramızdaki duvari asabilir myz diye düşündüm asamıyoruz ve asamicaz sanirim sevmek zorunda değiliz ama saygi konusunda mecburuz iste o yuzden saygi duyuyorum ama eskisine göre yakin degilim
Oyle dogru diyorsun ki icinde bulundugumuz aile yapisi toplum uzerimizde baski kuruyor aslinda genel anlamda tek sorunum onlar degil takmamak istiyorum cabaliyorum ama onlar ailem acaba benim cabamla bisiler daha iyi mi olur fikri var fakat anladim ki bu kişilik meselesi sorun bende degil o yüzden disim sicakkanli olcak ama icten icte sevemicem
Numara yapmak zorunda da değilsin. Çünkü bir yerden sonra kafanda sorular birikiyor. Ve bunları tek başına da çözemeyeceğinin farkında olmana rağmen içinde bir şeyleri düzeltmek için çırpınıyorsun. YAPMA. Kendine zarar veriyorsun sadece. Bırak bir kendi gelmiyorsa bu zaten tek taraflıdır. İnan bana, kendin yıpratmaya değmez.
İnsanı ilişkilerde denge ve karşılıklı adımlar önemlidir. Mesela karşı karşıya geldiğimiz insanlar elini uzatmadan elimizi uzatmayız.
Size tavsiyem şu olacak.
1 Toplum içinde sıcak davranın ama başbaşa kalınca yüzüne bakmayın.
2 Hiç bir konuda birebir davet etmeyin ama abiniz üzerinden daveti gönderin. Neden ona demedin derse "belki işi vardır bana hayır diyemez maksat zorunluluk hissetmesin" deyin.
3 Size nasıl geliyor ise öyle karşılayın ve içi soğuk dışı sıcak hikayesini ona yaşatın.
4 Abinize karşı özellikle yengenizi destekleyin ve o benim canım deyin.
5 Telefon vs durumlarda çok sıcak olun. Karşılıklı ve kimsenin duruma müdahil olmadığı durumlarda yine soğuk savasa devam.
Not: Bence iyiki kadın değilim çevrem mahvolurdu :)
Yorum icin cok tesekkur ederim yani bu 5 maddeyi uygulacagmdan şüphen olmasn harika tespitler yapmissin
Maddelerde sorun olursa alt analizlerini ekleriz :)
Tmmdr tsk ederim
Rica ederim
Merhaba,
Bazen insanlarla istediğimiz iletişimi bir sebep olsa da olmasa da aşamaz ve bir türlü sizinde istediğiniz gibi sıkı fıkı sağlam temeller üzerine atamayız.
Bana kalırsa bunun için kendinizi heba etmeyin. Bırakın hakkınızda soğuk mu diyor, bırakın desinler. Siz kendinizi biliyor ve buraya bunu soracak kadar sağduyulu olduğunuza göre muhakkak mantıklı ve duyarlı bir insansınız.
Bazen kimi insanları bu sıcak davranışlarımızla sinirlerimizi bozan bir "ah" iken Şah yaparız. Bundan kaçının, biraz uzak kalın.
Siz önünüze bakın ve sinirinizi bozmasına izin vermeyin. Keyfi bilir..
Yorum icin tesekkur ederim soylediklerinizi dikkate alicm 🤗
Rica ederim. Sizde olsanız benim için aynı şeyi yapardınız.
Her şey gönlünüzce olsun.
Cevap
10Cevap
Sonucta sen adım atıyorsun o mesefeli o zman sende onun gbi mesefeli ol. Anlamıyorum ne güzel abın le arasını bozmuyorsun kötülük yapmıyorsun ama o kendi kendine tavır almış.. Ben boşandım ailesi yüzünden görümcemin de etkisi çok oldu kıskandı sürekli aramızı bozmaya çalıştı vs.. Senn gbi görümceye can kurban..😊Boşver takılma o isterse yakınlaşırsın.
benim kiz kardesim vefat etti hep onu onun yerine koydum yenge demezdim ama kisilik meselesi herkes haketmiyor
Ölçü güzel tabi ama bu abartmış neden abine sormuyorsun yanlız olduğunuzda abi ben hani yengemle daha yakın olmak istiyorum ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum onu en çok sen tanıyorsun sana sormak istedim bu şekilde yapabilirsin
Aslinda durum biraz karışık abimin kendisi de soguk birisi oturup konusabilecegim biri degil bunun disinda boyle olmalarının ozel bir nedeni yok yani ben sadece bana yaklaştiklari kadar yaklasiyorum
Yengen seni sevmek zorunda degil sen de onu sevmek zorunda değilsin , ama saygılı olmak ve kibar olmak zorundasınız karşılıklı , yoksa abin arada kalır
O konuda haklisin ama ben yakin olmak istiyorum
Ama zorla güzellik olmaz şekerim
Soguk davranmak bir sey ifade etmez simdiye kadar bir sey degismediyse ya bir anda iliskini kesip acaba ne oldu bu kiza dedirteceksin ya da konusup neden boyle davrandigini soracaksin bunun disinda bir sey sonuç getirmez
Kendin ol bu güne kadar nasıl davrandıysan bundan donrada öyle davran
Sen yakın olmaya çalıştığını herkese belli et ve sonra ondan olumlu adım gelmiyorsa geri çekil.
Bence aranızdaki soğukluğu aşmalısınız, ben yengemle arkadaş gibiyim hatta ablamdan çok yengemle iyi anlaşıyorum
Nasil asabilirim
Zorla güzellik olmaz demekki o arada mesafe olsun istiyor
İnsandan insana değilir sen her zaman doğru olanı yap
Mesafeli olmak herzaman iyidir
Bence boşver ne güzel işte arada mesafe olsun
İste bu yüzden akrabalarımdan nefret ediyorum
Nefret etmeyen 1 2 kisi kaldi sanrm
Bu durumu hala yasiyor musun?
Aramız soğuk sadece bi abla kardeş gibi olamadık hiç
Merdiven yok mu🙄
O duvarin uzunluğuna yetecek merdiven mi var
İbb de vrdı snki ya