Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAnne sevgisi göstermiş olduğu şefkat bambaşkadır. Ben uzun yıllardandır hem anne hem baba rolü üstlenen bir bireyim. Anneleri gerekli hassasiyeti bir türlü çocuklarına göstermediği için bu rol modeli üstlendim.
Lakin bilincindeyim ki annelik vasıfları başkadır.
Anne ve baba eksikliği yaşayan her çocuk ileride hepsi değil ama çoğunluğu insanlarla sağlıklı ilişkiler kuramaz ve nitekim bunun örneklerini gerek sitede gerekse gündelik hayatta görmekteyiz.
Genelde bu bireyler kurdukları ilişkilerde hep şüphe, kaybetme korkusu ve güvensizlik yaşarlar. Kolay kolay kimseye güvenemez ve hassas yapılarından dolayı çabuk alınır ve kırılırlar.
İçlerindeki bu özlemi, şefkat eksikliği bulmak adına arayışta olmadıkları halde bir kısmı yanlış seçimler yapabilir, kimliksiz insanlardan gelen o sahte ilgiye çabukça kanabilirler.
Başkalarıyla ilişki kurmaya olan derin ihtiyaçları nedeniyle çoğu zaman, kaygılı bir bağlanma stilini benimserler ve sürekli başlarına kötü bir şey geleceği endişesini taşırlar.
Belki sevgiye değil ama annenin vermiş olduğu güven ve şefkate çok ihtiyaç duyarlar.
Rabbim bu ve buna örnek gösterilen şefkat görmek isteyen kardeşlerimi kimliksiz ve sahte hislerle kandırma içine giren, çıkarcı zihniyetlerden korusun!80 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet..
10 Yorumla
+1 yıl30 yaşındayım. 15 yaşında evlendim. 2 çocuğum var bir oğlum bir kızım. Bazı geceler oturuyorum tek başıma düşünüyorum annemle ne oyunlar oynadığımız, ne resimler yaptığımız, ne parka gittiğimiz hiç bir an yok, saçımı okşayıp güzel kızım dediği hiç bir anı yok çocukluğumdan sadece bağırışları, özellikle hakaretleri geliyor aklıma zihnime gözümün önüne... Maddi olarak herşeyi alılrardı belki ama hiç bi anlamı yoktu. Annesiyle arkadaş gibi olan arkadaşlarımı o kadar kıskanırdım ki... Sevgiden mahrum büyüyen biri olarak karşımda ki ilk sevgi cümlelerinde hemen dört elle sarıldım. Sevilmemekten korkarak büyüdüm... Özgüvenim hala yok... Ama çocuklarımı şimdi sevgiyle büyütüyorum onların benim gibi olmaması için çabalıyorum elimden gelen herşeyi yapıyorum... Onlarında benim gibi yaralı büyümesini istemiyorum, özgüvensiz büyümelerini istemiyorum, sevgiye aç olmalarını istemiyorum...
22 Yorumla- +1 yıl
@hayallethayatlar helal olsun
+1 yılEvet, baba sevgisi bile bir yere kadar önemli.
Dünyada anne sevgisi çok farklı bir şeydir.20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
7Cevap
Öyle bir kız olarak yazıyorum.
Anne sevgisini tatmadiysaniz ne oldugunu da bilmezsiniz, yasadiginiz eksikliklerin nereden kaynaklandigini da bilmezsiniz. Hayat çok zor gelir, daima yalniz hissedersiniz. Sevgiye her seyden cok deger verirsiniz, aileden, paradan vs.
İşın kotusu cevrenizdeki insanlarin da sizin gibi oldugu yanilgisina kapilirsiniz. Ta ki gunun birinde sevdiginiz insanin, cok yakin arkadaslarinin annelerinin onlara olan zaaflarını fark edene kadar. Hele ki sevdiginiz kisinin annesi ogluyla sizin aranizda daima ayrimcilik yapiyorsa... Dersiniz ki aynı benim gibi kimsesiz, anne sevgisi gormemis biriyle evlenecegim, oyle insanlarla arkadas olacagim. Ve zaten siz isteseniz de istemeseniz de içinizin isindigi insanların daima anne veya baba sevgisi gormemis insanlar oldugunu ogrenirsiniz sonradan. Onlarla on numara anlaşırsiniz. Aranizda gizli bir bağ oluşur.
Onun haricinde her zorlugu tek basiniza yasamaya, guclu olmaya alismissinizdir. Olgun olmayan insanlarla anlasamazsiniz. En ufak seyi dert edinenler size tuhaf gelir. Yuzunuzde daima gulumseme olur, insanlar deli oldugunuzu dusunurler. Ama bilirsiniz ki düşseniz kendiniz kendinizi tutacaksini, bu yuzden toplum icinde dusmeye gerek yoktur.
Sevgi kavrami sizin icin daima farklidir. Herkese guvenemezsiniz, guvendiginizde de bir gun terk edilirseniz cok agır atlatirsiniz. Cunku birini sevdiginizde ona her seyiniz gozuyle bakarsiniz aile sevgisi gormediginiz icin. Ama o insan size sadece olsa da olur olmasa da, benim zaten basimda bir ailem var gozuyle bakar. Yani siz basli basina bir dunyasinizdir hele bir kiz cocuguysaniz.. Evlenmek icin degil, para kazanmak icin degil, bunlar icin yasamazsiniz. bunlar sizin umrunuzda olmaz, sizi heyecanlandirmaz. Gunun birinde kendiniz gibi olanı bulmak icin yasarsiniz. Cunku bu cok zordur.40 Yorumla
+1 yılEvet. Ben hiç görmedim. Tam sevgiye muhtaç olduğum çocukluk çağımda o yoktu. Liseye geçtim yoktu. Üniversiteyi bitirdim yine yoktu. Sevgi alamadığım için anneden babada aradım sevgiyi. Ama o sevgisini daima benden 3 yaş küçük kız kardeşime verdi. O da sevmedi. Doğal olarak bu beni insanlara karşı güvensiz biri yaptı. Sanırım bu yüzdrn hırçınım da. Kolay kolay sevemem de kimseyi. Ki kardeşini bile sevmiyorum hatta öyle ki nefret bile ediyorum. Sanırım anne sevgisi yoksa insan nefretle dolu oluyor.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayat boyu sevgiye muhtaç olarak yaşayacak insanlar olurlar
kaldı ki sevgisiz büyümüş olmaları kendi suçları da değildir. çalışan bir anne babaya sahipse mesela bir insan, sevgisiz büyümesi kaçınılmazdır. anne baba yorgun argın akşam eve gelip gazetesini açıp anlattıklarınızı o gazetenin arkasından dinliyorsa, yorgun olduğu için kucağına alıp sarılmıyorsa size sevgi vermedikleri söylenebilir. içinde çok büyük bir evlat sevgisi olsa da fark etmez. sonra bu kişi hayat boyu kendisine sarılıp sevgiyi, güveni hissettirecek birini arar durur.
bulursa ne ala, bulamazsa mutsuz olur. bulur da kaybederse daha beter dibi görür.
sevildiğine de bir türlü inanmaz aslında. sevilmeye alışık değildir çünkü.
her türlü psikiyatrik hastalığın, kişilik bozukluğunun temelinde yatar sevgisiz büyümek10 YorumlaAnne sevgisi görmeyen biri sevgi görmek isteyip başkalarından bekleyecek ve sevgildiğini sanacak. Ve bunun sonunda mutsuzluk, umutsuzluk olabilir. Yanlış yolada düşebilir. Hiç bir insanın psikolojisi aynı değildir. Bence zihin ve psikoloji parmak izi gibidir. Herkesin ayrı ve özeldir. O yüzden değişebilir :)
10 Yorumla
+1 yılNe anne sevgisi gördüm ne baba sevgisi, bu yüzden sanırım sevgiye inanıyordum ama ilk terk edilisimde anladım ki sevgi denen birşey yok öz annen sana sevgi vermezken başkasından istemek ne kadar mantıklı? Bu yüzden sevgi falan kimseden beklemiyorum, ancak kendimden ödün veririm ama sevgi beklemem.
21 Yorumla- +1 yıl
sana yanıldıgını ğöstermek isterim
+1 yılEvet en buyuk sevgi anne ve baba sevgisidir. Anne sevgisini yaşayamamış biri eksik kalmıstir ve i sevgiyi başkalarinda arar farkında olmadan
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnem, anneannemi 10 yaşında iken kaybetmiş. Teyzem de 8 yaşındaymış. Dedem ikinci evliliğini yapmış ve annem de teyzem de evden kurtulmak için erkenden evlenmişler. Şimdi ikisine de bakıyorum da, her ne kadar anneannemin varlığını arasalar da hayatlarına iki güçlü kadın olarak devam ediyorlar. Evliliklerinde mutlular. Evlatları yanı başında.
Ne kadar zor olsa da, her daim güçlü olmak ve hayata sıkı sıkı tutunmak gerekiyor.20 Yorumla
+1 yılAnne sevgisi bu dünyadaki en önemli değerlerden biri bir yani hep yarımdır anne sevgisi almayan birisinin
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAnne baba sevgisi görmemiş bir insani kimse doyuramaz sokak kedisi gibi kimden ilgi görse sırnaşır
26 Yorumla- +1 yıl
Kedinin kulağını ısırdım bir ara ilgilen benle diye 😑
- +1 yıl
Ama az ısırdım canı yanmadı
- +1 yıl
Kedi mi seninle ilgilensin
- +1 yıl
Hee kediler kaçıyor bazıları gelip oyun oynuyor, o zaman çok mutlu oluyorum 😂
- +1 yıl
😂😂
+1 yılElbette aç kalmıştır ve aile sevgisi almasında problem yaşayan insanların, sevme şekillerinde de bir gariplik olduğuna inanıyorum. Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın 🌼
10 YorumlaEvet. Kesinlikle öyle hayatına girdiğiniz kişi öyle biriyse buna çok ihtimam göstermelisiniz, duygusal olur, kollanmaya ihtiyaç duyar onun herşeyi olmalısınız.
10 Yorumla
+1 yılEvet aile sevgisi çimento gibi birleştirici bir etki sağlar, az gören ya da hiç göremeyen biraz zorlanır
20 YorumlaSevgiye demeyelim, anne sevgisine.
Anne sevgisi çok farklı birşey çünkü.30 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye göre değişir, şahsen hem anne hem babasız kaldım bırakın sevgi göstermelerini ama sevgisiz büyümedim şükür.🙏🏻
10 YorumlaEvet tek anne değil. Anne/Baba sevgisi görmeyen insan genelde başkalarında arıyor sevgiyi, mutluluğu.
20 Yorumla
+1 yılHemde çok aç kalmıştır ki psikiyatri de öfke patlamalarının büyük çoğunluğu anne sevgi şefkat ve merhamet ini görmemeleri dır.
10 Yorumlabence evet anne çok önemli ancak genel itibarıyla aile sevgisi göremeyen insanların içinde bir türlü kapanmayan bir boşluk var bence
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence öyledir anne baba sevgisi hicbir sevgiye benzemez bence Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasin
10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,9b cevap paylaştı. Öyle oluyo sanırım. Beni sevilmek kadar mutlu eden başka bir şey yok. Belki de annemin boş bıraktığı yeri doldurmak için bir arayıştır bu.🙄
10 YorumlaEvet, kendimden biliyorum.
O boşluk asla dolmaz.30 YorumlaEvet, anne sevgisi görmeyen biri kendi evladına daha fazla sevgi gösterir hatta.
20 Yorumla
+1 yılçok çok eksik kalmıştır. bu eksilik tüm hayatında etkisini gösterecektir.
21 Yorumla- +1 yıl
bende gördüm
+1 yılRuhsal acidan saglikli oldugunu sanmiyorum boyle birinin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annem ben 5 yaşındayken vefat etti. Babam da evlendi aramızda hep soğuk bir mesafe vardı.
Ben bile bu kadar triplere girmedim. Kendinizi üzmeye odaklanmayın12 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle öyle. Anne sevgisi görmeyen insan ölü gibi yaşar net. Bir yanın hep eksik, babasızlık fazla zorlamaz ama annesizlik aşırı kötü bişey. Allah kimseye yaşatmasın
00 Yorumla
+1 yılErkek çocuk anne sevgisi kız çocuğu baba sevgisi olmazsa bence aç kalır ilgiye sevgiye
10 Yorumlagenelde oyle insanlar guclu durur ama iclerinde hep sevilmek isteyen bebek varmis gibi hiss veriyor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece anne değil yeterince sevildiğini ve sevgiyi hissetmeyen her insan sevgiye açtır.
10 YorumlaEvet bende anne sevgisinden mahrum olarak büyüdüm maalesef.
Babamı da hiç sevmem küçüklüğümden beri.
Gerçekten çok kötü bir şeyyyyy :(20 Yorumla
+1 yılAnne herşeye demek ama babada öyle bir tanesi bile olmayınca insan bos ozguvensiz mutsuz hissediyor
10 Yorumla
+1 yıltabii ki öyledir , ben kendimden yola çıkarak böyle düşünüyorum. Ama onu anne gibi seven bir başka iyilik perisi varsa durum değişir
10 Yorumla
+1 yılAnne sevgisi göremeyen çocuklar eksik büyür hep bir yanlarında boşluk vardır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAile sevgisi görmeyenin bir yanı hep eksiktir ister arkadaşları tarafından sevilsin ister sevgilisi veya eşi tarafından yinede eksik kalır nerden mi biliyorum kendimden
22 Yorumla- +1 yıl
Bir süre sonra aradığı sevgiyi bulamayınca herkesten soğur ve uzaklaşır
Cevap sahibi+1 yılAynen
Kişiden kişiye değişir ama bence açtır anne sevgisi başkadır
10 Yorumlauçuruma bir adım, her an düşecek elinde kimse tutamaz korkusu.
10 Yorumlaallah kimseye yaşatmasın ne kadar çok sevilsede bir yani anne sevgisine muhtaç buyur
10 Yorumla
+1 yılBizzat kendimden biliyorum evet açtır. Ve asla doymaz dolmaz.
10 Yorumlaevet bence aç kalmıştır umarım güzel bir hayat geçirir
10 Yorumla
+1 yılKendini iyileştirmeyi bilmeli.
10 YorumlaSevgi önemlidir, özelliklede anne sevgisi
10 Yorumla
+1 yılEvet. Anne sevgısı babadan önce gelir
10 Yorumla
+1 yılBazen onların varlığı bile yeterli oluyor.
10 YorumlaEvet öyledir. Sevmeyi de sevilmeyi de bilmez.
10 Yorumla
+1 yılGenel olarak evet.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılOlmayan herşeye açtır insan
20 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 10b cevap paylaştı. kişiliğine bağlı bu durum bence
10 YorumlaEvet..
20 Yorumla
+1 yılkesinlikle evet
10 Yorumla
+1 yılEvet kalmıştır...
10 Yorumla
+1 yılKalmış olabilir
10 YorumlaKızlar baba sevgıısı erkekler anne sevgısı
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle çok yazık herkez görmeli
10 Yorumla
+1 yılDoğru fikir
10 YorumlaElbette açtır
10 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle evet.
10 Yorumla
+1 yılOlabilir.
10 Yorumla
+1 yılgenel olarak evet
10 Yorumla
+1 yılAnnem olsaydı sevgiye ac kalsaydım keşke 🥀
10 Yorumla
+1 yılHayır aksine daha güçlü bir insandır
137 Yorumla- +1 yıl
@By_Hado olabilir ama anne sevgisi görmeyen insanlar üzgün insanlardır ve bunu dışa yansıtmamak için hep güçlüdürler
- +1 yıl
@By_Hado her insan tabikide muhtaçtır birbirine
- +1 yıl
@By_Hado😊😊🙃🙃
- +1 yıl
@By_Hado gelebilir yani 😊😊😊
- +1 yıl
@By_Hado nasıl ben miyim
- +1 yıl
@By_Hado yok şükürler olsun annemde babamda var çok mutlu sevgi dolu bir ailede büyüdüm
- +1 yıl
@By_Hado neden hava yapayımki
- +1 yıl
@By_Hado evet 31 senedirde evliler
- +1 yıl
@By_Hado zaten ben evliyim 6 senelik ozaman size şöyle diyeyim bende evladımı kaybettim bende bebekli bir aile görünce intihar edeyim
- +1 yıl
@By_Hado nereye
- +1 yıl
@By_Hado neden utandınki
- +1 yıl
@By_Hado açık olurmusun
- +1 yıl
@By_Hado yaa evlat evlat acısı
- +1 yıl
@By_Hado yok ya olurmu öyle şey
- +1 yıl
@By_Hado nedenki