Kadın olmaktan bıktım. İslam'da bile erkekler daha üstün?

Her konuda erkekler bizden daha üstünmüş gibi gösteriliyor. Sen kadınsın şunu yapamazsın, edemezsin. Kadınlar ekonomik bağımsızlığını kazanamaz. Okumasınlar. Evlensinler ve kocaları çalışıp eve gelince rahatlarına baksınlar ama kadın tüm gün evde çocuğa baksın, yemek yapsın. Kadın mal mal oturur etrafına bakar öyle. İslam'da bile erkekler daha üstün tutuluyor:
BAKARA 223: Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın
BAKARA 228: Erkekler, kadınlara göre üstündür.
BAKARA 282: İki kadının şahitliği bir erkeğinkine denk kılınmıştır.
NİSA 3: Erkek 4 kadın alabilir. Beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın.
NİSA 11: Erkeğe iki, kadına bir birim miras düşer.
NİSA 34: Erkekler kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini diğerinden üstün yaratmıştır. İyi kadınlar itaatkâr olanlardır. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve dövün.
AHZAB 33: Evlerinizde oturun, Cahiliyede olduğu gibi açılıp saçılmayın.
AHZAB 50: Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Ücretlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeler.
falan filan ve bunun gibi daha birçok şey var. Çok olmasın diye yazmadım. Açıklar mısınız bana bunu? Neden sürekli erkekler bizden üstün olarak gösteriliyor? Bir kadın bir erkekten daha güçlü olabilir, bir kadının ekonomik bağımsızlığı olabilir. Neden köle gibi gösteriliyoruz anlamıyorum!
Kadın olmaktan bıktım. İslam'da bile erkekler daha üstün?