İslam dininde neden kadın ve erkek eşit değil?

Lutfen dogru duzgun açıklayıcı yorumlar yapın. Bu konular islam dininden uzaklaşmama neden oluyor ve bunu istemiyorum. Neden kadınlar sırf erkekler bakmasin diye orasini burasini kapatmak zorunda? Bunun disinda zaten ataerkil bir toplumda yasiyoruz. Kadinlar otekilestiriliyor. Neden kadinlar korunmak zorunda? Hersey gunah sacin gorunmesin eline erkek eli degmesin cok gezme makyaj yapma sacini boyama acik giyinme gec saatte eve dönme yemek yap bununla yukumlusun cocuk dogur cocuklara bak. Disarda hanimefendi mutfakta asci ol butun bunlar yetmezmis gibi yatakta bambaska biri ol. Eziyet gor. Kadin olmak neden bukadar zor ve neden esit degiliz? Esitligi de gectim Bana gore kadinlar erkeklerden daha yucedir ve gerek dinde gerekse toplimda hicbir kisitlamaya maruz kalmadan yasamasi gerekenler onlardir. Ama acizdir gucsusdur kadinlar karnindan sipa sirtindan sopa eksik olmamalidir cilve yapmaz ruhsuz olur cilve yapar bacım olur yuz vermez he burnu havada olur yuz verir süt dilimi olur. Butun kotu sifatlar bizler icin kullanilir. Kutsal kitabimizda bile hakediyosa dövün denir simdi benden ne dusunmemi bekliyorsunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Ben erkeklere emanetedilmiş birşey değilim. Kemiğinizden de yaratilmadim. Ayağimin altına cenneti koyma unufak ederim. Çiçekte babandır! Adam gibi açıklamayapabilecek varsa yyazsin
İslam dininde neden kadın ve erkek eşit değil?