ben kapalı bir bayanim ama kadinlarin kapanmasina karşiyım özellikle çarşafa bir nedenden ötürü kapandim neyse asıl konu kadınlar neden erkeklerden her zaman üstün kadınlar güçsüz neden kadinlara çok yasak var ya da neden açık bir bayana o*spo damgasi kapali bir kadina geri kafalı damgasını vuruyorsunuz neden kadınlar herzaman kafasını eğmek zorunda bizde istedigimiz herseyi yapamazmiyiz anlamiyorum😠😠özellikle erkekleri anlamiyorum bu soru size
Cevabın nedir?
+1 yılBu algiyi cogu insan yanlis anlar kadina verilen degeri de erkeklerin ustun tutuldugu yok birazcik hadis vrya ayet karıştırın asil sebebinin baska oldugunu gorceksiniz islam kadina deger verdigi icin onu koruyo bunca kotu niyetli erkek varken hepsinin kalbi temiz degil malesef ge islam d auc bes tane temiz kalpliyi goze alarak emir kiyamaz cogunlum olafak kadin cekici bir varlik oldugu icin bu erkegin ina zarra vermesinden korumak icin kadina abi takim emirler verilmistir sakinmaz muhafaza edinmek adina yoks aburda kisitlama veya erkegi ustun gorme diye bir durum yok musluman oluo cahil olan cok acaip eski kafali herseyi erkek bilir mnatiginda tore adet gibi salak ge batil seylere kalilan insanlar genelde bu hataya duser ve bu izlenimi verir muslumanlar tam anlamiyla islami yasamadigi icin yasanilani islam saniyor disardan gorenler oysa islamin asil emretti hersey otuurp dusunuldugunde heosi insnain hem dunya hem ahiret okarak yararina oldugu asikar tabi gormek isteyne gozu gercege kapali olana ne koyarsan koy onune gormek istedigini gorecektor biraz da bakis acisi
02 Yorumla- +1 yıl
erkekte kendiini biraz tutsun sacma sapan hakaretler yapmasinlar onlar yuzunden biz hicbirsey yapamaz olduk tacize ugrayan cocuk cenesini kapatmak zorunda tecavuze ugrayan o kisiyle evelenmek zorunda kadin dayak yemege mecburmjs gibi haraket yapmasin
- +1 yıl
Yo bilhakis islamda bu soyledikleriniz kesinlikle izni yeri yoktur hatta cezasi cok agir sucalardir hapis bile degil bazialri idamdir hatta ama kimsenin erkege boyun egme gibi bir zorunlulugu yok boyle biis kikse kabhl etmiyo yasabtiniz aileniz nasil bilnem ama haklisiniz kendilerini tutmayi bilmiyorlar
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılYürü be sonunda biri düzgün sorular soruyor. Açıkçası ben kitaplara inanmıyorum ama senin inandığını düşünecek olursak şöyle bir yorum yapabilirim Kuran aynı testlerde gördüğümüz paragraf yorumlama gibi günümüzde bir çok ilimci var ve hepsinin yorumlayış biçimi birbirinden farklı bu da bir çok şeyi değiştiriyor insanlar işine geldiği gibi yorumlayıp kadınların değerini düşürmeye çalışıyor ataerkil bir sistem yaratmaya çalışıyorlar Türkiye'de zaten kadına verilen değeri açıkça görüyoruz insanlar okumadıkça beyinlerini kullanıp adam gibi yorumlamadıkça ya da geri kafalı oldukça bu sistem bu düşünce aynen böyle devam eder.
14 Yorumla- +1 yıl
dinimiz dogru ve duzgundur ama zamanla farkli dusuncrlere sahip olan insanlar yuzunddn kadinlarin degeri dusmustur kuranda bir cok yerde kadinlarin degerinden bahsedilmektedir allaha sukurde dinimi cok seviyorum
- +1 yıl
Ben müslümanlık kötü bir din demiyorum zaten genel hatlarına bakınca güzel düşünceleri olan bir din ama yorumlamalar çoğu yazan şeyi çarpıtıyor
- +1 yıl
haklisin
- +1 yıl
Knk isslamda 72 sapık fırka vardir işe şia vehabiim tek dogru ehli sunnetir. Hadis inakrcisimi dersin melacimj dersin? Sen gidip bunlari dinmersen tabi bu dusuncelere dalarsin. Ben oyke kadinlar gordum islama kufreder dusman ama oyle bir degistiler ki hayatlari boyunca pişman oldular. Cunku cahilerdi ilim okumuyorlardım cogu kadın hele ki bu zamnda isine geldigi gibi islami anlamak istiyor yaratici acik tesetur emrini vrmis ama yapmamak icin gidip sapık olanlari dinliuorla rve bu sekilde negislerinj iyibolduguna ikna ediyorlar islama derdin olmasigini soylemisin ama yorumlarina bakinca insan ne diryor bu kiz ya diyor? Ne yazdiginin farkindamisin? Sizin cagdas dediginiz amerika gavurlarm daha dune turk kadinlarina tecavuz ediyorlari goggyslerini kesiyorlari? Islam kadina deger veren en buyuk dindir. Siyinistvpisljller sizi lastin reklamind acipalk ederken islam siz emuazam bir deger verir. Ama garip bir sekilde kizlarin cogu bu sistemi yani siyinist sistemi destekliyor garip ne diyim ki
+1 yılDediklerinin hiçbirine katılmıyorum. Açıklara o*orspu damgasını yapıştıranlar geri kafalı, kapalılara geri kafalı diyenler ise Atatürkçü olduğunu zanneden bir grup akılsız. Ayrıca bunu sadece erkekler yapmıyor onu da söyleyeyim.
Erkekler daha üstün demişsin ama ben hiç öyle görmüyorum açıkçası.22 Yorumla- +1 yıl
iyi ozmn tecavuze devam tacize devam dayaga devam kadinlari ezmeye devamm
- +1 yıl
Ne alakası var dediklerimle bunların?
Erkekler kadınlardan üstün değillerdir. Ha bu arada İslam'ı oradan buradan duyduklarınla değil kendin öğren derim.
Bana erkeğe yasak olmayan ama kadına yasak olan tek bir şey söyler misin?
Sana ne? O müslümanların sorunu. Sen neden burnunu sokuyorsun? Biz, kapitalist sistem kadınları sadece cinsel obje olarak görüyor; diyor muyuz?
Ayrıca, bir b ok bilmiyorsun. Sallamasyon yarım yamaşak bilgi kırıntılarınla islam düşmanlığı yapıyorsun00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
13Cevap
Bende kapali bir bayanim, ve nedemek kadinlara hersey yasak? Erkekler kadinlardan ustunmu? Kapanmissin Allah en guzel sekilde kapanmani nasip etsin ama eger tam olarak neden kapanman gerektigini daha fazla arastirirsan bu sorularina cevabin olur. Kadin ve erkek icin tesettur farzdir. Mahrem yerlerimizi ortmek zorundayiz. Erkeklerin bir de tesettur olarak goz kapaklari vardir, hadi soylesin hangi erkek kolay kolay harama bakmaktan sakinabiliyor? Kadinlar kafalarini egmek zorunda degil, Allah bizlere akil vermis fikir vermis biz bunu neden kullanmayalim? Neden bizi ezenlerle birlikte olalim? Bizim dinimiz aslinda bizi kisitlamiyor bizi ozgurluge birakiyor bizi koruyor..
04 Yorumla- +1 yıl
etraf beni boyle dusunmeye zorladi diyebilirim
- +1 yıl
Ozaman cevreni degistir, boyle dusunmen hatali aslinda sen tesetture girmeye niyetlenmissin demekki bir takim seylerden haberdarsin. Lutfen baskalarinin soyledikleri yuzunden boyle sogutma kendini dininden. Ben hollandada yasiyorum burda dinsiz imansiz kisilerin icinde buyuyorum, burda hak hukuk denen bisey var. kimsenin beni kotuledigi yok saygi cercevesi icinde yasayip gidiyoruz iste. Ben kendimi hic kisitlanmis hissetmiyorum ve hic kendimi dislanmista hissetmiyorum. Okulumuda etekle kapali sekilde gidebiliyorum elhamdulillh ama bu turkiyede olmuyorsa vay halimize vay. Iste bu duruma getiren muslumanlar degil yasadiginiz topluluk sorun orda. Lutfen oku kitaplari oku faydali syler oku bu dusuncelerle yasama
- +1 yıl
ailem sagolsun
- +1 yıl
turkiyede yasamak zor
Çözüm ne biliyor musun?
1-İnsanlarla temasın gerekmediği biz meslekte çalışacaksın.
2- Evlenmeyeceksin ve çocuk yapmayacaksın ki insan denilen ve her dakika yaratıcısı tarafından ezilen canlının bitmez bilmez işkencesi bitsin.
3- İnsanlarda uzakta yaşayacaksın. Neticede bütün günahlar insanların başka insanlarla etkileşimi sonucu oluyor.
Bu üç maddeyi uygularsan çok mutlu olursun ve istediğin kadar özgür yaşayıp hiç günaha giremezsin. Ben bu şekilde yaşıyorum ve çoook mutluyum.01 Yorumla- +1 yıl
BENDE AYNI ŞEKİLDE YAŞIYORUM BAZEN KEŞKELERİM OLUYOR HAYATTA ÇOK FIRSAT KAÇIRDIM KEŞKE İLERİ ZAMAN KAVRAMI OLMAYIP GERİYE DÖNÜP CESARETİMİ TOPLAYIP ONU YAPSAYDIM DİYORUM BAZI KİŞİLERİ ELDE EDEMEDİM HEDEF:LERİM TUTMADI ŞİMDİ BİR KENARA ÇEKİLİP BÖYLE YAŞIYORUM AMA İNSAN BİR ZAMAN SONRA SIKILIYO şu an GÜÇ TOPLAMAM LAZIM
Bende hep bunu düşünüyorum neden bize yasakta erkekler dışarda istediği gibi üstüne çıkarıyor kadınlar bu kadar sıcakta kapanmak zorunda kalıyor ne yani şimdi bu erkekler rahatça gezer tecavüz eder kadın hamile kalır sonra kadının ustüne kalır sonrada erkekler bu zamanda namuslu kız yok der bu düşüncege sahip herkesin ağzina sı*acam
34 Yorumla- +1 yıl
aynen oyle bebegom oyle dusunenelrin cani cehennemr 😍😘
- +1 yıl
ya vallaha biktim oyle insanlardan hepsini diri diri yakmak gerek
Bence kadına ne günahsa erkeğe de öyle, erkeğin de seks yapması günah. Ama mesela şöyle bişey var çevre önemli senin yaşadığın ortamda hayatını yaşayan bir kadına bacım deniyo olabilir. Benim çevremde sevdiği bir insanla bişeyler yaşayana kimse bişey demez.
04 Yorumla- +1 yıl
ne anlamadim
- +1 yıl
hahhaha banada oldu arada 😅😍😍😁😁😅
+1 yılislami anlamamissinz o zmn kadin degerli oldugu icin mucevher gibi korunur belli seviyeye gelmeden sacinin telini bile goremezsin yobaz diyenlere bir ornek;
12 Yorumla- +1 yıl
vayy bu iyi bir kapak oldu cidden oha helall olsun 😱😱
- +1 yıl
:D tesekkurler
Gizli Üye(25-29)+1 yılailem tarafından zorla kapatildim çünkü ailem de herkes hoca ilerde acilicam istemediğim hayati yaşıyorum zorbalikla eşitlik yok ve kadinlar da değer görmeyi hak ediyor dinde gösteriş yapanlar mutlu oluyor bunu fark ettim sade gerçek din yaşayan olunca hep üzüntü var istediğin gibi yaşa
01 Yorumla- +1 yıl
benim yaptigim yorum yanlis anlasildi ben kapanmaya karsimiyim. ama kapanmaktanda memnunm sadece kadinlara esitlik adalet yok olsada cok az var kadinlar bas egemk zorunda ona sinir oluyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılöyle bişey yok ya şu an bildiğiniz islamın %80 i kulaktan duyma. brileri geliyor ahkam kesiyor anlatıyor anlatıyor diyorumki kaç kere okudun kuran ı okumadım eee ne konuşuyorsun aç oku. kadınların çok da bir değeri yok kuran da açın okuyun sormayın tartışmaya girmeyin açık okuyun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılİslam 7. yüzyıl Arap erkeğinin zihniyetini taşıyan bir din, onlar tarafından uyduruldu sonuçta. Kadınlara önem verildiği falan da yok.
74 Yorumla- +1 yıl
ben dinime laf etmiyorum islam dini gayet guzel ve hos bir din sadece yanlis anlatiliyor dinimiz gercek din hos ve adalet doludur ama erkekler yuzuden abartilmis ve kadinlar eziliyor
- +1 yıl
Kuranı okuduğumda adalete dair hiçbir şey göremedim ben.
- +1 yıl
kuran kerimde ayirnitili bakarsan kadinlsr erkeklerden cok bahsedilmistir ve degeri bahsedilmistir ama bazi geri kafali insanlar yuzunden kadinlarin degeri dusmutur
- +1 yıl
Evet, kadınların erkeklere itaat etmesi gerektiğinden falan bahsediliyor.
+1 yılÖnce kapanmayı birak ironi yapma. Sonra kendini geliştir. Dinler tarihini vs arastir. Akabinde söv hayata. Dusunduklerini dusunmemen icin uzerine gelecek dinciler cunki😂😂
010 Yorumla- +1 yıl
ben cok sey arasitrdim kardesim önerine gerek yok kendine sakla
- +1 yıl
😂niye soru soruyosun geri laf sokmak icin mi
- +1 yıl
yok sadece akilma bir kac soru diyelim ya da sinir oldum bir takim olaya ondan ya sorun etme sen beni
- +1 yıl
Belki de yoktur allahi uydurmustur insanlar olamaz mi👑
- +1 yıl
olmaz brn rabbime inaniyorum islam dini kusursuzdur insanlari kusurludur neyse ya senin dusuncen sana benim dusuncem bana kardesim ☺☺
- +1 yıl
kusursuz dur deyip islamin emrettiklerine gocunma 😂
- +1 yıl
islamin emretiklerine gocunmuyorum bazi farkli dusunceye sahip insnalar yzuuden dinimiz yanlis anlatiliyor
- +1 yıl
18 yasinda olmak 😅ah ah
- +1 yıl
tmam abi neyse iyi gunler
- +1 yıl
iyi gunler canim kardom
Gizli Üye(30-35)+1 yılUstunluk degil esarp ortunme kadinlara neden zorunlu biliyomusun erkeklerin kadinlara gore zevkine daha duskun oasi ve kadinlarin gogusleri saci kalca kismi dahi daha cekici olusundan erkeklerinde kurallari vsr diz kapaginin ustunde bizde giyemiyoz haram oluyor buda
02 Yorumla- +1 yıl
bizde hersey yasak hicbisey yapamiyoruz ondan dolayi bir cok insan din degistirdi estilik adalet olmadigi icin
- +1 yıl
Ne yapmak istedinde yasak ya? Erkegin yapabildigi ama bizim kiz olarak yapamadigimiz sey nedir? Cogu seyler kulturel seyler, eskilere dayanan kiz evtemizler erkek gezer gibi seyler bunlarin dinle alakasi yok iste. Bunlarin hepsi kulturumuzde olan seyler, yani muslumsn ol olma
+1 yılYasak Değil aslında yasak dediklerin de iki cins icin gecerli. Ekstradan kadin icin söylenenler tamamen korumak için
21 Yorumla- +1 yıl
korumak icin derken ne demek bu
Bir dinsiz olarak yardımcı olabileceğimi sanmıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
olsun genede yardmci oldun dinsiz kardesim😁😁
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadınları bu durumlara sokan erkekler aslında. Olmamız gereken tek şey adamlık ama bunuda beceremiyoruz işte, sende haklısın.
14 Yorumla- +1 yıl
bisey sorabilirim xper5 nasil yaptin
Cevap sahibi+1 yılSorulara görüş bildirerek
- +1 yıl
gund 40 tan gorus yapiyoru isey yarami
Cevap sahibi+1 yıl:) Yarar yarar merak etme
+1 yılsen kurani kerimi okudunmu kadinlara yasak varsa erkeklerede var
13 Yorumla- +1 yıl
en cok kadinlara var meailini okudum kadinlar sirf cekici diye bunlari yasamak zorunda degil
- +1 yıl
eger muslumanligi begenmiyorsan dinini degistir islam kimseyi zorlamiyo bide allaha isyan etmek cok gunahtir sen isyan ediyosan munafiksin
- +1 yıl
ben isyan etmiyorum tamami eskiden yasadigim bir olay yuzunden cenemi kapatmam soylendi butun siniirim ona tamami Allahada cani gonulden bagliyim kardesim emin ol
+1 yılaynı şeyler erkeklerede yasak bu bizim toplumuzdan kaynaklanan bir durum erkekler el üstünde tutuluyor dinle bir alakası yok.
01 Yorumla- +1 yıl
iste duyamak istedigim cvp dinimzde sorun yok insanlarda sorun var saol
Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. kara çarşaf İslam'da var mı ki Allah sadece başını ört demiş
25 Yorumla- +1 yıl
mavi carsaf derken
- +1 yıl
puff es gec
+1 yılBen de anlamıyorum mirasta bile kadın ikinci plânda oluyor babadan oğula geçiyor zengin daha da zengin oluyor halbuki kız evlât öz evlât.
37 Yorumla- +1 yıl
bende anlamiyorum biz neyiz ezikmi ne ezilmeye mahkummuyuz
- +1 yıl
Ama Rabbim nasip ederse yuva kurarsam kız olsun erkek olsun evlât ayrımı yapmayacağım asla
- +1 yıl
asla deme asla dedigin herseyi ölmeden gerceklestirisinz neysr artik
- +1 yıl
Ben oldum olası öyleyim eşitlikten yanayım özellikle hak hukuk konusunda
- +1 yıl
Allah karsimiza senin gibilerini cikarsin insallah
- +1 yıl
Asla ezik de değilsiniz ezilmeye mahkum da değilsiniz
- +1 yıl
Âmin ecmâin inşallah
Çünkü islamda kadınlar; sevişmek, doğurmak ve ev işlerini yapmak için bir araçtır.
51 Yorumla- +1 yıl
iste bu vallaha oyle ya off 😒😒
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaratılışta kadınlar üstün ama
Sen hiç "kadınlar neden güzel, biz neden değiliz" diyen erkek gördün mü?00 Yorumlafeminist sayfalarda fazla takilma sen psikolojin bozulmus
110 Yorumla- +1 yıl
gibi gibi 🙊😥takimliyorum ki fazla nedensiz yere bunlar aklima geliyor
- +1 yıl
napiyim karsida cikamkyorum ozellikle ailme karsi of naley olsun
- +1 yıl
yok ya 4 senedir kapaliyim acilmaya niyetli degilim kapamank sorun degilde kocam olsada bana rahat davransa da mutlu olsam
- +1 yıl
yok okumadim ailem sagolsun erkeklere fazla ic ice olmami istemiyor ama bunlari yapmlari zorlalir beni daha cok surukluyor boyle seylere devam ettsin hepsinin gelecegini okucsm ben dur 🙊🙉
- +1 yıl
din konusuda degil ama erkekler konsuuda hic kusra bkmasinlar vallaha me kadar cok ustume gelirseler okdr cok batarim ama okdrda abartmicak sekilde
+1 yılbelki eski çağlarda öyleydi hem bazı dini filmlerde açık bayanlarda var açık derken saçı açık üsluplu giyiniyor gayette
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldinle alakali degil bu bizim toplumumuzdan kaynaklanan bisey
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 767 cevap paylaştı.
+1 yılIslamda mi kadinlara deger veriliyormus 😁😁
40 Yorumla Sen baskslarina bakma kendine bak
00 Yorumlaçok haklı benim gibi düşünüyor :))
31 Yorumla- +1 yıl
😬😬😬aynen
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İslamda kadinlara madem önem veriliyor neden kadınlara herşey yasak ve erkekler kadinlardan üstün oluyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler