Bu yıl sınavım var malum YKS. Stresliyim ancak bunun birazı sınavdan dolayı büyük çoğunluğu evdeki gereksiz konular. Evde çok gereksiz konuşmalar var ve bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Özellikle stresin üstüne stres gelince daha da kötü oluyor. Sıkıntıda iken söylenen hoş olmayan şeyler daha da sinirlendiriyor. Biraz da olsa yardımcı olabilecek tavsiyeleriniz bekliyorum.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar
https://www.youtube.com/embed/Cw7pH7LCVuQStres dediğimiz olgu beynimizin kaç veya savaş dürtüleridir. Yolda karşıdan karşıya geçerken bir anda ortaya çıkan bir arabanın büyük bir hızla üzerimize geldiğini gördüğümüz onda bedenimiz ani bir korku ve stres tepkisi gösterir. Çeşitli hormonlar salgılanır ve beyin vücudu hızlı hareketler yaparak kaçınabilmek için hazırlar.
Ancak beyin günlük hayattaki tüm belirsizlikleri de benzer şekilde algılar.
Belirsizlik durumunda beyin ilerideki durumlar hakkında senaryolar üretmeye başlar. İlk güdüsü de bedeni korumak olduğu için tüm bu senaryolar olumsuzluk üzerinedir.
Örneğin eve geç kaldığınız zaman anneniz zihninde başınıza gelmiş olabilecek türlü korkunç senaryoları kurar ve hemen telefona sarılır. Eğer telefonunuz şarjı bittiği için kapalıysa beyninin kurduğu senaryolar daha da korkunçlaşır. Beyin son derece net görüntüler oluşturabilir ve bu görüntüleri zihninde kuran kişinin bedeni sanki o görüntüler gerçekmiş gibi tepki verir.
Anneniz türlü sıkıntılar içinde kıvranırken belki de siz çok güzel bir kafede keyifli bir sohbet yapıyor olabilirsiniz. O sebeple eve geldiğiniz zaman canhıraş şekilde "neredeydin sennnn" diye bağıran annenizin tepkisini anlayamazsınız. Aslında o size değil beyninde oluşturduğu sanal bir senaryoya tepki göstermektedir.
Aynı şekilde YKS sınavı da bir belirsizliktir. Sınavı kazanamama durumunda başınıza gelecek şeyler hatta sonraki yirmi sene hakkında hem siz hemde ailenizin beyinleri sanal senaryolar uydurmaya başlarlar. Bu senaryoların olumsuzluğu arttıkça streste artmaya başlar.
Burada tavsiyem şu:
Öncelikle zihniniz belirsiz durumlarda senaryo kurarken bilinçli bir şekilde olumlu görüntüler oluşturun. Sınav salonunda soruların size çok kolay geldiğini. Rahat bir şekilde hepsini cevapladığınızı. Sınav sonrası neşeyle aileniz ve arkadaşlarınızla buluştuğunuzu ve sonrasında da hayalinizdeki okula heyecanlı bir şekilde adım attığınız görüntülerini oluşturun. Beyniniz aynen stres ürettiği gibi bu görüntülerde de büyük bir rahatlık oluşturacaktır ve rahat bir beyinle girdiğiniz sınav gerçekten de kolay geçecektir.
İkinci tavsiyem hayatı kontrol altına alamayacağınızı bilin. En ufak bir şeyde bile milyonlarca denklem vardır. Şu anda benim size cevabı yazma anımda bile on binlerce şeyin bir araya gelmesi lazımdır. Örneğin; eğer öğle yemeğinde yediğim yemeğin mideme dokunması yüzünden canım sıkkın olsaydı bu cevabı yazmayacaktım.
Size en kötü gelen şey bile aslında iyiliğinize olabilir. Evrensel sistem pozitiftir ve ince ayarlar üzerine kuruludur. Bir sınavda tek bir soru yüzünden istediği bölümü kazanamayan bir gencin daha sonra başka bir bölümde okuyup büyük bir başarıya ulaşması ve yıllar sonra iyi ki o bölümü kazanmamışım demesi. Oldukça sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.
Yani meraklanmayın hayat denizinde sizi öyle ya da böyle son derece güzel limanlar bekliyor. Bir şeyin iyi ya ya da kötü olması onun kendinden değil sizin verdiğiniz anlama dayanır.
YKS sınavında başarılar dilerim. Bir de size benden bonus video vakit ayırıp izlerseniz faydalı olacaktır.
Sevgilerimle